PDA

View Full Version : Силна тъга

danzin
02-12-2017, 12:43
Здравейте,
Реших да пиша тук тъй като сякаш душата ме боли от мъка. Преди около 2 месеца скъсахме с приятелката ми, бяхме заедно 4 години и 8 месеца и раздялата ме съсипа. След 2 месеца не мога да спра да мисля за нея не мога да спя нормално не се храня почнах да закусвам тъмна ариана и в общи линии животът ми върви на долу защото съм в адската депресия. И двамата сме на по 21, аз се занимавах с програмиране доста време. След раздялата ме мързи да правя каквото и да е, не съм написал един ред програмен код, отхвърлих 3 интервюта за работа и по цял ден гледам сериали и пуша коз. Имам огромна нужда от помощ или поне да споделя, тъй като съм се пуснал по наклонената плоскост и няма никой, на който да мога да споделя. искаше ми се просто да си излея душата... :(

Electrа
02-12-2017, 12:45
sorry man
life happens
защо скъсахте така изведнъж

anonymous990763
02-12-2017, 12:55
Защо се разделихте?

danzin
02-12-2017, 12:59
Напоследък нещата не вървяха особено, но аз се надявах, че е просто лош период. Оказа се че тя от година не била щастлива във връзката ни, освен това аз съм някаква депресия последната година и съм по-малко общителен и като цяло по-странен. Но все се надявах да бъде до мен когато ми е най-трудно, та както аз бях до нея когато ѝ беше най-трудно. И сега не зная какво да правя с живота си като цяло. Имам нужда от...не зная и аз от какво имам нужда.

danzin
02-12-2017, 13:02
Никога в живота ми не ме е боляло толкова, колкото когато ми каза, че вече не ме обича както преди. Някой може ли да ми каже как се преминава през болката защото се чувствам като 10 годишен заклещен в тялото на 21 годишен студент дето трябва да работи и да взима изпити и като цяло да се оправя с живота а нищо от това не правя.

kojinshugi
02-12-2017, 13:04
плс не ходи по моя път;
намери си странично занимание, спорт, рисуване, някаква мотивация да чакаш да те перне отстрани няма, просто си занимавай съществуването :с

danzin
02-12-2017, 13:11
Нищо не ме интересува човек, това е проблема. Имах милиони интереси и от тогава насам ме интересува само да има ганджа и бира....................... не зная как да премина през това неготов съм да съм голям човека

Electrа
02-12-2017, 13:30
погледни от хубавата страна
сиг е било за добро

danzin
02-12-2017, 13:43
просто живот, а... :(

kojinshugi
02-12-2017, 13:46
то хубаво ганджа и бира, ама давай само дотам... : D
па чрез туй може и да излезе нещо хубаво мотивиращо?
що не започнеш ейтка на един скицник да драскаш докато си хай?

danzin
02-12-2017, 13:47
щото съм най-неталантливия драскач на света, независимо дали хай или не ;д

kojinshugi
02-12-2017, 13:51
що да си неталантлив? пробвай, даже stick figures да са, ко толкова, най-малкото ще е забавно

danzin
02-12-2017, 14:13
иначе по въпроса за другото...взимал съм разни работи когато съм имал много насъбрани вечери, в които трябва да не спя а да работя. И от там ми е пределно ясно че такива боклуци като амфети мамфети и т.н. не искам и да чуя повече.

kojinshugi
02-12-2017, 14:16
ти ся за-би тея ралти.. не е чак толкова кеф точно туй.. ама не.
наистина с нещо трябва да се занимаваш, пробвай да не откажеш интервю за работа, яви се на едно! симулирай кеф!

kojinshugi
02-12-2017, 15:02
и после ако драскаш нещо покажи, искам да видя :D

Electrа
02-12-2017, 15:24
само наркотици недей взима
нема смисъл да си съсипваш здравето

kojinshugi
02-12-2017, 15:28
само наркотици недей взима
нема смисъл да си съсипваш здравето

силно, силно +1

Archer!
02-12-2017, 15:35
Не се учудвам, че те е оставила. Ти си тотално зависим от нея. До такава степен, че нея като я няма живота ти спира. Сещаш се, че това не е много секси, нали?

