Влез

View Full Version : Вреден ли е джойнта?

whatisit
10-31-2016, 21:35
Според вас марихуаната за пушене вреди ли?

divergent
10-31-2016, 21:40
в никакъв случай. изключително богата е на витамини и други полезни вещества.

Fisherman
10-31-2016, 21:46
https://www.facebook.com/indoorfivehigh/photos/a.282976182096774.1073741846.107152559679138/282976488763410/?type=3&theater

не що

тоя да ти се вижда увреден

NissaN
11-29-2016, 19:48
Не.

RapExotic
11-29-2016, 21:27
Зависи в какво количество. То и със сол или захар може да се умориш ако ядеш по половин кило на ден, макар че са легални.

Fisherman
12-03-2016, 06:53
Зависи в какво количество. То и със сол или захар може да се умориш ако ядеш по половин кило на ден, макар че са легални.

много проницателно,човек може да умре и от много вода,мисля,че хероина трябва да стане легален

хероин + ББ-22 за децата

solo_
12-05-2016, 17:18
Според вас марихуаната за пушене вреди ли?

зависи от количеството!

прекаляването води до халюцинации и проблеми

иначе нищо не пречи да пафкаш тук-таме

https://www.youtube.com/watch?v=3PxQgRIpNAg&t=64s

п.с. само не си мисли, че от един път ще те хване и ще ти стане забавно
изисква се постоянство
но не и прекаляване

gdlyd
12-12-2016, 12:41
пуши си масето брат, да не те боли кура :)))

zara04
12-12-2016, 13:43
не но в прекалени количества ефекта не е хубав дори преди хиляи години се е ползвал като лекарство . днес някои лекари я предписват като лекарство против грип само че не за пушене а се накисва във вода и там сока трябваше да се пие .

aurissaaaaa
12-12-2016, 15:03
Намалена мотивация и амбиции следствие от факта, че влияе върху допаминовите пътища в мозъка
Ебава ти паметта, ебава ти способността да получаваш удоволствие в трезвено състояние, ебава ти способността да се концентрираш за продължителен период от време, ебава ти краткосрочната/работна/ памет, която е от първостепенна важност ако си изкарваш прехраната с интелектуален труд

Новозеландско изследване показва до 8 точки загуба на коефициент на интелигентност при хора, започнали тежка употреба в тийнейджърска възраст. Има съмнения, че в тази сутация е частично или напълно безвъзвратно, ДОРИ СЛЕД ПРЕКРАТЯВАНЕ НА УПОТРЕБАТА

Драстично завишен пулс(до 2х) до час след употреба
5х по-висок риск от инфаркт непосредствено след употреба.

Голяма вероятност ефектът от употребата на марихуана върху респираторната система да е сходен с този от употребата на тютюн.

Ясна връзка между употребата на марихуана и психози, шизофрения, депресия, суицидност и куп други психични заболявания (гените също играят роля в случая обаче, както и честотата на употреба и количеството)

Освен това е и пристрастяваща, каквото и да дрънкат напушените западни журналисти.

Реалността е, че в началото на 20в. по същия начин се е говорило за тютюна, както сега се говори за тревата - лекува т'ва и онова и тинтири минтири. Индустрия за милиарди.

prosto_chovek
12-12-2016, 15:27
Глупости. Всичко е до дозата. Ако пушиш рядко и не се правиш на свиня, не е вредна. То има и пряка връзка между системната злоупотреба с алкохол и разни проблеми, злоупотреба с вредни храни и проблеми и прочее. Няма пристрастяване освен това.

aurissaaaaa
12-12-2016, 15:54
глупости са изследванията, на които се базира мнението ми ли ? Ще се радвам да видя твоите, или смяташ, че 'щото ти дърпаш козче веднъж в месеца, значи е окей ?

И тютюнът не води до пристрастяване ако не започнеш да употребяваш ежедневно. Това довод ли е, че употребата на тютюн не е вредна ?

