View Full Version : Семейството ми иска да се местим в чужбина.
U Jin Soo
06-25-2016, 08:36
Здравейте! Семейството ми иска да се местим в Стокхолм, но аз не съм много сигурна дали това е правилно. Там ще продължа обучението си, но ще трябва да уча и шведски (поне там говорят и английски). Но тук трябва да оставя приятели и един шанс за мечтаната от мен изява. Какво да правя? Баща ми е там от 1 година, а майка ми много иска да отидем. Аз не съм ходила в тази държава и въобще не съм запозната с тяхната реалност (едно е да четеш в интернет и хората да ти разказват). От друга страна баба ми е много, много, много против заминаването ни... и накрая решението остава на мен...
KaRiNa.Ni
06-25-2016, 09:11
Здравейте! Семейството ми иска да се местим в Стокхолм, но аз не съм много сигурна дали това е правилно. Там ще продължа обучението си, но ще трябва да уча и шведски (поне там говорят и английски). Но тук трябва да оставя приятели и един шанс за мечтаната от мен изява. Какво да правя? Баща ми е там от 1 година, а майка ми много иска да отидем. Аз не съм ходила в тази държава и въобще не съм запозната с тяхната реалност (едно е да четеш в интернет и хората да ти разказват). От друга страна баба ми е много, много, много против заминаването ни... и накрая решението остава на мен...
Ти прецени дали искаш да си егоистка или искаш да постъпиш правилно и да заминете с майка ти за да сте едно цяло семейство. По принцип един от двамата ти родители заминал ли е семейството се разрушава,за 1-2 години всички се променят,гледаш на живота с други очи.Не знам кой глупак би заминал и би оставил на произвола на съдбата жена си или мъжа си и децата си най-вече...майната му на парите,има много по-важни неща от едни шибани пари,които с това нещо е невъзможно да се купи любов и здраве.
U Jin Soo
06-25-2016, 09:54
Права си. Не трябва да бъда егоистка, а трябва да помагам на родителите си. Нашето семейство беше на път да се разпадне, затова май ще е най-добре да заминем. Благодаря ти, че опрости нещата за мен, пък и там сигурно ще мога да се реализирам. Ти местила ли си се в чужбина, аз съм пътувала, но сега е по-различно... ами ако не се разбирам със съучениците или учителите...
Но тук трябва да оставя приятели
Ще намериш нови.
Здравейте! Семейството ми иска да се местим в Стокхолм, но аз не съм много сигурна дали това е правилно.Заминавайте! Ще разбереш, че това е правилно!
U Jin Soo
06-25-2016, 15:00
Надявам се да е правилно.
stalker681
06-25-2016, 15:24
zaminavai bez da misli6 za6toto tyka 2050 6te sme samo polovin milion bylgari i 6-7 miliona djihadisti (taka gi nari4am 4iganite)
a i dyrjavata ne struva
zaminavai bez da misli6 za6toto tyka 2050 6te sme samo polovin milion bylgari i 6-7 miliona djihadisti (taka gi nari4am 4iganite)
a i dyrjavata ne struva
През 2050г. ще е просветлението на човечеството.
KaRiNa.Ni
06-28-2016, 19:02
Права си. Не трябва да бъда егоистка, а трябва да помагам на родителите си. Нашето семейство беше на път да се разпадне, затова май ще е най-добре да заминем. Благодаря ти, че опрости нещата за мен, пък и там сигурно ще мога да се реализирам. Ти местила ли си се в чужбина, аз съм пътувала, но сега е по-различно... ами ако не се разбирам със съучениците или учителите...
Не съм се местила,но съм била по много държави за 15-20 дена и знам какви хора са там...много по-разбрани са от нас.Докато съм била там съм живяла с чужди хора и много добре се разбирахме,като цяло намерих за толкова кратко време много приятели от чужбина.Първоначално,ще ти е трудно но след това се свиква с обстановката и ще видиш,как всичко ще е ок.
Според мен ще ти хареса в Швеция. Аз като бях в Малмъо, останах с изключително добри впечатления.
Не бива да постъпваш като пълна егоистка и да разделяш вашите. Освен това си млад човек и бързо ще се адаптираш към новата среда. Едва ли ще имаш проблеми с новото училище и учителите, там хората са доста толерантни (дори твърде много понякога).
И все пак ако искаш да останеш в България, можеш да го обсъдиш с вашите и да останеш при баба си...
protogoodnes
06-29-2016, 14:19
И при мен беше така преди Англия да излезе от ЕС
koce1313
06-29-2016, 15:59
И аз имам такава дилема, само че с Германия. Бих те посъветвал да идеш на гости на татко ти и да видиш дали ти харесва средата. Езика е ОГРОМНА бариера според мен... Но както всичко има и плюсове и минуси. Предлагам да вземеш един лист и да напишеш плюсовете и минусите за които се сещаш. За приятелите права си, но винаги има Skype ако са ти наистина приятели ще се чувате пък и ще си идваш и ще се виждате.
Късмет и чакам update :3 Най-важното е да се чувстваш добре.
Езика е ОГРОМНА бариера според мен...Бариера е за тези, които не искат (или не могат) да учат езици!
Бариера е за тези, които не искат (или не могат) да учат езици!
Когато живееш в държавата и постоянно се говори на тоя език, искаш на искаш се го научаваш езика..
Когато живееш в държавата и постоянно се говори на тоя език, искаш на искаш се го научаваш езика..Така е, но въпреки това има и хора, за които си остава бариера :D!