View Full Version : Любимо кафе
Здрасти,
Харесвате ли кафе? А кое ви е любимото кафе или напитка с кафе?
Разкажете ;P
NomNomNom
07-17-2018, 18:08
обичам кафе твръде много;
обичам: да си взимам насипно на зърна, всеки път различно ( по-леко, по-силно, по-плодово, по-тежко миришещо, кото ми хареса )
да си го смеля - оле колко обичам миризмата
и след това:
1. в кафеварката, и сипвам 2 части кафе, 1 част студено мляко. Пия кафето студено
2. в джезвето
- турско, чисто
- "арабско", с канела, кардамом, понякога малко мед
обичам и чисто кафе от кафеварка с малко кокосово масло
по заведенията пия лате със студено мляко
или в БГ - бяло фрапе
в БГ нашите пият нещо като капсули, но са пакетчета кафе като чай; донесла съм им няколко вида от чужбината
и аз пия от това, пак с мляко
в по-редки случаи пия нес кафе с мляко
също пия черен чай, това е друга тема :Д
не обичам 3 в едно и всякакви бози от машината ( въпреки, че по офиси и фабрики понякога си взимам )
мога и да не пия кафе седмици, но ппц обичам кафе
NomNomNom
07-17-2018, 18:10
обичам кафе твръде много;
обичам: да си взимам насипно на зърна, всеки път различно ( по-леко, по-силно, по-плодово, по-тежко миришещо, кото ми хареса )
да си го смеля - оле колко обичам миризмата
и след това:
1. в кафеварката, и сипвам 2 части кафе, 1 част студено мляко. Пия кафето студено
2. в джезвето
- турско, чисто
- "арабско", с канела, кардамом, понякога малко мед
обичам и чисто кафе от кафеварка с малко кокосово масло
по заведенията пия лате със студено мляко
или в БГ - бяло фрапе
в БГ нашите пият нещо като капсули, но са пакетчета кафе като чай; донесла съм им няколко вида от чужбината
и аз пия от това, пак с мляко
в по-редки случаи пия нес кафе с мляко
също пия черен чай, това е друга тема :Д
не обичам 3 в едно и всякакви бози от машината ( въпреки, че по офиси и фабрики понякога си взимам )
мога и да не пия кафе седмици, но ппц обичам кафе
факти за мен и кафето:
- започнах да пия кафе на 18, на работа ме зарибиха.
- генетично предразположена съм да обичам кафе, имам някакъв ген, в ДНК изследванията пише :Д което не се и съмнявам, и нашите много обичат кафе.
Обожавам. Обикновено пия Нескафе или ако няма, друго инстантно с МНОГО захар. :3 Това е, понеже нямам кафемашина и място. Иначе харесвам еспресо и шварц, мечтая си да имам възможност да си правя капучино (тръбичката с парата отстрани). Имам миксер за фрапе, който ми докарва пяната, а когато стопля млякото тя успява да се задържи, но е ту мъч уърк и като изляза по барчетата. Обожавам и фрапе - понякога черно със сладолед; друг път бяло, понякога слагам алкохол... И мега-гига-ултра-адски много обожавам виенско кафе, та миксера за фрапе влиза и за това в употреба - за една чаша кафе отсипвам само сметана и разбивам с него за секунди, достатъчно силен е за малко количество и се мие 20000 пъти по-лесно от нормалните.
Кафето е любов, кафето е живот. <3
s0b1esk1
07-17-2018, 22:54
Релакса
Аз наскоро си взех долче густо пиколо от била намалена машина с доста различни капсули. И си правя по 3-4 пъти еспресо на ден по различни начини. Обикновено пия с мляко. Даже имам кондензирано мляко за максимална плътност. Понякога слагам топка сладолед в чашата и пускам кафето отгоре. Или парченце шоколад на дъното на чашата и отгоре горещото кафе. Изобщо много харесвам кафе. Имам и замразено кафе обикновено на ледени кубчета за фрапе, да не се разводнява. Сладкиши с кафе, кола с кафе, кремове с кафе, маски с кафе, само дето не се къпя с кафе още :D (има някои хора го ползват за scrub и било доста ефективно). Душ гелът ми даже е от серията Cottage за мъже с кафе :D
А и понякога ям и сладолед поръсен с мляно кафе и отгоре излята лъжичка бейлис или уиски, мн вкусно става. :D
Допи ми се кафе от всичките яки отговори :D
P.S. Това арабското какво представлява ?
