PDA

View Full Version : нормални ли са тези взаимоотношения

keniq
08-27-2017, 11:27
Здравейте! Имам по-голям приятел с 6 години, обичам го с цялото си сърце и се съобразявам изцяло с него.. въпроса е,че той не го разбира и ме изкарва егоист. Искам вашият съвет за конкретна случка преди половин година се разделих с бившият си приятел най-нормално и приятелски, той не се меси изобщо в новата ми връзка и с него решихме да приключим връзката си, но да запазим приятелски отношения. За новият ми приятел това е изключително неприемливо, той тръзди, че бившите остават в миналото и се обръща нова страница, оставаш само на здравей, здрасти с тях. Та преди 3 месеца се срещнах с бившият ми и се разбрахме да си запазим взаимоотношенията, но да се виждаме възможно най-рядко, за да е наред новата ми връзка, за него беше важно аз да се чувствам щастлива. Преди една седмица видях,че ме е търсил..казах веднага на навият ми приятел, защото искам да ми има доверие и да вижда,че съм максимално честна с него. На него ме стана тъпо.. след това,събирах смелост цяла седмица, докато му се обадя да видя за какво ме е търсил/ предполагах,че за излизане/, защото се притеснявах как ще реагира настоящият ми приятел. Въпреки това и в края да седмицата събрах смелост и очаквах, че като говорим като големи хора по тази тема,едно, че ще ми се оцени искренността и друго, че ще се разберем.. нали в едно връзка проблемите се решават общо и от двамата. Та така споделих всичко, казах, че ще му звънна, за да видя за какво ме търси и най-вероятно ще иска да се видим, след което питам момчето до мен за съвет какво да правя, как да подходя, в кое време да се видя, за да не се отнема нашето време за виждане... противно но очакванията ми,тона му беше съвсем разбран, каза, че не може да ми казва дали да се видя с него, аз решавам, но на него не ми е приятно, никога няма да ми бъде и няма да е щастлив от това. Аз приех това като разговор между големи. На следващият ден излязох с бившият ми за 2 часа и 30мин след , което последваха скандали цял ден за това, че аз не го обичам и не го уважавам, не мисля за него, егоист, боклук и уличница съм била, защото съм прегърнала бившият ми за здравей и чао... каза, че не държа на обещанията си, след което аз най-вероятно 300 пъти повторих, че съжалявам, че съм излязла и няма да се повтори повече, плаках, а той не спираше да ме напада и обижда. Според него това е бил тест от негова страна, той не е имал право да ми забрани да излизам с него, но ми е казал и съм знаела, че този човек му е неприятен и не иска да поддържам контакт с него.. та смята, че съм го предала и ранила и не го обичам, защото въпреки, че е казал, че няма да му е хубаво аз съм се срещнала с него.. а в гнева си дори нарече това, че съм то прегърнала приятелски курвенски номера, а повярвайте ми обожавам това момче ..Моля Ви дайте ми мнение, имам ли вина с тази ситуация... наговори ми ужасни неща боклук,уличница,изрод, каза,че не струвам нищо и, че съжалява, че ме познава. Каза, че ме мрази и за тези 2 часа и за това, че не съм изтрила бившият ми изцяло от живота си ще загубя него и ще съжалявам цял живот и така извинявах се и плаках ... а той не вижда това, а ми натяква само вина.. моля ви имам нужда от вашите съвети

bijou
08-27-2017, 12:00
Обижданията от негова страна са били малко в повече - това е неговата вина.

А твоята вина е абсолютно всичко друго, не можеш да очакваш настоящия ти приятел, да е напълно окей с това, че се виждаш в бишвия си.
Погледни го от неговата гледка точка и ще го разбереш.

Аз ако бях на негово място, не само щях да се ядосам, но нямаше да ти имам доверие. Най-малкото това, че връзката ви е съвсем нова.
Не можеш да ги имаш и двамата.

influ3nc3
08-27-2017, 12:41
Не е било правилно, че те е обиждал, но ти си докарала обидите.

