PDA

View Full Version : Кухненски дневник :)

ParadiseCity
07-15-2016, 23:22
Ако вече има такава тема, извинявам се. :)

Какво бе последното което сготвихте? :3

anonymous990763
07-16-2016, 05:42
Салата с глухарчета.

dwanewane
07-16-2016, 14:43
Последно:D си :D направих :D бисквитена:D торта !! :D :D :D :D :D

Mana
07-16-2016, 15:45
Телешко варено

cathelyn
07-17-2016, 08:54
Последно:D си :D направих :D бисквитена:D торта !! :D :D :D :D :D

Оооо, и аз :D ^^

ParadiseCity
07-19-2016, 20:48
Ако пържолите и салатата се броят :D

baby_baby
07-19-2016, 21:53
Торта :д

qkataa_123
07-20-2016, 08:21
пържени каторфки :D

xpucuto
07-23-2016, 21:18
Кюфтета с бял сос и супа.Опитах да направя и мързелива баница, но не ми се получи, не знам защо, рецептата я видях от бон апети.Бях яла на гости в приятели затова реших да пробвам. Опече ми се отгоре, а отдолу и отвътре не, включих само на долен реотан, прегоря леко, отвътре пак глетаво :D Много се ядосах, но приятели ми я изяде и каза, че не е толкова зле.

ParadiseCity
07-25-2016, 11:19
Пържена скумрия, варена царевица.

tori
07-25-2016, 13:13
Пържена скумрия.
Утф. Такова никога не съм яла, нито в нас, нито по ресторанти... Даже не знаех, че на някого му е хрумвало да я яде пържена.

ParadiseCity
07-27-2016, 10:03
Утф. Такова никога не съм яла, нито в нас, нито по ресторанти... Даже не знаех, че на някого му е хрумвало да я яде пържена.

Сериозно ? :D Не знаех, че е толкова рядко явление... без майтап, доста често я хапвам пържена :D

ParadiseCity
07-27-2016, 10:04
Картофени лодки на фурна с кайма, гъби и лук.

tori
07-27-2016, 10:51
Сериозно ? :D Не знаех, че е толкова рядко явление... без майтап, доста често я хапвам пържена :D
Единственото пържено, което съм яла и е било някаква скумрия, е било карагьоз. Хората му казват дунавска скумрия, защото си хвърля хайвера в Дунав и се връща пак в морето.

Ewok
07-27-2016, 12:56
пекох си карфиол с малко зехтин и кимион
направих си и сос към него от кисело мляко, сирене и мента, ама нещо не ми допадна в комбинация с карфиола, може би сиренето ми е втръснало малко
ама го пробвах с горчица и е супер вкусотия, идеално подхожда на бира
и понеже май есента е сезонът на карфиола отсега знам какво ще ям половината време, доста е благодатен на подправки и е лекичък
досега бях яла само в туршия, паниран или задушен, но печен май ми е фаворит

Staneff
07-30-2016, 15:15
Оооо, и аз :D ^^

Мн с бисквити торти станахме :Д

LittleDude
07-31-2016, 04:58
такава мусака правя че няма втора като нея <3 само тва мога да готвя :D

ParadiseCity
08-23-2016, 11:13
Вчера правих свинско с ориз на фурна.
Днес лазаня <3

ParadiseCity
08-27-2016, 09:30
Пилешки сърца по селски.

M****
08-27-2016, 09:46
^ На теб месните продукти като, че ли не са ти чужди. Похапваш си редовно мръвки, а? (:

Edit: допусната грешка. :oops:

ParadiseCity
08-27-2016, 22:50
Имам нужда.
От 51 килограма съм станала 48 :(
И са месни продукти, не местни :D

M****
08-28-2016, 09:18
Имам нужда.
От 51 килограма съм станала 48 :(
И са месни продукти, не местни :D
Моме, хапвай повечко тесто и бързо ще натрупаш така желаните от теб килограми. Не знаеш ли, че с консумацията на много месни продукти също се отслабва - има подобна диета?

