PDA

View Full Version : Време ли е да се разделим?

XtraBrite
06-15-2016, 18:49
Здравейте, от много години чета из форума и ето, че дойде и моя ред да се допитам до Вас. С моята приятелка сме заедно вече почти 3 години 1-вата ми голяма любов 1-вата във всяко едно отношение дори и в интимния ми живот. На 20 години сме и двамата първите 2 години от връзката ни наистина бях луд по нея, сутрин обед и вече и звънях за да е чуя докато тя на моменти се държеше безразлично 2 години ходи на море без мен едната, за да работи другата с нейни приятелки. Обаче нещата се обърнаха сега на мен на моменти ми е се тая дали сме заедно даже забравям да и звъня, секса вече не ми доставя удоволствие всеки път е едно и също карам е да разнообразяваме, но тя не иска. Личи си че ме обича супер много вече мисли за нашето бъдеще, за това какви ще са децата ни и т.н. постоянно ми звъни. За последните 3 месеца 3 пъти ме пита дали и изневерявам, дали я обичам, може би и тя усеща че вече не изпитвам същите чувства към нея поне не толкова силни. Живеем разделено понеже сме студенти, но доста често спя у тях и нейните съквартирантки. На последък постоянно се заглеждам по други момичета, жени. Постоянно мисля дали искам да съм с нея тъй като има мноого хубави черти, но ми се иска да изпитам и други удоволствия, други чувства. Както казах и секса вече е просто секс, а не любов както беше в началото а и е еднообразен в 1-2 пози понеже имам чувството че я мързи 1-2 пъти на седмица даже последния месец едва 4 пъти все я боли корема, главата изморена е не се опитва да ме задоволи по друг начин ,не казвам че е длъжна или нещо но когато аз съм изморен поне се старая тя да е задоволена, дано ме разбирате какво имам предвид. Какво да правя, да се опитам ли отново да възвърна силните си чувства към нея или да се разделим, знам че раздялата би била трудна и за двама ни понеже имаме някакви навици, но по добре сега преди да е станало късно.... но все пак бих искал да пробвам още веднъж ..... Всеки съвет би бил от полза. Благодаря за вниманието!

jghgh
06-15-2016, 19:06
...

мисля че казусът ти е твърде сериозен за тийн форум, където ще получиш съвети от сорта на "остави я" или "не я оставяй", без да се отчита реалната ситуация.

близо 3 години заедно, мисля че ти знаеш най-добре как да постъпиш, доколко си щастлив, и кое от двете желания е по-силно - това за нови усещания, или да задържиш това, което имаш, но е ценно.

каквото и да решиш, опитай се да не вземаш решения на база страх, вина, или някакво негативно, затормозяващо чувство.

KaRiNa.Ni
06-15-2016, 22:18
На по 20 години сте за бога а като те чета си мисля че сте женени с 2 деца.Ако искаш прочети и послушай това което ще напиша,но честно казано ви е време за раздяла щом чувстваш вече безразличие е ясна работата на къде вървят нещата,а като написа че се заглеждаш по други момичета въпрос на време е да и изневериш и да хлътнеш по друго момиче,което ще е нова тръпка за теб.Забранения плод е най-сладък! Не може да си казваш аз я обичам ама хайде за разнообразие с друго момиче.Стигне ли се до изневяра вече нещата не са същите и няма смисъл да се "търпите" взаимно.Любовта както идва така си и заминава а щом си заминава или си е заминала явно не си обичал истински.

s0k4e
06-16-2016, 05:15
Охо Брато така както е ходила на морето "сама" нищо чудно да ти е изневерила.. но може само да гадаем ;) Гледай после да не съжеляваш като я загубиш защото , попринцип мъжете оценяваме това чак когато го изгубим . Карай я да разнообразявате в секс-а и др неща. Ако виждаш че ти е вярна и че държи на теб дръж здраво , "Птичката кацва един път на рамото" ;) Помисли си добре да не да съжеляваш след време ;)

