PDA

View Full Version : правилно ли ще постъпя, как мислите?

ivan4o_____
09-19-2016, 20:25
Здравейте!

Казвам се Иван, 10клас съм и мисля да стана "проблемно дете", щот май това ми е единствения шанс да си запазя спокойствието

(преди да продължите да четете, да знаете, ще пиша със свои думи, сори, ще се радвам ако продължите да четете и напишете няколко полезни за мен реда)

Значи, нашите като цяло постоянно се карат, проблема е там, че вече се карат и за глупости. Отначало се караха от ревност - какви работи говореше баща ми на мама, абе изродска работа, добре този период мина, известно време всичко беше спокойно, но нз защо нашите все си търсят причина да се карат, за такива дреболий, че чак понякога ми става смешно, абе хора без проблеми какво да ви кажа, то неможе дъщеря ти да учи 3 та година медицина и да си взима изпитите с отличен, а синът ти да няма никакви проблеми в училище и да има само отлични оценки с изключение на българския и историята, а ти все да си намираш дразги за щяло и нещяло, дотук добре, но за това, че мама е разляла оцет и не го изчистила веднага и миришило, а на баща ми не му понасяло, не му дава правото да я удря със репликата "ти мен докога няма да ме имаш за мъж", тук наппавих нещо, за което ми е супер гадно - станах, отидох при тях, мама се държеше за бузата, тапанара я удари наистина силно, аз бях много ядосан и бутах баща ми, ма аз съм много по - едър от него, той се заби във вратата, падна, мама дойде разплакана, аз излязох, слава богу не съм го наратил. Сега нещата са горе долу спокойни, но има едно голямо напрежение между мама и тати, немога да го понасям това, мама е голям инат, тати пали и от най малкото направоо не ми се прибира.

Единктвено 3 пъти през живота ми съм виждал мама и тати като нормално семейство, първия път беше, когато сестра ми беше се затворила в себе си заради смърта на кученцето ни (блъсна го кола), втория път беше, когато кака имаше пробреми с общежитието, а третия път (той ми е любимия), когато закъсахме в снегъ с кака, напът към вкъщи на 22 декември нощем, когато се прибрахме удома беше страхотно, усвивки, топли чувства, това беше една от малкото
коледи които мина без никакви дразги или викове по между им, та стигнах до извода, че трябва да стана един вид проблемно дете, но да не губя баланс и контрол над живота си.

Ето го и плана ми(в рамките на месец, макс 5 седмици трябва да съм на стъпка 6):

1во- други ден късам с гаджето ми и им казвам, че тя скъса с мен, защото има друг

2ро- депресирам се

3то- драстично намалявам успеха си в училище, но си продължавам да уча, така, че на матурите по биология, химия, физика и математика да съм сигурен, че ще изкарам с 6, а за българския и 3 ми стига

4то да излизам всяка нощ на клуб и да си придам вид на...нз..разпасън някъф такъв

5то да се прибера супер пиян

6то да си набавя някъкви мистериозни хапчета(може и да не са дрога, достатъчно е родителите ми да мислят, че са дрога) и трева и да се погрижа мама да ги намери като ги скрия в кутия с цигари които ще са в суичъра ми, на който небрежно ще оцапам ръкава

от 6та стъпка нататък започвам да импровизирам, единственото което ме притеснява е дали ще успея на се преструвам и въобще ако успея, ще успея ли без да се променя към лошото, защото да излизам на клуб всяка вечер, да не ходя редовно на училище, когато ме изпитват да се правя на тъп и да изкарвам лоши оценки наистина ще ми се отрази, дано да е в положителна посока спрямо родителите.

вярно, че има много променливи, но аз прогнозирам 3 вариянта

1ви - мама да види оцапания суитчър, да го вземе за пране, да види кутията от цигари(не пуша), да я отвори и да намери найлоновите пликчета с хапчета и трева, тук може да не и стане много яко, тъй като тя много държи на бъдещето ни, все вика, "ех веднъж да си вземете хляба в ръцете...", да каже на баща ми за хапчетата и от изминали събития знам, че ще ще седнат и ще започнат да си говорят като семейство на тема какво става с мен и как да ми помогнат и аз вече ще трябва да потнържам някъква такава мисъл в главите им, че може да тръгна по лоши пътища и, че трябва да внимават с мен и да ве наблюдават....