И 10х за забележката - не знам къде съм блял... Важното, че се коригирах. (:

ParadiseCity
09-04-2016, 13:01
Гъбена супа :)

HaruYoshida
09-04-2016, 17:07
Месо с ориз и зеленчуци

Ewok
02-24-2017, 19:52
чери домати с шмеркезе
кошнички от точени кори с гъби и кашкавал
кошнички с броколи и сирене
бонбони с бри и боровинково сладко
пилешки шишчета, мариновани с джиндижифил, фъстъчено масло, лайм и др.
кокосови бонбони

и прекрасна лешниково-шоколадово-карамелена торта

anonimna:D
02-25-2017, 09:07
чери домати с шмеркезе
кошнички от точени кори с гъби и кашкавал
кошнички с броколи и сирене
бонбони с бри и боровинково сладко
пилешки шишчета, мариновани с джиндижифил, фъстъчено масло, лайм и др.
кокосови бонбони

и прекрасна лешниково-шоколадово-карамелена торта
Забравила си да дадеш адрес, че да знаем къде да идваме :D :D

По темата- днес готвих ориз със зеленчуци. А вчера вечерта пица- салам, домати, моцарела, маслини и риган. Стана чудесна

NomNomNom
02-26-2017, 06:30
зелена леща със зеленчуци
хумус с авокадо
днес, ако остане време, ще довърша нахута като фалафели, и имам соеви зърна, може и те на фалафел да станат

Smrazqvashta
02-27-2017, 06:35
кус кус с четири вида сирена

02-27-2017, 17:55
Мусака

03-06-2017, 13:35
Пиле с ориз :D
Така като гледам май само аз готвя по-обикновени неща :D

lunacy
03-14-2017, 11:43
искам да споделя една рецепта, която вероятно ще правя всеки ден следващите месеци, защото е супер готина

взех си ето това тофу
https://www.ocado.com/productImages/712/71222011_0_640x640.jpg?identifier=4dc352b8a887b7fe 63b9ed0cb0453e20
(Clearspring organic tofu)

и се чудих КАКВО да го правя, понеже, когато го опитах беше доста... безвкусно и текстурата не ми хареса
имаше вкус, напомнящ моцарела /от доста време не съм яла сирене и по принцип не го мразя, но моцарелата за мен беше неприятна в общи линии/ и просто стоеше в хладилника известно време

тази сутрин ми хрумна да го направя на крем за мазане /и предполагам че така или иначе това е функцията му, понеже не мога да си представя да го консумирам ей така или просто да го нарежа в салата/

и се получи най- добрият крем за мазане, който съм опитвала
// а съм опитвала ДОСТА, включително и доста био мио веган неща, които са доста pricey понякога

сложих някъде една трета от кутийката в блендера, сушени домати от буркан, сол и малко люта чушка
наистина съм МНОГО доволна

самото тофу не е много евтино, струваше към 6 лева и го взех от един био магазин в Сф, но мисля че съм го виждала и в Плд

наистина препоръчвам на всеки, който се интересува от plant based хранене да опита да си направи крем за мазане с това, излиза по-евтино от купешките /горе-долу 1/3 от кутията ми стигна за крем за 3- 4 филийки/ и е супер вкусно

и не, това не е реклама Д:

lunacy
03-14-2017, 20:16
преди малко си направих отново, сложих другата част от тофуто и повече сушени домати и не успя да се получи същата консистенция като първия път о.о /имаше доста големи парчета домати и чушка/ и колкото и да блендирах, на каквато и степен, колкото и да бърках с лъжицата не се получи много хомогенно

мисля да добавя зехтин/лимонов сок/вода другия път

наскоро правих и ето тази рецепта: http://www.homecookingadventure.com/recipes/healthy-no-bake-chocolate-peanut-butter-oat-bars

и не се получи много добре
в самата рецепта има твърде много подсладител (кленов сироп/мед/агаве), не успях да изравня блата и когато правих заливката кокосовото масло ми свърши и сместа стана доста по - гъста отколкото трябваше
опасявах се че ще стане прекалено сладко заради агавето, което сложих даже и в заливката (избягвам мед и нямах кленов сироп), но на вкус всъщност не беше зле и то никак даже, въпреки това се усещаше малко тежко (заради агавето, пък и с мед/кленов сироп според мен ефектът пак ще е същият)

