PDA

View Full Version : Пушач- лошо или не ?

OnuH
11-19-2016, 23:35
Здравейте и първо честит ми рожден ден,та момче на 16 години съм вече, и онзи ден майка ми разбра,че пуша не реагира зле ,но просто все едно се отказа от мен,каза че не е очаквала и просто не знам как да го опиша ,не ми се караше ,но като я гледам все едно и е много трудно ,баща ми не знае ,приятелите ми го приемат някак си ,но не знам какво да правя,някаква помощ ? :( Опитах да ги спра за един ден ,но не мога просто ми се пушеше ,такава ми е компанията( и не знам правилното място за тази тема тук ли е). ПОМОЩ ...

JDeel
11-20-2016, 07:27
А ти какво очакваше, да ти се зарадва ли?

Грозния
11-20-2016, 08:04
...просто ми се пушеше ,такава ми е компаниятаЕто това е отговорът защо пушиш!
Спри ги докато е време! Отдавна вече не е модерно, нито готино да се пуши.
Само помисли колко пари даваш и ще даваш за цигари месечно. А годишно?! А за следващите 10 години?!

VinDiesel
11-20-2016, 10:16
Аз като реших че ще пуша, си извадих цигарите пред родителите ми и запалих.
Имаше пълно мълчание, после не са ми давали акъли и съвети.
Най-добре им кажи, каквото и да стане.

LadyTerrible
11-20-2016, 10:31
Моята майка никога няма да приеме факта,че пуша,а отдавна не съм на 16. :D Пред нея не паля.Само на бала пуших пред нея. :D Баща ми знае и не ми е правил проблем за изборите,които правя. Родителите са различни. Ако направя това,което Дизела е направил,реакцията особено на едната страна щеше да е направо истерична. :D
Както каза колегата по-горе-спирай докато можеш.Да си пушач никога не може да е "добре". Каквото и да си говорим,пушенето е вредно за организма по 1000 начина и не може да ти донесе нищо полезно. Прекъсни навика отрано.

VinDiesel
11-20-2016, 10:46
Моята майка никога няма да приеме факта,че пуша,а отдавна не съм на 16. :D Пред нея не паля.Само на бала пуших пред нея. :D Баща ми знае и не ми е правил проблем за изборите,които правя. Родителите са различни. Ако направя това,което Дизела е направил,реакцията особено на едната страна щеше да е направо истерична. :D
Както каза колегата по-горе-спирай докато можеш.Да си пушач никога не може да е "добре". Каквото и да си говорим,пушенето е вредно за организма по 1000 начина и не може да ти донесе нищо полезно. Прекъсни навика отрано.

Родителите са различни, вярно е и доста родители в днешно време, не познават децата си.....
Моите ме отгледаха и възпитаха така, че мога да й кажа всичко и никога не са ме спирали от нищо.
Казах, че ще си направя татуси, бях на 15, още не бяха така разпространени като сега, отидох и си направих.
Когато си извадих цигарите, бяха шокирани, тъй като от малък постоянно спортувам, но го приеха добре.
Не са ми казвали, че е лошо и т.н.
В доста случаи са ми казвали, че живота си е мой, но преди да направя нещо, да го обмисля...

Смятам, че каквото и да стане, най-добре е да поговори с родителите си.

LadyTerrible
11-20-2016, 19:25
Аз съм много близка с майка ми,споделям й много,още отпреди години.Просто за нея пушенето е тема х.По абсолютно никакъв начин не може да го приеме.Разбирам я ,защото изгуби много близки хора от рак на белия дроб.На нейно място сигурно и аз щях да изпадам в ужас като видя детето си да пуши.
Майката на автора след може и да свикне с идеята,че той е пушач,но аз го съветвам да спира преди да й се наложи. :D

VinDiesel
11-20-2016, 20:38
Всеки има поне по 1 лош порок, за мен лично, по-добре детето ми да пуши цигари, отколкото трева и наркотици.
Ако може да ги спре, аз лично не мога.
Ако ти е писано да се удавиш, няма да се обесиш.
Познавам млади хора, които си замимаха от различен вид рак и не пушеха.
Хора на по 50 години, които получиха белодробен инфаркт, без да са слагали цигара в устата си.
По скоро храната е най-големия причинител на рак в днешно време.
Не казвам, че цигарите са полезни!
Доказано е, че една цигара дневно е полезна, но не и 1 кутия.

xXxAngerfisTxXx
11-21-2016, 07:58
махай тия гадни цигари, после ще съжаляваш... аз се мъча да ги спра ама...

mathematicalinteger
11-21-2016, 12:10
За гъзар ли се имаш, пушейки цигари?

an7raks
11-22-2016, 09:41
Много е яко... Смърдиш на циганин и настроението ти зависи от някакви боклуци... Няма по-добро от това!

