PDA

View Full Version : Кой метод боли най-малко на триъгълника

Harleyenchantress
08-07-2016, 19:17
Здравейте, не искам да си казвам годините лел, но съм малка :/ Добре де, на 13 съм. Въпроса ми е, че окосмяването долу ми е доста голямо. Скоро майка ми ми каза, че ще трябва да се науча да се обезкосмявам. Кръстницата ми каза, да ме заведът на козметик, но знам, че боли доста, а аз не издържам на болка. Първия път със самобръсначка се порязах малко, а сега разглеждам и депилиращите кремове и лентички. За епилатор да не става и дума....Чела съм, че адски боли.

Та депилиращите кремове до колкото знам не са толкова ефикасни, но са най-безболезнени. Тях бих ги използвала тъй като ми трябва съвет само за останалата част от лятото :// И все пак искам да питам дали с депилиращиге лентички боли? Едва ли ще отида на кола маска на тази възраст, но е най-ефикасният метод...Моля ви препоръчайте ми нещо, че сега отивам 5 дена на море...

be yourself
08-07-2016, 22:09
ами козметика ппц е по-добрата алтернатива от кола маската у дома,най-добре ще е на козметик няма от какво да те е срам или нещо подобно.А за болката зависи от теб колко издържаш.

mayaaa
08-11-2016, 15:46
Самобръсначка, депилиращ крем... все същият принцип на действие. Ефектът е 2-3 дни макс, пък и аз лично не бих рискувала такъв крем по случайност да ми попадне на някои органи където не трябва.. така де, не знам какво би могъл да причини, но съм си патила от вагинални проблеми и свикнах да внимавам доста.
Колкото до самобръсначката, освен краткотрайния ефект, да - не боли, но от личен опит не ти го препоръчвам. Аз в продължение на няколко години използвах този метод, корените на космите наистина стават по-здрави, а самите косми по- груби. Това едно на ръка, но след няколко години, когато решиш да отидеш на кола маска ще те боли много повече. I've been there, I know that...
Депилиращите ленти са все едно лесен начин за кола маска в домашни условия... Да, ама колко е лесен е друга тема. Първо, да, отново ще боли и второ, като нямаш опит ще ти остават косми, ще трябва да лепиш по няколко пъти на едно и също място, ще си раздразниш кожата... Абе, все прекрасни неща.
Що се отнася до кола маска... Да, боли, особено първите пъти си е леко стресиращо. :cool: Но имай предвид, че ако не си си махала окосмяването със самобръсначка/крем или поне не за дълго време ще те боли по-малко от колкото мен ме е боляло, защото аз ти споделям моя опит след поне 2 години със самобръсначка.
Като цяло аз съжалявам, че не съм започнала направо при козметик с кола маска, така че това бих те посъветвала. Болката се търпи, и аз не смятам, че имам супер висок праг на болка, не е приятно, но в дългосрочен план е най-доброто решение според мен, защото окосмяването оредява, болката също намалява заедно с това.
Това което мога да те посъветвам - Направи си лека ексфолиация на мястото един ден по-рано, пий 1 аналгин 20-30 мин преди процедурата, приготви се психически за известна болка и отиди на козметик. Ако е някой при който не ходиш за първи път най-добре, защото ще ти е по спокойно, а и ще можеш да го помолиш да не взима по голяма площ косми на едно дърпане (освен ако не искаш просто да мине бързо и да се свършва :cool: ).

Mima1212
08-11-2016, 16:03
И аз НЕ ти препоръчвам депилиращите кремове. Най-добре ще е за първите няколко пъти да отидеш на козметик, болката ще си струва. Може да си купиш и ленти за бикини линия /мисля, че най-добрите са на Veet/ и не, не боли особено. Има момичета, които си ги махат с пинсета, боли по-малко от кола маската и резултата е за доста време, но разбира се е супер много занимавка. Аз лично използвам уред за фотоепилация на philips.

NomNomNom
08-13-2016, 14:28
Кремове и бръснач - не болят, обаче ще ти станат твърди, дебели и много космите.
Отиди на козметик да те почистят. Ще те боли само първите 1-2 пъти. После сама с кола маска или епилатор.

mincheto
08-15-2016, 07:52
Самообръсначка