Бих напускал линкове, но съм сиг., че ще е за тоя дето духа и не виждам полза да си пилея 30 минути от живота. Сам можеш да гугълнеш marijuana + hearth rate / psychosis / schizophrenia / depression / memory / concentration / IQ New Zealand / ambition.

Същественият въпрос, разбира се, е защо ти е да пушиш изобщо вместо рядко, и защо се възприема за нормално да се дрогираш, но не ми се философства.

Пристрастяване има при редовно употребяващите. Влез в тубата и виж колко коментари на бивши наркомани има, които обясняват к'ва мъка им е било да откажат канабиса. И т'ва отделно от проучванията, които показват че при спиране на дозата на редовно употребяващите се появява абстиненция.

aurissaaaaa
12-12-2016, 15:56
ас шото пафкам мен ша слушаш

https://images.duckduckgo.com/iu/?u=http%3A%2F%2Fwww.quickmeme.com%2Fimg%2F62%2F62f cf0d9bf1f7a1555d16d69183f2a37ae3e3ef3ac35716eb2a92 b8024f4f4bf.jpg&f=1

Iphigenia
12-12-2016, 22:47
Що за въпрос? Да.

FairPlayer
12-13-2016, 09:00
Много интересно мнение имат някои хора за тревата, същите тези облъчени хора се напиват, пушат цигари, правят секс без презерватив, ядат консерванти, водят нездравословен начин на живот, НО тревата е бича на 21 век!

Аз пуша трева от няколко годинки вече, по себе си съдя, че има някои неща като загуба на мотивация, по-ленив си, паметта ти се ебава, трябва да сме честни с някои факти, НО при ПРЕКОМЕРНА употребва. Да не говорим, че даже дори изпушил 1-2 грама трева съм работил по 15 часа в Америка работа, която изисква концентрация и усилие 5-6 дена в седмицата и в неделя ходех на фитнес. МОТИВАЦИЯТА СЕ ГУБИ ОТ ХОРАТА СЪС СЛАБА ПСИХИКА! Човек може да надделее себе си с лекота, стига да знае как. Като някой човек се напие и убие някого алкохола ли е виновен или слабата психика?
Учил съм и живял в Холандия една година, спомням си как един бизнесмен слезе от бугати, влезе в кофи шопа и си взе 10 грама трева, умрях от кеф. Това беше първото доказателство за мен, че за да успееш, да си доволен от живота, да си развит като личност и т.н. няма пряка връзка с това дали пушиш трева.

Пуша трева всеки ден, имам бизнеси съравняващи на 6 цифри, даже ми дава креативност в предприемаческите ми наченки и пробвам неща, които до преди са изглеждали нереални.
Даже бих стигнал до там с твърдението, че тревата отваря съзнанието много и научаваш безкрайно много неща за себе си и света като виждаш нещата по различен начин.
Да не говорим за БЕЗКРАЙНИТЕ медицински ползи на физиологично ниво, да не говорим за хора с PTSD, алцхаймер и т.н колко положително им влияе.

Отворен съм за дискусия как НЕпушенето на трева на предишното поколение и пиенето на ракия доведе до ПРОЦЪФТЯВАНЕТО на България. Най-лесно е човек да заклейми нещо, винаги има 2 страни на монетата, другарче ;)

aurissaaaaa
12-13-2016, 09:32
Статистическите данни говорят сами за себе си. Да бяха единични случаите би имало основание човек да отхвърли заключенията с лека река, но не са.

Няма нищо за дискутиране.

И ми е много интересно напушените глави защо винаги изпитвате необходимост да убеждавате другите в липсата на вреда от способа ви за дрогиране ? Нямам спомен докато бях пушач да дрънкам врели-некипели че виждаш ли цигарите не са вредни. Имам познати, които пушат редовно, и редовно се случва да ми я бутат тази помия в ръцете макар неведнъж да съм им казвал, че предвид наличието на човек с проблеми в семейството ми е абсурд да съм в радиус от метър около тях като се друсат. И пак го правят, деба, 'щото си мислят, че дрогата, която употребяват, е безвредна. Еми не е.

