View Full Version : помощ! как да се справя в англия като студент?
fifito19
07-19-2016, 20:19
Давам направо. Имам събрани грубо 10 000 лв и съм на 19 години. Другият септември искам вече да пътувам към ЮК. Харесала съм 4 университета в градове, различни от Лондон. Уча за IELTS. Партнирам си с агенция Интеграл. Познавам хора, които също са в Англия и по техни сметки тея 10 000 ще ми стигнат точно за 1 година за таксата за общежитие/наем, ако тегля студентски заем, каквото смятам да направя. Ако си намеря юк гарант ще ги давам постепенно, ако не намеря, ще ги дам наведнъж. Мисля, че ще си намеря, което ще ми позволи да плащам постепенно. Това е добре, тъй като от тези 10хил поне 3 ще заминат задължително за билети, такси и прочее и не знам как ще си плащам от там нататък покрива. Интересува ме друго- някой от вас има ли някаква идея как мога да заработвам пари, когато отида там? Унитата имат таван 12 работни часа на седмица и над това е незаконно, което значи, че само през лятото ще мога да работя или нещо от вкъщи или нещо без договор. Давайте ми предложения, моля ви се. Знам английски и руски, поназнайвам малко фотошоп и като цяло, графичен дизайн. Някаква онлайн работа или нещо? Вие ако се занимавате с нещо подобно, моля ви се предложете.. наистина не искам да оставам на улицата, а родителите ми нямат никаква възможност да ме подкрепят с каквото и да е, освен думи. Искам да започна от сега, докато паралелно все още съм студент в български университет. Задържам се в него максимално дълго, тъй като така получавам и малка пенсия, която също ми помага. Цялата ситуация покрай брекзита допълнително ме стресира, но пък хората от агенцията и от унитата обещават нищо да не се промени с таксите поне за следващите две години, така че тая грижа гледам да я оставям настрана.
CocoaCloud
07-19-2016, 21:58
Аз ще уча в Англия от тази есен, така че ще ти напиша неща, които ще са ти полезни като информарция.
Първо, те съветвам да имаш и бекъп план за друга държава като Холандия/Дания/Германия (специалностите на английски) или друга, защото с брекзита наистина не е сигурно. Попринцип за нас, започващите от 2016 няма да има промени, но за другата година още не е уточнено. Разгледай университетите в Европа и бъди готов да кандидатстваш и там (разбира се, ако не искаш само Англия).
Второ - имаш още една година в България. Започни още сега работа. Може да не е за много пари, но ще е по-добре отколкото да се луташ. Намери нещо, което ще те устройва като време (казваш, че си в университет), през почивните дни вземай двойни смени. Отвори jobs.bg и със сигурност ще има нещо. По-лесно ще намериш нещо по-общо, отколкото с графичния дизайн (предполагам, че за него искат опит).
Спестявай от джобните. Откакто съм решила да уча в Англия винаги се замислям преди да купя нещо и го обръщам я в билет, я в издръжка за една седмица. :D Ако роднини ти дават някоя пара, също я спестявай. Докато си в университета тук може да погледнеш за някакви техни стипендии, ако има.
За работа в Англия- ако университетът ти е кампусен (всичко събрано на едно място като малък град) знам, че там лесно се намира работа. Самото уни си има собствени магазини, кафета и студентите работят почасово. Зависи и каква специалност ще учиш и колко време ще ти отнема. Аз тепърва ще видя как са нещата, но и аз клоня към това да си потърся нещо, може би втория term.
Като дойде време да си вземаш билет, гледай добре, намират се доста евтини билети. Особено ако ще учиш близо до Лондон от тук до Лондон самолет и после до града влак/автобус.
Сега за това се сещам, можеш да ме питаш на лични по-подробно. :) Важното е да започнеш работа сега, без да подбираш много много. Ако трябва прекъсни университета и започни на пълен работен. Просто знам, че иска ли човек нещо е способен на малки и големи промени. :) Имаш добра начална сума, така че само можеш да надграждаш.
mincheto
07-20-2016, 07:45
Може да правиш авторски клиповече и да ги публикуваш в yotub,ако имаш много гледания от сайта ти плащат за тая работа.
^ Доколкото съм запозната, в България не получаваш нищо или получаваш изключително малко. За да вземаш пари от ютуб, трябва да си регистрираш канала през Прокси някъде извън страната.
държава като Холандия/Дания/Германия (специалностите на английски) или друга, защото...и ще е много по-евтино!
Знам ... и руски, поназнайвам малко фотошоп и като цяло, графичен дизайн. Някаква онлайн работа или нещо?Това няма да ти помогне да си намериш работа в Англия! Все едно тука да си търсиш работа ако знаеш само български и малко фотошоп :D!
Вариант е да работиш в някое заведение или магазин, но само с тая работа едва ли ще можеш да си плащаш ученето и престоя в Англия.
Може да правиш авторски клиповече и да ги публикуваш в yotub,ако имаш много гледания от сайта ти плащат за тая работа.Страхотен план :razz: !