PDA

View Full Version : Разбираме се толкова добре, но връзката е мираж



soohatetobeinlove
11-12-2016, 14:20
Здравейте. Отдавна не съм използвал форума, но една мисъл ме мъчи, та реших да се допитам до форума отново, за едно неутрално мнение.

Миналата година се запознах с едно момиче при излизането ми с една моя компания. Забавлявахме се тогава, срещнахме се и още няколко пъти покрай тази компания и след това станахме приятели. Още от тогава между нас сякаш имаше нещо, но имаше неща който ни пречеха да се виждаме, тъй като учих в друг град, но се чувахме често и когато се прибирах се виждахме. С времето забелязах, че между нас има нещо повече от приятелство, но тъй като имах друга връзка, а и бяхме далеч един от друг не правех нищо за да разбера дали е така. Моята връзка приключи (не че през последните месеци беше връзка, но..), приключих с университета и се прибрах в родния си град. Така с нея започнахме да се виждаме почти всеки ден, да се чуваме абсолютно всеки ден, да излизаме през по голямата част от времето. Бавно бавно се сближихме доста и логично, след като пред мен нямаше пречки реших, че може да минем на следващо ниво. Тогава нещата се оплетоха. След като реших, че е време да проведем този разговор, резултата се оказа малко шокиращ за мен, защото тя ми каза, че никога не е мислила за това и че въпреки всичко което се случва, тя не ме приема по този начин. След като се опитах да говорим повече по темата, се скарахме и не си говорихме няколко дни. В последствие разбрах, че по същото време се е срещала с някой, но не знам какво се е случило, не съм я питал, споменавам само защото явно уцелих страхотен момент в който може да съм я объркал. След като ме потърси и се доскарахме, се чухме пак след няколко дни и излязохме. Обясних ѝ, че не искам да се караме, но е странно да не може да си представи да имаме връзка, защото между нас има нещо, разбираме се страхотно, не можем един без друг и неща който да, има ги в приятелството, но аз имам и други приятелки и чистото приятелство между мъж и жена не изглежда така. Забелязвал съм, че ме ревнува и такива неща който ме накараха да мисля, че и тя има нещо към мен. Та, след като говорихме, продължихме да излизаме както преди, като ѝ казах, че няма да я притискам за това. Отваряхме темата няколко пъти докато излизаме да обикаляме, и усещам, че тя самата е доста объркана. Казва, че и тя вижда, че между нас се получава много добре, че имаме много добра изградена връзка и се разбираме страхотно. Говорихме си и за връзки, тя ми спомена, че обвързването било малко трудно за нея и едва ли не я е страх, защото връзките променияли хората и т.н. Едно от нещата който забелязах е, че когато вече говорим за това, тя не казва категорично не на тази идея, както когато говорихме за първи път, но нещо още я спира.
Попадал съм в подобна ситуация, да, наясно съм че просто може да съм във френдзоуна след като се познавахме година и след това започна всичко, но смятам, че не съм чак толкова заблуден, мога да познавам хората и знам когато някой наистина не иска нещо, но при нея изглежда сякаш го иска, но нещо я спира. Не знам вече какво да си мисля, всичко изглежда да върви в тази посока, но не. Сякаш чака нещо определено да се случи, че тогава да реши да опитаме. Дали има друг, дали нещо в мен не ѝ харесва и иска да променя, дали просто трябва да не говоря по тази тема, а да предприема действия. Страх ме е, че ако предприема нещо, например да я целуна, просто ще ми зашлеви един и ще се скараме много. Или чака да се случи това, защото иска да види действия от мен...Не знам, не сме малки, но се държим малко като деца.

Borntobewild..
11-12-2016, 14:59
Интересна история. Според мен е окей да я оставиш да приеме това, което си и казал, защото явно е, че не го е очаквала. Дай и време и след това предприемай каквито и да било действия :)

divergent
11-12-2016, 15:23
Казало си е момичето, че я е страх от връзки, може би затова не предприема нищо, не може да се отпусне и да се отдаде на чувствата си. Не я притискай повече с такива уговорки да опитате, остави нещата така, ако не усетиш промяна от нейна страна и отпускане, отдръпни се. Или ще осъзнае, че те иска, или няма нищо да осъзнае и няма да си губиш времето повече.

LadyTerrible
11-12-2016, 16:24
Аз също те съветвам да не насилваш нещата.Дай й пространство.Ако чувствата ви са взаимни,тя ще оцени това,повярвай ми.
Излизайте,щом ви е приятно,прекарвайте време заедно,но остави тя да направи първата крачка според мен.Ти си изразил ясно позицията си,сега остава и тя да го направи.

soohatetobeinlove
11-12-2016, 16:35
Да, тя каза, че ако промени мнението си, ще каже, аз не я насилвам, не повдигам аз темата, но тя продължава да се държи странно. Единия ден се държи все едно го е премислила, все едно иска да сме заедно, имахме няколко момента в който бях на крачка да направя крачката, но все пак щом така иска, оставам я тя да я направи, щом така иска. Следващия ден се държи студено, абсолютно приятелски, сякаш никога не сме говорили такова нещо, все едно сме двама много добри приятели. И на другия ден, пак същото, гледа ме с поглед който сякаш го иска, но не иска да направи крачка. Не го разбирам, всичко трябва да е толкова просто, опитваме, не се получава, оставаме приятели както до сега, получава се, продължаваме по този път.