Друсай си се, либерален човек съм, изобщо не те спирам и грам не ме бърка, ама стига сте пробутвали лъжливи твърдения на хората.

anonymous908491
12-13-2016, 09:38
много проницателно,човек може да умре и от много вода,мисля,че хероина трябва да стане легален

хероин + ББ-22 за децата

хероинът е по-безвреден от половината неща, които тъпчат в пакетираните храни
хероинът е по-безвреден от всичката синтетика, с която се хранят сегашните друсалки

FairPlayer
12-13-2016, 10:42
Ти пробутваш крайната си гледна точка на младите, които може би четат тука. На колко години си ако не е тайна?

Как по точно е вредна тревата? Много неща се изписват и казват, но е хубаво човек да базира твърденията си върху нещата с които се е сблъскал.

Самият факт, че казваш пушенето на ТРЕВА (забележи, растение, билка, нещо дадено от природата) е ДРУСАНЕ, дума която би използвал човек отчаян да докаже твърдение в което той дори не е сигурен. Ще предпочета да вярвам на природата вместо на теб, съжалявам за което. Надявам се и другите да направят така.

michaelis
12-13-2016, 11:36
ае незнам ама ако имах власт половината до са да съм ви избесил или да съм ви пратил да копате с кирките уран докат светнете, да видите дали е полезно или не, тиквеници !! То и в Швейцария пушат треви ама само утрепките иначе държавата им щеше да прилича на наща кочина :D:D:D Пестаам си го Тръмп или Путин свили по един фишек и как се хилят в апаратната с копчетията за атомните бомби :-D кретени батко колкот искаш ....

michaelis
12-13-2016, 11:42
Ти пробутваш крайната си гледна точка на младите, които може би четат тука. На колко години си ако не е тайна?

Как по точно е вредна тревата? Много неща се изписват и казват, но е хубаво човек да базира твърденията си върху нещата с които се е сблъскал.

Самият факт, че казваш пушенето на ТРЕВА (забележи, растение, билка, нещо дадено от природата) е ДРУСАНЕ, дума която би използвал човек отчаян да докаже твърдение в което той дори не е сигурен. Ще предпочета да вярвам на природата вместо на теб, съжалявам за което. Надявам се и другите да направят така.

ти майсторе самостоятелен ли си, палащаш ли си всичко сам или чакаш на мама да ти даде десетка да припалнеш един чай ?? И какво работиш директор на банка ли, нещо собственик на яхта с хеликоптер ли си та даваш такива акъли на децата кое е полезно и кое нье ?!?

aurissaaaaa
12-13-2016, 12:27
.

То повечето наркотици са 'от природата', наистина не виждам какво имаш предвид.

http://www.pnas.org/content/109/40/E2657.abstract

http://www.livescience.com/22711-smoking-marijuana-lowers-iq.html

Roughly 5 percent of the participants started using marijuana as teenagers. Those who smoked marijuana at least four times a week and used marijuana throughout their life saw their IQ drop an average of 8 points, the equivalent of going from an A to a B student. The drop was not explained by other drug use, years of education, schizophrenia or using marijuana in the day before the test.

People who eventually quit smoking pot still had lower IQs than they did at the start of the study.

an7raks
12-13-2016, 13:18
Айде сега изкарайте и хероина безвреден и всичко да е 6... :lol:
Папагал, най-добрият ти довод би бил да кажеш, че никога не си употребявал и пак си си такъв. :D

haritov
12-13-2016, 13:25

то и бензина е легален ама не го пиеш нали?

golemiq_korab_minava
12-13-2016, 14:58
Марихуаната е известна още от древни времена и в зависимост как се използва, би била полезна. Не само като мединско средство, но и като опиум, контрол над ума и тялото.

golemiq_korab_minava
12-13-2016, 15:00
Що за въпрос? Да.

Както каза попугай. Зомбирането пред телевизионния и компютърния екран всеки ден е много по-вредно действие.

an7raks
12-13-2016, 15:27
Както каза попугай. Зомбирането пред телевизионния и компютърния екран всеки ден е много по-вредно действие.

