moonday
05-31-2016, 18:21
12 клас съм и правих матура по математика, но на 26-та задача, където вече трябва да има цяло решение сбърках на беловата и зачеркнах с хикс и после я реших вярно. Бях започнала вярно, но сбърках някъде и затова зачеркнах и започнах от начало по друг начин. Могат ли да ми анулират матурата заради този хикс, някой може ли да го помисли за някакъв знак? Бях питала класната ми и тя ми каза, че само при написано име или стрелки могат да анулират матура. Но намерих това "Опитът от последните години показва, че не преписването води до най-много анулирани изпити, а разсеяността на учениците." През 2013 година е казано в новините. Има ли някой друг, който е зачерквал на матура на беловата накрая при последните задачи или по други предмети на темата накрая и не му е била анулирана? Досега по новините никога не съм чувала за подобно анулиране, но не знам защо се уплаших. Но мисля, че и някога да е имало анулирани матури са написали Слаб 2 и затова не са казвали. Дали ако има анулиране при отговорите на 10.06 ще пише анулирана или ще пише Слаб 2?