PDA

View Full Version : Моля ви за съвет. Какво да правя с него?

Petya555
09-14-2017, 19:30
Здравейте!
От известно време се колебая дали да пиша и тук и в крайна сметка реших да го направя. Ще започна отначало.
Момиче съм, на 17 години. Имам приятел, с който сме заедно вече повече от година. Той е 6 години по-голям от мен. В началото всичко беше перфектно. Говорехме си по цели нощи, постоянно бяхме заедно, сексът беше невероятен абе, както е всяка връка в началото. След няколко месеца той започна собствен бизнес. Бях много щастлива за него и винаги е имал цялата ми подкрепа. Скоро обаче започнаха проблемите. Когато имахме среща, той заспиваше и повечето пъти така и не идваше. Започнахме да се караме за секс(което не е нормално според мен). Той ме обвиняваше, че не правя нищо, с което да го изненадам, че не предлагам различни пози, много често започна да се случва да му пада(с извинение), което абсолютно не е нормално в период, в който двама души трябва да се желаят неистово. Веднъж бях прекалено уморена и не бях в настроение за секс след което, както можете да се досетите, последва скандал. Нещата не отиваха на добре. Имаше период на затишие, през който той ми сподели много лични неща, които дори родителите и приятелите му не знаят. Почувствах го много близък след това изявление. Първите месеци не искаше да ме запознае с родитулите си, мислеше, че е много рано. Както и да е, най-накрая се запознахме, не ме харесаха и започнаха постаянно да му говорят за бившата му. Повярвайте, сърцето ми си преобръща отново докато пиша. Открих цяла папка с нейни снимки(голи) на телефона му въпреки, че беше категоричен, че дори не иска да я вижда повече. Майка му неведнъж ме е нагрубявала ужасно. Той ме е гонил. По въпроса с работата му, от няколко месеца работя за него(без заплащане, разбира се. Наричам го помощ.) всеки ден, нерядко повече от него. Прекъснах контакт с всичките си приятели момчета, за бар да не става на въпрос. Чашато преля, когато не ми позволи да отида на басейн с приятелки или да започна много добре платена работа, защото не му е приятно. А знае, че имам да изплащам сметки, които много трудно се покриват с джобни. Беше проблем и да отида на панаир с приятелка и гаджето и. Приятелките ми мислят, че съм луда да работя толкова месеци за без пари, за което не съм получила дори едно благодаря.Поради тази причина буквално не ходим никъде, освен у тях, защото, разбирате ли, той винаги е прекалено уморен за каквото и да било. Напоследък и за секс.Опитвам се да проявя разбиране към него, но понякога се чудя накъде вървя. Скоро му направих изненада, за която пестих усилено 2 месеца, по случай първата ни година и докато празнувахме, разбрах, че е търсил бившата си във фейсбук. И последно, да не забравяме, че има прятелка с която се познават от години, която обаче е имала сексуални намерения към него, държи се ужасно с мен и той въпреки това не прекъсва контакт с нея, нито ме защитава.
Не искам съвет дали да се разделим, ще ви помоля за съвет как да оправя нещата, защото искам да си остана с него.
П.С. Забравих да спомена, че когато не оправя леглото у тях или не предложа аз да претопля яденето вместо него следва сърдене и каране. Смятам, че помощта която му давам е повече от достатъчна, но ще ми е интересно да чуя вашето мнение. Блодаря ви за отделеното време.

haritov
09-14-2017, 19:38
приятеля ти е разглезено хлапе което не знае какво иска
аз самия не виждам какво трябва да оправяш той трябва да се постарае

influ3nc3
09-14-2017, 20:18
Убеден съм, че не изпитва нищо към теб, мисли те за пречка. Преди колко време последно ти каза "Мило, обичам те" ?