не смятам да правя тази рецепта отново и не я препоръчвам, поне не тези пропорции за посладител, доста са си
използвам и кленов сироп и мисля че и с него резултатът ще е твърде... тежък десерт

http://www.homecookingadventure.com/recipes/eggless-chocolate-lava-cake
^а тази рецепта смятам да я опитам скоро с бадемово/кокосово мляко, мисля че ще се получи добре
или всъщност с каквото и да е растително мляко Д:

Soichiro
03-15-2017, 14:28
Пиле на керемида със зеленчуци. Жалко само, че нямам пещ, по-яко става, но и във фурната го харесвам.

03-15-2017, 14:51
Кисело зеле с малко ориз и пилешко, като полешкото си го поръсвам обилно с червен пипер и го мажа с малко олио, с цел, получаване на вкусна и хрупкава коричка.

prosto_chovek
03-15-2017, 20:58
Последната седмица съм си правил кавърма, пилешко фрикасе, домашна пица, свински врат на скара и скумрия на фурна. Предпочитам да готвя почти всеки ден, отколкото да ям едно и също всеки ден. Чудя се утре какво ще е, но е вероятно да са картофени кюфтета с шунка, лук и кисели краставички.

Ewok
03-16-2017, 07:56
Напоследък си правя една салата с рукола, мариновано червено цвекло, сирене, лим. сок и малко зехтин. Страшна е. Не обичах рукола въобще, но така много ми харесва и май я проядох генерално.

03-16-2017, 15:04
Последната седмица съм си правил кавърма, пилешко фрикасе, домашна пица, свински врат на скара и скумрия на фурна. Предпочитам да готвя почти всеки ден, отколкото да ям едно и също всеки ден. Чудя се утре какво ще е, но е вероятно да са картофени кюфтета с шунка, лук и кисели краставички.

Може ли рецептата на тези картофени кюфтета, че доста апетитно ми звучат

prosto_chovek
03-16-2017, 19:25
Може ли рецептата на тези картофени кюфтета, че доста апетитно ми звучат

Вариш картофи. Нарязваш на ситни кубчета лук, шунка и кисели краставички. Нарязваш магданоз на много ситно. Като се сварят картофите, намачкваш ги на пюре, слагаш им сол, черен пипер, шунката и другите неща от по - горе, ако си фен може да добавиш и намачкан чесън. Омесваш всичко и оставяш да изстине хубаво за около час в хладилника. След това оформяш кюфтета и ги овалваш в брашно. Загряваш олио и като се загрее хубаво, слагаш кюфтенцата съвсем замалко да се запържат, докато станат златисти. Това е.

03-16-2017, 19:34
Звучи супер, ще ги пробвам скоро, само че няма да ги пържа, а ще ги опека във фурната. Благодаря много ;)

prosto_chovek
03-16-2017, 20:06
Може и да стане, ама идеята е да са мазнички и с хрупкава коричка, да знаеш. Не гарантирам опечени дали ще са същите, щото и лукът и краставичките няма да хрупат във фурна. :)

А всъщност направих пиле с млечно - сиренен сос.
Вари се бяло пилешко месо, след което се накъсва. Съвсем леко се запържва с розмарин и босилек, за около 5 минути. В друга тенджерка се слага масло 125 грама, което като се разтопи и почнат да излизат балончета, се слагат 3-4 супени лъжици брашно и се бърка енергично, докато се запържи. Сипва се литър прясно мляко със стайна температрура и се бърка, докато стане хомогенно. Слага се синьо сирене, бял пипер и пилето. Бърка се, докато се разтопи хубаво сиренето и сосът стане хомогенен.

