PDA

View Full Version : Хореография



Ани
04-05-2017, 10:09
Здравейте!
На 17 години съм (скоро 18 ), 11клас. Тепърва започват какафониите около това кой какво ще учи и къде. Повечето са се ориентирали към нещо сериозно и колкото се може доходоносно. Кой - лекар, кой - агроном и т.н. Аз съм човек на изкуството, не мога да си представя да работя като лекар, агроном, а най-малко счетоводител и прочие. Компромисът който бих направила е да уча педагогика на даден предмет и да стана учител. Знам, че не са много добре заплатени, но все пак последно време ги увеличиха (но не съм много запозната по тези въпроси). Моето желание е да уча съвременна танцова хореография в ЮЗУ "Неофит Рилски" (където също излизам като педагог). И след това да изкарам магистър за учител по даден предмет, този път в град близо до моя, защото Благоевград е мноооооого далеч. :D В танците няма голяма реализация, но пък знае ли човек. Може да изкарам късмет, все пак това е мечтата ми, танците ми дават всичко.
Та исках да видя мненията ви относно колебанията ми. :)

Jamais
04-05-2017, 19:46
Имаш предвид да се сдобиеш с бакалавър по "съвременна танцова хореография" и след това да продължиш в друга магистратура различна от предния ти профил? Не знам дали така може.
Педагози излизат, но ако искаш да преподаваш на по-пораснали, не трябва ли да изкараш бакалавър в предмета, който ще преподаваш, например история или математика, преди да държиш изпит за сдобиване със степен за преподаване?

Ани
04-06-2017, 11:46
Не е задължително да си завършил даден предмет, за да можеш да продължиш като магистър. Може да си завършил и други специалности, просто вместо 2 имаш 4 семестъра.