Petya555
09-14-2017, 20:40
Казва ми го всеки ден, без пропуск.Не съм се чувстала така с никой до сега, пък и да не забравяме, че той работи по 13-14 часа всеки ден. В момента се смея на себе си. Чела съм подобни истории преди и момичетата винаги са ми изглеждали безхарактерни и наивни, но като е на моята глава виждам, че явно не е така.

bijou
09-14-2017, 21:05
Абе.. струва ми се, че просто си търси оправдание да се карате, тоест - да скъсате. Не ми звучи все едно държи на теб.
Това, че уж всеки ден ти казва обичам те, според мен са просто думи. Когато някой обича друг се доказва и показва с жестове.
А така нареченото ти гадже се държи с теб като с боклук. Едно от най-важните неща за една връзка е уважението. Той го няма към теб. Както и доверието, което също няма към теб. Защото факта, че не те пуска сама насам-натам показва или че не ти се доверява и грам или, че е тъп комплексар и трябва във всяка възможна ситуация да се докаже като 'истински мъж' и да контролира всяка твоя стъпка, без дори да се замисли ти как се чувстваш и какво искаш.
Защо според теб се е разсърдил, че искаш да си намериш платена работа? Защото знае, че тогава няма да работиш за него.
Ако наистина те обичаше, както твърди, то щеше да иска най-доброто за теб - именно нова, добра работа. А той какво е направил?
Това е най-малкото за което трябва да се замислиш.
Щастлива ли си наистина с него?

Нямам си на идея как можете да се оправите, но ако обичаш себе си поне малко, то ще си тръгнеш от този човек, защото по описанието, което ни даде се разбира, че той не е нищо друго освен злобен егоист, който очеизвадно НЕ те обича - наистина ли искаш да бъдеш с такъв човек?

Ами ако след 20 години дъщеря ти доведе същия тъпанар като него у вас и го представи като гаджето си, ти ще си окей ли тя да бъде с такъв човек?
Само любов не стига. Още по-малко - любов, само от едната страна на връзката.

Petya555
09-14-2017, 21:39
Така е, но тук е представена само лошата страна на нещата. Имаме и хубави моменти, сещате се. Знам, че си противореча, объркана съм. Ще изчакам да се съберат още мнения.Само с него мога да съм най-много себе си. Няма приятелки или приятели, с никого друг не съм така. Еми явно съм прекалено наивна.

Petya555
09-14-2017, 21:50
Гледам от тази страна, че е амбициозен и умен, опитва се да постигне нещо за сметка на здравето и на съня си. За мен умът винаги е бил на първо място и точно заради това го харесах и в последствие-обикнах. Не искам накрая да се окажа с безхаберник, който се чуди как да се скатае от работа и единствената му цел е да си купи кола втора ръка и да има пари за цигари и бира.
Имам същите амбиции като неговите за собствен бизнес затова още от малка залагам на ученето и на книгите. Искам някой, който да е толкова амбициран да направи нещо с живота си, колкото съм и аз. И виждам тези качества в него.

x3eme
09-15-2017, 06:54
хора като въпросния идиот (приятеля ти) имат модел на поведение
с времето само ще прогресира

такива хора не заслужават емоционално обвързване,защото за тях това е начин да доминират над някой друг независимо момче или момиче (нисък морал)

каквото и да направиш никога няма да е достатъчно,времето ще си минава и кой знае колко ще отнеме да се осъзнаеш....за това действай и разкарай охлюва моментално
единствения ти шанс да се промени е ако съм го поиска (в което не вервам)

HollyGolightly
09-15-2017, 13:37
Няма как да се оправите, освен ако не пречупиш себе си и не почнеш да му угаждаш за абсолютно всичко, което пак ще е до едно време. Прекалено си малка, сега ти е време да си живееш свободно, а не да бъдеш нечия слугиня и емоционална боксова круша.
Всички хора имат и хубави моменти, никоя връзка не е изцяло само негативна. А това, че ти казва колко те обича всеки ден не означава нищо, важно е какво ти показва