Лично за мен е по-лошо нещо да ми бърка мозъка, отколкото да си разваля очите, да надебелея или да ми се прецаква черния дроб от отровите в храните. На вас очевидно не ви е приоритет мозъка, де...
Да не говорим, че повечето, които пафкат не са отишли на село да си отглеждат храната, нито са си изхвърлили телефона и компютъра.

golemiq_korab_minava
12-13-2016, 15:49
Лично за мен е по-лошо нещо да ми бърка мозъка, отколкото да си разваля очите, да надебелея или да ми се прецаква черния дроб от отровите в храните. На вас очевидно не ви е приоритет мозъка, де...
Да не говорим, че повечето, които пафкат не са отишли на село да си отглеждат храната, нито са си изхвърлили телефона и компютъра.

А телевизията и сърфирането в интернет не ти бъркат в мозъка, така ли? Те ти влизат директно и баш в мисловните процеси.

Колкото до ''пафкането'' с цел безмозъчно и безсмисленно удоволствие -да, не отричам, че е ''вредно''. По-лошо е обаче самата предпоставка и останалите фактори, които са накарали даден човек да употребява, още повече системно, този ''ритуал''. Тоест, самата среда, в която се живее и която програмира мозъка..

Най-вредните глупости, които правим са точно неосъзнати и вградени в бита ни като ''нормални''.

До колкото си спомням, ти беше човекът, който твърдеше, че отглеждането на храната не е трябвало да интересува хората, защото били получавали на готово продукцията си от други източници (супермаркета).
Точно по тази причина хората консумират 100% химия и ГМО, тъй като са дезориентирани, откъснати и превърнати в механични биороботчета. Още преди години се оформя едно понятие - панелков човек, който е откъснат от природата и е сведен до пълна зависимост, тъй като и понятие си няма от света. И днес с всички средства обикновенните хора не просто не знаят кои са, какво са, от къде са, какво правят в действителност..

an7raks
12-13-2016, 16:21
Сърфирането в интернет е като да си в най-най-голямата библиотека в Света. Ако си подбираш какво да четеш, единствено очите ти страдат. То и от четенето от хартия пак се развалят очите, де.

Разкажи ми малко за полезната употреба на трева, тютюн, алкохол и т.н. Влизаш в контакт с боговете ли или?

Всеки човек прави това, в което е най-добър и го разменя за това, което му е необходимо. Това е идеята на цивилизацията. Така човечеството върви напред. Харесва ти или не, днес средната продължителност на живота е по-висока от всякога. Ако ти искаш да си живееш с овцете, живей си, няма нищо лошо. Аз предпочитам някой да гледа овцете вместо мен, а аз да направя така, че да му е по-лесно да ги гледа, примерно. Това е идеята - и двамата да печелим.
Генното инженерство е възникнало още откакто човекът е започнал да отглежда животни и растения. Ако това е начинът да се изхрани увеличаващото се население на Земята, нямам против да ускоряват и усъвършенстват тези процеси в лабораториите. Може вместо това да избием китайците и негрите, ама ми се вижда неетично.

haritov
12-13-2016, 16:24
за алкохола не съм съгласен веднъж се наложи да влея с алкохол едно куче венозно иначе щеше да умре

след седмица пиянстване от негова страна сега е добре

an7raks
12-13-2016, 16:26
за алкохола не съм съгласен веднъж се наложи да влея с алкохол едно куче венозно иначе щеше да умре

след седмица пиянстване от негова страна сега е добре

С антифриз или със спирт за горене са го напоили животинчето?

haritov
12-13-2016, 16:29
С антифриз или със спирт за горене са го напоили животинчето?

мастията имаше висока температура и трепереше като за световно а изследванията му бяха напълно чисти клинично си беше здрава и цяла седмица

после как стигнах до извода че е на нервна основа е дълга история

та успокоителните не дадоха ефект и си я напих мъжката и взе че се оправи :D

an7raks
12-13-2016, 16:32
Ахахах, е, да му беше дал да си пийне, де... Даваш му да мези Педигри и му наливаш. Може пък да реши да си сподели проблемите. Ти така си му развалил половината удоволствие, като си му го влял венозно.

haritov
12-13-2016, 16:44
Ахахах, е, да му беше дал да си пийне, де... Даваш му да мези Педигри и му наливаш. Може пък да реши да си сподели проблемите. Ти така си му развалил половината удоволствие, като си му го влял венозно.