kojinshugi
02-12-2017, 15:42
Не се учудвам, че те е оставила. Ти си тотално зависим от нея. До такава степен, че нея като я няма живота ти спира. Сещаш се, че това не е много секси, нали?
тихо бе, остави ни да сме си такива :lol:

Archer!
02-12-2017, 15:59
тихо бе, остави ни да сме си такива :lol:

Момиче да е зависимо от приятеля си донякъде е разбираемо.
Но мъж да е зависим от приятелката си? Коя жена ще го изтърпи?

kojinshugi
02-12-2017, 16:01
КАКЪВ СЕКСИЗЪМ?!?!?!
ако беше в мойта дивизия бих го изтърпяла, даже и за един вид хубаво бих го намерила

sladura89
02-12-2017, 16:23
След като така с лека ръка те е напуснала значи не е била за теб, не се тревожи по-добре, че е станало така, я си представи да бяхте живели 20 години да имате деца, общо имущество и какво ли още не и тогава да и дойде на акъла да те зареже, млад си още живота е пред теб ще срещнеш правилния човек! Ако имаш желание за връзка де, защото аз например в момента нямам такова! :)

Archer!
02-12-2017, 16:33
КАКЪВ СЕКСИЗЪМ?!?!?!
ако беше в мойта дивизия бих го изтърпяла, даже и за един вид хубаво бих го намерила

Мда, ОК, супер, кажи го на автора на темата. Преди да е предозирал. Заради приятелката си. Бившата. Сексистката?

kojinshugi
02-12-2017, 16:35
Мда, ок, супер, кажи го на автора на темата. Преди да е предозирал. Заради приятелката си. Бившата. Сексистката?

ирония, пич
и тея последните думи доста удариха слабото :ДД
да се надяваме, че той няма да стига до такива глупости, затва казвам да прави разни интересии

Archer!
02-12-2017, 16:44
ирония, пич
и тея последните думи доста удариха слабото :ДД
да се надяваме, че той няма да стига до такива глупости, затва казвам да прави разни интересии

Личен опит:
Ако на някой депресиран му кажеш, че "животът е хубав, нещата ще се оправят, да си намери интереси" и т.н., този човек се ядосва защото го товариш с клишета, самият той не вярва в това и го буташ още повече към ножа.
Ако му кажеш "ей боклук, я се виж какъв си мизерник, живееш като циганин" - много е вероятно да се погледне отстрани, да се замисли, да му стане тъпо, да го хване срам и да си стъпи на краката.
Ако е безнадежден случай каквото и да правиш можеш само да забавиш края.

kojinshugi
02-12-2017, 16:46
Личен опит:
Ако на някой депресиран му кажеш, че "животът е хубав, нещата ще се оправят, да си намери интереси" и т.н., този човек се ядосва защото го товариш с клишета, самият той не вярва в това и го буташ още повече към ножа.
Ако му кажеш "ей боклук, я се виж какъв си мизерник, живееш като циганин" - много е вероятно да се погледне отстрани, да се замисли, да му стане тъпо, да го хване срам и да си стъпи на краката.
Ако е безнадежден случай каквото и да правиш можеш само да забавиш края.

аз затва спрях да споделям с близки, щото като ме заливат с цветя и рози и ставам по-голямо мекотело и наблягам
като някой ми се кара и ме мъмри е по-хубаво
p.s. агресира ме удивителната в ника ти, просто да спомена :lol: без негативни мисли, обаче

Archer!
02-12-2017, 16:51
p.s. агресира ме удивителната в ника ти, просто да спомена :lol: без негативни мисли, обаче

Преименувай се и ти на "Индивидуализъм!" :D

kojinshugi
02-12-2017, 16:52
Преименувай се и ти на "Индивидуализъм!" :D

ама така няма да е чак толкова готино... или... чакай.... схванах го! :lol:

Грозния
02-12-2017, 17:04
Нищо не ме интересува човек, това е проблема. Имах милиони интереси и от тогава насам ме интересува само да има ганджа и бира....................... не зная как да премина през това неготов съм да съм голям човекаНе работиш ли, не учиш ли? Сериозните неща би трябвало да те карат да не мислиш само за нея.
Да я забравиш и да си намериш друга е най-доброто решение.

