View Full Version : майками и баща ми може би ще се разведът
razvod123
06-27-2018, 16:54
Така нека започна с характера им.Баща ми е зодия скорпион а майками овен тя е на 42г а той на 40г.Те имат 3 деца аз който съм най големия и двете ми сестри които са близначки.Аз съм на 14г а те на 8г.Главната цел на въпро са ми е ако родителите ми се разведат как ще се разпределе кой при кого ще живее.Понеже знам че може да потрябва ви казвам че баща ми зима заплата от около 1100лв а майками около 750лв.Друго което искам да ви кажа е че майками постоянно вика и бащами както и аз излизаме извън нерви и понякога неможем да я понасяме.Има и още но това ще кажа когато темата се развие понеже не си спомням особенно големи подробности затова когато продължавате с развитието и може би ще се сетя още.
...ако родителите ми се разведат как ще се разпределе кой при кого ще живее.Понеже знам че може да потрябва ви казвам че баща ми зима заплата от около 1100лв а майками около 750лв.Друго което искам да ви кажа е че майками постоянно вика и бащами както и аз излизаме извън нерви и понякога неможем да я понасяме.Отиди при баща си много ясно! Хем ще имате повече пари, хем ще ви е спокойно на главите. Ти вече си голям и ако вашите отиват на развод, съдът ще те пита при кого искаш да живееш.
Сестрите ти са много малки да ги питат, майка ти ще иска да ги вземе, а и съдът най-вероятно ще ги остави при нея, "защото имат нужда от майка"!
Прецени как е по-добре да живееш - двама души (ти и баща ти) с 1100 лв или четирима (ти майка ти и сестрите ти) със 750 лв + крясъци? Съдът може да постанови баща ти да плаща някаква издръжка на сестрите ти, но това на практика често пъти не се изпълнява.
А и още нещо! Ако отидеш при майка ти, със сигурност ще се наложи да се грижиш и за сестрите ти, особено докато майка ти е на работа!
TrollFactory
06-28-2018, 13:56
Грозния, не забравяй, че бащата ще бъде осъден да плаща и издръжка и освен ако не се споразумеят с майката тя да е в минимален размер, то от тия 1100 лв няма да остават много. А освен пари, важно е дали си има лично пространство (стая само за него си) и т.н.
Разводът е много тежък и деликатен момент за всяко дете, така че съветвам автора по-скоро да си гледа училището и приятелите най-вече, а другото - то е ясно, че няма да има идеален вариант. Както се наредят нещата пък още малко и ще е на 18 и ще може, ако иска да почне работа и да си гледа живота...
Грозния, не забравяй, че бащата ще бъде осъден да плаща и издръжка и освен ако не се споразумеят с майката тя да е в минимален размер,...Двама души с 1100 лв минус някаква си издръжка пак излиза по-добре отколкото 4 души със 750 лв + някаква издръжка.
Освен това както казах, плащането на издръжка у нас на практика не се следи много строго и след няколко месеца или година, може бащата да се направи на разсеян и да не плаща нищо!
А освен пари, важно е дали си има лично пространство (стая само за него си) и т.н.
Разбира се че е важно!
Според теб къде момчето ще има повече лично пространство и повече лично време - ако живее с баща си (2 души общо) или с майка си и двете си сестри (4 души общо)?! А собствена стая?!
Ако отиде да живее с майка си, сигурно ще му се наложи да дели стая с нея или сестрите си и да се грижи за тях през свободното си време :? !
Извинявай ама ти май въобще не разъсждаваш!
TrollFactory
06-29-2018, 07:20
Извинявай ама ти май въобще не разъсждаваш!
А ти от къде пък си сигурен си, че с баща му ще живеят на широко? Ако сега си има собствена стая докато живеят всички заедно, по-вероятно е да си я запази от колкото, ако се изнесе с баща му някъде на квартира. Ако баща му от тия 1100 лв има да плаща издръжка и да плаща и за квартира, мислиш ли, че ще избере палат, където да се ширят. Ти не разсъждаваш много далновидно ми се струва, по-скоро искаш да изпъкваш с острите си мнения.
