Влез

View Full Version : Проблеми с училище още преди да запозна?

xSortedx
09-14-2016, 13:52
Ами, кратко и ясно, имам проблеми с едното ми око, и трябва да пропусна още втория учебен ден заради прегледи..
Няма как да отменя прегледите, най - вече заради родителите ми..
Притеснявам се много, защото е едва втория учебен ден и имам чувството, че ще ме помислят за някой от тия дето по принцип пропускат и бягат от часове..Някакви съвети??

MoonWatcher
09-14-2016, 14:27
За първа година ли си в настоящето си училище? Ако не си - няма защо да се притесняваш. Ако учиш от две-три години на дадено място учителите и съучениците ти имат мнение за теб и биха разбрали, че не си отсъствал без причина.
Ако си за първа година някъде - няма проблем да обясниш, стига класната ти да знае че си имал причина да отсъстваш не виждам проблем. Естествено, съучениците ти могат да шушукат, само дето ако са "стари кучета". Ако си осми клас примерно и тъкмо си се преместил и още класа не се познава, тъй като всички са нови, според мен няма проблем - още не сте се запознали и сприятелили и никой няма да тръгне да те обсъжда докато той самия още се запознава с другите. А и както казах - можеш да обясниш. В един преглед, знаеш, няма нищо срамно и си е добра причина да пропуснеш училище, особено ако имаш час. Ако някой от учителите остане с такова впечатление поради пропуснатия час, това едва ли ще ти попречи - в следващите седмици той ще те опознае и ще разбере че си имал причина да отсъстваш, ако си редовен.
А ако от съучениците ти все пак приказва - тегли му една майна и така. Нямаш причина за проблеми според мен.

xSortedx
09-14-2016, 15:11
За 9ти клас съм, но мерси за съвета.

anonymous990763
09-14-2016, 16:31
Да не ти пука. Да не би другите да си сравняват боледуванията с графиците за контролните на учителите? Пък и то тези първи дни изобщо няма да се забележи.

Dwyd96
09-14-2016, 17:55
Bitch please, за какво се притесняват хората. Аз моите боледувания даже си ги и планувах с един месец напред :D

btrend
09-15-2016, 13:01
И аз не мисля, че е голям проблем. Даже похвално, че изобщо се тревожиш за това, мислех, че не са останали хора, на които им пука за училището. Успешна учебна година ти желая и дано всичко е наред с окото!