PDA

View Full Version : Безчувствени

liliq ivanova
08-22-2016, 15:20
Родителите ми са изключително безчувствени хора. Въобще не се се интересуват от чувствата на хората. На тях им е все едно, дали децата им плачат, за тях емоциите са пристъп на слабост. Аз съм много чувствителн и много често бивам емоционално наранена. Подкрепата на майка ми гласи следното : ,,Хайде, хайде, стига лиготии! Омръзна ми от твоите чувства. Аз имам хиляди задачи да ви храня, да ви гледам, да пера, да чистя, да готвя, ти си седнала да ревеш, ставай и започвай да учиш!" Проявям разбиране, че е заета, честя цялата къща от половин година, гладя всичко, което са ми дали, пускам пералня, когато има дрехи, единственото, което не правя е да готвя. Да добавим, че съм отличничка, а майка ми твърди, че учебният материал бил елементарен и нямало, как да имам друга оценка. А аз полагам толкова усилия, които за нея остават невидими. Иска ми се да е от онези майка, които ти правят чай, сядат до теб, говорите за проблемите, олеква ти на сърцето и благославяш Бог, че ти е дал такова прекрасно създание за родител. Баба е такава. Толкова се радвам, че я имам. Ако не е тя, не знам, как ще издържа. С нея се смеем, плачем, говорим спокойно, тя готви прекрасни неща, винаги когато ме заболи нещо, тя не ми казва, като майка ми ,,Нищо ти няма. Само се лигавиш", а ми приговя нещо и ми минава веднага. Какво да направя? Баба не е първа младост вече и ме е страх, че ще си отиде и ще остана сама на този свят. Без никого, когото да ме обича толкова истински. Сигурна съм, че ще изпадна в депресия, от която не знам, дали ще изляза някога. Майка ми дори не забелязва взаимоотношенията ни с баба. Всичко за нея се свежда до неща от първа необходимост. За нея козметиката е пърна глупост например! Не знам, как да продължавам с този живот. Дайте ми някакъв съвет.

Нарушена т.1 от задълженията на потребителите.
"Да публикуват своите теми и мнения в правилната категория."
Темата е преместена в раздел "У дома".
Moderated by Indistinct

Бял бродник
08-22-2016, 16:09
Майка ти е права за почти всичко! Права е за емоциите. Гледай по-бързичко да се научиш да си безчувствена, защото това е слабост. Много хубаво, че си отличничка, но не парадирай с това, защото не е кой знае какво. Баба ти е нормално да ти обръща повече внимание, все пак винаги бабите и дядовците много обичат внуците си. Просто приеми, че света не е розов и колкото по-бързо го осъзнаеш, толкова по-бързо ще си окей с всичко. Може само да благодариш на майка си, че има такова мислене, а не като другите да разглезват децата си. Пък за това с грима... Много си е права! Колкото по-малко грим - толкова по-добре! Време е всички момичета да го осъзнаят, но жалкото е, че не всички момичета са късметлийки да имат твоята майка. Може би си права, че не ти обръща много внимание, но както сама казваш - може да е заета.

liliq ivanova
08-22-2016, 18:06
Не говоря за грим, а за бяла козметика. И пари да ми даваш, пак няма да си сложа грим.

Бял бродник
08-22-2016, 19:19
Добре, но за другите неща е права.

SuNsEt
08-25-2016, 20:53
Майка ти е права за почти всичко! Права е за емоциите. Гледай по-бързичко да се научиш да си безчувствена, защото това е слабост.
Абсолютни глупости.

Често родителите не осъзнават от какво имат нужда децата им, тъй като са погълнати(родителите) от работа и задължения. На майка ти сигурно не и е лесно в работата и вкъщи и е доста вероятно да не разбира, че ти имаш нужда от нейната подкрепа. Опитай се да поговориш спокойно с нея и да обясниш как се чувстваш, от какво имаш нужда и защо се разбираш толкова добре с баба ти. Единственото, което наистина е по- добре да спреш е плаченето. С времето ще го преодолееш, такава е възрастта, в която си в момента - сблъскаш се те първа с трудностите в живота, но това е само началото. И да си чувствителен е хубаво нещо, стига да знаеш кога да проявиш характер и кога не. Чувствата са това, което ни отличава и ни прави човеци, те са свързани със съзнанието, но това е дълга тема. Продължавай да си вършиш задълженията, да учиш и да помагаш. Опитай се да бъдеш по- зряла и ще видиш как лека полека с майка ти ще започнете да се разбирате. Намери си хоби или чети повече книги, това ще ти помогне в много отношения.

Bao
08-26-2016, 18:51
Няма нищо лошо в това да чувстваш.Бог ни е направил такива че да чувстваме, да обичаме, да се радваме.Точно силни са онези които живеят с чувствата си, защото чувствата са наше огледало и показват кога има проблем или липса на рационалност.Искам да кажа че силните хора владеят чувствата а не ги крият от себе си.
Твоята майка най-вероятно не се чувства достатъчно обичана и желана.Може би не си обръща внимание и отдавна е свикнала да не получава такова.Покажи й че я обичаш, покажи й колко е важна за теб, питай я за проблемите й, за това какво тя иска..как тя се чувства.Направи й някаква хубава изненада, покажи креативност.Дай й точно това от което ти имаш нужда.
И така тя ще се размекне, ще си пооправите отношенията, ще гледа на теб с други очи.