не храня животните с боклуци като педигри дето имат само една реклама

golemiq_korab_minava
12-13-2016, 17:03
Сърфирането в интернет е като да си в най-най-голямата библиотека в Света. Ако си подбираш какво да четеш, единствено очите ти страдат. То и от четенето от хартия пак се развалят очите, де.

Разкажи ми малко за полезната употреба на трева, тютюн, алкохол и т.н. Влизаш в контакт с боговете ли или?

Всеки човек прави това, в което е най-добър и го разменя за това, което му е необходимо. Това е идеята на цивилизацията. Така човечеството върви напред. Харесва ти или не, днес средната продължителност на живота е по-висока от всякога. Ако ти искаш да си живееш с овцете, живей си, няма нищо лошо. Аз предпочитам някой да гледа овцете вместо мен, а аз да направя така, че да му е по-лесно да ги гледа, примерно. Това е идеята - и двамата да печелим.
Генното инженерство е възникнало още откакто човекът е започнал да отглежда животни и растения. Ако това е начинът да се изхрани увеличаващото се население на Земята, нямам против да ускоряват и усъвършенстват тези процеси в лабораториите. Може вместо това да избием китайците и негрите, ама ми се вижда неетично.

Интернет служи също така като средство за контрол, колкото и странно да прозвучи. Всичко, което напишеш или потърсиш се съхранява. Хората освен за намиране на нужния материал, използват интернет по множество различни причини. Мрежата е пресъздаване на един виртуален нов свят, който е общодостъпен и известен до такава степен, че милиони, дори милиарди хора свързват живота си в един поток или канал. Както казах, освен за намиране на интересно четиво, в интернет правим какво ли не и мога да твърдя, че има същата нотка на пристрастяване, както пиене на кафе примерно. Трябва да се внимава. На пръв поглед комуникацията и социалната среда стават по-обширни и лесни, но заедно с това, човекът започва да се изолира и асоциализира от буквалния си живот. Само погледнете колко много време отделяме като си пишем в анонимното пространство и как анонимните ни стават вид приятелски характери.

Щом хиляди години опиума се е използвал от различни култури, няма нищо странно и сега да се провеждат различни сеянси за опознаването на вътрешната ти същност с негова помощ. А може би и за контакт с други пространствени измерения.

Супер звучи някой да гледа овцете вместо теб, а ти да му помагаш. Стига наистина да го правиш и да си запознат с дейността му в някаква граница.

Генното инженерство може би е съществувало отпреди създаването на човека, но ако гледаме на нещата, от когато човек започва да го използва реално в нашата епоха - това е след втората световна. Промяната на ДНК, чрез изкуствено привличане на различни гени, за създаването на нови хибриди и мутанти е нова наука и с нея се занимава генно-инженерство, молекулярната биология и др. Всичко преди това се е случвало на обикновен подбор и кръстоване на видовете. Това не е начина да се изхранва човекът, ами да се изхранват корпорации.

haritov
12-13-2016, 17:12
Интернет служи също така като средство за контрол, колкото и странно да прозвучи. Всичко, което напишеш или потърсиш се съхранява. Хората освен за намиране на нужния материал, използват интернет по множество различни причини. Мрежата е пресъздаване на един виртуален нов свят, който е общодостъпен и известен до такава степен, че милиони, дори милиарди хора свързват живота си в един поток или канал. Както казах, освен за намиране на интересно четиво, в интернет правим какво ли не и мога да твърдя, че има същата нотка на пристрастяване, както пиене на кафе примерно. Трябва да се внимава. На пръв поглед комуникацията и социалната среда стават по-обширни и лесни, но заедно с това, човекът започва да се изолира и асоциализира от буквалния си живот. Само погледнете колко много време отделяме като си пишем в анонимното пространство и как анонимните ни стават вид приятелски характери.

