PDA

View Full Version : Липса на пространство

daipet
07-08-2016, 22:45
Имам няколко въпроса към тийнейджърките. Неща за очна отначало. Ще се местим, но се оказва, че през всичките години са ми се струпали прещалено много неща. Хвърляхме дрехи, давахме на братовчедки, стари тетрадки, помагала (изписани), но все още имам доста вещи, които се оказва, че няма къде да държа, но наистина ми трябват. Имам малък скрин, двукрилен гардероб и етажерка с малко шкафче и друго място за мен в новото ни жилище няма, а имам два огромни чувала зимни дрехи и два огромни чувала летни, чувал с обувки, 2-3 кашона с дрехи, ужасно много учебници и тетрадки, малко козметика, картини, материали за рисуване и приложни изкуства, папки, листове, а цялото това чудо няма как да се събере в 13-14 квадрата. Не искам голяма стая, напротив обожавам малкото и уютното, не искам нищо от семейството си и няма да поискам. Имаме финансови затруднения. Няма значение... Момичета, как и къде си събирате вещите. Приятелките ми имат същото количество вещи, та и повече. Изхвърлянето не е опция. Моля без подигравки. Дайте съвет или най-малкото споделете, колко и къде държите нещата си.

daipet
07-08-2016, 22:47
Ще започна отначало.
прекалено

dwanewane
07-09-2016, 06:00
pusni gi u olx

black pearl
07-09-2016, 09:12
За какво са ти стари учебници и тетрадки. Стс сихурност имаш дупер мноого ненужни дрехи и обувки ,които не ти стават. Просто е,ще трябва да се разделиш с някои неща,няма как иначе.

dwanewane
07-10-2016, 12:43
Ти си бахти спестовника чуек ходи в ТЛС

YuliyaR
07-18-2016, 20:14
Замисли се, като за начало, каква част от дрехите в тези чували носиш? Ако нещо не ти е потрябвало повече от година, за изхвърляне/продаване/подаряване е (в зависимост от състоянието му). Учебниците ги продай на някоя борса, тетрадките пакетирай грижливо и прибери в някое таванско/избено помещение или, ако са например за домашна работа, можеш и да ги изхвърлиш, като моят съвет е, от чисто екологични съображения, да ги предадеш в някой пункт за изкупуване на хартия.

mincheto
07-18-2016, 23:35
Дрехи и обувки,които не се носят се изхвърлят.Старите учебници ги продай или подари и много стари тетрадки ги хвърляй.Аз постоянно хвърлям мой стари дрехи и обувки и пак не ми стига мястото ама се оправям някак си с мястото...

qkataa_123
07-26-2016, 05:53
Нещата които не ти трябват като стари тетрадки и такива неща ги махай така ще си освободиш повече място :)

Staneff
07-30-2016, 16:05
Дай за хартия тетрадките и учебниците па може и да изкараш някой лев :D

be yourself
07-30-2016, 17:18
прочети системата на подреждане на Мари Кондо! На мен лично много ми помогна :)