PDA

View Full Version : Объркан съм

daraka_bg
11-11-2017, 13:19
Здравейте! На 14 съм и уча компютърни технологии в УКТЦ (ПГКТС Правец). Членувам в клуба по роботика на училището и там прекарвам
времето си сред интелигенти и образовани хора в моята сфера на интереси, защото са малко като цяло хората от моя клас,
които знаят за какво са дошли тук или пък имат интерес към програмирането и информационните технологии. Може би 5-6
човека, повечето от които идват почти от другият край на страната, аз например, съм от град в югозападна българия на 190
километра от училището ми.Нека по същество. По време на лекции по роботиката се запознах с едно момиче. Тя е много
чаровна, дружелюбна и красива. Един ден след теоретичната част на лекцията, която имахме, тя предложи на мен и на един фр да ни покаже едни неща, свързани с
информатиката. Държеше се много мило. И тя обясни всичко увлекателно. Бях доста възхитен от нея. След това прекарахме
около половин час до към седем часа вечерта с клуба и си прекарахме супер. Гледахме как господина работи с пироскоп и обясняваше доста интересни неща. Допреди това аз не проявявах почти никакъв интерес към информатиката, която доста е обвързана с математиката. Но след това осъзнах, че като я разбирам, занапред ще съм с повече знания от някой програмисти. После тя си каза името и фейса. След срещата ни аз се чуствах необичайно спокоен и щастлив. Тя сякаш ми отвори очите за някой неща, като например за информатиката. Започнах да се чудя, дали имам чувства към нея, Следващите дни, в училище често се случваше да се засичаме и извън лекциите. Винаги, когат я видя и съм близо до нея, се чувствам необичайно щастлив и спокоен. Нещо, което не мога да обясня. Тя е втори курс. Не мога да си обясня енергията, която чувствам, когато съм билзо до нея. Често си мисля за нея. С един друг приятел от клуба си говорехме и стана дума за това. Май не съм единствения, който забелязва същото. Тя е от истинските за мен момичета. Не си качва постоянно снимки със филтър във фейсбук, тя дори почти не качва нищо. Разбрах, че е от София, но живее при роднини в Правец. Поговорихме си по Месинджър. Забелязах, че и тя е несигурна, освен аз. На следващите лекции си разговаряхме за неща от роботиката и тем подобни. Тя беше все така лъчезарна. Чувствам се объркан. Ако може да ми дадете съвет, ще съм благодарен.

Грозния
11-11-2017, 13:31
След срещата ни аз се чуствах необичайно спокоен и щастлив. ... Започнах да се чудя, дали имам чувства към нея, Следващите дни, в училище често се случваше да се засичаме и извън лекциите. Винаги, когат я видя и съм близо до нея, се чувствам необичайно щастлив и спокоен. Нещо, което не мога да обясня. ... Не мога да си обясня енергията, която чувствам, когато съм билзо до нея. Често си мисля за нея. ... Тя е от истинските за мен момичета. ...Ако може да ми дадете съвет, ще съм благодарен.Струва ми се, че искаш да правиш секс с нея, но още не си го осъзнал :D !
Няма нищо лошо в това, ако се харесвате - действайте! Само гледай някой твой приятел да не я свали преди теб.
И умната :) !

daraka_bg
11-11-2017, 13:53
Не търся това. Искам първо да се опознаем добре

golemiq_korab_minava
11-11-2017, 15:15
На 14 си.

kompleksar
11-11-2017, 15:48
Пич, приеми факта, че програмистите нямат живот, говориш за компютри с момиче, ти ебаваш ли се ? :D Сега, шегата настрана.
Ти я харесваш бе братле, действай, не бъди страхливец, каквито са повечето програмисти, явно имате общи интереси, какво те спира ?

dreamwalker
11-11-2017, 16:24
Отиваш на училище, за да учиш, не да се занимаваш с небивалици.

daraka_bg
11-11-2017, 16:52

Знам, за всичко има време. Просто не знам какво да правя

kompleksar
11-11-2017, 17:05

Не и с тези простотии... В училище си намираш 2/3 от всичките ти приятели, ако не там, къде ? После ще ти бъде много трудно да си намериш приятели. По-голямата част от хората, които не са си намерили приятели в училище, сега играят карти с Мария комшийката..

AggerYNWA
11-11-2017, 17:47
Просто я покани след училище да хапнете нещо, това е просто пример. Прекарвай време с нея, ако се харесвате ще се разбере. Може да станете много добри приятели, пък може и повече. :)

daraka_bg
11-11-2017, 18:50
Странното е, че днес не ми е сийнвала във месинджър, а е онлайн

Шок
11-11-2017, 20:32
Виждаш ми се доста скромно момче. И да - ти си влюбен във въпросното момиче! Съдейки по написаното явно за пръв път се влюбваш. Чувството е неописуемо, знам. Няма нищо странно и объркващо в това. :)

Странното е, че днес не ми е сийнвала във месинджър, а е онлайн

Спокойно. Ще ти пише. ;)

Това сигурно е майтап. :?

Успех! Дерзай смело! Заговаряй я, сближи се с нея, покани я във вас, на кафе, намирай общи теми за разговор, показвай й, че я обичаш и цениш и така. Все ще тръгнат нещата. :)

daraka_bg
11-13-2017, 17:04
Според вас ще бъде ли грешка, ако поискам номера ѝ от нейна приятелка??

Грозния
11-13-2017, 17:16
Според вас ще бъде ли грешка, ако поискам номера ѝ от нейна приятелка??Да!
Поискай го от самата нея, не от приятелка!

