View Full Version : Страх за НВО
Adriana_
06-20-2016, 17:10
Здравейте,
Искам да ви помоля за няколко съвета:
Първо искам да ви попитам ви е как се справяте със стреса. Обикновено не съм стресирана, но дойде ли края на учебника година треперя и то не заради лоши оценки, а просто така. Училището върви доста добре, няма никакви проблеми, но все пак ме е страх. Не знам от какво или защо!
Аз съм 6 клас и догодина имам НВО. Като си помисля за него ми става лошо. Притеснявам се за много неща около него, но най-вече дали ще ми стигне бала за училищата които съм си набелязала.
Та интересни са ми две неща:
1. Как се справихте със стреса и страха около вашите НВО
2. И ако може да ми предложите добри училища в Бургас.
Ще съм ви много благодарна!
KondioVarvarina
06-20-2016, 20:49
Много отрано си се разтревожила.
+ това, че матурите стават все по-лесни
Terminator009
06-20-2016, 21:15
Здравейте,
Искам да ви помоля за няколко съвета:
Първо искам да ви попитам ви е как се справяте със стреса. Обикновено не съм стресирана, но дойде ли края на учебника година треперя и то не заради лоши оценки, а просто така. Училището върви доста добре, няма никакви проблеми, но все пак ме е страх. Не знам от какво или защо!
Аз съм 6 клас и догодина имам НВО. Като си помисля за него ми става лошо. Притеснявам се за много неща около него, но най-вече дали ще ми стигне бала за училищата които съм си набелязала.
Та интересни са ми две неща:
1. Как се справихте със стреса и страха около вашите НВО
2. И ако може да ми предложите добри училища в Бургас.
Ще съм ви много благодарна!
Матурите не са болка за умиране.Единствено тази по математика е много гадна, но догодина може да я оправят.Ти гледай да ги минеш, а пък после се тревожи за бал.Най-важно е да се вземат.Извинявай, може би аз не съм разбрал правилно, но ми се стори, че все още си на училище така, както си го писала.Справянето със стреса е много лесно-опитвам се да не мисля повече за матурите, пускам си някоя яка игра,, гледам филм или клипчета в youtube.
Terminator009
06-20-2016, 21:16
Много отрано си се разтревожила.
+ това, че матурите стават все по-лесни
Матурата по БЕЛ става все по-лесна, а тази по математика все още е пълен шит.
anonymous990763
06-21-2016, 06:19
Като гледам си нахъсана. Вземи си няколко помагала с тестове и решавай през следващата година. Не се претоварвай, няма смисъл.
Матурите ще ги изкараш, не са трудни.
тази по математика е много гадна
Гадна била. Щом някакво си момиче я реши полуприпаднало и по пижама, и ти ще успееш.
Terminator009
06-21-2016, 19:51
Като гледам си нахъсана. Вземи си няколко помагала с тестове и решавай през следващата година. Не се претоварвай, няма смисъл.
Матурите ще ги изкараш, не са трудни.
Гадна била. Щом някакво си момиче я реши полуприпаднало и по пижама, и ти ще успееш.
И колко е изкарало т.н момиче, за което говориш? Много от нас си казаха мнението, което е, че са трудни и неразбираеми.Дори професор, който обучава деца за олимпиади, го каза.Пък вторият модул е ужасен и смъква от бала, дори да си решил поне малко от задачите.Ако не изкараш първия модул, вторият не може да те спаси.
anonymous990763
06-21-2016, 20:54
И колко е изкарало т.н момиче, за което говориш? Много от нас си казаха мнението, което е, че са трудни и неразбираеми.Дори професор, който обучава деца за олимпиади, го каза.Пък вторият модул е ужасен и смъква от бала, дори да си решил поне малко от задачите.Ако не изкараш първия модул, вторият не може да те спаси.
5 и нещо. И това при положение, че било полуприпаднало, пак е добре. Не е перфектно, но е приемливо за ситуацията.
_PeRfecT_
06-23-2016, 17:41
Тази година се явих на " страшното" НВО. Беше уникално лесно , особено 1 модул по БЕЛ. На първи модул имах 5,418 :) така се ядосвам, но не ходих на никакви уроци и изкарах такъв резултат , това ме успокоява до някаква степен. Преразказът беше по-лесен тази година. Хубавото беше , че нямаше много описания, защото лично на мен ми е трудно да ги запомня. Оценката по БЕЛ, с която кандидатствам е 5,250. Е , аз никога не съм била добра на преразказите :) По математика нямах същия УСПЕХ(защото все пак по БЕЛ не ходих на нищо) там на 1 модул имах 5,020 , а от двата 4,375 :/ Тъпото е , че там ходех на уроци :/ Та , спокойно. Относно стресът , не ти трябва. Така ще забтавиш всичко и усилията ти ще са напразно. Искам да знаеш , че, ако учиш усилено и си амбициозна, ще можеш и без уроци :)
Terminator009
06-23-2016, 17:49
Тази година се явих на " страшното" НВО. Беше уникално лесно , особено 1 модул по БЕЛ. На първи модул имах 5,418 :) така се ядосвам, но не ходих на никакви уроци и изкарах такъв резултат , това ме успокоява до някаква степен. Преразказът беше по-лесен тази година. Хубавото беше , че нямаше много описания, защото лично на мен ми е трудно да ги запомня. Оценката по БЕЛ, с която кандидатствам е 5,250. Е , аз никога не съм била добра на преразказите :) По математика нямах същия УСПЕХ(защото все пак по БЕЛ не ходих на нищо) там на 1 модул имах 5,020 , а от двата 4,375 :/ Тъпото е , че там ходех на уроци :/ Та , спокойно. Относно стресът , не ти трябва. Така ще забтавиш всичко и усилията ти ще са напразно. Искам да знаеш , че, ако учиш усилено и си амбициозна, ще можеш и без уроци :)
Само тази по БЕЛ беше лесна.На нея имам 5, 500.По математика беше много гадна.
_PeRfecT_
06-23-2016, 19:28
Само тази по БЕЛ беше лесна.На нея имам 5, 500.По математика беше много гадна.
Поздравявам те за оценката по БЕЛ :) , а колкото за математиката, втори модул беше пълен шит :/
Lina2839
06-24-2016, 05:38
Спокойно! Аз имах НВО тази година. Изобщо не се стресирвах. Беше си нещо като обикновен тест. Така го приеми. Защото с притестение можеш само да влошиш положението.
Значи ходех на уроци и по БЕЛ и по МАТ. По МАТ се справях отлично в училище, но незнайно защо на матурата и на пробните нямах задоволителен резултат.
Та по мат имам 4,545. По БЕЛ 5,625.
Бала ми е 32,340. Написах на първо място , че искам Немската. Все още чакам да разбера дали съм приета.
Като цяло "най-добрите" училища са Немската и ПМГ и до някъде Търгавската. Английската е пълен айляк заедно с романските езици. Та значи в Немската учат повече английски от самата Английска. ;)