NomNomNom
05-28-2017, 17:08
Чудя се понякога.
Не съм взела фамилията на баща ми - защото той не е искал да ми се ?подиграват в училище? - фамилията му е българска, от тези занаятчийските.
Вместо това съм кръстена на дядо ми - т.е. неговото първо име е моята фамилия.
Майка ми също не е с фамилията на баща ми, с 3та различна фамилия е тя :Д (женени са, вс е ок)
Сега.
Чудя се дали да не си сменя фамилията или да я добавя като втора, без тире ( просто 4 имена да имам)
Причини:
- нямам братя и сестри, и фамилията малко се затрива
- рядка е - ако някой я има в бг, то е някакъв далечен роднина, мисля няма друг такъв род.
- лесно е да те идентифицират
- ще чувствам семейна принадлежност
Против:
- хората ме знаят с фамилията ми , затова бих държала 2 фамилии
- трудна е за чужденците
- сиг ще изглежда мега неадекватно на 23-24 да сменям фамилия без да се женя
- реално нашето семейство меко казано няма контакт с никой от родата, не си говорим със семейството на брата на баща ми , а другите са от др градове
Размених 2-3 приказки с баща ми, изрично каза, че не желаел да съм с неговата фамилия, за да не ми се подиграват децата
Каза, че сега, ако искам, мога да отида да си я сменя.
Искам на чуя странични мнения
Не съм взела фамилията на баща ми - защото той не е искал да ми се ?подиграват в училище? - фамилията му е българска, от тези занаятчийските.
Вместо това съм кръстена на дядо ми - т.е. неговото първо име е моята фамилия.
Майка ми също не е с фамилията на баща ми, с 3та различна фамилия е тя :Д (женени са, вс е ок)
Сега.
Чудя се дали да не си сменя фамилията или да я добавя като втора, без тире ( просто 4 имена да имам)
Причини:
- нямам братя и сестри, и фамилията малко се затрива
- рядка е - ако някой я има в бг, то е някакъв далечен роднина, мисля няма друг такъв род.
- лесно е да те идентифицират
- ще чувствам семейна принадлежност
Против:
- хората ме знаят с фамилията ми , затова бих държала 2 фамилии
- трудна е за чужденците
- сиг ще изглежда мега неадекватно на 23-24 да сменям фамилия без да се женя
- реално нашето семейство меко казано няма контакт с никой от родата, не си говорим със семейството на брата на баща ми , а другите са от др градове
Размених 2-3 приказки с баща ми, изрично каза, че не желаел да съм с неговата фамилия, за да не ми се подиграват децата
Каза, че сега, ако искам, мога да отида да си я сменя.
Искам на чуя странични мнения