Archer!
02-12-2017, 17:07
Аз обаче пиша глупости. Човекът е написал, че разбира от компютри.
Пич, инсталирай си Arch Linux. По-голяма зарибявка е от тревата, бирата и тъпите сериали на които им гледаш повторенията.

danzin
02-13-2017, 12:59
Благодаря за вниманието на всички ви. Ще го преодолея просто изглежда наистина съм доста зависим от нея и затова ми е толкова трудно.
послепис: arch linux-а бил зарибена работа. сега го пускам за dual boot

danzin
02-13-2017, 13:13
Ама ми е тъпо въпреки всичко. Винаги съм бил чувствителен и ми беше ясно че ако скъсаме ще ми е мега криво за доста време. трябва да си спомня какво беше без приятелка

Archer!
02-13-2017, 13:17
послепис: arch linux-а бил зарибена работа. сега го пускам за dual boot

;) Може да пишеш тук, ако има нещо:
http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/586312-%D0%98%D0%BC%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D1%8F%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3-%D1%81-%D0%9B%D0%B8%D0%BD%D1%83%D0%BA%D1%81?p=11548239#po st11548239

sladura89
02-13-2017, 14:46
Ама ми е тъпо въпреки всичко. Винаги съм бил чувствителен и ми беше ясно че ако скъсаме ще ми е мега криво за доста време. трябва да си спомня какво беше без приятелка

Прави като мен цъкай си някакви яки игри, гледаш си интересни филми и така си запълваш празнотата, може и някоя книга, ако обичаш да четеш! Примерно онлайн MMORPG игрите са доста зарибяващи! :)
Някои хора си запълват празнотата с вкусна храна, или ходене на фитнес или някакъв друг спорт, това с храната не е много препоръчително, но някои го правят и мисля, че помага! :)

gabriella22
02-13-2017, 16:44
Здравей, според мен това, което трябва да направиш е да си намериш някакво странично занимание, наистина е тежко, но явно така е трябвало да стане, с времето всичко ще се оправи, само недей си съсипва здравето за такива работи..

RiB
02-13-2017, 19:37
Братле, съчувствам ти... подобна ситуация... смятах, че момичето до мен ще бъде до мен "както ми обеща"... ще бъде с мен през най-тежкият ми период и реши да ме пусне. И какво стана? Само говорим явно. Вече не вярвам на една дума и никаква любов, явно... щом ще са така нещата, нека ние бъдем тези, които нараняват. Добрите хора кучета ги яли, шансове йок... трябва да си боклук, че да малтретираш човека до себе си и да ти дава шансове нон стоп. Сори, за жалост от моя живот и този на моите приятели и приятелки... това съм разбрал... мислех, наистина... че съм я намерил и кво...

danzin
02-14-2017, 15:36
Братле, съчувствам ти... подобна ситуация... смятах, че момичето до мен ще бъде до мен "както ми обеща"... ще бъде с мен през най-тежкият ми период и реши да ме пусне. И какво стана? Само говорим явно. Вече не вярвам на една дума и никаква любов, явно... щом ще са така нещата, нека ние бъдем тези, които нараняват. Добрите хора кучета ги яли, шансове йок... трябва да си боклук, че да малтретираш човека до себе си и да ти дава шансове нон стоп. Сори, за жалост от моя живот и този на моите приятели и приятелки... това съм разбрал... мислех, наистина... че съм я намерил и кво...
Същата история братко... :(

fenasf
02-14-2017, 16:37
Жените са слабохарактерни, съответно не търпят слабост до себе си. И аз съм страдал много и стотици пъти съм си блъскал главата защо е толкова несправедливо. Но в един момент го приемаш и го обръщаш срещу тях, защото спира да ти пука.

Не омаловажавам страданието ти, били сте заедно адски много време и изведнъж връзката е разкъсана. Но имай предвид, че светът не спира само защото ти си тъжен и те боли. Ако продължаваш да не правиш нищо с живота си, след 5 години ще си в абсолютно същата позиция. Спомни си какъв си бил, когато се е влюбила в теб - със сигурност си бил по-забавен, жизнен и целеустремен. Хвани се за работа и изгради живота си наново и ще видиш как нещата ще почнат да се оправят.

lowriderzzz
02-16-2017, 10:37
Здрасти!

