Влез

View Full Version : Кандидатстане

mitko103
06-08-2016, 14:17
Здравейте хора,
двоумя се между две училища за 8 клас, а те са 91 НЕГ(Първа немска) и ТУЕС. Имам БАЛ 34,473 за 91 НЕГ и 43,071 за ТУЕС (там максималният БАЛ е 48, заради профилиращия им изпит) и ми стигат за влизане от първо класиране и в двете училища.
Истината е, че аз много искам да уча програмиране в ТУЕС но нямам и идея какво е по-добре за в бъдеще.
Моля някой, който е учил в някоя от двете или някой който има мнение по въпроса, да съдейства, защото наистина ми е много важно. Коментари от типа "Какво е т'ва ТУЕС" са излишни.

userrrr
06-10-2016, 13:14
Според мен отиди в НЕГ, защото е много полезно да знаеш 2 чужди езика и за в бъдеще ще си откриеш работа много по-лесно. Защото според мен, колкото повече чужди езици знаеш - толкова по-добре.

Dwyd96
06-10-2016, 14:13
Бягай далече от всичко свързано с ТУ-София :D

Аз бих избрал НЕГ

Starless
06-11-2016, 11:42
Нямам мнение за училищата, но щом искаш да се занимаваш с програмиране, давай. Определено има хляб в тази работа. Езиците са много важни, но можеш да ги научиш и другаде. А ако смяташ да се занимаваш за в бъдеще с програмиране, няма да ти е излишно да започнеш с това още в гимназията.

П.П А защо немска езикова, а не английска?

Dwyd96
06-12-2016, 08:12
Нямам мнение за училищата, но щом искаш да се занимаваш с програмиране, давай. Определено има хляб в тази работа. Езиците са много важни, но можеш да ги научиш и другаде. А ако смяташ да се занимаваш за в бъдеще с програмиране, няма да ти е излишно да започнеш с това още в гимназията.

П.П А защо немска езикова, а не английска?

Програмиране може да се учи и вкъщи от youtube -.-

Да не мислиш че от ТУЕС стават ебати програмистите.... Доста от колегите ми са от там... Още си влачат програмирането от първи семестър...

Starless
06-13-2016, 17:28
Нали се сещаш, че където и да запишеш, ако не си даваш зор, а гледаш да избуташ, резултатът ще е същият. И все пак програмирането е нещо, което или ти се отдава, или не. Ти ако за ТУ си с такава нагласа, не знам.. след Софтуерния, може би той е най-добрият вариант. Много ми е интересно ти къде учиш...