03-17-2017, 17:39
Сосът, който си описал е уникален, само, че аз го правя с кисело мляко. Само че за сефте забравих как се казва :D Иначе ти си голям готвач, браво :)
А за кюфтенцата, правила съм си подобни, но ги пека във фурната, защото нещо не ми понася пърженото вече, с изключение на пържените картофи

prosto_chovek
03-17-2017, 21:02
Казва се бешамел със синьо сирене. Аз по едно време си бях докарал проблеми с крема и също ядях трудно пържено, ама го карах не на любими манджи по крив вариант, а на леки манджи от сорта на миш маш и таратор. А приятелите ми са признали, че най - доброто шкембе и скара се яде в нас :D

03-18-2017, 09:11
Точно сос бешамел, но аз си го правя с кисело мляко, защото така по-ми харесва, има един киселеещ вкус, както заливката за мусака, същата работа, и нея с кисело мляко я правя. А това за мишмаша, след един определен период от време ще обмислям теб как да изям. Не мога без месо, само когато са ааадските жеги не ям :D Иначе и аз съм цар на скарата :D
По темата- днес готвих моите измислени манджи :D Запържваш месо, слагаш малко вода, кетчуп, захар ( става като китайското, което всеки е ял), черен пипер,лук, чесън, сол, патладжан и малко гъби. Оставяш докато не се изпари водата, и не остане един гъст сос. Става също бързо

PainKiller166
03-19-2017, 01:52
Солен кекс <3
Ии пържени картофки със сиренце ;д ^^

prosto_chovek
03-19-2017, 08:51
Точно сос бешамел, но аз си го правя с кисело мляко, защото така по-ми харесва, има един киселеещ вкус, както заливката за мусака, същата работа, и нея с кисело мляко я правя. А това за мишмаша, след един определен период от време ще обмислям теб как да изям. Не мога без месо, само когато са ааадските жеги не ям :D Иначе и аз съм цар на скарата :D
По темата- днес готвих моите измислени манджи :D Запържваш месо, слагаш малко вода, кетчуп, захар ( става като китайското, което всеки е ял), черен пипер,лук, чесън, сол, патладжан и малко гъби. Оставяш докато не се изпари водата, и не остане един гъст сос. Става също бързо

Е това с миш маша беше, както казах, заради проблемен корем, по принцип без месо не сядам на масата и ако не съм ял месо, имам чувството, че все едно не съм ял нищо. А това с кетчупа, аз лично предпочитам доматено пюре, с кетчуп правя само сладко-кисел сос - в ябълков оцет се сварява захар или мед, малко карамфил и кетчуп, най добре тоя на хайнц, че има един специфичен вкус или сос барбекю, пак става готино и като стане гъст хомогенен сос, добавям за 3 4 минути преди да го вдигна от котлона изпържени пилешки жулиени само с черен пипер и сол. Може и панирани като в китайския, ама става супер тежко и става много кочина за чистене от панирането после.

prosto_chovek
03-19-2017, 15:16
http://i.imgur.com/hTtoILr.jpg

пиле в много сладко-кисел сос :)

NomNomNom
04-11-2017, 13:50
понеже днес реших да готвя и беше доста добре:
1. Орехово мляко
- 100 грама накиснати орехи от 2 дни (мотах се, можеше и след 4-5 часа)
- голяма лъжица мед
- лъжица какао
- вода 1л

Миксираш, цедиш с цедката триците (оставих ги за сладкиш тези дни да се ползват), и става прекрасно школадово мляко, не-сладко и не-горчиво

2. Пастет от пилешки дробчета и зеленчуци
- задушени със зехтин 1 морков и 1 глава лук
- печени 500гр дробчета с 2 моркова, глава лук, зехтин и чер пипер

като стана готово - с пасатора -добавих 3 скилидки чесън, 3 лайма, кимион

някакви елементарни неща, обаче аз се радвам.да готвя, като имам възможност 1 път на 2 седмици

Ewok
04-15-2017, 20:01
Чийзкейк с шоколад и ягоди.

http://prikachi.com/images/448/9097448A.jpg
http://prikachi.com/images/451/9097451t.jpg

prosto_chovek
04-16-2017, 13:04
Празнично:
http://i.imgur.com/RzmqJgv.jpg

prosto_chovek
05-24-2017, 18:07
http://i.imgur.com/kYfzZTz.jpg