PDA

View Full Version : Мисля, че мама изневерява на татко

SteliGeorgieva
08-27-2016, 08:53
Здравейте!
Пише ви момиче на 13, по принцип живота ми е прекрасен за възраста ми. Мама и татко имат собствена фирма и работят заедно, нищо не ни липсва. Задоволени сме с всичко, каквото пожелаем аз и брат ми ни се купува, за всичко ни се огажда. В замяна на това ние трябва просто да сме послушни и да се учиме добре, да не правиме много бели и да подбираме приятелите си, да излизаме с подходящи хора и такива работи. До тук добре...но проблема се появи преди 3 седмици. Аз и майка ми отидохме на море, само ние двете, защото баща ми трябваше да работи, а на бате не му се ходеше, та по темата и на това въпросно море, забелязах някой неща, които до ден днешен не ми излизат от главата... Една сутрин, когато станах и започнах да се приготвям за плаж, забелязах, че майка ми има смс на телефона, нали знаете онези смс-и от М-тел "този номер ви е търсил..еди кога си." Е, мислех го за такъв смс, знаех, че не трябва, но взех телефона и тъкмо да изтрия смс, забелявах, че той въобще не започва с "Този номер.." , много по страшно, смс гласеше "Обеща ми,че днес ще дойдеш да ме видиш, хайде кажи на дъщеря си, че отиваш на разходка и ела, искам те..желая те. Много целувки. Чакам те.!" Направо се разтреперих цялата, сърцето ми заби силно, не можех да повярвам... НИМА ЛЪЖЕ БАЩА МИ, СЛЕД ВСИЧКО, КОЕТО Е НАПРАВИЛ И ПРОДЪЛЖАВА ДА ПРАВИ ЗА НЕЯ ?!?!? Та той се лишава от почивни дни, за да има тя такива, лишава се от почивки по морето, работи денонощно, а тя го ЛЪЖЕ !!! Ужас...!!! Иска ми се да кажа на татко, но нямате на представа какво ще стане,такива скандали...такива караници... Баща ми е много добър, но разбере ли за това, че мама го лъже така долно, ще побеснее и ще се разведът на минутката.... Тъй като фирмата е обща не знам как ще я делят, колко време ще се съдят, колко притеснения и сълзи ще отидат...Абее...не ми се мисли, какво ще стане, ако баща ми разбере. За сега пазя всичко в тайна, но не зная докога ще издържа. Моля ви, дайте ми някакав съвет, как да постъпя, какво да кажа, опитах се да поговоря с мама, а тя отвърна "Ооо какво ти разбира детската главица пък и на теб, въобразяваш си нещо." Божеее...не си въобразявам, макар и дете разбирам какво става, и какво ще стане, ако баща ми научи. Аз разбирам, но тя ЗАЩО НЕ РАЗБИРА КАКВО ПРАВИ И ЧЕ ЩЕ СЪСИПЕ СЕМЕЙСТВОТО НИ АКО ПРОДЪЛЖАВА... !!! :(

Бял бродник
08-27-2016, 11:17
Ами единственото нещо, което можеш да направиш е да не правиш нищо. Сама казваш, че се притесняваш да не се разведат. Но все пак имаш два избора:
1. Да я заплашиш, че ако не спре да изневерява на баща ти ще му кажеш.
2. Да не се бъркаш и да се надяваш, че тя няма да направи някаква грешка, която да покаже на баща ти, че тя му изневерява.

Според мен се спри на втория вариант.