Щом хиляди години опиума се е използвал от различни култури, няма нищо странно и сега да се провеждат различни сеянси за опознаването на вътрешната ти същност с негова помощ. А може би и за контакт с други пространствени измерения.

Супер звучи някой да гледа овцете вместо теб, а ти да му помагаш. Стига наистина да го правиш и да си запознат с дейността му в някаква граница.

Генното инженерство може би е съществувало отпреди създаването на човека, но ако гледаме на нещата, от когато човек започва да го използва реално в нашата епоха - това е след втората световна. Промяната на ДНК, чрез изкуствено привличане на различни гени, за създаването на нови хибриди и мутанти е нова наука и с нея се занимава генно-инженерство, молекулярната биология и др. Всичко преди това се е случвало на обикновен подбор и кръстоване на видовете. Това не е начина да се изхранва човекът, ами да се изхранват корпорации.
какво е било влиянието на опиума в японския сетълмент и като цяло в периода 1876г 1900г?

корабе гледай си световните конспирации остави наркотиците на тия дето знаят как да ги ползват

иначе два шамара също могат да те пратят в други измерения че даже и духовния си водач ще срещнеш и ще ти каже това онова

golemiq_korab_minava
12-13-2016, 17:23
какво е било влиянието на опиума в японския сетълмент и като цяло в периода 1876г 1900г?

корабе гледай си световните конспирации остави наркотиците на тия дето знаят как да ги ползват

иначе два шамара също могат да те пратят в други измерения че даже и духовния си водач ще срещнеш и ще ти каже това онова
С наркотици работа нямам и бих казал, че те се иползват също като оръжие към простолюдието, не само като източник на пари. Има обаче голяма разлика межу някои растения и синтетично произведени химии.
Както казах, в медицината също са използвани с положителен ефект, но всичко според предназначението ..

haritov
12-13-2016, 17:26
С наркотици работа нямам и бих казал, че те се иползват също като оръжие към простолюдието, не само като източник на пари. Има обаче голяма разлика межу някои растения и синтетично произведени химии.
Както казах, в медицината също са използвани с положителен ефект, но всичко според предназначението ..
да така е отпускат се със зелена рецепта само когато няма вече накъде и са под строг контрол

а такива като тебе нямат нужда от тях и не бива да мислят за тях

golemiq_korab_minava
12-13-2016, 17:32
разбира се ;)

Между другото към Тори. Не е нужно особено разследване, за да се разбере, че медицината ни е обвързана с фармацефтична индустрия и единственото, което се прави е прозводство на препарати, които временно тушират заболяването, докато не предизвикат неговото обратно връщане в един кръговрат..

tori
12-13-2016, 17:48
Аз пък вече втора година съм в медицински колеж/уни./факултет (още ми е спорно що за простотия е) и така и никой лекар, доцент или професор не дойде да ми обяснява за марихуаната и за нейните благини. Говорят все за тежки обезболяващи и лекарства, които са противопоказни при работа с машини и шофиране. Я ме образовайте малко, моля? Най-вече на Харитов разчитам, че той е док. и би трябвало да знае повече.

haritov
12-13-2016, 18:04
не ти разбрах въпроса

tori
12-13-2016, 18:20
Кое ѝ е полезното/помагащото на марихуаната?

haritov
12-13-2016, 18:24
Кое ѝ е полезното/помагащото на марихуаната?

едва ли не антидепресант на билкова основа но погледнато философски

дефакто страничните и ефекти са много повече от полезните

което е странно хората искат тревица въпреки това а не искат антибиотик като са болни въпреки че страничните му ефекти се проявяват 1:10000000

prosto_chovek
12-13-2016, 20:27
Ще кажа само следното:
- НЕ съм видял напушен, който да се държи хулигански или изобщо антисоциално, но съм виждал пиян да го прави;
- Не съм видял заболял от трева, но съм виждал човек с цироза и не е хубава гледка;
- Било се изтъпявало от тревата - ами напивай се всеки ден в продължение на година и искам да проведем интелектуален разговор;
- Водело до депресии и психични разстройства - много ми е чудно до какво водят алкохолът и работата, на която те мачкат и правят на нищо;
- Тревата има доказани ползи за здравето, алкохолът, цигарите и наркотиците нямат (освен, че е доказано, че алкохол в много малки грамажи е добър за кръвообръщението);
Няма да продължавам.

