PDA

View Full Version : Как да се запозная с нови хора?

somethingg
06-24-2016, 16:06
Здравейте. Проблемът ми е това, че по цял ден не правя нищо. Само на училище, пред компютъра и чета от време на време книги. На 15 съм, хората на моята възраст имат гаджета, ходят по купони, а аз изобщо даже не излизам (освен за училище естествено), защото няма с кого. Преди години имах много приятели, но в един момент се отдалечихме, изпаднах в депресия и излизах все по-рядко, докато накрая не се стигна до тук. През учебната година беше добре, обаче след няколко дни свършваме и знам, че ще е точно като предното лято - по цял ден ще спя, за да не се налага да се чувствам безполезна пред родителите си, а през нощта ще стоя будна и ще гледам сериали и ще слушам музика. Не е нормално така.
Сега е лято. Искам да се запознавам, да си намеря приятели, с които да излизам и да се забавлявам като нормален тийн. Ако живеех някъде по морето щеше да е чудесно, защото сега всички са на плаж, но не живея там, а и не съм от голям град и тук почти няма хора. Не знам какво да правя. Някакви предложения?

Dwyd96
06-24-2016, 16:33
Запиши се на някакъв спорт, който ти харесва.. Дори и да не се сприателиш с някого, поне ще се разведриш..

inewton
06-24-2016, 19:00
Грешката ти е ,че проявяваш конформизъм. Трябва да и саможив/а за да оцелееш

Dwyd96
06-24-2016, 19:50

Хаха.
Дори първобитните хора са разбрали, че няма как да оцелеят сами и са започнали да живеят в общност. (Но предполагам ти още не си стигнал тяхното развитие).

inewton
06-24-2016, 19:53
Хаха.
Дори първобитните хора са разбрали, че няма как да оцелеят сами и са започнали да живеят в общност. (Но предполагам ти още не си стигнал тяхното развитие).
https://bg.wikipedia.org/wiki/Конформизъм

Едно е да проявяваш конформизъм, съвсем друго да манипулираш стадото.

Dwyd96
06-24-2016, 19:57
https://bg.wikipedia.org/wiki/Конформизъм

Едно е да проявяваш конформизъм, съвсем друго да манипулираш стадото.

Ти каза че трябва да си саможив за да оцелееш.. За кви стада ми говориш, знам че се обучаваш за овчар ама....

inewton
06-24-2016, 19:57
Ти каза че трябва да си саможив за да оцелееш.. За кви стада ми говориш, знам че се обучаваш за овчар ама....
Саможивите не се възползват от другите?

Dwyd96
06-24-2016, 20:00
Саможивите не се възползват от другите?

И как ще се възползват, като са саможиви.. ?

Ако не обвържеш контакт с някого и не му спечелиш доверието, как ще се възползваш от него...?

inewton
06-24-2016, 20:03
И как ще се възползват, като са саможиви.. ?

Ако не обвържеш контакт с някого и не му спечелиш доверието, как ще се възползваш от него...?
Пак говориш за да друго. Конформизъм е да искаш да си като другите или да имаш такава потребност. Да подмамиш някого, за да се възползваш си е чист егоизъм.

Dwyd96
06-24-2016, 20:05
Пак говориш за да друго. Конформизъм е да искаш да си като другите или да имаш такава потребност. Да подмамиш някого, за да се възползваш си е чист егоизъм.

Тъпак... Каза че трябва да си саможив за да оцелееш....

Dwyd96
06-24-2016, 20:06

С

inewton
06-24-2016, 20:07
Тъпак... Каза че трябва да си саможив за да оцелееш....
Именно, саможив. Ама какво обяснявам.

Dwyd96
06-24-2016, 20:09
Именно, саможив. Ама какво обяснявам.

Аз не противореча на твърдението ти за конформизма...

Аз противореча на другото ти твърдение....

Но заеби, все тая.. Загубена кауза си..

inewton
06-24-2016, 20:11
Ако толкова държиш на думите, саможив е синоним на егоист.

Dwyd96
06-24-2016, 20:13
Ако толкова държиш на думите, саможив е синоним на егоист.

Както и на темерут... Тва не значи че значенията им се припокриват на 100%...

Но все тая.. Пиши ми кати събереш още 5-6 мозъчни клетки...

inewton
06-24-2016, 20:15
Както и на темерут... Тва не значи че значенията им се припокриват на 100%...

Но все тая.. Пиши ми кати събереш още 5-6 мозъчни клетки...
Не значи. Но не значи и че нямат общо.

Ad hominem. Май няма какво повече да кажеш щом прибегна до това

Dwyd96
06-24-2016, 20:16
Просто е загуба на време и енергия да споря с някого, който не може да осмисли какво е казал....

inewton
06-24-2016, 20:18
Пак ad hominem. Когато се научиш да привеждаш аргументи по темата пак може да пишеш.

Dwyd96
06-24-2016, 20:19
Пак ad hominem. Когато се научиш да привеждаш аргументи по темата пак може да пишеш.

Нима темата се казва "Да успеем да разшифроваме, какво се е опитал да роди болния мозък на "вярващия"?"

inewton
06-24-2016, 20:21
Нима темата се казва "Да успеем да разшифроваме, какво се е опитал да роди болния мозък на "вярващия"?"

Аз казвам нещо, ти започваш да ме опровергаваш, после изчерпваш аргументите си и започваш с ad hominem. Накратко, това се случи досега.

Грозния
06-24-2016, 20:40
Трябва да и саможив/а за да оцелеешТова значи да живееш и да умреш сам! Как може да даваш такива съвети!?

саможив е синоним на егоист.Не е!

inewton
06-24-2016, 20:42
Това значи да живееш и да умреш сам! Как може да даваш такива съвети!?
Не е!
Никога не можеш да живееш сам (дори да искаш). Още от раждането си си обграден от хора.
Отвори тълковния речник.

Dwyd96
06-24-2016, 20:54
Никога не можеш да живееш сам (дори да искаш). Още от раждането си си обграден от хора.
Отвори тълковния речник.

Спри да дишаш лепило -.-

somethingg
06-24-2016, 21:45
Може да е конфромизъм, но не ми харесва да съм саможива. Принципно съм си отворен човек, обичам хора и компании, общителна съм. А се превръщам точно в саможива и песимистична в последно време, което не ми харесва. Не искам да излизам с приятели, защото всички правят така, а защото ми е готино и ми харесва.
А това за спорта звучи интересно, ще го пробвам, мерси за съвета. \\:D/

dreamygirl88
06-28-2016, 15:02
Писах ти на лично:)