Бъди готин пич, а не девствен мушморок или поне се прави на готин пич 8) !

daraka_bg
11-13-2017, 19:01
Не знам, ще се пробвам. Преди ден-два си уговорихме среща, за да ми помогне преди тест по информатика.
Много искам да се сприятелим! Надявам се да имам смелост за това

Шок
11-14-2017, 22:02
Споко бе, ще се справиш. Ама гледай теста да не е основната ви и единствена тема на разговор. Гледай да я заговаряш и за други неща и постепенно ще потръгнат нещата. Ще се сближите, ще станете приятели, после повече от приятели и така.

dreamwalker
11-15-2017, 14:42
Не и с тези простотии... В училище си намираш 2/3 от всичките ти приятели, ако не там, къде ? После ще ти бъде много трудно да си намериш приятели. По-голямата част от хората, които не са си намерили приятели в училище, сега играят карти с Мария комшийката..

Не мисли толкова ограничено.

daraka_bg
11-15-2017, 20:11
Здравейте, пак пиша. Не можахме да се срещнем, въпреки че ми писа, че ще се срещнем да ми помага. Сега не знам какво да правя, не знам дали ще се представя добре утре на теста. Трябваше да ми покаже един неща, били са на състезание от клуба в София и са се върнали към 6-7 часа и после са ходили на вечеря (така разбрах от други хора в клуба). Реших, ме е уморена и да не ѝ давам зор, въпреки че ми трябваше нейната помощ. Чудя се. Не ми сийнва в Месинджър. Сбърках ли някъде? Издъних ли се? Постоянно съм замислен и си задавам този въпрос. Не мога много да се концентрирам в ученето. Не знам как ще спя, преди две-три вечери съм спал около 3 часа, защото си легнах късно и не можах да заспя, потънал в мислите си. Не знам какво да правя....

dvt32
11-15-2017, 22:23
Здравейте, пак пиша. Не можахме да се срещнем, въпреки че ми писа, че ще се срещнем да ми помага. Сега не знам какво да правя, не знам дали ще се представя добре утре на теста. Трябваше да ми покаже един неща, били са на състезание от клуба в София и са се върнали към 6-7 часа и после са ходили на вечеря (така разбрах от други хора в клуба). Реших, ме е уморена и да не ѝ давам зор, въпреки че ми трябваше нейната помощ. Чудя се. Не ми сийнва в Месинджър. Сбърках ли някъде? Издъних ли се? Постоянно съм замислен и си задавам този въпрос. Не мога много да се концентрирам в ученето. Не знам как ще спя, преди две-три вечери съм спал около 3 часа, защото си легнах късно и не можах да заспя, потънал в мислите си. Не знам какво да правя....
Мислиш го прекалено много, пич. :) Тези неща са само в главата ти. Казвам ти го, защото бях точно като теб на тази възраст и анализирах всеки един детайл, когато говоря с някое момиче, което харесвам, а всъщност всичките тези неща нямат значение.

Искаш прекалено много да проработят нещата и затова не можеш да се отпуснеш. Представи си го по следния начин - загубваш 5 лева. Ако имаше още 1 милион в джоба, щеше ли да ти пука? Не, разбира се. Обаче ако това бяха всичките ти пари за целия месец? Това вече е друго нещо. Същото е с момичетата. С колкото повече момичета си пишеш и общуваш, толкова по-малко ще ти пука за едно конкретно момиче и съответно няма да се чудиш какво да кажеш / как да постъпиш и така нататък.

Изглеждаш ми като интелигентно момче, но просто това с момичетата ти е новост. Като придобиеш малко опит, няма да ти пука толкова.

Какво можеш да направиш за момента? Продължавай да си говориш с момичето, но без да имаш очаквания, защото отчаянието се усеща от километри (представи си, че някой бездомник иска пари от теб - същото е и го усещаш много бързо) и не е привлекателно. Говори и с другите момичета от класа ти. ;)

daraka_bg
11-16-2017, 12:45
Проблемът е, че често се засичаме, без да си обелим и дума. Това ме натъжава, щото аз искам да се сприятеля с нея преди всичко, въпреки че е една година по-голяма от мен. Реших да не ѝ се бъркам в живота и да я оставя на мира, а когато ми се отдаде възможност, само тогава да заговарям. Не знам, обаче сигурно ме е страх. Не искам да прецакам нещата, искам да имам приятели! Преди съм си пател заради такива неща и може би е за това.... Ежедневието ми протича еднообразно....Върти се около даскало, програмирането и интернета. Все едни и същи неща в продължение на седмици. Това еднообразие понякога ме дразни. Често потъвам в мислите си, чудя се какво да правя. Ясно осъзнавам, че я харесвам и не съм единствения. Но не знам, дали това изобщо е правилно. На първо място искам да я спечеля като приятел. Без значение, че е с една година по-голяма от мен, което често третирам като проблем. Като че ли ме е страх да не отблъсна хората от себе си и да остана сам до 5-ти курс. Това винаги ме е притеснявало. Може би, защото в предишното си училище се получи нещо такова. Хората ме мислеха за странен и не искаха да общуват с мен и имам макс 3-ма истински приятели от там, които ще останат за винаги. Това ме подтискаше, но реших, е останалите от старото ми училище не са моя тип хора.

Грозния
11-16-2017, 14:57
Щом с тая не става, опитай с друга, а тая я зарежи и не се занимавай повече с нея. До 1-2 седмици ще си я забравил!