anonymous908491
12-13-2016, 20:30
https://www.youtube.com/watch?v=hTWKbfoikeg

много сте малки да коментирате за наркотиците и как нямало полза от тях

haritov
12-13-2016, 20:35
Ще кажа само следното:
- НЕ съм видял напушен, който да се държи хулигански или изобщо антисоциално, но съм виждал пиян да го прави;
- Не съм видял заболял от трева, но съм виждал човек с цироза и не е хубава гледка;
- Било се изтъпявало от тревата - ами напивай се всеки ден в продължение на година и искам да проведем интелектуален разговор;
- Водело до депресии и психични разстройства - много ми е чудно до какво водят алкохолът и работата, на която те мачкат и правят на нищо;
- Тревата има доказани ползи за здравето, алкохолът, цигарите и наркотиците нямат (освен, че е доказано, че алкохол в много малки грамажи е добър за кръвообръщението);
Няма да продължавам.
бъркаш алкохола е антидепресант :D
работата води до заплата чрез която си плащаш нета и пишеш глупости тук

до тук единствената защита е като сравнявате с други неща

тия номера само в детската градина

an7raks
12-13-2016, 20:41
^
Никой тук не е тръгнал да говори, че алкохолът е по-полезен.

То и религията се използва за контрол и то дори по-сериозно от всички медии взети заедно, ама всичко накрая си зависи от това дали имаш нещо на горния етаж, а всякакви психоактивни или както там се водят вещества унищожават горния ти етаж.

То и азбеста доста години се е използвал в строителството като "много добър и иновативен материал", ама днес всички знаем, че е канцерогенен.
Въпросните племена не са блестели с особено висок интелект или продължителност на живота. Нямам против опитването на каквото и да е. Някакво преживяване и опит е, а страничните ефекти от еднократна употреба се свеждат до минимум. Редовната употреба е нищо повече от убиване на мозъчни клетки.
Ми, да речем доставяйки ток във фермата на въпросния овчар му облекчавам доста живота, нищо че не мога да гледам овце.

golemiq_korab_minava
12-13-2016, 21:10
^
Никой тук не е тръгнал да говори, че алкохолът е по-полезен.

То и религията се използва за контрол и то дори по-сериозно от всички медии взети заедно, ама всичко накрая си зависи от това дали имаш нещо на горния етаж, а всякакви психоактивни или както там се водят вещества унищожават горния ти етаж.

То и азбеста доста години се е използвал в строителството като "много добър и иновативен материал", ама днес всички знаем, че е канцерогенен.
Въпросните племена не са блестели с особено висок интелект или продължителност на живота. Нямам против опитването на каквото и да е. Някакво преживяване и опит е, а страничните ефекти от еднократна употреба се свеждат до минимум. Редовната употреба е нищо повече от убиване на мозъчни клетки.
Ми, да речем доставяйки ток във фермата на въпросния овчар му облекчавам доста живота, нищо че не мога да гледам овце.
оф.. защо намесваш религията?
И кога съм споделял за непрекъснато пушене?
Въпросните племена от къде знаеш какви познания са притежавали относно душата? Нали се сещаш, че с течение на модернизацията човек е изгубил много функции.. Или по-очно ги е скрил вътре в себе си. Такъв пример са инстинките, а защо не и телепатията?
А когато говорим за древни култури... представи си Египет.. Пирамидите.. Това са били страшно развити общества.

