PDA

View Full Version : взаимоотношения-майка/дъщеря ...

Ани
11-01-2016, 18:29
Здравейте,
Извинявам се предварително, ако темата се повтаря, не съм разглеждала всички теми.
На 17 години съм. От малка не споделям с майка си, а и…тя не ме предразполага към това. Преди не ми правеше впечатление, но вече изпитвам нужда да говоря с нея, да и споделям, да бъдем като приятелки. Приятелите ми споделят с майките си и са в прекрасни отношения, а аз с моята.. да си кажем най много 5 приказки на ден… Винаги е била страшно грижовна, добра и толерантна майка и съм страшно благодарна, че е такава. НО… както тя споделя с нейната майка и имат много силна връзка, така и аз искам да имам с нея. Правила съм опити, но безуспешно, а аз имам нужда от нейните съвети и подкрепа. В повечето случаи ме критикува, което е нормално за всяка майка, но освен това искам и да ми вдъхва увереност и сила. Понякога се получава така, че срива самочувствието ми. Външно се старая да изглеждам силна пред и да не показвам слабостите си и тя си мисли че съм добре … Мисли си, че нейното мнение не е от значение, защото когато ме критикува, външно се държа уверено пред нея, но отвътре ми става страшно гадно… Искам да чуя нещо хубаво от нея искам да се интересува, да иска да и споделям… защото вече имам нужда от това.
Как да постъпя?

heartsdesire
11-01-2016, 19:54
Моята майка също не винаги ми вдъхва увереност, нито самочувствие, даже понякога ме наранява с критиките си, обаче доста голяма част от майките критикуват, може би защото искат да стане нещо от теб, да успееш. Обаче според мен няма нужда да се правиш на толкова силна пред нея, когато те критикува, а или да се застъпиш за себе си, или да ѝ кажеш, че те обижда по този начин, защото точно майка ти е човека, който най-малко иска да те нарани и точно пред нея не трябва да се преструваш. Поговори с нея някой път, съмнява ме да влезе в стаята ти, да си тъжна и да не те попита какво има. Може би и ти не я предразполагаш към това? Може би те мисли за непукистка и си мисли, че нямаш нужда от нея. Покажи ѝ, че нейното мнение е значимо, а пък ако се налага сама започвай темата, споделяй ѝ, говори си с нея, съмнява ме да те отреже. Успех! :)

daff_angde
11-13-2016, 10:23
Има ли за какво да те критикува? Трябва да има причини, нещо не си изпълнила ли или? Не може само ей така освен ако не е някоя майка, която не знае как да се държи с детето си. Има и такива майки, които не знаят как да се държат с децата, за съжаление... На 17 години си и не позволявай на никой да те разрушава отвътре!