PDA

View Full Version : Учители

despasito4
07-06-2018, 15:43
Разкажете за най-неприятните и най-страхотните учители, които сте имали? Какви качества притежават? Какво прави един учител готин? Какво бихте искали да включват в преподаването си учителите освен урока?
Питам, защото някой ден ще работя като учител и аз и за мен е важно мнението на младите хора, да бъдат разбирани и подкрепяни, освен да се опитват да им бъдат наливани знания.

dexofen
07-06-2018, 20:57
Ми една от най-неприятните учителки си вдигна полата по време на час да си покаже операцията на вените на бедрото. Над 60 г. е. Ппц е хубаво учителят да е психично стабилен, да не замеря чистачките с дневника, както и да не рови в на децата чантите и да не ги замеря с подложките на саксиите от стаята.
Хубаво е да има нови, иновативни методи за обучение. Добре е да говори с децата, но да не прекарва целият час в приказки само. Редно е да е съпричастен към учениците. Напр, ако те носят униформа в дскл, аз ако съм учител нарочно и аз щях да нося, че да съм с тях. Хубаво е също да не се пишат много двойки, щото смисъл от тях няма много много.

iordanov01
07-08-2018, 14:05
Не прави грешката да се държиш като изрод с учениците, щот е тъпо, наистина много тъпо. Опитвай се да ги разбираш, постави се на тяхно място, мисли от същата гледна точка като тях. Говори на техния език, опитвай се да обясниш нещо примерно с техни думи. Имам една учителка в момента, която е най-якия учител който някога съм виждал. Говори точно както ние си разговаряме БРАТ, ПИЧ, МА, просто ти прави кеф да познаваш такъв учител. И да кажеш, че е някоя млада, не, на около 60 години е. Можем просто да разчитаме на нея, ако нещо стане и се нуждаем от помощ. Строга е, примерно, телефоните при нея, трябва да пишем целия час, някви съвсем нормални неща, които всеки учител иска. Но има огромна разлика как ще те накара да го направиш. Мога да ти кажа даже, че единствения час в който моя клас пише е именно на тази учителка. Никой друг учител не може да ни накара да се държим нормално, да пишем и тем подобни..