View Full Version : Немски или френски? СПЕШНО!
Здравейте! Тази година бях седми клас и се чудя дали да кандидатствам във френската или 91 НЕГ. Имам по-голямо желание да уча френски, защото фо искам още от първи клас, а и там ще пиша паралелка с втори език немски. Но близките ми ме разколебаха, защото немската е по-престижна. Балът ми е 34.428.
Решила съм, че искам да се реализирам в научната сфера (астрономия, физика, астрофизика, химия) в чужбина и не знам кой език ще ми бъде по-полезен.
Моля да споделите, ако имате мнение.
Вероятно немския, предвид това, което искаш да учиш.
Иначе френската е по-престижна.
Като гледам с кво искаш да се занимаваш, бих казал немски.
Така като идват германци в дюнерждийницата, ще можеш да им вземеш поръчката.
Ако не спреш да злословиш относно физиката ще станеш без момиче.
Ако не спреш да злословиш относно физиката ще станеш без момиче.
Кое е общото?
Кое е общото?������
Ще отида при моя приятел- ходжата. Той знае какво да прави.
Ще отида при моя приятел- ходжата. Той знае какво да прави.
Пак не схващам -.-
Пак не схващам -.-
Нормално е за теб. Не се притеснявай.
Освен ако си нямаш. Тогава е разбираемо да не схващаш. Все пак, не можеш да изгубиш това, що нямаш.
Вече три години съм учила немски и ако се запиша във френската с втори език немски, ще го уча още четири, като английския ще е отделно. Смятам, че да знаеш два езика вече не е достатъчно, особено за научната сфера. :) И благодаря за мненията. Аз съм много амбициозна и ако трябва ще взимам частни уроци и по немски.
Не се безпокой, със сигурност няма да се озова в дюнерджийницата :)
Вече три години съм учила немски и ако се запиша във френската с втори език немски, ще го уча още четири, като английския ще е отделно. Смятам, че да знаеш два езика вече не е достатъчно, особено за научната сфера. :) И благодаря за мненията. Аз съм много амбициозна и ако трябва ще взимам частни уроци и по немски.
Един асистент казва, че досега само един път му се е налагало да чете статия на ференски. Според мен немския е по-важен.
Ако учиш химия, да. Но с тая физика
Направо си се запътила със светлина скорост към дюнерждийницата.
Terminator009
06-16-2016, 18:35
Здравейте! Тази година бях седми клас и се чудя дали да кандидатствам във френската или 91 НЕГ. Имам по-голямо желание да уча френски, защото фо искам още от първи клас, а и там ще пиша паралелка с втори език немски. Но близките ми ме разколебаха, защото немската е по-престижна. Балът ми е 34.428.
Решила съм, че искам да се реализирам в научната сфера (астрономия, физика, астрофизика, химия) в чужбина и не знам кой език ще ми бъде по-полезен.
Моля да споделите, ако имате мнение.
Който най-много ти харесва и ще учиш с желание.Немският е доста труден, но това е твой избор.Според мен запиши нещо по-елитно.Имаш хубав бал.
Terminator009
06-16-2016, 18:36
Ако учиш химия, да. Но с тая физика
Направо си се запътила със светлина скорост към дюнерждийницата.
С физика можеш да станеш много неща, както с химията.С физика се става компютърен специалист.Явно харесваш повече химия и затова говориш така.
Terminator009
06-16-2016, 18:38
Не му слушай простотиите.То без негативни хора не минава.
С физика можеш да станеш много неща, както с химията.С физика се става компютърен специалист.Явно харесваш повече химия и затова говориш така.
Той е малко по-... Не му се отдават много науките.
Той е малко по-... Не му се отдават много науките.
Каза пещерняка ;)
Прочем през 2011 кво си правил в СУ :D
Каза пещерняка ;)
Сега остава да кажеш, че знаеш физика повече от мен.
Terminator009
06-16-2016, 18:46
Каза пещерняка ;)
Сигурно нещо повече от теб, ,,химико''.
2011- та още бях помощник-дякон. Не съм бил в СУ. Откъде го измисли?
Сега остава да кажеш, че знаеш физика повече от мен.
ГлупаГ, ти учиш физика... все едно ти да програмираш по-добре от мен -.-
2011- та още бях помощник-дякон. Не съм бил в СУ. Откъде го измисли?
Директна информация от илюминатите и рептилите.
Недей игра, всичко ми казаха :)
ГлупаГ, ти учиш физика... все едно ти да програмираш по-добре от мен -.-
Добре че беше един колега. Иначе аз за 3 си се бях подготвил.
Директна информация от илюминатите и рептилите.
Недей игра, всичко ми казаха :)
Кой ти каза?
:)
Пак са те излъгали, момче.
Горкия... Всички те лъжат.
Пак са те излъгали, момче.
Горкия... Всички те лъжат.
:) Не мислА
:) Не мислА
Знам, че не мислиш.
Не е там проблема. И в кой факултет съм бил по твоя информация?
Знам, че не мислиш.
Не е там проблема. И в кой факултет съм бил по твоя информация?
Прави се на тъп, отива ти :)
Не казвам че си учил там, а че си бил. Май казаха в ректората. Имало е някакво мероприятие, предполагам:D
Прави се на тъп, отива ти :)
Не казвам че си учил там, а че си бил. Май казаха в ректората. Имало е някакво мероприятие, предполагам:D
Щом казваш...
Хаха, защо толкова разпитваш за мен? И защо се опитваш да научаваш личната ми информация от другите хора? Като толкова искаш, питай мен.
Щом казваш...
Хаха, защо толкова разпитваш за мен? И защо се опитваш да научаваш личната ми информация от другите хора? Като толкова искаш, питай мен.
Ти си по-голям лъжец и от мен. Как да те питам. ;)
Ти си по-голям лъжец и от мен. Как да те питам. ;)
Чак пък лъжец... Аз заради теб, защото може и грешна инфоркация да ти дадат.
Смятам, че да знаеш два езика вече не е достатъчно, особено за научната сфера. :)Напротив, само един е достатъчен - английски 8)!
Недей игра, всичко ми казаха :)Какво са ти казали?
ГлупаГпише се "глОпаГ" :D!
Който най-много ти харесва и ще учиш с желание.Немският е доста труден, но това е твой избор.Според мен запиши нещо по-елитно.Имаш хубав бал.
Да, френски искам да уча още от първи клас и смятам, че само в 9 ФЕГ обучението по френски език е на ниво :) 91 НЕГ е по-елитна, но някак си не си се представям там :(
Да, френски искам да уча още от първи клас и смятам, че само в 9 ФЕГ обучението по френски език е на ниво :) 91 НЕГ е по-елитна, но някак си не си се представям там :(
човек трябва да прави сам избор за бъдещето си