Не съм чел коментарите на другите и за това мнението ми може да се повтаря на места, но все пак ще гледам да е полезно.

И аз го минах този път преди около няколко месеца. Преживях раздяла с едно момиче и тогава го усещах като края на света.

Е явно щом пиша сега този отговор, значи не е било края.

Ще се пробвам сега по памет да напиша накратко какво ми помогна да се възстановя от раздялата. (http://novapsihologiq.com/%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D 0%B2%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B4/)

Най-важното според мен непосредствено след раздялата е да убиеш всяка надежда за това да продължите, за да можеш по-бързо да се възстановиш. Това значи да изтриеш и изхвърлиш всичко, което ти напомня за нея. В противен случай просто удъжваш период на страдание и депресия (http://novapsihologiq.com/%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1%8F%D 1%82%D0%B0/) като таиш тайни помисли, че може да се съберете.

За справянето със самата депресия ми помогнаха най-вече приятелите и семейството. Раздялата сама по себе си води до намаляване на количеството ти на позитивни емоции (щастие (http://novapsihologiq.com/%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D 0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D1%89%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B5-%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D1%89%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BB/)) и ако подобни емоции са съществували единствено от връзката в която си бил, то раздялата те лишава напълно от тях и сега си в това състояние в което описваш че си. Именно за това не е добре когато встъпиш във връзка да загърбваш приятелите си, ами да поддържаш контакт и с тях, защото никога не знаеш какво може да стане за напред.

За справянето със самата депресия (която при мен траеше около 2 месеца) пак ми помогна социалното обкръжение, но повече сякаш ми помогна спорта. Защото, когато си в състояние на движение се чувстваш по-жив и няма как да се чувстваш едновремено тъжен и мотивиран. (http://novapsihologiq.com/%D1%82%D1%8A%D0%B6%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D1%8A%D0%BC/)

Имай предвид че разсейване с хобита или гледане на филми обикновено не помага. Това спред мен е съвет, който всеки който не е преживявал скоро такава болка би ти дал, само защото иска да помогне. Но замисли се: трудно би се разсеял, когато имаш негативна емоция/енергия насъбрана у теб. Именно за това трябва да насочиш тази енергия някъде другаде. Дори и да идеш в гората да викаш и да трошиш клони и дървета е по-добре отколкото да се мъчиш да я маскираш с хоби или гледане на филми.

Друго, което направих бе да отделя и малко време да посещавам едно студио по медитация. Мисля че и то ми помогна малко за това да се справя с гнева (http://novapsihologiq.com/e%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D1%8F%D0%BD%D0%B5-%D1%81-%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B0/), който имаш в последствие на причините от раздялата.

Истината е че се чувстваш зле и донякъде непълноценен, защото връзката, която си имал с момичето е задоволявала някаква потребност, която сега не задоволява вече. За това трябва да намериш други източници за това да си задоволиш тези потребности.

В края бих казъл само, че няма незаменими хора и просто е въпрос на време да се срещнеш с друг човек, който ще покрие нуждите, които и предния е покрил.

danzin
02-16-2017, 13:36
Здрасти!

Не съм чел коментарите на другите и за това мнението ми може да се повтаря на места, но все пак ще гледам да е полезно.

И аз го минах този път преди около няколко месеца. Преживях раздяла с едно момиче и тогава го усещах като края на света.

Е явно щом пиша сега този отговор, значи не е било края.

Ще се пробвам сега по памет да напиша накратко какво ми помогна да се възстановя от раздялата. (http://novapsihologiq.com/%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D 0%B2%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B4/)

Най-важното според мен непосредствено след раздялата е да убиеш всяка надежда за това да продължите, за да можеш по-бързо да се възстановиш. Това значи да изтриеш и изхвърлиш всичко, което ти напомня за нея. В противен случай просто удъжваш период на страдание и депресия (http://novapsihologiq.com/%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1%8F%D 1%82%D0%B0/) като таиш тайни помисли, че може да се съберете.