То хубо, че доставяш ток на овчаря, ама я си представи, че такъв овчар вече не съществуа, ами животните се блъскат с хиляди в малки клетки и се хранят с хормони и заразени храни? ;)

an7raks
12-13-2016, 22:40
Защото е основният метод за контрол на масите от хилядолетия насам. Медиите бледнеят пред това.
Каквито и познания да са притежавали са живеели в калта и то до 30 години средно. Това ми е достатъчно, за да не им завиждам. Инстинкти от сорта на това да се крия от хищници са ми ненужни в съвременното общество. Предпочитам да имам оръжие, с което мога да гръмна вълка, тигъра, лъва или квото е там ме заплашва, вместо да имам инстинкти да се крия от него. Телепатията е в сферата на (не)научната фантастика. Дори и да предположим, че някога хората са я владеели, пак предпочитам да си живея в масивна постройка с ток и течаща вода, вместо в колиба на свещ и да си нося вода от на майната си. Някак, да чета нечии мисли не ми е по-важно.
Били са страшно развити докато е имало една камара негри, които да бутат и дялат каменните блокове с цената на живота си. Нямам против и днес да се използват като впрегатни животни, но разни международни конвенции го забраняват.
Овчари съществуват, колкото и да са малко. Ако ми е кеф, ще доставя ток на голямата ферма с клетките, а с парите ще си взема мляко от овчаря.

haritov
12-14-2016, 04:51
алкохола е полезен кой каквото ще да ми говори и медицината се нуждае от него

но понеже на някой акъла не му стига не го осъзнава

golemiq_korab_minava
12-14-2016, 06:30
Защото е основният метод за контрол на масите от хилядолетия насам. Медиите бледнеят пред това.
Каквито и познания да са притежавали са живеели в калта и то до 30 години средно. Това ми е достатъчно, за да не им завиждам. Инстинкти от сорта на това да се крия от хищници са ми ненужни в съвременното общество. Предпочитам да имам оръжие, с което мога да гръмна вълка, тигъра, лъва или квото е там ме заплашва, вместо да имам инстинкти да се крия от него. Телепатията е в сферата на (не)научната фантастика. Дори и да предположим, че някога хората са я владеели, пак предпочитам да си живея в масивна постройка с ток и течаща вода, вместо в колиба на свещ и да си нося вода от на майната си. Някак, да чета нечии мисли не ми е по-важно.
Били са страшно развити докато е имало една камара негри, които да бутат и дялат каменните блокове с цената на живота си. Нямам против и днес да се използват като впрегатни животни, но разни международни конвенции го забраняват.
Овчари съществуват, колкото и да са малко. Ако ми е кеф, ще доставя ток на голямата ферма с клетките, а с парите ще си взема мляко от овчаря.
ех, колко ти е ограничено мисленето за миналото и възможноастите.. Нима никакви доказателства, че пирамидите са строени от хора с примитивни инструменти. ;)

Повтарям, че не те карам да живееш като маймуна..

haritov
12-14-2016, 06:58
ех, колко ти е ограничено мисленето за миналото и възможноастите.. Нима никакви доказателства, че пирамидите са строени от хора с примитивни инструменти. ;)

абе тебе какви световни конспирации са те обладали о.0

golemiq_korab_minava
12-14-2016, 07:50
абе тебе какви световни конспирации са те обладали о.0

Не са конспирации. Учените признават, че идея си нямат как са построени, че и по цялото северно полукълбо в една синхранизация.
А телепатията и екстрасенсите са си напълно познати и днес.

michaelis
12-14-2016, 07:54
дааам ето вредата от тревата я виждаме нагледно, как колегите в тема за джойнта спорят за строежа на пирамидите :razz:

пичое признайте си, че сте ги построили вие 8-)

an7raks
12-14-2016, 08:34
Той кораба, като удари един масур и почва да си строи пирамиди... От лего...

Да, пирамидите са строени от хора с велик ум. Хиляди са измирали при строежа, само за да може фараонЯ да бъде заровен под гигантска купчина камъни. Звучи интелигентно. Стига да не си от строителите из пустинята.

haritov
12-14-2016, 08:44
https://www.youtube.com/watch?v=75QXqaTGodE

tori
12-14-2016, 09:15
https://www.youtube.com/watch?v=75QXqaTGodE
Е, това е истината!

LadyDi
12-14-2016, 09:39
Nope...