Влез

View Full Version : Време ли е

Stormmm
05-16-2017, 12:07
Здравейте,
За първи път пиша в такъв форум, но просто съм объркана и няма на кого да споделя това, което чувствам. Момиче на 19 съм, живея в малък град. Започвам със същественото.. имам връзка с мъж на 22 години. Всичко с него върви повече от добре, има невероятно отношение към мен, подкрепя ме винаги, и изобщо няма какво повече да желая от него на този етап. Но преди няколко дни се появи при мен с предложение за брак и пръствн.. а сме заедно от много малко време - само три месеца. Наистина виждаме се всеки ден и прекарваме време заедно.. Проблема е там, че аз също искам да живея с него, но от друга страна е образованието ми. Искам да следвам. Ако се омъжа за него, ще уча задочно и си мисля, че изпускам много студентски мигове. А ако замина да уча редовно, ще загубя него, а го обичам и не знам дали ще срещна човек като него.. Ще се радвам да чуя и мнението на хора, които са минали през такъв избор. Наистина ми е трудно и се чувствам объркана.

DarkTemplar
05-16-2017, 12:30
Прецени как виждаш бъдещето ти, какви са ти приоритетите в следващите години (кариера или семейство) и тогава направи своя избор. Ако искаш да се развиваш и да градиш образование/кариера, отложи женитбата.

Ако избереш семейството и решиш да се жениш, не бързай да го правиш, преди да сте поживели заедно. Любовта е важна, но трябва да си пасвате и в чисто ежедневните неща.

nachossr
05-16-2017, 13:12
Моя съвет е да си гледаш учението първо. Винаги трябва да разчиташ първо на себе си, нищо не се знае какво ще стане в този живот, затова трябва да знаеш и да можеш как да се справяш сама. Разбира се, че той като мъж ще се грижи за теб, но не се знае до кога. Ако това наистина е мъжа на живота ти и той наистина е готов да ти сложи пръстен мисля, че няма да има против да поизчака някоя друга годинка. Поговори с него относно това. И все пак 3 месеца е малко време според мен, а и разбирам от това, което си написала, че не сте живеели и заедно. Правете малки стъпчици. Понякога общото съжителство между двама хора не се получава. Затова по-добре заживейте първо заедно преди да сте почнали да правите семейство, защото след това става много по-сложно.

skandalno_vkusen
05-16-2017, 21:16
Малко време е това, хубаво е да уловите мига и да се наслаждавате на прогресивно щастие, но да бяхте малко по-големи.. така ще последва и дете и ще има градация, но някак годините са ви прекалено рискови.. още ако не сте минали и фазите скандални, които със сигурност ще дойдат. Заради малкото населено място е... хвърля ти въжето като удавник за сламка... с извинение... последвай обучението си.. ако се обичате го накарай да те последва и той... това ще е едно огромно изпитание за връзката, което навярно няма да издържите.. ще срещнеш в тези студентски мигове някой нов който ще те открадне... единствения шанс е да се върнеш след кражбата, но едва ли ще можеш да го направиш.. защото пак ще мислиш напред. Като цяло моя съвет е преследвай динамиката, тя ще те обогати най-много. Запрян семеен живот в малко населено място ще е като кошара за любознанието ти.. евентуално там ще си изсъхне. Пробвайте да комбинирането ученето с връзка от дистанция... ако любовта ви издържи, супер..... в най-добрия случай ще се разминете с няколко лични секс истории, но най-вероятно ще се разделите евентуално с времето... под време това може да е и след две години. Образованието по принцип също няма да избяга... въпросът е да си осъзнала точен избор

Necrologist
05-16-2017, 23:02
Като толкова много се "обичате", какво ти пречи да следваш и да сте си сгодени?
За какви "студентски мигове" говориш? Нещо не мога да схвана, но не мисля че си готова за пръстенче.

dimitar_ak
05-17-2017, 10:59
Ако смяташ, че това е твоят мъж в живота може дори да се ожените, но има едно голямо НО. Трябва да учиш редовно, а децата и отдаването на семейството да бъде малко отложено във времето. Семейството трябва да има една стабилност. Мъжът ти готов ли е самостоятелно да се заеме с издръжката на семейството ви? Ти готова ли си на 19 да се затвориш в къщи с дете и да се превърнеш в домакиня без професия. Сега си на 19. Когато децата ти напуснат дома ще си още твърде млада (около 40). С какво ще се занимаваш, ако нямаш професия или събрани средства?