За справянето със самата депресия ми помогнаха най-вече приятелите и семейството. Раздялата сама по себе си води до намаляване на количеството ти на позитивни емоции (щастие (http://novapsihologiq.com/%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D 0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D1%89%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B5-%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D1%89%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BB/)) и ако подобни емоции са съществували единствено от връзката в която си бил, то раздялата те лишава напълно от тях и сега си в това състояние в което описваш че си. Именно за това не е добре когато встъпиш във връзка да загърбваш приятелите си, ами да поддържаш контакт и с тях, защото никога не знаеш какво може да стане за напред.

За справянето със самата депресия (която при мен траеше около 2 месеца) пак ми помогна социалното обкръжение, но повече сякаш ми помогна спорта. Защото, когато си в състояние на движение се чувстваш по-жив и няма как да се чувстваш едновремено тъжен и мотивиран. (http://novapsihologiq.com/%D1%82%D1%8A%D0%B6%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D1%8A%D0%BC/)

Имай предвид че разсейване с хобита или гледане на филми обикновено не помага. Това спред мен е съвет, който всеки който не е преживявал скоро такава болка би ти дал, само защото иска да помогне. Но замисли се: трудно би се разсеял, когато имаш негативна емоция/енергия насъбрана у теб. Именно за това трябва да насочиш тази енергия някъде другаде. Дори и да идеш в гората да викаш и да трошиш клони и дървета е по-добре отколкото да се мъчиш да я маскираш с хоби или гледане на филми.

Друго, което направих бе да отделя и малко време да посещавам едно студио по медитация. Мисля че и то ми помогна малко за това да се справя с гнева (http://novapsihologiq.com/e%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D1%8F%D0%BD%D0%B5-%D1%81-%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B0/), който имаш в последствие на причините от раздялата.

Истината е че се чувстваш зле и донякъде непълноценен, защото връзката, която си имал с момичето е задоволявала някаква потребност, която сега не задоволява вече. За това трябва да намериш други източници за това да си задоволиш тези потребности.

В края бих казъл само, че няма незаменими хора и просто е въпрос на време да се срещнеш с друг човек, който ще покрие нуждите, които и предния е покрил.

Благодаря за изчерпателния отговор. Надявам се с времето всичко да се подреди...

sladura89
02-16-2017, 17:05
Аз пък смятам, че най-силните като характер са хората, които могат да си живеят сами без да търсят "половинка" , която да го допълва и въпреки това е щастлив открил е най-различни методи да преодолее празнотата и самотата и хич не му пука, че е необвързан! Нещо подобно на мен и още други потребители от форума! Слабостта е когато не можеш сам и не можеш да понесеш разделите с партньора си! А колкото до това, че човек е социално "животно" и има нужда от хора, с които да споделя и да го разбират за това са приятелите, колегите, роднините и т.н.! :)

Грозния
02-16-2017, 17:54
...най-силните като характер са хората, които могат да си живеят сами без да търсят "половинка" , която да го допълва

...А колкото до това, че човек е социално "животно" и има нужда от хора, с които да споделя и да го разбират за това са приятелите, колегите, роднините и т.н.! :)Продължавай да се самозалъгваш и накрая съвсем ще изтрещиш!

sladura89
02-17-2017, 14:40
Продължавай да се самозалъгваш и накрая съвсем ще изтрещиш!

Нито се самозалъгвам, покажи ми кое от написаното не е вярно, та тогава ще ти повярвам не само да ме цитираш и да казваш, че не било така и че се самозалъгвам! Освен това всички отдавна сме изтрещели и това хич не е проблем за мен свикнал съм и аз да изтрещявам, а и да превличам покрай мене сумати и изтрещялки в добрия смисъл на думата! :)

Грозния
02-17-2017, 18:09
..покажи ми кое от написаното не е вярно.Всичко (или почти)!
Най-вече това което съм цитирал тук:

...

sladura89
02-17-2017, 22:09
Всичко (или почти)!
Най-вече това което съм цитирал тук:

И за кое съм излъгал, че силните хора не се нуждаят от половинка, или че човек има нужда да споделя с някой и за това са примерно приятелите, аз тук не виждам нещо невярно, помогни ми, ако смяташ че някъде греша, явно ти смяташ силни тези, които не могат без партньор и смяташ, че е нужно да споделяш с напълно непознати хора така ли да го разбирам?! :)

danzin
02-18-2017, 04:59
"силните хора не се нуждаят от половинка..." а от какво се нуждаят? по една линия да си ги мерят ли, кой е по-силен?