е как мислите, аз мисля, че плана ми има потенциал

YoungBloodZ
09-19-2016, 20:34
Измисли друг план.

nexttt
09-19-2016, 20:53
отиди на лекар,моля те..

3то- драстично намалявам успеха си в училище, но си продължавам да уча, така, че на матурите по биология, химия, физика и математика да съм сигурен, че ще изкарам с 6, а за българския и 3 ми стига

къде ги намери толкова матури пък,не знам.. :D

ivan4o_____
09-19-2016, 21:29
че то може да си избереш повече от една дет са по избор.... кака държа по биология,химия и български, щот по двете имаше 5 пък искаше кандидатурата за медицинския да и е максимално силна

YoungbloodZ За да спрът мама и тати да се карат за дреболий и да станат сплотени трябва да се стремят към една цел, по - добра цел от това да "предпазят" нещо което и двамата обичат немога да се сетя...

инак за планчето....мии истината е, че ще ми отнеме повече време ма макс ще е до края на срока, а инак 3 и 4 си сменят местата, щот успеха не мога да го сваля толкова бързо...

аз по - лесен начин не мога да се сетя, ти ако имаш някакви идеи , ще се радвам да ги споделиш (друг план, друг начин, всичко което може да помогне)

nexttt
09-19-2016, 21:34
реално,да,можеш.. в много от случаите обаче не разбирам какъв точно е смисъла,как да е..
седнете и поговорете иначе с вашите,кажи им как се чувстваш,такива неща

ivan4o_____
09-19-2016, 21:51
смисъла от повече матури е в това, че ако си като мен и не си сигурен какво искаш да следваш, няма да се наложи да се явяваш на 300 кандидатстудентски, просто си подаваш, документите, плащаш си таксата и се явяваш само на тези които се налага.

инак за говоренето, това пробвах първо, започнах с това, че ми писна да се карат за глупости, баща ми ми отговори, да си гледам ученето и да не се меся в неща дет не ме засягат....майка ми по погледа си личеше, че подкрепя думите на баща ми.....нз какви проблеми имат, но те се задълбочават, реално погледнато изходите са или развод или да се промени нещо, а честно казано, на мен не ми се нрави да се разделят...

Yes_or_No
09-20-2016, 20:35
Здрасти. Когато двама души са недоволни от себе си, те без да искат си го изкарват на най-близките си. Ако ти изпълниш и една малка част от плана си, това ще ги накара да се чувстват (освен всичко друго) и неспособни родители, което само ще влоши нещата. Още по-лошото е, че ти вероятно ще изгубиш контрол в един момент, защото ние обикновено се превръщаме в онова, което другите виждат в нас. Я не се занимавай с глупости, ами вместо това тихомълком им създай среда, в която да си припомнят кои са и какво ги свързва. Идеи много, но най-важното е да не се почувстват обвинени в нещо. Примерно, направи така, че в събота вечер, когато си сигурен, че нямат други ангажименти, уреди да спиш при приятел, направи им вечеря и романтична атмосфера (скрий дистанционните на телевизорите и зареди само някаква музика от тяхната младост, свещи и т.н.) и изчезни с бележка, че ще се прибереш сутринта и приятна вечер! ;)
Може да си помислят, че нарочно го правиш, за да се измъкнеш от къщи. Може и да се усетят какво се иска от тях. При всички случаи ще се усмихнат и вероятно ще прекарат няколко часа заедно както когато са били без ангажименти. Такива неща може да им оправят отношенията, ако изобщо е възможно. Помни три неща:
1. Не обвинявай! Те си правят достатъчно забележки помежду си.
2. Карай ги да се усмихват и се съсредоточи в хубавата емоция! Припомняй им хубави моменти, игнорирай лошите, бъди позитивен.
3. Не забравяй, че трупаното с години напрежение няма да изчезне в един миг. Просто ги обгради с хубаво чувство и им покажи как се обича! :)
Успех и пиши какво се случва.