PDA

View Full Version : Не знам какво искам да уча след 12 клас...

TheDarkMatter
10-15-2016, 13:32
Здравейте! В момента съм 11 клас и от скоро започнах да се замислям, че не ми остава почти никакво време докато завърша и трябва реша какво ще уча след това. Проблемът обаче, е че нямам никаква представа какво искам да уча... За момента съм се "насочил" към специалностите свързани с компютри (информатика , информационни технологии и тн.) , но нямам представа към кой университет да се насоча, дали тук или в чужбина...Някакви съвети или препоръки за специалностите или университетите? Мерси предварително!

inewton
10-15-2016, 13:34
За компютри ФМИ или ТУ. Другите не мисля, че стават (или поне тия, които излизат от другите университети имат по- малък шанс да си намерят работа).

anonymous908491
10-15-2016, 16:04
учи арабски, учи оцеляване във враждебна среда, учи как да се молиш на алах, всичко останало ще е ненужно в новото време

TheDarkMatter
10-15-2016, 17:43
учи арабски, учи оцеляване във враждебна среда, учи как да се молиш на алах, всичко останало ще е ненужно в новото време

И наще това ми предлагат, обаче нещо не ми се иска....

TheDarkMatter
10-15-2016, 17:46
За компютри ФМИ или ТУ. Другите не мисля, че стават (или поне тия, които излизат от другите университети имат по- малък шанс да си намерят работа).

Ясно, а доколкото разбрах във ФМИ се прави приемен изпит по математика?

Грозния
10-15-2016, 19:02
За момента съм се "насочил" към специалностите свързани с компютри (информатика , информационни технологии и тн.) , но нямам представа към кой университет да се насоча, дали тук или в чужбина...Някакви съвети или препоръки за специалностите или университетите? Мерси предварително!Ако искаш да учиш и да се занимаваш с компютри приготви се за яко учене на математика - без това няма да минеш. Ако математиката не ти върви или не ти се занимава, по-добре учи нещо друго.

В чужбина ще е по-добре отколкото у нас (стига да не отидеш в някой измислен/западнал университет там), но за там ще трябва да знаеш добре чуждия език, на който ще се преподава.
Успех :)!

TheDarkMatter
10-15-2016, 19:38
Ако искаш да учиш и да се занимаваш с компютри приготви се за яко учене на математика - без това няма да минеш. Ако математиката не ти върви или не ти се занимава, по-добре учи нещо друго.

В чужбина ще е по-добре отколкото у нас (стига да не отидеш в някой измислен/западнал университет там), но за там ще трябва да знаеш добре чуждия език, на който ще се преподава.
Успех :)!

Е сега вече изгубих всякаква надежда :D :D

Dwyd96
10-15-2016, 19:41
Ако искаш да учиш и да се занимаваш с компютри приготви се за яко учене на математика - без това няма да минеш. Ако математиката не ти върви или не ти се занимава, по-добре учи нещо друго.

:-D :lol: :lol: :lol: :lol:
Много математика :D От всичко, което ще учи, ще му трябват само матрици, вектори и още няколко ЕЛЕМЕНТАРНИ неща...

"Ако математиката не му върви, да учел нещо друго" :? Ти как си представяш IT специалистите днес? Седнали с лист хартия и химикал и смятат интеграл от функция в интервал от минус майната си до плюс майната си????

Едит: Забравих и диференциалните уравнения :D

До автора: Програмист- ФМИ или СофтУни... Инженер- ТУ

За чужбина: САЩ, Великобритания, Скандинавските държави... (ЛИЧНО МНЕНИЕ)

TheDarkMatter
10-15-2016, 19:59
:-D :lol: :lol: :lol: :lol:
Много математика :D От всичко, което ще учи, ще му трябват само матрици, вектори и още няколко ЕЛЕМЕНТАРНИ неща...

"Ако математиката не му върви, да учел нещо друго" :? Ти как си представяш IT специалистите днес? Седнали с лист хартия и химикал и смятат интеграл от функция в интервал от минус майната си до плюс майната си????

Едит: Забравих и диференциалните уравнения :D

До автора: Програмист- ФМИ или СофтУни... Инженер- ТУ

За чужбина: САЩ, Великобритания, Скандинавските държави... (ЛИЧНО МНЕНИЕ)

Ясно :D Мерси много!

Грозния
10-15-2016, 20:07
и още няколко ЕЛЕМЕНТАРНИ неща...

Едит: Забравих и диференциалните уравнения :DИменно - ако авторът не може да се справя с тия неща - по добре изобщо да не се захваща да учи програмиране. За тебе може да са приятни, но на повечето хора не са и доста хора са се препънали в тях, опитвайки се да изкарат "вишото" :D !

Dwyd96
10-15-2016, 20:16
Именно - ако авторът не може да се справя с тия неща - по добре изобщо да не се захваща да учи програмиране. За тебе може да са приятни, но на повечето хора не са и доста хора са се препънали в тях, опитвайки се да изкарат "вишото" :D !

Те са лесни и е напълно възможно да ги научиш. По-скоро трябва да има развито логическо мислене, щото ако няма програмирането ще му е агония (ако се захване с по-сериозни проекти)...

Рандомммм
10-16-2016, 19:19
В днешно време е напълно възможно и с висше образование да ровиш по кофите. Не си губи времето ами ходи да работиш и гледай да спестиш пари и да ги инвестираш в някакъв бизнес.

z.koleva
10-25-2016, 13:46
Аз съм си харесала специалността Биомедицинска електроника в ТУ-Варна. Хареса ми това, че съчетава много неща, които харесвам в едно, а именно - работа с компютър, разглобяване, изследване, ремонтиране и сглобяване на електроника и по някакъв начин си в здравеопазването и помагаш на хората. Има недостиг на специалисти в България и това е много обещаващо за нас младите. Пуснала съм тема, още е новичка, но се надявам да се включат хора и да я развием. Проучила съм доста и ще помогне с това което знам по темата. Който иска е добре дошъл http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/584927-Какво-да-уча-след-12-клас-Специалността-Биомедицинска-електроника-!?highlight=Биомедицинска+елект оника

Dwyd96
10-25-2016, 18:29
В днешно време е напълно възможно и с висше образование да ровиш по кофите. Не си губи времето ами ходи да работиш и гледай да спестиш пари и да ги инвестираш в някакъв бизнес.

Но шанса да ровиш по кофите без образование е по-голям...

Автора не те пита дали да учи или не...
Пита съвсем друго...