Влез

View Full Version : Заекването..

nqkoisi123
11-07-2016, 19:59
Здравейте аз съм момче на 14 години и заеквам от малък срам ме е да говоря с хората. Ходил съм да ми леят куршум ходил съм на логопеди над 2 години не се оправя брат ми е заеквал като малък, но се е оправил от само себе си. Проблемът е, че правихме проект в училище и ме карат да чета, но ме е срам какво да правя !! ПОМОЩ !!

VinDiesel
11-07-2016, 23:23
Изправи се срещу страха си.
Това че заекваш, не те прави по-маловажен или човек, от който трябва да се страни.
Имай самочувствие, не се затваряй в себе си, нито избягвай контакти с хора.

an7raks
11-08-2016, 07:00
Няма от какво да те е срам, освен ако ти не си си пожелал да заекваш...
Иначе, не знам до каква степен е. Ако е много и презентацията /или каквото там ще четеш/ е дълга, говори с преподавателя си или някой друг да чете(ако сте в екипи), или да го направиш като клип със звук.
Давам ти го като идея, не защото е срамно или някой ще ти се смее, а защото мисля че би се получил по-успешен проекта ти. Виждал съм хора, които заекват толкова много, че е трудно да им се разбере по-дълго изречение. Просто е абсурдно такъв човек да изнася презентация по простата причина, че никой нищо няма да разбере, а не че е смешно или срамно. Иначе, ако заекваш малко, отивай и си чети. Никой адекватен човек няма да тръгне да обръща внимание къде си заекнал.

nqkoisi123
11-08-2016, 20:37
Проблемът е, че когато исках да правя нещо те ми се пречкаха и след като направихме презентацията те казаха, че нищо не съм правил и искат аз да чета сигурно е с цел провокация или незнам попринцип ми се подиграват и се паднах точно с тях в група незнам ако им кажа, че не искам да чета, защото ще ми се подиграват те ми казват, че нищо не съм правил. Пък и колкото и да се изправя срещу страха си целия клас да те гледа и всеки бърка думите пък камоли човек, който заеква.

an7raks
11-08-2016, 20:44
А, не ви знам там отношенията... Аз мислих, че преподавател те кара да четеш нещо. Оправяй се с въпросните индивиди, както можеш. Само да знаеш, че не е срамно да имаш някакъв недъг/не се обиждай/.