PDA

View Full Version : Какъв ми е проблема?

n.hristova
07-20-2016, 17:12
Момиче на 14 съм. Да, да ясно ми е какво ще кажете - "на 14 тръгнала да ми говори за любов". Ем първо прочетете и после изводите, а на когото не му харесва, просто да не кометира излишни неща. Благодаря.
Гледам как навсякъде по фейсбук, а и мои приятели имат връзки по година, година и нещо, две дори. Защо за бога аз не мога да си намеря момче? Готова съм за сериозна връзка, защото определено характерът ми не е като за 14, а и честно живеем в такова време, в което е възможно да имаш сериозна връзка на 14, понеже усвояваме по-лесно нещата (и пак казвам не искам да коментирте възрастта ми). Въпросът е, че винаги когато тръгвам с някое момче, защото имам симпатии към него го зарязвам, защото имам чувството, че няма да се получи и съм несигурна. Вие несигури ли сте при нова връзка и колко трябва да чакам, за да разбера дали това е човекът за мен?
Ще дам един прост пример. Харесвах момче, но като тръгнахме станах несигурна в чувствата си. Защо? Така става ВСЕКИ път.
Знам, че съм готова за сериозна връзка, но как за бога да намеря точния човек..?

smilegirl12
07-20-2016, 17:17
Като изключим възрастта, просто не трябва да си толкова несигурна ... Така до никъде няма да стигнеш като зарязваш момчета наляво надясно. Ако почвал да им говориш за сериозна връзка още първите седмици недей

n.hristova
07-20-2016, 17:33
Като изключим възрастта, просто не трябва да си толкова несигурна ... Така до никъде няма да стигнеш като зарязваш момчета наляво надясно. Ако почвал да им говориш за сериозна връзка още първите седмици недей

Мда и аз така мисля и благодаря за съвета <3

smilegirl12
07-20-2016, 17:40
Моля

Maleficus
07-20-2016, 17:41

Коментара ти е полезен за питащата, колкото тебешира е полезен за един пингвин :D

По темата, първо знаеш ли какво търсиш ? Можеш ли да изкараш един лист и да напишеш, какво търсиш в един мъж и какво предлагаш в замяна ? Смисъл лесно е да парадираш зрялост, ама ако не знаеш какво искаш, първо трябва да поработиш върху себе си И тогава да търсиш някои, които задоволява горе долу нещата, които търсиш. Второ ! Ако знаеш какво търсиш в един мъж и можеш да направиш списък с лекота, списъка ти разумен ли е ? Смисъл, ако е изключително голям и капризен, можеш ли да допринесеш с нещо в живота на такъв човек или очакванията ти граничат с филмче на дисни ? Трето ! Никои не е идеален, винаги в началото има тръпка и ВИНАГИ изветрява без изключение, единствената разлика е, колко бързо. Достатъчно зряла ли си да приемеш недостатъците на един мъж, след като изветрее тръпката и започнеш да ги забелязваш по ясно (освен това и ти имаш недостатъци, всеки има, в началото не се забелязват, защото сме влюбени до глупост :D) ? Освен това, възрастта има значение, защото ВСЕКИ човек преминава през един период на изострени емоции, а именно пубертета, дори да си мислиш, че не ти влияе, ГРЕШИШ, тоест част от несигурността ти може да бъде обяснена и от този фактор (част и говорим за научно доказано нещо, аз съм преминал, ако имаш по голяма сестра и тя е преминала и всеки ще премине през една или друга форма, на изострена емоционалност и податливост на хормонални влюбвания, които изгарят като слама по време на суша. ) !

n.hristova
07-20-2016, 18:12
Коментара ти е полезен за питащата, колкото тебешира е полезен за един пингвин :D

