View Full Version : Искам да отслабна с 15кг за 2 месеца през лятото
Здравейте аз съм момче на 14г и тежа 75кг и искам да отслабна с 15кг за 2 месеца през лятото.
Та въпроса ми е дали това ще ми навряди или не и също така дали ще е възможно.
Тренирам народни танци от 1-ви клас и не съм спирал.
Като малък тренирах плуване.След това в 4-5 клас футбол а 6-ти волейбол а сега само народни танци като се има в напредвид че докато тренирах тези спортове (футбол и волейбол) оше ходех и на танци.
Хранителният ми е режил е пъна каша понеже ям каквото си поискам а още по-големия проблем е че не ям 95% от зеленчуците ям само картофи,краставици и моркови.
Мързелив съм но не е като да не мога да се изместя от леглото.
Не пуша,не пия какъвто и да е алкохол също така рядко пия безалкохолни и сокове.
Надявам се да не съм невъзможен случай но пак ще съм ви благодарен за какъвто и да е съвет
само моля без убиди от какъвто и да е вид. Мерси предварително
nqmamNervi
05-02-2018, 10:54
не написа колко си висок, което е важно.
искаш да смъкнеш доста килограми за сравнително кратко време, а рязката загуба на килограми е вредна. по-добре изгради един по-активен и здравословен начин на живот и те килограмите бавно и постепенно ще слизат.
ти в момента растеш и се развиваш, тялото ти се променя заради хормоните.
захвани някакъв спорт, старай се да живееш активно, карай колело, плувай, разхождай се.
относно начина на хранене - избягвай вредни храни от рода на газирани напитки и мазна/бърза храна. това не означава да се ограничаваш - в момента растеш и трябва да се храниш добре.
тук надали някой ще ти даде смислен съвет относно диетата, защото всеки организъм има индивидуални нужди. затова по-добре се консултирай с лекар/диетолог, защото понякога килограми се трупат и поради други причини, които не са свързани с диетата.
висок съм 172см не пия газирано и съвсем рядко си взимам хамбургер или дюнер когато си копувам от магазина готова храна тя е от сорта на баница с айрян или пица само с кетчуп и някакъв сок или майка ми ми прави домашни закуски
kompleksar
05-02-2018, 12:31
Късно си се сетил, всичките сте едни такива, дай 10 месеца да мързелувам и в останалите 2 да изгряда тяло, моля ти се. Ако се притесняваш за другите момичета от плажа, не бой се, без това немаш шансове. Не, че е невъзможно, просто е малоумно, щото само си вредиш и после пак ще ги върнеш тези килограми. Може би за следващото лято :?
Поддържаш си тялото с тренировки, хранителен режим и воля, но това не означава, че като направиш тяло или там квото искаш, да свалиш некви килограми, ли кво е, ще си останеш същия, като продължиш живота на мързел.
blondeblupp
05-02-2018, 16:09
Започни да изкачваш стълби, страшно бързо се сваля и при това равномерно! Не се изисква кой знае какво усилие. Това е най-бързият метод! Просто опитай и ще видиш, че има ефект! Ако започнеш с тежести и щанги , ще си стегнеш само тялото, ще се превърнеш в културист и след това ще ти е страшно трудно да отслабнеш, не прави тази грешка в никакъв случай! Преди всичко се посъветвай с фитнес инструктор! Храни се с всичко, но по-малко. Организмът има нужда и от шоколад и глезотийки понякога, но не трябва да прекаляваш, трябва да разнообразяваш менюто си.
blondeblupp
05-03-2018, 05:53
Не твърдя, че съм на образованието, нито пък на годините ти, но мога да изказвам мнение.
Мой много близък отслабна с 32кг, а беше на 24 и тежеше 115/117кг. Поради наднорменото тегло краката го боляха, но с много усилия успя. Най-грубата грешка, която допусна в началото е, че започна със силовите упражнения и тежести. Стегна се, но видимо не беше отслабнал. Вследствие на което си усложни страшно много процеса за отслабване и му отне страшно много време. От тази гледна точка съветвам момчето да започне с аеробика, кардио, стълби, а като отслабне достатъчно да се стегне със силови упражнения. Не съм експерт и не твърдя, че съм. Споделям дадена ситуация, всеки може да я разтълкува, както желае.
Относно храненето - най-добре е разделно и естествено да избягва ,,глезотийките'' , но не и да си ги забранява. Защото забрани ли си човек нещо, мозъкът му веднага реагира на тази забрана и човекът започва да мисли само за забраненото и да го иска още повече. Мозъкът се контролира лесно, трябва само да го заблудиш. Имай достатъчно воля и ще успееш! На лично съобщение мога да ти пратя координатите на моя познат и да се посъветваш с него.
HollyGolightly
05-03-2018, 14:29
Как пък всеки има познат дето е минал баш през това.
blondeblup, като не си запозната и не си наясно какво говориш, по-добре не обърквай момчето. От вдигане на тежести не се става културист, повярвай ми не е толкова лесно колкото го представяш :?
Авторе, бързите резултати обикнвено не са дълготрайни, ще свалиш 15 кг за 2 месеца и след това ще качиш двойно ако не промениш нещо драстично в начина си на живот.
kompleksar
05-03-2018, 14:59
Тука ще съсипете момчето съвсем. Да тренира всеки ден, като почива само в неделя? Така ще претренира и резултатът ще е хуй в гъза. Бягането не помагало, изкачване на стълби..
Към автора:
Като за начало се откажи от тази мисъл да свалиш толкова много килограми за сравнително кратко време. Прави кардио сутрин на гладно или след тренировка *във фитнеса* (от 10-15 до 50-60 минути), не прекаляй обаче, започни с 15-20 минути, пък в следствие стигни до 30-40. Кардиото го изпълнявай 3-5 пъти седмично.
Потърси си програма за фитнеса *най-добре ще е да се обърнеш към специалист*, съдържаща се от 3 дена - понеделник, сряда и петък. Започни с леки килограми, после ги увеличавай.
Не смятам, че имаш нужда от хранителен режим, много си малък, но това не означава да се наливаш с газирано и глупости. Вместо дюнери,баници и тн, яж салати, меса, яйца, кисело мляко, замести белия хляб с черен, зеленчуци, плодове, но не прекалявай. Сладкото е черен шоколад. Пий много вода.
Между другото не се цели да останеш съвсем без мазнини, само ще си навредиш.
Не си мисли, че ако се друсаш с тези храни през 10 минути ще постигнеш резултат или ако буташ двойно повече във фитнеса.