PDA

View Full Version : Посещение на призрачния град- Припят

gimli
11-09-2016, 18:21
Здравейте, тъй като от доста време (1-2г) проявявам голям интерес към аварията в АЕЦ Ленин- Чернобил, и след доста изчетени материали в интернет, прочетох и за така наречения призрачен град Припят. Той се намира на 3км от централата, от май 1986 е изоставен. Не знам какво толкова ме грабна градът, но съм фен на разрухата и изоставените вещи, превозни средства и сгради и така реших да посетя града. Поинтересувах се и разбрах, че за да влезеш сам или с група (свободно организирана) трябва или да работиш в изграждането на саркофага около реактора или да имаш дебели връзки. Организират се и турове около 100 долара, обаче в по време на тура в Припят се прекарват едва 2-3 часа. Това не ме устройва понеже искам да обиколя града и околностите за около седмица и да направя доста доста снимки. Четох че може да се влезе в така наречена зона на отчуждение (30км радиус) и през гората, където няма КПП-та. Този вариант ме устройва, но както сигурно се досещате си търся още любители на приключения като мен. Скоро ставам пълнолетен, и реших сега да пусна темата за да може да намеря поне един човек който би се съгласил да поеме на такова пътешествие. Тишината в този град както и в цялата зона е едно от нещата които ме грабнаха. Благодаря ви за отделеното време.

Borntobewild..
11-09-2016, 20:56
Аз също съм изключително запалена по тази тема, и съм чела много и съм гледала много. Но това,което искаш да направиш е тъпо, защото щом има зона на отчуждение, явно има защо да я има.. А и ако си истински запознат с нещата, ще знаеш, че старият саркофаг е с годност до 2007 и аз някак мисля, че това е още една причина, която би могла да ти покаже, че искаш да правиш глупости.

gimli
11-10-2016, 13:27
В момента се изгражда нов, в града нивата на радиацията са в допустими норми. Всяка година градът се посещава легално от над 6 000 души от целия свят. Ако сложим и нелегалните може и да са 7 000.

Грозния
11-10-2016, 19:24
Това звучи интересно, но не ми звучи много безопасно, а и ще е доста скъпо. Едва ли ще можеш да си го позволиш.

gimli
11-10-2016, 20:06
Парите слава богу не са проблем, скъпо, скъпо колко да е скъпо? Самолетни билети отиване и връщане и хотел докато поема към зоната. Надявам се до 3-4 години да съм посетил това "прекрасно място". Все пак ако има заинтересовани ще се радвам да не бъда сам.

Smrazqvashta
11-11-2016, 08:11
Припят е град на 46г и не мисля, че си заслужава средствата, които ще вложиш за посещението му. Има далеч по интересни призрачни градове, които мисля, че биха ти били по интересни.

gimli
11-11-2016, 10:28
Не не и не, ако ме познавахте щяхте да разберете, че няма как да се откажа или да сменя дестинацията.

Smrazqvashta
11-11-2016, 10:34
Късмет с търсенето на другар тогава.

gimli
11-11-2016, 11:53
Мерси, но и сам да ми се наложи да отида- тръгвам!

Smrazqvashta
11-11-2016, 11:58
Винаги е по интересно с някой верен другар.

gimli
11-11-2016, 12:37
Ще се намери, обаче нямам търпение!!!!!!

Грозния
11-11-2016, 18:17
Много ми е интересно, вашите какво мислят по въпроса?

gimli
11-11-2016, 18:34
Нашите почти не се интересуват от мен.... :D

RapExotic
11-11-2016, 20:26
Приготвил ли си си оловен протектор за ташаците или смяташ децата ти да приличат на едноокия миньон?

gimli
11-11-2016, 20:46
1- не искам да имам деца.
2- не искам да живея над 30.

Грозния
11-11-2016, 20:47
1- не искам да имам деца.
2- не искам да живея над 30.Говориш глупости!
Преди да отидеш до Припят, мисля че трябва да отидеш на психиатър... или да порастнеш :) .

gimli
11-11-2016, 20:58
Мисля, че достатъчно се отклонихме от темата.

mathematicalinteger
11-12-2016, 11:02
Не искаш да имаш деца, не искаш да живееш на 30, ама искаш да идеш в някакъв си град?Хммм ,ок.

Borntobewild..
11-12-2016, 12:03
В момента се изгражда нов, в града нивата на радиацията са в допустими норми. Всяка година градът се посещава легално от над 6 000 души от целия свят. Ако сложим и нелегалните може и да са 7 000.

Съгласна съм, че се строи нов, но НЕ Е построен. И всички тези хора, от целия свят, стоят от 3 до 5 часа в града, не за около седмица както ти искаш :)

dimitar_ak
11-14-2016, 20:37
Приготви си и гайгеров брояч.