VinDiesel
11-12-2016, 16:37
Според мен ще те има само като приятел. Защо си сигурен, че те ревнува. Аз също съм излизал с приятелки, познаваме се от 100 години, забележат ли, че някоя ме заглежда, жива ще я одерат. Но това не означава, че ме ревнуват или искат за нещо повече от приятел. Както ти казаха по-горе, на жените им трябва време, изчакай още малко време и според мен ти действай, ти мъж ли си или лукова глава?
И честно казано, мисля че дори да имате връзка, няма да си щастлив с това момиче, според мен е от типа момиченца, които не знаят какво искат...
Но ти си прецени сам най-добре.

А и друго нещо. Тези съвети от форума може да са нож с две остриета, ти най-добре я познаваш, прекарал си време с нея, знаеш доста повече неща от нас, важно е ти какво мислиш за ситуацията.
Успех от мен!

LadyTerrible
11-12-2016, 16:40
Ясно е -объркана е. :) Ако държиш на нея и искаш да бъдете заедно,дай й още време.Ако започнеш да се измъчваш обаче,просто спри да я търсиш известно време,дай си почивка.В случай,че е премислила,тя ще те потърси. Възможно е и само да се мотае и изобщо да не е наясно със себе си...Не позволявай твърде много да те разиграва,уважавай себе си.

LoadRunner
11-12-2016, 16:42
Казало си е момичето, че я е страх от връзки

може да я е страх от пишки

soohatetobeinlove
11-12-2016, 16:47
Предполагам, че ме е ревнувала, защото когато съм говорил за момичета, тя винаги се е изнервяла. Не е казвала нещо, но познаваш кога някой се е подразнил от нещо. Аз дори смятах, че когато говорихме за това, тя ме отряза, защото е разбрала за едната ми връзка. Тогава поне, мислех че е смятала, че между нас има нещо и едва ли не докато сме се зарибявали, аз съм бил с друга. Това обаче изглежда да не е така. И да, аз я познавам най-добре, но наистина едно неутрално мнение ми е от полза, защото е възможно аз да съм се заблуждавал до сега и реално никога да не е имало нещо.

Не искам да поставям ултиматуми, съветвали сме да направя точно това и аз го мислех, но няма смисъл. Не смятам, че е правилният ход. Разбира се, ако дойде момент в който да се измъчвам прекалено много, ще се отдръпна.

LadyTerrible
11-12-2016, 17:03
Като голям филм ми звучи цялото нещо...А запитвал ли си се дали ако след всичките тези обяснения и мотаене се окажете заедно,ти ще си спокоен и щастлив? Ясно е,че тя ти е голяма тръпка,обаче доста се е заплела вече.

VinDiesel
11-12-2016, 17:09
Като голям филм ми звучи цялото нещо...А запитвал ли си се дали ако след всичките тези обяснения и мотаене се окажете заедно,ти ще си спокоен и щастлив? Ясно е,че тя ти е голяма тръпка,обаче доста се е заплела вече.

И аз му казах подобно нещо по-горе, имал съм подобни филми и накрая уж всичко точно, но след няма и седмица съм нещастен, тя също.

soohatetobeinlove
11-12-2016, 17:55
Не виждам защо да не съм спокоен и щастлив. Да, има драма и тя е повече в главата ми общо взето. Ако приемем, че всичко върви и след време се окажем заедно, не смятам че няма да бъда щастлив. Да филм е всичко, но по всичко което сме имали до сега смятам че си пасваме.
И не бих казал, че ми е голяма тръпка, знам какво е да си загубиш ума по някоя, сега не е същото. Аз просто виждам, че си пасваме много, че се разбираме, понякога се случват странни неща и просто сякаш сме свързани. Тя също ги забелязва тези неща, но не иска връзка...Аз съм готов да се боря да я убедя, защото по принцип съм свикнал винаги всичко да е по най трудния начин.

VinDiesel
11-12-2016, 18:10
Аз съм готов да се боря да я убедя, защото по принцип съм свикнал винаги всичко да е по най трудния начин.

Защо си мислиш, че жените трябва да се убеждават с думи, една жена не те ли чувства като някакъв, убеждавай я колкото искаш.....

LadyTerrible
11-12-2016, 18:21
Защо си мислиш, че жените трябва да се убеждават с думи, една жена не те ли чувства като някакъв, убеждавай я колкото искаш.....

Много точно казано!

soohatetobeinlove
11-13-2016, 00:03
Аз разбира се не се боря само с думи. Опитвам се да бъда до нея, да ѝ покажа че ми харесва да съм с нея, че искам да е щастлива и т.н. Да повтарям едно и също с думи е безсмислено и го знам. В момента до нея и и давам време да реши дали го иска или не. Да, смятам че си допадаме и т.н., но изживях достатъчно за да чакам отново някое девойче да се сети. Ще ѝ дам достатъчно време, но и няма да я чакам години.

VinDiesel
11-13-2016, 09:41
Живота е твърде кратък, за да чакаме някоя си....
Според мен ще си изгубиш времето, но ти си знаеш.