Ясно е, че бившият ти има чувства към теб и приятелят ти го знае.
Как да не ти се развика, като знаеш, че той не харесва това, да излизаш с бившия си, но ти го правиш...
Правиш, така че да ти няма доверие, особено за толкова къса връзка..

Извини му се, докажи го някак, седнете да говорите, кажи му чувствата, които изпитваш и спри комуникацията с бившия ти.

Грозния
08-27-2017, 21:24
...излязох с бившият ми за 2 часа и 30мин след , което последваха скандали цял ден за това, че аз не го обичам и не го уважавам, не мисля за него, егоист, боклук и уличница съм била, защото съм прегърнала бившият ми за здравей и чао..."Бивш" викаш :shock: :D :? ?!?
И какво прави 2:30 ч с "бившия" :? ?
Май не е много бивш или поне така ти се иска.

Поне вече са ти казали каква си, за да не се налага да повтаряме и ние :) .

bani_bani
08-28-2017, 11:59
Ако съм на негово място и аз ще се сърдя и ще викам. Ако приятеля ми ми каже , че се е виждал с бившата си ... ООООООО малеее.
2ч и 30мин вие какво правихте ? Това е неприемливо и за мен.
Прекалил е с обидите , но си е в правото. Аз бих се извинила и да приключа с глупостите , а той като се успокои ще разбере , че не е постъпил правилно да те обижда по този начин.

HollyGolightly
08-28-2017, 16:00
Принципно смятам, че бившите трябва да си останат бивши, НО неговият изблик на гняв и обиди не са никак нормални и това да те поставя на "тестове" за да види как ще реагираш е малоумно. Държанието му е незряло и трябва да ти даде една такава червена светлинка.
Хората като него са си просто такива. Сега ще ти прави проблеми и скандали за това, скоро ще почне за друго да се цупи, нещо по-маловажно, а ти колкото повече му се оставяш, толкова повече контрол той ще има върху теб. От сега ти казвам, че връзката ви не е толкова здрава за колкто я мислиш и е хубаво от рано да решиш колко точно си готова да жертваш за него и кога ще сложиш линията.

И обратно на всичко казано преди мен, НЕ, не е в правото си да те обижда, а ти престани да се извиняваш. Не си му изневерила, не си направила нещо зад гърба му, не си го излъгала.

iFakesmile
08-28-2017, 23:00
Не знам на колко години си, но умният ти капацитет е прекалено нисък. Защо по дяволите да излизаш с бившият си при положение, че имаш настоящ приятел, който твърдиш, че обичаш? Това е адски тъпо от твоя страна и всяка една обида си я заслужила напълно! Една моя приятелка, която само си пишеше с едно момче едва не я пречуках, естествено, няма да се стигне до бой и да й посегна все пак е жена, но… просто си направила голяма грешка! Едно е да си само на здравей, здрасти с бившият си, друго е да излизате на всичкото отгоре. Настоящият ти приятел сигурно си мисли, че има голяма възможност да му изневериш и да се върнеш при бившият си. Напълно нормално е, а и погледни го от негова страна. На теб ще ти хареса ли, ако той излизаше с бившата си по няколко часа на всичкото отгоре?

sp0rt666
08-29-2017, 23:43
Кви са тея приятелски взаимоотношения с бивш??? това не може да го бъде, това не ви е филм по бтв комеди с романтичен жанр....

и Това като ми го каже,момиче ми се повдига, ясно е че ти изпитваш все още нещо и тайно се надяваш някога да се върнеш при него, въпреки,че не го признаваш е така... това е цялата работа.. Хващам бас с теб,че е така..

Кой младеж, мъж, съпруг не би ревнувал? независимо какви отношения това е БИВШ? ти си била с него, ти си изпитвала към него нещо...

Не се сърди на сегашния си приятел, а реши какво искаш..

Има една поговорка "където е текло пак ще потече" демек ти хем си се разделила хем ся приятелски няма как, Или слагаш край и забравяш за него или всеки път като го видиш "приятелски" ще ти изплуват и "приятелските ви спомени"

Не наранявай момчето за да не ви виждам после по-новините: младеж застреля двама влюбени от ревност... осъзнайте се бе ХОРА :@