razvod123
06-29-2018, 13:24
сега ще ви дам подробности относно в какво помещение живеем за да не се изпокарате :Д
имаме голям апартамент аз собствена стая малка но моя. сестрите ми си делят една стая а майками и бащами спят в хола където имаме хубав диван на който да могат да спът без да ги боли кръста и тн. но понеже майками и бащами имат проблеми майками спи на голямото легло в стаята на сестрите ми заедно с едната ми сестра а другата на единичното легло и сигорно след месец 2 ще правим ремонт и майками иска да има 3 легла а не 2 за сестрите ми
Сега обаче има една подробност в случая. Тъй като всичски сте малолетни, съдът най-вероятно ще присъди попечителски права на майката. Такава е практиката в България. Със собствеността на тези движими и недвижими вещи също има специфика. Ако са придобити по време на брака им, то те ще трябва или да се споразумеят или ще бъдат разделени помежду им или ще трябва единия да изплати делът на другия. Попечителят ще получава издръжка за вас тримата от другия родител, месечно, определена от съда. Другият родител ще има право на посещения по график ппц, но не е задължително той да се спазва ако ваще са в добри отношения.
Ако обаче не се развеждат по взаимно съгласие може да има малко по-различен развой процеса. Споменаваш, че майка ти постоянно вика. Хипотетично, чрез съдебно-психиатрична експертиза е възможно съдът да я определи като негодна за попечителство. Също така е възможно да се наложи консултация на вас децата с детска педагогическа стая, в случай че се констатират някакви сериозни проблеми в хода на делото. Съдът може и да ви пита, но може и да не ви пита къде искате да отидете. Не виждам правно основание да ви пита, при положение, че сте малолетни. Освен това, вашето желание, много лесно би било обжалвано и оборено от другия родител, използвайки идеята за малолетност и несъзнаване смисъла на действията и постъпките.
Има и още един два сценария за развитие, които са малко вероятни и ще изпусна засега да споменавам. :D
http://irinakonstantinova.com/2011/07/deca-sled-razvod/
Тука са нахвърлени като цяло правните положения по въпроса.
А ти от къде пък си сигурен си, че с баща му ще живеят на широко? Ако сега си има собствена стая докато живеят всички заедно, по-вероятно е да си я запази от колкото, ако се изнесе с баща му някъде на квартира. Ако баща му от тия 1100 лв има да плаща издръжка и да плаща и за квартира, мислиш ли, че ще избере палат, където да се ширят. Ти не разсъждаваш много далновидно ми се струва, по-скоро искаш да изпъкваш с острите си мнения.В темата не става ясно какво е жилището и чия собственост е.
Дори майката да живее в апартамента (в най-добрия случай тристаен), какво те кара да мислиш, че момчето ще има собствена стая?!
В тристайните апартаменти, стаите на практика са две, като третата - холът на практика се ползва от всички (всекидневна).
Колко свободно време и лично пространство ще има, ако трябва да се грижи и за две малки сестри?! Повярвай ми ако остане там ще му се наложи!
Ако живее с баща си, дори да са в гарсониера, момчето пак ще има повече време и лично пространство, поне докато баща му е на работа и ще трябва да дели жилището с един човек а не с трима.
Освен това пичът спомена, че майка му е някаква истеричка със склонност към скандали. Пълна глупост е да остава в такава среда.
сега ще ви дам подробности относно в какво помещение живеем за да не се изпокарате :Д
имаме голям апартамент аз собствена стая малка но моя. сестрите ми си делят една стая а майками и бащами спят в хола където имаме хубав диван на който да могат да спът без да ги боли кръста и тн. но понеже майками и бащами имат проблеми майками спи на голямото легло в стаята на сестрите ми заедно с едната ми сестра а другата на единичното легло и сигорно след месец 2 ще правим ремонт и майками иска да има 3 легла а не 2 за сестрите миСпомена че сестрите ти са на 8 г. Колко още време мислиш че ще спят в една стая с майка си?!
Ако останеш там, след година или две, ще те изхвърлят от стаята ти, ще настанят там сестрите ти, а ти ще спиш на дивана в хола.
Тъй като всичски сте малолетни, съдът най-вероятно ще присъди попечителски права на майката. Такава е практиката в България. ...Съдът може и да ви пита, но може и да не ви пита къде искате да отидете. Не виждам правно основание да ви пита, при положение, че сте малолетни. По закон децата над 10 годишна възраст се питат при кой родител искат да живеят след развод!
А по взаимно съгласие ли е разводът? Защото ако не е, може да вземе много неочакван обрат.
razvod123
07-02-2018, 11:49
1-живеем в апартамент който е от работата на бащами и още се изплаща
2- апартамента е с 2 спални една всекидневна която се ползва за спалня защото е голяма една баня и едно помещение което е малко но се ползва за тоалетна и държене на препарати и тн.