YSMF
06-16-2016, 05:45
Няма смисъл да сте заедно и аз преди да зарежа бившия си мислех абсолютно същите неща само, че и той не ме обичаше, а ме тормозеше психически.
За една връзка трябват двама, а на теб щом ти шарят очите значи е късно. И любовта не е като нещо материално да я хванеш и да я прибереш обратно до сърцето, така че трудно ще стане това да си върнеш чувствата.
Ако скъсате 100% тя ще се чувства ужасно, но след време ще разбере, че е по - добре да си сам отколкото да влачиш някой мъртвец с верига след себе си само и само да си обвързан. И Сокчето хубаво е казал, че има вероятност да се окаже жената на живота ти и да си я изтървал за винаги, но си е риск печели, риск губи.

nIkEnCeTy_bE
06-16-2016, 07:17
Да, тя 2 години се е чудила дал иска нещо с теб и не е давала 100 процента от себе си. Което малко ми изглежда като, че е имала някакъв и друг вариант и се е чудила дали ще стане с него, ако не с теб. Извинявай, че така ти го казвам, ама така мисля. Според мен сте се изчерпали във всяко едно отношение и с идеята да не я нараниш, се мъчиш. Няма смисъл. Както каза Карина, на по 20 сте - имате да изживявате много неща. Връзките имат и своя край.

ДОТА
06-16-2016, 07:22
аз преди да зарежа бившия си мислех абсолютно същите неща само, че и той не ме обичаше, а ме тормозеше психически.

надявам се в някой момент да го превъзмогнеш
и да спреш да пишеш само за него

YSMF
06-16-2016, 07:52
надявам се в някой момент да го превъзмогнеш
и да спреш да пишеш само за него
няма па
като видиш да го споменавам в козметика и диети тогава ще казваш само за него
ся е по темата

ДОТА
06-16-2016, 08:02
ако той ти обръщаше внимание
и ти купуваше козметика
щеше и там да го споменаваш

YSMF
06-16-2016, 08:13
така ве дота прав си

споко след два месеца се махам завинаги

XtraBrite
06-16-2016, 11:34
Според мен сте се изчерпали във всяко едно отношение и с идеята да не я нараниш, се мъчиш. Няма смисъл. Както каза Карина, на по 20 сте - имате да изживявате много неща. Връзките имат и своя край.
И аз така си мисля, но все пак ще помисля още някой друг ден и със сиг ще говоря с нея да и споделя притесненията си, бих искал да си останем приятели понеже имаме доста общи познати а и тя е наистина страхотен човек!

Agartha
06-16-2016, 11:39
Не мога да повярвам, че пиша в подобна тема, но все пак ще го направя. Извинете.

XtraBrite, ако сте на 20 и сте заедно от 3 години, означава, че сте започнали връзката си на 17. (да, не ми се удава математиката, но това си го сметнах на пръсти!). Фактът, че сте прекарали три години в периода, в който се формирате в новата си личност е показателен за всички тези неразбирателства. Във всяка една връзка в същия период се случват подобни ексцесии. Затова не се чуди много, моят съвет е ако държиш на нея и тя държи на теб, да издържите още две години. Когато станете на 22 ще си проличи дали тя е за теб и ти за нея. През тези две години ще има много трудности, разбира се. Но не прибързвай с решението от сега, защото сте на гребен на вълна, която променя и двама ви. Разделите ли се, след три години тя ще е нов човек, който може да е точно тази за теб, както и ти за нея. Може и да е обратното, разбира се - риск е.

nIkEnCeTy_bE
06-16-2016, 11:47
Приятелство в тази възраст няма да стане. Може и да звучи крайно, но сте имали 3-годишна връзка, плюс това не сте толкова зрели, за да запазите приятелски отношения. Според мен, шанса е почти нулев. За едно съм съгласна с Агарта - ако се разделите и ви е писано да сте заедно, но не сега, съдбата ще ви събере в един друг етап от живота ви, когато сте се развили и когато сте видели и изпитали и други неща и тогава може да е съвсем друго. Но, ако сега, ти не се чувствай окей в тази връзка - няма смисъл.