MoonWatcher
11-15-2016, 05:25
И аз съм много запален по тази тема още откакто изиграх иконичната "S.T.A.L.K.E.R - Shadow of Chernobyl". В момента нямам средства или възможност, но ти пожелавам успех с начинанието. Задължителен е гайгеров брояч. Макар че съм чел пътеписи на хора, посетили Припят, и там радиацията е по-ниска от тази, която прониква в самолетите на височина от десет километра, така че няма нищо опасно, с отделни изключения, които са причината да си купиш такъв брояч. Саркофага не е толкова опасен - едно, че новият е почти завършен, а той покрива стария, друго, че досега е нямало смъртни случаи сред работниците на новия саркофаг - тоест стария, дори с изтекла годност, пази смъртоносната радиация в реактора.

gimli
11-15-2016, 16:35
И аз съм много запален по тази тема още откакто изиграх иконичната "S.T.A.L.K.E.R - Shadow of Chernobyl". В момента нямам средства или възможност, но ти пожелавам успех с начинанието. Задължителен е гайгеров брояч. Макар че съм чел пътеписи на хора, посетили Припят, и там радиацията е по-ниска от тази, която прониква в самолетите на височина от десет километра, така че няма нищо опасно, с отделни изключения, които са причината да си купиш такъв брояч. Саркофага не е толкова опасен - едно, че новият е почти завършен, а той покрива стария, друго, че досега е нямало смъртни случаи сред работниците на новия саркофаг - тоест стария, дори с изтекла годност, пази смъртоносната радиация в реактора.

Да и аз това знам, обаче доста хора като чуят Чернобил си мислят, че приближат ли се- ще умрат. Има няколко места в Припят в които на клипове в Youtube съм виждал какво става с гайгеровите броячи. Също така около града се намира и червената гора- много опасно място. Също така другото място в Припят което не трябва да се посещава е мазето в което пожарникарите които са участвали в гасенето на 4-ти реактор са си оставили дрехите с които са гасили (екипировката). Сещам се и за една огромна щипка на метри от виенското колело. Като цяло мисля, че за около 5 дни ще успея да си начесам крастата. Все пак преди години група немци- младежи бяха карали нова година там.

MoonWatcher
11-15-2016, 17:41
Бях забравил за червената гора, но говорех като цяло за самия град... Иначе съм чел, че е опасно и изоставената площ, покрита с пожарникарски коли и хеликоптери, участвали в гасенето на реактора, която била някъде близо до града. Иначе ти пожелавам успех с начинанието, наистина голямо приключение би било. :)

gimli
11-15-2016, 18:32
Благодаря много, между другото превозните средства са доста разкостени.......

Naasko
11-24-2016, 09:46
Здрасти Гимли, първо ако си решил да го посещаваш този град както по горе ти спомена Димитър си вземи ЗАДЪЛЖИТЕЛНО дозиметър ама не някаква антика а с слюден датчик да мери алфа бета гама частици и пр. Впрочем какво повече ще видиш от това което са заснели хората посетили го града до момента. Мисля има достатъчно видеоматериал за този град. Ако беше решил да ходиш 10 15 години по рано със сигурност щеше да е по интересно, понеже ще има какво да се види всичко интересно е разграбено а това, което го има е унищожено. Не ти пожелавам да достигаш до такива крайности като на тази лудетина https://www.youtube.com/watch?v=9LN2V4DsP0s&index=40&list=PLRJQSo5A5m7rRop2dUVzpVaIPjZJpHmEh Впрочем пари да ми дават не бих искал да пренощувам и една нощ в този град. Само си представи пълна тишина скърцането на ламарини и свиренето на вятъра защо ли са го кръстили Призрачния град ? Колко души са загинали там. Аз нося достатъчно от този град в себе си за да искам да получа и още както и много други засегнати от експлозията на реактора 86 та. Прецени какво ще ти даде този град освен доза радиация. Ами ако тези дни там ти струват после един рак на белия дроб? Лишавайки те от това да видиш как растат децата ти някога. А това за не искам да живея повече от 30 както си тръгнал ще сбъднеш желанието си но годинките ще се извъртят ей така на шега и тогава какво ще кажеш е поживях си стигат ми 30 години пък тези дето живеят по 80 90 100 хак да им е. Силно се надявам някой да те разубеди поне на този етап да не предприемаш това пътуване все още растеж и се развиваш, но ти си знаеш дали заради една каруца снимки си струва това. има много по стойностни места за посещаване от това. И да се похвалиш с фотографите и филмите после, ако все пак го сториш това. Успех :)

gimli
11-24-2016, 11:47
Виж всеки има право да изразява мнение ти мислиш, че посетиш ли града- получаваш рак. Впрочем обичам места на които няма хора, като цяло ако бях отишъл преди 10-15г какво щях да видя? По малко разграбени камиони и техника? Като цяло съм решил пътуването да е след завършването поне като стана на 20, вече разбрах и как става.