3-ако ще се развеждат може би ще е по взаимно съгласие но пак не съ сигурен
1-живеем в апартамент който е от работата на бащами и още се изплаща
2- апартамента е с 2 спални една всекидневна която се ползва за спалня защото е голяма една баня и едно помещение което е малко но се ползва за тоалетна и държене на препарати и тн.
3-ако ще се развеждат може би ще е по взаимно съгласие но пак не съ сигуренНай-благоприятното развитие на нещата е ти и баща ти да останете в апартамента, а майка ти и сестрите ти да отидат да живеят другаде. Съдът може да има основание за такова решение, тъй като апартаментът е осигурен и се изплаща от баща ти. Ако той спре да го изплаща - ще го загубите.
Ппц съдът рядко разделя така децата. Обаче, ако това жилище на кредит е придобито по време на брака става интересно.
razvod123
07-03-2018, 22:29
то има да се изплаща аще 7-8 години
TrollFactory
07-04-2018, 08:13
Най-благоприятното развитие на нещата е ти и баща ти да останете в апартамента, а майка ти и сестрите ти да отидат да живеят другаде. Съдът може да има основание за такова решение, тъй като апартаментът е осигурен и се изплаща от баща ти. Ако той спре да го изплаща - ще го загубите.
Обичайната практика е съдът да присъди семейното жилище на майката, а ипотеката по него си остава за сметка бащата. И докато той работи, ще не ще, ще го плаща. Освен, ако не почне работа по трудов договор и по този начин укрива приходите си. Но за сметка на това ще загуби попечителските си права, защото няма да може да докаже доход, с който да осигурява децата си. Едва ли би предпочел това, ако е съвестен човек. И така в случай на развод, той не само, че от тези 1100 ще трябва да плаща издръжка, но ще трябва и да плаща да речем по 500 лв на месец за ипотеката и ей ти ги на - да им остават на автора и на баща му, в случай, че иберат да живеят заедно след развода, има няма по 400 лв на месец и вероятно без да се ширят в тристайното смейно жилище... А къде другаде остава да живеят? На какъв наем? Колко от тези 400 лв ще им останат в такъв случай? Ситуацията е доста сложна, така че в случая съветвам авторът да не гледа друго освен това да си запази засега своята стаят. Едва ли майка му ще вземе решение да сложи някоя от сестрите му в неговата и тя да стане обща стая, тъй като поне засега изглежда, че пространството им позволява той да си има лично пространство между четири стени.
то има да се изплаща аще 7-8 годиниНа всяка цена трябва да свидетелстваш против майка си в съда и в полза на баща си!
Ти и баща ти трябва да останете в това жилище, а съм сигурен че такава скандалджийка като майка ти е виновна за развода и за нищо не става. Тя е неспособна да изкарва достатъчно пари за да изплаща жилището и да ви храни и облича! Ако тя остане в жилището, това ще стане причина да го загубите!
Обичайната практика е съдът да присъди семейното жилище на майката, а ипотеката по него си остава за сметка бащата. И докато той работи, ще не ще, ще го плаща.Зависи на чие име се води жилището.
...съветвам авторът да не гледа друго освен това да си запази засега своята стаят. Едва ли майка му ще вземе решение да сложи някоя от сестрите му в неговата и тя да стане обща стая, тъй като поне засега изглежда, че пространството им позволява той да си има лично пространство между четири стени.:D
https://media.giphy.com/media/jQmVFypWInKCc/giphy.gif
Ти наистина ли го вярваш това :? ?! Почакай само сестрите му да порастнат малко след 2-3 години! Всяка от тях ще иска собствена стая и най-вероятно майката ще изхвърли пича от стаята му и ще сложи там една от сестрите му!
*Мамо, мамо, защо брат ни има собствена стая, а ние двете се бутаме в една?!*
Помислете да направите съдебно-психиатрична експертиза на майката си, за да може ако има проблем, да я докажат като негодна. Това обаче е подходящо ако нейните родители са живи. Ама внимавайте, щото да не опре края накрай към социалните.
Помислете да направите съдебно-психиатрична експертиза на майката си, за да може ако има проблем, да я докажат като негодна. Това обаче е подходящо ако нейните родители са живи. Ама внимавайте, щото да не опре края накрай към социалните.Ако я освидетелстват като психически негодна, ще я лишат от родителски права и децата със сигурност няма да останат при нея. Няма да ѝ оставят и жилището! Ще я пратят в някой диспансер ако има къде или при нейни роднини. Това е най-добрият развой на събитията.