View Full Version : Съвет относно запознанства
Здравейте. Пиша във форума за пръв път. Имам един въпрос и моля ако някой иска да ми даде съвет , да го направи , но сериозно без глупости и нападки. Така ситуацията е такава - напоследък харесвам едно момче , но официално не се познаваме. Предният семестър бяхме заедно на едно упражнение и говорихме за кратко. Аз тогава не му обърнах много внимание , бях доста лаконична , говорих с него , но не ми пукаше много. Още тогава усетих , че той не спря да ме оглежда от горе - до долу. След няколко дни се срещнахме в коридора и той ме поздрави и се усмихна много сладко . Тогава забелязах колко е хубав. Разменихме няколко думи. И след това идва проблема- аз по принцип не виждам много добре на далеко , след няколко дни пак се засякохме , но аз не го познах , защото беше надалеко , видях го когато се приближи , но явно той се обиди , че се правя , че не го познавам. От тогава не се поздравяваме , но когато се засечем доста дълго се гледаме един друг. Той е доста притеснителен (въпреки че се прави и не го показва) , аз също не съм от най-отворените. Какво да направя , как да постъпя , за да се запознаем и да завържем отново разговор?
dreamwalker
10-19-2017, 17:50
Да ти имам проблемите, хохо.
Хората са надарени с дар слово, каква ли е причината.
golemiq_korab_minava
10-20-2017, 09:36
Много по-трудно е да изразиш със слово мисълта си в условия на стресови фактори (притеснението), отколкото да я синтезираш в писмена форма, дори да бъде под формата на ''чат''.
Според мен основната причина ни е липсата на практическо общуване и комуникация с различни категории хора. Нагласата ни, стремежът ни да се представим по един или друг начин според човека насреща, за да бъдем възприети положително.
divergent
10-20-2017, 12:40
Когато се засечете пак на следващото упражнение опитай да седнеш до него. Може и да го помолиш да си препишеш нещо от миналия път, понеже не си успяла да напишеш всичко. Малко клиширана, но не лоша идея, е да запишеш телефонния си номер в тетрадката му преди да му я върнеш. Ако ти се струва прекалено, е достатъчно и да завържеш някакъв разговор. След като си поговорите няколко пъти, ще усетиш сама дали му е приятно в компанията ти. Ако ти омръзне да чакаш да те покани да излезете, не се притеснявай да го направиш ти. Зарежи стереотипите, че мъжете винаги трябва да правят първата крачка, в днешно време жените май са по-дейни. Не бива да позволяваш на стеснителността ти да те спъва и да ти пречи да достигнеш до хората и нещата, които те карат да се чувстваш добре!
dreamwalker
10-20-2017, 17:12
не лоша идея, е да запишеш телефонния си номер в тетрадката му преди да му я върнеш.
Кой те е излъгал.
RapExotic
10-21-2017, 07:24
Много по-трудно е да изразиш със слово мисълта си в условия на стресови фактори (притеснението), отколкото да я синтезираш в писмена форма, дори да бъде под формата на ''чат''.
Един от големите проблеми на съвременното общество. Пълна а-социалност.