PDA

View Full Version : Проблем с Гугъл плей



tori
06-02-2016, 11:10
Здрасти. Имам проблем с гугъл плей от бая отдавна. Устройството е таблет Blaupunkt, модел точно не помна, но е с версия Сладоледен сандвич 4.0.4. Самия ми проблем е, че винаги, когато опитам да вляза в магазина, ми излиза съобщение, че приложението е спряло. 2-3 пъти си връщах заводските настройки, от настройките за самото приложение чистих кеш, данни и кво беше още глупости. Не става и не става. Накрая се принудих да инсталирам едно друго магазинче по препоръка на сайт - Aptoide обаче там някои приложения не вървят както трябва, защото не са последните версии. Искат ъпдейт, който е наличен само в Гугъл, а аз не успявам да вляза там... Деба и омагьосания кръг.
Въпроса е как мога да оправя проблема самичка, без да си нося тяблета на ремонт? За него не ми се дават пари, щото и без друго не съм фен - нужен ми е сега, докато компютъра е "болен". :д Мерси предварително!

StringTheoryPracticist
06-02-2016, 13:24
Виждам няколко опции:

1. Не се нуждаеш от гугъл плей за да инсталираш апликации - стига ти да имаш .apk файла. Само трябва да го намериш от някъде.

2. Можеш да си руутнеш устройството и да му инсталираш "custom ROM" - отнема няколко часа всичкото, но след това ще можеш примерно да си с последна версия на Андроид. Само трябва да намериш инструкции от някъде. Кажи ако не знаеш какво да гугълнеш за да ти излезе информацията.

3. Не знам дали това се поддържа от оперативната система, но може би има файлове за преинсталация от нулата? Ако съществуват такива + инструкции, трябва да работи по-добре от заводските настройки защото тая опция може да възстанови и липсващи файлове.


Аз лично бих избрал 2 и бих сложил последната версия Андроид, но това е защото харесвам последна версия софтуер. Ако не те интересува версията на софтуера препоръчвам да погледнеш 3 първо.

Dwyd96
06-02-2016, 14:36
Провери дали имаш услугите за гугъл плей .... На моя таблет спираше магазина, щото ги нямах :D

tori
06-02-2016, 16:49
Как става тва, душицо? Кажи като за идиоти, вероятно още от началото на темата си личи, че не разбирам.

Dwyd96
06-02-2016, 17:16
Настройки-> приложения -> и търсиш услуги за гугъл плей :D

YSMF
06-03-2016, 00:45
Или на английски Google play services. Дърпаш тях и ъпдейтваш, ако не стане тегли и последната версия на стора от външен сайт.
След това или ще се оправи или ще ти излезе някоя грешка от сорта на error rh-01, която се оправя лесно.