Nikoleta79
08-28-2016, 03:34
Ами в крайна сметка, всеки има право на личен избор и никой не е ничия собственост. Понякога се случват такива неща в едно семейство, поради една или друга причина - случват се...
Лошото е, когато се прави по начин, който унижава и наранява постоянният партньор и изневеряващия започне да се държи зле с него, само заради това, че има и друга връзка. Иначе всеки един случай е индивидуален и е трудно да се каже кой крив, кой прав.
За да се стигне до една изневяра, може да има стотици различни причини, но понякога наистина просто се случва...
Явно човешкия вид не е моногамен и никой не е застрахован от нищо в този живот. Този, който днес ревностно заклеймява изневярата, утре може сам да се окаже в положение на изневеряващ, да бъде изкушен, неудържимо привлечен или безумно да се влюби в някой друг макар и да продължава да държи на брачния си партньор, да го уважава и цени като другар, но... Понякога наистина тези неща просто се случват дори и с хора, които по принцип са лоялни, коректни и отговорни, които са разумни и смятат, че могат да се контролират и винаги да постъпват правилно. Да, казвам ви го, защото аз смятах себе си за такъв човек, който напълно се контролира и винаги може да постъпва правилно. Да, ама не!!!
След 14 години брак, в които бях абсолютно лоялна към съпруга си и съм отблъсквала всякакви набези на разни натрапници, аз взех, че хлътнах неудържимо по един човек. Беше безумие, като стихийно бедствие - силно, всепомитащо, неконтролируемо...
От начало мислех, че ще ми мине, не правех нищо, просто чаках да мине. Да, но не минаваше, с всеки изминал ден се задълбочаваше и ставаше все по-зле.
Гърчих се така две години. Беше лудост...
Наистина се измъчвах, беше ужасно болезнено. Не знам от къде ми дойде това до главата, но не можех да го контрлирам, нито да го спра. Бях като обсебена.
Обичах този мъж, желаех го - безумно.
Накрая сама го потърсих. Казах си, че след като толкова го искам - ще си го взема. И си го взех! Имаме връзка вече шест години. Обичаме се и ни е хубаво заедно, но аз живея със семейството си. Уважавам и ценя съпруга си като другар и баща на детето ми. Той е много скъпо и изключително ценно нещо за мен, не искам за нищо на света да го нараня, но обичам и другия. Това е. Вече шест години водя двойнствен живот. Кой както иска, така да го разбира... Все едно.
Иначе въпросния човек беше разведен. Не съм си пъхнала носа в чуждо семейство
Та искам да кажа, че в живота всичко се случва и застраховани няма!
А моят съвет към момиченцето написало изповедта е да не се намесва в отношенията между родителите си.
Мило дете, каквото и да се е случило, дори и да си права за майка си, просто стой на страна и остави възрастните да се оправят. Ако се намесиш, най-вероятно ще станеш причина за разрушаване на семейството си, за скандали и раздори в къщи, а от това никой няма да спечели, само всички ще загубят. Това, което се е случило тогава, може да е минало и заминало, просто не рови. По-важното е, че родителите ти живеят добре заедно, разбират се, обичат ви и се грижат за вас. Всичко останало не е важно. Остави майка ти да извърви пътя си. Дори и да ходи някъде важното е, че накрая се прибира при вас и вие по никакъв начин не сте пренебрегвани и оставени без родителска грижа.
Знам, че за детската ти главица ще е трудно да проумееш това, което казвам, но истината е, че не трябва да се намесваш в отношенията на родителите си и не трябва да разказваш на никого това, което си видяла.
Ако се намесиш, ще унищожиш всички шансове нещата в семейството ти да се подредят, а напротив, ще ги съсипеш докрай.
Повярвай ми, че е така и спри изобщо да се тормозиш за това, ходи ли майка ти някъде или не.
Тя е възрастен човек и може сама да си взима решенията и да носи отговорност за тях. Не е твоя работа нито да отправяш обвинения, нито да раздаваш правосъдие.
Просто си живей живота и не се затормозявай с проблемите на възрастните. Успех.

mincheto
08-28-2016, 06:06
Ти си познаваш родителите най-добри и,ако прецениш,че баща ти незаслужава да бъде мамен по-добре му кажи макар и да има вероятност да се разведат.

NissaN
08-28-2016, 17:14
По добре си трай че ако татко ти е като моя ще го намери този и ще го пречука и след това ще му запали къщата и следва затвор.Преди наще все се караха на тази тема и той ревнуваше майка и това лично той го е казвал а аз си познавам бащата и е способен да го направи та внимавай как ше реагира.

ani_banani
08-28-2016, 17:32
Според мен остави нещата така. Ако майка ти изневерява на баща ти рано или късно ще се разбере, тъй като както ти по грешка си прочела смса и си започнала да се съмняваш е много вероятно и баща ти да попадне на нещо подобно или по самото и поведение, тайни разговори и т.н да усети, че нещо не е наред. Но при всички положения ,ако майка ти му изневерява е по-добре да се разбере и да се мисли какво следва от тук нататък...

BartSimpson
08-28-2016, 17:37
Трай си и не се меси.

HaruYoshida
09-05-2016, 13:05
Абе вие луди ли сте? Баща и се трепе като куче за да си вее гъза майка и. Баща и с нищо не заслужава да го лъжат. Разкажи всичко на баща ти. Те ще се оправят по между си. Лошото е че в тая работа винаги страдат децата. Нашите също се разведоха преди 4 години след 14 години брак. Майка ми изневеряваше на баща ми и на голямата грешка която направих беше да не кажа на баща ми и сега много съжалявам.