Влез

View Full Version : Истинско стихотворение за любовта и надеждата.

latinmoon
01-26-2017, 17:24
Здравейте приятели!
Попаднах на едно страхотно стихотворение за любовта и надеждата. Вмомента точно така се чувствам. Ето го и него:
Високо,
там на върха,
там на края на света,
в студ и мрак,
в сняг и лед,
където надеждата я няма,
и любовта не смее да припари,
там.

Открих моята надежда и любов,
високо,
там.

И когато се уплаших, че ги губя
разбрах и усетих,
никога не са били мои,
а те са си там,
надеждата и любовта,
там където никой не смее да припари,
надеждата и любовта.

Изгубих моята надежда и любов,
високо,
там.

И светът си отиде,
аз си отидох,
и те дойдоха,
при мен отново,
но мен ме нямаше,
бяха само те,
надеждата и любовта.

Любовта е много странно нещо, много крехко и много бързо си отива. Но много философски гледам на нещата за съжаление, а съм едва на 18. Голяма играчка си е, игра на доверие, игра на бъдеще, на вяра, на сила и на мечти...
Как се пазите от дълбоките мисли, как не им се давате, как успявате да бъдете позитивни, въпреки всичко и всички?

LadyTerrible
01-27-2017, 22:21
Любовта не е игра.
Философски мисли всички имаме,колкото и да се изкарват някои хора над нещата.
Позитивизмът и вярата в бъдещето идват от нас самите,не отвън-не от някого,не от нещо.От нас.Докато човек не се научи да намира опората,вярата и любовта в себе си,никой и нищо не може да помогне.Това е един от основните проблеми на повечето хора-чакат някого или нещо,за да промени живота им или да го "оправи".Докато зависим от нечии чувства,от нечие внимание и от нечие поведение,никога нищо няма да ни е наред.
Стихотворението е красиво,да.И аз съм писала едно време такива и знам в какъв смисъл се пишат.
Трябва обаче да се направи сериозна равносметка-какво губиш? Хората идват и заминават,животът си тече.Единствената необратима и категорична загуба настъпва,когато твоят Любим човек си отиде от този свят.А този Любим човек не е просто поредното "гадже".Всичко останало е поправимо.Затова не мога да понасям да слушам как този и онзи скъсали,пък загубили всичко,пък загубили любовта и вярата и надеждата и така нататък.Все гледаме това,което нямаме,а това,което имаме-кучета го яли,все таз.
Любовта крепи,гради и създава,срутва всичко ненужно и задава най-неудобните въпроси.Твърде малко хора за съжаление знаят какъв е смисълът на тази дума.А иначе всички знаят 2 и 200.
Главата горе.Изобщо не е толкова трагично,колкото в момента си го изкарваш в главата.

Грозния
01-28-2017, 15:55
"Любовта" не съществува!
Това е само дума, с която хората наричат какви ли не други неща, които ги е срам да нарекат с истинските им имена!

inewton
01-28-2017, 16:03
"Любовта" не съществува!
Това е само дума, с която хората наричат какви ли не други неща, които ги е срам да нарекат с истинските им имена!
Срамувам се от себе си, че трябва да го кажа, ама съм съгласен с теб. Само с поправката, че съществува Божията любов.

NomNomNom
01-28-2017, 17:56
"Любовта" не съществува!

деба, тук 100% с две ръце

да добавя - "обичам те" има почти нулева стойност , както и всякакви приказки. Действията говорят.

LoadRunner
01-28-2017, 18:21
за мен любовта съществува тъпаци
просто досега е била несподелена

NomNomNom
01-28-2017, 20:04
любовта е слаба дума
за стихиите които изпитваме

divergent
01-28-2017, 20:31
Аз пък съгласна с рънъра. Има любов, виждам я всеки ден наоколо. Даже и несподелена да е, пак я има, само че тогава не е яко.

Грозния
01-28-2017, 21:15
за мен любовта съществува тъпаци Трънчо и "либоФ" :shock: :razz: ?!

просто досега е била несподеленаКак така несподелена - нали ги сваляш само с поглед?! Само като им пишеш в сайтовете за "запознанства" и ти идват на адреса и пари ти дават за да спят с теб :D?!
Пхахахаха :razz: !!!

dreamwalker
01-29-2017, 14:22
Хубаво е да знаеш от малка, че любовта почти не съществува. Съществува друго, което хората погрешно смятат за любов.

an7raks
01-29-2017, 14:45
да добавя - "обичам те" има почти нулева стойност , както и всякакви приказки. Действията говорят.

Не е "почти", ми направо си е нулева без съответните действия.

pandabear
01-29-2017, 14:55
кои са срамните думи, които думата "любов" заменя, че не разбрах? :)

любовта я има и е почти навсякъде. прекрасно е да я виждаш, чуваш, изказваш, изобразяваш,
а още по-чудесно е да я изпитваш и раздаваш, глупчовци ;p <3

an7raks
01-29-2017, 14:58
А така, пръсни малко либоф на тея хейтъри!

dreamwalker
01-29-2017, 16:25
Колко забавно да гледаш на света през розови очила.

pandabear
01-29-2017, 17:30
колко пък да ти трябват розови очила, за да вярваш в любовта?