NomNomNom
02-18-2017, 06:50
След като така с лека ръка те е напуснала значи не е била за теб, не се тревожи по-добре, че е станало така, я си представи да бяхте живели 20 години да имате деца, общо имущество и какво ли още не и тогава да и дойде на акъла да те зареже, млад си още живота е пред теб ще срещнеш правилния човек! Ако имаш желание за връзка де, защото аз например в момента нямам такова! :)

че то тогава е по-окей да се разделите, децата са големи и всичко точно

NomNomNom
02-18-2017, 07:00
иначе, по темата
и аз имах трудна за мен раздяла ( трябваше да пускам болничен и майка ми ме фийдваше с ксанакс ).
Проблемът беше, че целият ми живот рухна за един ден - след 2-3 седмици трябваше да съм в друга държава и (почти) всичко беше уредено, готвехме се дълго време да се нанесем, търсех работа, което беше голямо приключение и накрая ми предложиха поне ( в друг град, но пак окей)
Общо взето със сълзи на очите, за две седмици, приех първата работа, която започва асап, в трета държава и се преместих там набързо - първия месец нямах време да мисля за това, втория - прихвана ме нещо и му писах (грешка тъпа) и ми беше тъжно.
След 3 месеца се осмелих да изляза с мъж.
Но първата година не минаваше и ден да не се сещам за него - дори да си мислех, че съм забравила, от време на вреве някоя събота вечер ме удряше нещо в душата - колко много ме обичаше и колко близки бяхме, и как нямам такъв човек до себе си и няма скоро да имам.
Дори с друг да се залисам, понякога ми се случва да си спомня колко близки бяхме и как нямам толкова близък човек в момента.
Но не мога да кажа, че от друга страна ми е зле, саможива съм си така или иначе + вече година и половина минаха - всъщност не се сещам за него, отдавна не е това, което искам но - просто спомена, че си бил близък с някого

и бтв, и аз бях на 21

Грозния
02-18-2017, 07:43
И за кое съм излъгал, че силните хора не се нуждаят от половинка, или че човек има нужда да споделя с някой и за това са примерно приятелите, аз тук не виждам нещо невярно, помогни ми, ако смяташ че някъде греша, явно ти смяташ силни тези, които не могат без партньор и смяташ, че е нужно да споделяш с напълно непознати хора така ли да го разбирам?! :)Защо мислиш, че да си сам като куче те прави силен?! Напротив - точно слаб те прави!
Никой не е успял сам - дори успелите почти само със собствени сили и умения, са имали близки хора, които да ги подкрепят (поне морално, ако не друго)!

"Зад всеки успял мъж, стои по една силна жена!" - това не е случайно!

sladura89
02-18-2017, 13:09
иначе, по темата
и аз имах трудна за мен раздяла ( трябваше да пускам болничен и майка ми ме фийдваше с ксанакс ).
Проблемът беше, че целият ми живот рухна за един ден - след 2-3 седмици трябваше да съм в друга държава и (почти) всичко беше уредено, готвехме се дълго време да се нанесем, търсех работа, което беше голямо приключение и накрая ми предложиха поне ( в друг град, но пак окей)
Общо взето със сълзи на очите, за две седмици, приех първата работа, която започва асап, в трета държава и се преместих там набързо - първия месец нямах време да мисля за това, втория - прихвана ме нещо и му писах (грешка тъпа) и ми беше тъжно.
След 3 месеца се осмелих да изляза с мъж.
Но първата година не минаваше и ден да не се сещам за него - дори да си мислех, че съм забравила, от време на вреве някоя събота вечер ме удряше нещо в душата - колко много ме обичаше и колко близки бяхме, и как нямам такъв човек до себе си и няма скоро да имам.
Дори с друг да се залисам, понякога ми се случва да си спомня колко близки бяхме и как нямам толкова близък човек в момента.
Но не мога да кажа, че от друга страна ми е зле, саможива съм си така или иначе + вече година и половина минаха - всъщност не се сещам за него, отдавна не е това, което искам но - просто спомена, че си бил близък с някого

и бтв, и аз бях на 21

Според мен е голяма грешка винаги партньора трябва да е на първо място, а не кариерата или нещо друго, но ти сама си го решила така! :)

sladura89
02-18-2017, 13:12
Защо мислиш, че да си сам като куче те прави силен?! Напротив - точно слаб те прави!
Никой не е успял сам - дори успелите почти само със собствени сили и умения, са имали близки хора, които да ги подкрепят (поне морално, ако не друго)!

