Влез

View Full Version : Абе, какво мислите за смяна на фамилията?

NomNomNom
05-28-2017, 17:08
Чудя се понякога.
Не съм взела фамилията на баща ми - защото той не е искал да ми се ?подиграват в училище? - фамилията му е българска, от тези занаятчийските.
Вместо това съм кръстена на дядо ми - т.е. неговото първо име е моята фамилия.
Майка ми също не е с фамилията на баща ми, с 3та различна фамилия е тя :Д (женени са, вс е ок)

Сега.

Чудя се дали да не си сменя фамилията или да я добавя като втора, без тире ( просто 4 имена да имам)
Причини:
- нямам братя и сестри, и фамилията малко се затрива
- рядка е - ако някой я има в бг, то е някакъв далечен роднина, мисля няма друг такъв род.
- лесно е да те идентифицират
- ще чувствам семейна принадлежност

Против:
- хората ме знаят с фамилията ми , затова бих държала 2 фамилии
- трудна е за чужденците
- сиг ще изглежда мега неадекватно на 23-24 да сменям фамилия без да се женя
- реално нашето семейство меко казано няма контакт с никой от родата, не си говорим със семейството на брата на баща ми , а другите са от др градове

Размених 2-3 приказки с баща ми, изрично каза, че не желаел да съм с неговата фамилия, за да не ми се подиграват децата
Каза, че сега, ако искам, мога да отида да си я сменя.

Искам на чуя странични мнения

YoungBloodZ
05-28-2017, 17:12
Според мен не. Сегашната ти фамилия е достатъчно добра.

NomNomNom
05-28-2017, 17:14
Мерси :)

Баща ми във фейсбук също е с бащиното си име, не с фамилията си, имам чувството, че хич не си я харесва

YoungBloodZ
05-28-2017, 17:15
Имам чувството, че доста хора не си харесват имената, защото са им омръзнали. :D Аз също съм така, но не бих тръгнал да си сменям името.

NomNomNom
05-28-2017, 17:17
Ти надали ще имаш повод, ще трябва даже да я даваш :Д

anonymous908491
05-28-2017, 17:17
основната причина, че се затривало името май не е точно така, щом има брат
ако фамилията му е дяволов, ще има божествен конфликт
иначе е тъпо тва с децата, тва е фамилия, кое дете знае фамилията на другарчето си

NomNomNom
05-28-2017, 17:19
Него са го подигравали в училище и после в техникума, и изрично забранил

Брат му почина, има дъщеря, тя е с фамилията

От нашата страна на рода няма момчета тъй или иначе.

anonymous908491
05-28-2017, 17:22
и в двете положение жените взимат фамилията на мъжете си
но на теб може и да не ти пречи, че в някой момент ще имаш повече имена от дукесата на Бикънгам, щото като добави и на мъжа си

NomNomNom
05-28-2017, 17:26
Ина Венциславова Николова Чамова - Сваръпс :D
//нито едно не е мое име

LoadRunner
05-28-2017, 17:28
що просто не си кажеш фамилията да разберем дали има за кво да ти се подиграваме пък ще видим

NomNomNom
05-28-2017, 17:29
Подобна на Тенекеджиева, не е Тенекеджиева, ама подобна
И от там ламарина, лами, нещо такова

anonymous908491
05-28-2017, 17:33
Ем, ако бачкаше в сервиз, щях да ти предложа да си я върнеш, иначе само проблеми с оправянето си създаваш

освен това М*** го няма, спокойно, само той събира имена и егн-та

NomNomNom
05-28-2017, 17:43
^ банки и договори ме притесняват, може би наистина ще е по-сложно от нужното

anonymous908491
05-28-2017, 17:46
всичко наново трябва да правиш, даже май като почваш на чисто няма да е толкова трудно, колкото прехвърлянето
но пък нямаш присъда, тва щеше да е проблем

LoadRunner
05-28-2017, 18:18
м
ми че не е кой знае кво тая фамилия
(предполагам че накрая завършва с "а" в твоя случайтова което ми писа)
но и не виждам за кво ти е да сменяш нещо с което си свикнала и няма да имаш никви ползи от него

dreamwalker
05-28-2017, 18:46
Смени я, колкото повече, толкова повече.

Грозния
05-28-2017, 19:47
Не си я сменяй.
Като се омъжиш добави и фамилията на мъжа си.
Децата ви така или иначе, ще носят фамилията на мъжа ти, а не твоята.

tori
05-28-2017, 23:30
И аз затривам род/фамилия + си я харесвам, щото е малко изкилиферчена по мое мнение. Следователно не бих си я сменила просто така, а само заради мъжО си и то ако не са ме научили така вече в работата (говоря за лекари, адвокати... такива професии, в които работиш с име/фамилия). Ще е кофти да съм Д-р Хинова супурнайсе години и изединпът да мина на Д-р Мазова, щото съм работила сумати години за име и титла ма моя случай е по-лекия със М.С.
По-скоро не бих сменила.

Ivaaaaa
05-29-2017, 09:58
И аз съм съгласна с торито. Не бих си я сменила, защото ми отива, първо и второ, ще ми се налага да я ползвам постоянно в работата и не искам да се чувствам всеки път странно, когато я чуя. Вече, ако не ти трябва толкова, не виждам защо не.
*бтв, тори, виждам, че често ползваш странни диалектни думи, които не съм чувала. От кой край си?