ApocalipsE
07-18-2018, 01:53
Само енергийни напитки, баце! Мани го туй кафе! :D
Не пия кафе и не ми липсва. Действа ми на нервната система и не мога да заспивам.
Юнгинген
07-18-2018, 06:59
P.S. Това арабското какво представлява ?
Фино смляно кафе от арабски сорт, пие се нефилтрирано и по традиция на обяд, черно, поднесено с фурми. Като турското е, но се приготвя в друг съд. Също се добавя и кардамон, ако ти е по вкуса. Кафето е по-слабо в началото и по-силно накрая, чака се към 5 минути преди да се сипе, за да отиде смляното кафе на дъното.
Само енергийни напитки, баце! Мани го туй кафе! :D
Е от време на време и от тях пия. Монстърче, редбулче ммм :D
Фино смляно кафе от арабски сорт, пие се нефилтрирано и по традиция на обяд, черно, поднесено с фурми. Като турското е, но се приготвя в друг съд. Също се добавя и кардамон, ако ти е по вкуса. Кафето е по-слабо в началото и по-силно накрая, чака се към 5 минути преди да се сипе, за да отиде смляното кафе на дъното.
Звучи вкусноо ;)
Обикновено пия Нескафе или ако няма, друго инстантно с МНОГО захар. :3
На твое място бих се тренирал да го пия без захар. Проучи как действа захарта и ще разбереш защо.
Аз кафета не пия, но тия дни експериментирах малко с тези 3 в 1 за да видя дали не изпускам нещо. Освен че ми дразнят корема и може би малко ме изнервят, не отчетох приятен положителен ефект. Кафетата явно създават някакъв навик да се пият всяка сутрин. Но ако една кафява течност всеки ден ми създава липса и ме принуждава да я пия само за да не мисля за нея по цял ден... това не ми звучи като оферта, ама въобще :)
На твое място бих се тренирал да го пия без захар. Проучи как действа захарта и ще разбереш защо.
Аз кафета не пия, но тия дни експериментирах малко с тези 3 в 1 за да видя дали не изпускам нещо. Освен че ми дразнят корема и може би малко ме изнервят, не отчетох приятен положителен ефект. Кафетата явно създават някакъв навик да се пият всяка сутрин. Но ако една кафява течност всеки ден ми създава липса и ме принуждава да я пия само за да не мисля за нея по цял ден... това не ми звучи като оферта, ама въобще :)
Ииииии какъв е проблемът с многото захар, която така или иначе вероятно ако не приеме с кафето ще приеме по друг начин, ако не е някаква кето тайна разбира се това? :D
Тези 3в1 или както им викам трифедно-та хич не са хубави, в смисъл то няма и много кафе там, ама стават така за изпът примерно да си направиш едно. Единствено това 3в1 айс е да речем приложимо, и има едно с ягодов вкус, просто за ебавката така. :D Е изнервянето ще се получи от всичко с малко повечко кофеин, все пак има стимулиращ ефект. Аз лично най мн се "изнервам" да го наречем или научно по-точто изпитвам соматичните ефекти на кофеина като изпия една голяма чаша силен черен чай много бързо два редбула наведнъж. :D Но не мога да кажа, че е нещо приятно в никакъв случай. :D
Акооо е друг цвяят течноста може ли? :D бъзикам се. :D :D :D
Кола с кафе ми е любимата напитка! Също Coffee cola Derby. Иначе пия кафеварка понякога,джезве , най-често разтворимо кафе,че нямам хубава кафемашина.