"Зад всеки успял мъж, стои по една силна жена!" - това не е случайно!
Не съм казал да си съвсем сам, а да си без партньор естествено все пак хората за това имат роднини, приятели и т.н. тук не говорим като да си сам на самотен остров, или необитаема планета! Колкото до този лаф който казваш, не съм много убеден, че е верен! :)

tonybadams
03-01-2017, 18:48
тя просто те е събудила,но ти явно не искаш да се събудиш и още си в илюзията.
Явно и преди тов ане си бил осъзнат.Тя ти е помогнала.За какво ли ?
Сам намери отговора.

EffinSick
03-08-2017, 19:57
Излизай повече, не се затваряй във вас. Намери си занимание което да ти е полезно, фокусирай се върху себе си. В крайна сметка това е животът, разделите се преживяват просто ти е нужно време. Не се занемарявай! Как ще откажеш три интервюта луд ли си? Трябва да израстеш не да се забиеш

funkey
03-10-2017, 00:27
Здравейте,
Реших да пиша тук тъй като сякаш душата ме боли от мъка. Преди около 2 месеца скъсахме с приятелката ми, бяхме заедно 4 години и 8 месеца и раздялата ме съсипа. След 2 месеца не мога да спра да мисля за нея не мога да спя нормално не се храня почнах да закусвам тъмна ариана и в общи линии животът ми върви на долу защото съм в адската депресия. И двамата сме на по 21, аз се занимавах с програмиране доста време. След раздялата ме мързи да правя каквото и да е, не съм написал един ред програмен код, отхвърлих 3 интервюта за работа и по цял ден гледам сериали и пуша коз. Имам огромна нужда от помощ или поне да споделя, тъй като съм се пуснал по наклонената плоскост и няма никой, на който да мога да споделя. искаше ми се просто да си излея душата... :(

Намирам за горе долу позната твоята ситуация, в която и аз се намирам в момента. Макар и малко по-различна , мисля че може и да те разведри малко, пък и може да ти помогне , не те моля за коментар, удари 1 око на моята тема :) http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/586470-%D0%9B%D1%83%D0%B4%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0-%D0%B8%D0%B7-%D0%BC%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D 0%B5-%D0%BD%D0%B0-1-%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82

qwerty7842
03-17-2017, 14:02
Здравей аз съм момче и имах почти същия проблем с момиче.Много време ме мъчеше това и бях изпаднал във форма близка до депресия.Един ден вече не издържах и събрах 3 близки приятеля.Запалих колата и тръгнахме на импровизирана екскурзия сред природата за 2 дни извън София.Беше страхотно и изживяването ми помогна адски много.Е не забравих момичето,но поне спрях да мисля постоянно за нея.
Извод: Опитай се да прекараш известно време с близките си или приятели и се забавлявай.Това ще ти помогне да го забравиш за няколко дни и ще разбереш,че можеш и без него.Ще ти стане по-леко повярвай ми.

qwerty7842
03-17-2017, 14:03
Здравей аз съм момче и имах почти същия проблем с момиче.Много време ме мъчеше това и бях изпаднал във форма близка до депресия.Един ден вече не издържах и събрах 3 близки приятеля.Запалих колата и тръгнахме на импровизирана екскурзия сред природата за 2 дни извън София.Беше страхотно и изживяването ми помогна адски много.Е не забравих момичето,но поне спрях да мисля постоянно за нея.
Извод: Опитай се да прекараш известно време с близките си или приятели и се забавлявай.Това ще ти помогне да го забравиш за няколко дни и ще разбереш,че можеш и без нея.Ще ти стане по-леко повярвай ми.

Free Soul
03-23-2017, 18:15
Така постъпват само страхливците. Вместо да се съсипваш, направи точно обратното. И вместо да търсиш помощ или утеха от някой друг, потърси я от себе си.