LadyTerrible
11-22-2016, 09:54
Всеки има поне по 1 лош порок, за мен лично, по-добре детето ми да пуши цигари, отколкото трева и наркотици.
Ако може да ги спре, аз лично не мога.
Ако ти е писано да се удавиш, няма да се обесиш.
Познавам млади хора, които си замимаха от различен вид рак и не пушеха.
Хора на по 50 години, които получиха белодробен инфаркт, без да са слагали цигара в устата си.
По скоро храната е най-големия причинител на рак в днешно време.
Не казвам, че цигарите са полезни!
Доказано е, че една цигара дневно е полезна, но не и 1 кутия.

Това цигара да е полезна за първи път го чувам.
Бичът на съвременното общество е сресът и изключително замърсеният въздух,също така и храната.
Пушенето е просто още един начин човек да причини вреда на организма си и то съзнателна,освен всичко друго.
Иначе-да ,по-добре цигара тютюн,отколкото наркотик,но и двете предизвикват пристрастяване,с което мнооого хора се борят цял живот.Затова казвам,че е по-добре да се спира,а е още по-добре да не се започва. :)

VinDiesel
11-22-2016, 13:37
Това цигара да е полезна за първи път го чувам.

Една цигара на ден разширява кръвоносните съдове и стимулира кръвообръщението.
Както една чашка червено вино е полезна на ден, така 20 чаши стават вредител. Всяко нещо е полезно, но да е в малки количества.

Jack_Reacher
11-22-2016, 18:41
аз пушех но ги спрях
и не заради парите, а защото ми пречат на фитнеса

velina.prodanova
11-30-2016, 10:27
Аз също пуша от 16 годишна....нашите разбраха още след 1вия месец, в началото се цупеха, сърдеха се, но като почнах да работя и един вид да си ги плащам аз, вече се примириха и спокойно мога да си пуша пред тях

mr_teatime
12-01-2016, 06:03
аз пушех но ги спрях

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15170924_1023695304420441_2010203120674467892_n.jp g?oh=cf055b5fddc622743faf537c77451248&oe=58CBA7D4

michaelis
12-01-2016, 09:34
аз пушех но ги спрях

ако кажеш как става номера, ше имаш една мешана скара за фитнесчии от мене :D

Jack_Reacher
12-01-2016, 18:52
ако кажеш как става номера, ше имаш една мешана скара за фитнесчии от мене :Dпросто спрях да си купувам и да пуша
не съм бил пристрастен
в един момент реших че ми пречат и ги спрях
ако си пристрастен ще ти е трудно да ги спреш, трябва си воля

stoyanov_7
12-02-2016, 11:18
И аз пуша, само когато се чувствам депресирано, не че това ми решава проблемите, просто внушението е такова, вече забравих кога ми беше последното пушене и дано не пуша за напред.

michaelis
12-02-2016, 13:28
просто спрях да си купувам и да пуша
не съм бил пристрастен
в един момент реших че ми пречат и ги спрях
ако си пристрастен ще ти е трудно да ги спреш, трябва си воля

мдаам а аз пуша бая, лошом ако някога започна да тренирам пак може би, но надали за съжаление

xXxAngerfisTxXx
12-02-2016, 14:21
неска не съм палил пък пуша по кутия на ден... искам да ги спра най-после, днеска ако не запаля до полунощ съм ги отказал :) ;d

prosto_chovek
12-10-2016, 19:35
Вредно е и е глупаво. Има разлика между вредно и опасно. Това е вредно. Глупаво е, защото ако нямаш пари и да пушиш (а ти си на 16 и едва ли работиш), вместо да ядеш в даскало, си даваш парите за цигари. Ако работиш за малко пари си даваш парите на вятъра. Може да получиш в дългосрочен план проблем с члена от цигарите, поне така пише на много места, освен това трябва ежедневно да гледаш гадни картинки по кутиите. Та нормално е вашите да не са във възторг, че им харчиш парите за цигари, но пък ако това ти доставя толкова върховно удоволствие, продължавай напред. Бивш пушач съм.

teenmania
12-10-2016, 21:33
Цигарите са голяма простотия.

wolfram3
12-13-2016, 18:53
Естествено че е лошо,започнеш ли няма спиране.