По темата, първо знаеш ли какво търсиш ? Можеш ли да изкараш един лист и да напишеш, какво търсиш в един мъж и какво предлагаш в замяна ? Смисъл лесно е да парадираш зрялост, ама ако не знаеш какво искаш, първо трябва да поработиш върху себе си И тогава да търсиш някои, които задоволява горе долу нещата, които търсиш. Второ ! Ако знаеш какво търсиш в един мъж и можеш да направиш списък с лекота, списъка ти разумен ли е ? Смисъл, ако е изключително голям и капризен, можеш ли да допринесеш с нещо в живота на такъв човек или очакванията ти граничат с филмче на дисни ? Трето ! Никои не е идеален, винаги в началото има тръпка и ВИНАГИ изветрява без изключение, единствената разлика е, колко бързо. Достатъчно зряла ли си да приемеш недостатъците на един мъж, след като изветрее тръпката и започнеш да ги забелязваш по ясно (освен това и ти имаш недостатъци, всеки има, в началото не се забелязват, защото сме влюбени до глупост :D) ? Освен това, възрастта има значение, защото ВСЕКИ човек преминава през един период на изострени емоции, а именно пубертета, дори да си мислиш, че не ти влияе, ГРЕШИШ, тоест част от несигурността ти може да бъде обяснена и от този фактор (част и говорим за научно доказано нещо, аз съм преминал, ако имаш по голяма сестра и тя е преминала и всеки ще премине през една или друга форма, на изострена емоционалност и податливост на хормонални влюбвания, които изгарят като слама по време на суша. ) !

Така, мерси за голямото мнение. Иначе много добре мога да кажа какво търся и какво давам. И разбирам, че никой не е перфектен. Не искам много, въобще даже и определено нямам списък дълъг 1 страница с качества, които търся. Искам две-три неща, които са ми нужни. На кратко - знам какво искам. Колкото до това какво съм готова аз да дам. Много. Време. Внимание. Всичко от което се нуждае. Естествено няма да мога да задоволя всички капризи.

Terminator009
07-20-2016, 18:29
Момиче на 14 съм. Да, да ясно ми е какво ще кажете - "на 14 тръгнала да ми говори за любов". Ем първо прочетете и после изводите, а на когото не му харесва, просто да не кометира излишни неща. Благодаря.
Гледам как навсякъде по фейсбук, а и мои приятели имат връзки по година, година и нещо, две дори. Защо за бога аз не мога да си намеря момче? Готова съм за сериозна връзка, защото определено характерът ми не е като за 14, а и честно живеем в такова време, в което е възможно да имаш сериозна връзка на 14, понеже усвояваме по-лесно нещата (и пак казвам не искам да коментирте възрастта ми). Въпросът е, че винаги когато тръгвам с някое момче, защото имам симпатии към него го зарязвам, защото имам чувството, че няма да се получи и съм несигурна. Вие несигури ли сте при нова връзка и колко трябва да чакам, за да разбера дали това е човекът за мен?
Ще дам един прост пример. Харесвах момче, но като тръгнахме станах несигурна в чувствата си. Защо? Така става ВСЕКИ път.
Знам, че съм готова за сериозна връзка, но как за бога да намеря точния човек..?

Докато не опиташ, няма да разбереш дали ще се получи връзката.

Грозния
07-20-2016, 20:50
Момиче на 14 съм. Да, да ясно ми е какво ще кажете - "на 14 тръгнала да ми говори за любов".
...
Защо за бога аз не мога да си намеря момче?Явно си малка - аз друго обяснение нямам!
А "сериозната връзка" е нещо което си гледала по филмите или във фейсбук!
След година-две, момчетата ще търсят теб и няма да има нужда да ги търсиш ти. Освен ако не си някоя златотърсачка :D. Тогава ще трябва да почакаш още някоя и друга година!

Готова съм за сериозна връзка, защото определено характерът ми не е като за 14...... а като за 8 може би :D?

Въпросът е, че винаги когато тръгвам с някое момче, защото имам симпатии към него го зарязвам, защото имам чувството, че няма да се получи и съм несигурна.
Харесвах момче, но като тръгнахме станах несигурна в чувствата си. Защо? Така става ВСЕКИ път.
Знам, че съм готова за сериозна връзка, но как за бога да намеря точния човек..?Не си готова за сериозна връзка!
Изясни си какво очакваш и какво си готова да дадеш в една "сериозна връзка" , но първо най-добре порастни!
Успех :)!

mincheto
07-20-2016, 22:36
Права си да подлагаш всички на съмнение и аз правя така.Момчето,ако те обича е длъжен да ти се докаже,а не само да иска ебане.Продължавай да не се доверяваш сляпо щото иначе може да си изпатиш и не бъди толко доверчива.

