Влез

View Full Version : Ревност- любов

kotnika
12-03-2017, 18:30
Здравейте, колеги!
Момче съм на почти двайсет години. Сега уча в Софийски университет, където срещнах едно прекрасно момиче, за което външният вид не е всичко. Ще започна от там, запознахме се преди месец, тя започна да ми пише на следващият ден и така продължихме две седмици, всеки ден чатове и телефонни разговори. До тук всичко върви по мед и масло, но една вечер й казах, че ми харесва, а тя също ми каза, че не изпитва само симпатии, но си имала гадже. Започнахме всеки ден на унито да сме си много по-близки от приятели, дори ме целуна. Но и често започнахме да се караме, защото я ревнувах, не от гаджето, а от един колега и се карахме постоянно затова. Попринцип се сърдеше и ме понякога ме блокирваше от всичко възможно, но след два часа вече, всичко й бе минало. Но от няколко дни не иска, даже да сме приятели, отново защото я ревнувам и й наговорих гадни неща. Знам, че аз съм виновен, не трябваше да й говоря такива неща, просто се влюбих и не искам да я виждам как се прегръща с друг, дори да са само приятели. Ще можете ли да ми дадете насоки как да й се извиня, така че да ми прости и евентуално да ми даде втори шанс?

dvt32
12-03-2017, 18:43
Здравейте, колеги!
Момче съм на почти двайсет години. Сега съм в уча в Софийски университет, където срещнах едно прекрасно момиче, за което външният вид не е всичко. Ще започна от там, запознахме се преди месец, тя започна да ми пише на следващият ден и така продължихме две седмици, всеки ден чатове и телефонни разговори. До тук всичко върви по мед и масло, но една вечер й казах, че ми харесва, а тя също ми каза, че не изпитва само симпатии, но си имала гадже. Започнахме всеки ден на унито да си сме много по близки от приятели, дори ме целуна. Но и често започнахме да се караме, защото я ревнувах, не от гаджето, а от един колега и се карахме постоянно затова. Попринцип се сърдеше и ме понякога ме блокирваше от всичко възможно, но след два часа вече, всичко и минаваше. Но от няколко дни не иска, даже да сме приятели, отново защото я ревнувам. Знам, че аз съм виновен, не трябва да й говор такива неща, но просто се влюбих и не искам да я виждам как се прегръща с друг, дори да са само приятели. Ще можете ли да ми дадете насоки как да й се извиня, така че да ми прости и евентуално да ми даде втори шанс?
Според мен дори и да й се извиниш и тя да ти прости, най-вероятно след това пак ще продължиш да я ревнуваш от всеки, а следващия месец ще питаш как да получиш трети шанс. Тоест проблемът, който трябва да решиш е, самата ти ревнивост.

Най-вероятно си ревнив, защото ти пука прекалено много. Или прекалено много си се вманиачил в това конкретно момиче, или просто нямаш много други опции с жените и те е страх да не я загубиш (а може и двете да е - случвало ми се е).

Може да не е "моменталното решение", което най-вероятно се надяваш да получиш, но най-добре за теб ще е да работиш върху живота си като цяло и да си намериш още момичета, с които да се занимаваш, а също така и цели в живота, които да те държат зает. Ако си в такава позиция - не само, че няма да я ревнуваш, ами ТЯ ще се страхува да не те загуби.

Сега дори и някой да ти каже нещо като "купи й подарък" или "дай й искрено извинение" - това може временно да реши проблема, но пак в отношенията ви ще е все едно се движиш по въже и във всеки момент може да паднеш. Кофти е.

kotnika
12-03-2017, 19:14
Разбирам , братле. Но не искам да губя това момиче. То е единственото, след като напълнях, което ми каза,че ме харесва повече така, а не когато съм бил "кльощав". Тя все едно ми беше. изпратена от Бога, защото заради нея забравих старата си любов, но явно успях да прецакам всичко с тази моя ревност. И мисля, че няма да мога да издържа, да се правя, че не ми пука. Дори сега искам да й пиша, но знам че така ще я ядосам още повече.

RapExotic
12-03-2017, 20:26
Не се забърквай във филми. Щом има гадже стой на страна.

pilence2
12-04-2017, 05:51
Не се забърквай във филми. Щом има гадже стой на страна.

На същото мнение съм!

Wednesday666
12-06-2017, 04:27
Не те разбирам, честно.
Не ревнуваш от Реалното й гадже, а от някакъв колега?

Обирай си крушите ако ме питаш мен, не е единствена, а явно няма проблем с това да ви върти няколко наведнъж.