Pug_306
07-21-2016, 08:10
E и да се доверяваш сляпо или не, хората са го казали - докато намериш принца ще трябва да подухаш и на няколко жаби :)

n.hristova
07-21-2016, 10:54
Явно си малка - аз друго обяснение нямам!
А "сериозната връзка" е нещо което си гледала по филмите или във фейсбук!
След година-две, момчетата ще търсят теб и няма да има нужда да ги търсиш ти. Освен ако не си някоя златотърсачка :D. Тогава ще трябва да почакаш още някоя и друга година!
... а като за 8 може би :D?
Не си готова за сериозна връзка!
Изясни си какво очакваш и какво си готова да дадеш в една "сериозна връзка" , но първо най-добре порастни!
Успех :)!

Първо не аз търся момчетата, второ не ме познаваш, за да говориш дали съм като за 8 или не и дали съм готова или не.

n.hristova
07-21-2016, 10:54
Права си да подлагаш всички на съмнение и аз правя така.Момчето,ако те обича е длъжен да ти се докаже,а не само да иска ебане.Продължавай да не се доверяваш сляпо щото иначе може да си изпатиш и не бъди толко доверчива.

мерси за мнението

Зайче..
07-21-2016, 15:17
Така, мерси за голямото мнение. Иначе много добре мога да кажа какво търся и какво давам. ... Искам две-три неща, които са ми нужни. На кратко - знам какво искам.

Какво търсиш и какво даваш?

И няма как да не засегнем възрастта, защото ти казваш, че си на 14 и приятелките ти имат връзки по година-две, което значи, че си имат сериозни приятели от 12 годишни???

А колкото до твоя проблем - отпусни се и се пусни по течението. Нещата ще се случат тогава, когато трябва да се случат. Колкото повече търсиш, толкова по-разочарована ще си и няма да намираш /знам, че е клише, но реално наистина колкото повече задълбаваш в даден 'проблем', толкова положението става по-зле и няма оправия/.
И между другото наистина не е от кой знае каква важност да имаш приятел и не ти го казвам, за да ти обясня 'колко много по-важни неща има', а ти го казвам, защото да имаш връзка с някой в никакъв случай не е само цветя и рози, и евентуалните нерви, които ще ти коства едва ли ще си заслужават (това за сериозните връзки, особено при напасването на характерите). 8-)

qkataa_123
07-26-2016, 06:57
Аз съм на 15 и ми се е случвало да не съм сигурна че някое момче не ме харесва но според мене когато най малко очакваш нещо то се случва рано или късно такаче моя съвет към тебе е да не се опитваш да си търсиш момче и незнам си какво,подходящото момче само ще дойде при тебе когато му дойде време . А и не сме ли още малки за такива сериозни връзки ??? :D :D

baby_baby
07-26-2016, 08:45
Едва ли на 14 си готова за сериозна връзка просто така си мислиш като гледаш другите рано ти е за такава връзка поживей и малко порастни и тогава го мисли това а и връзка за 1 година според мен не е сериозна това е доста голяма крачка но ти е много рано за нея

NissaN
08-17-2016, 10:32
Ще се намери някой за сериозна връзка.Между другото не е единствената 14 годишна искаща сериозна връзка .

jghgh
08-17-2016, 10:56
по-сладко е просто да харесваш някого, отколкото реално да го имаш.
като го "имаш" и почва да става една голяма отговорност, да се занимаваш с него, да пазиш чувствата му и т.н.
малка си, страх те е от отговорности, вероятно подсъзнателно, затова и изведнъж вече като сте заедно и сякаш не го искаш човека, несигурна си и т.н.

просто намери някой, който много да ти харесва. ама много. и колкото и да си несигурна, напъни се малко в началото. може и да стане.
просто не ги приемай и толкова навътре нещата - въпреки че на тая възраст сигурно ти е много трудно да го изпълниш. и да не се получи както си си го представяла, кво, да не е краят на света. ще имаш още много връзки, повярвай ми. някои ще са хубави, други не толкова.

и един леко бабешки съвет от мен, не че съм човека, който да ти го дава, но - не бързай със секса, почакай още някоя друга годинка, поне.

szantye
08-19-2016, 23:53
на 14 и търси "сериозна връзка" абе дете живей си живота още си малка за връзки.