Влез

View Full Version : Леко матова кожа

Moni133
08-05-2018, 22:07
Здравейте според Вас ,леко матовата кожа недостатък ли е ,при българите? Виждала съм много момичета и момчета с по-тъмна кожа ,но са си българчета.Моя приятелка е с леко по-тъмен цвят на кожата ,и се оплаква постоянно ,че я наричали циганка и така нататък ,само защото по-тъмничка и е с кафява коса и кафеви очи,но въобще не прилича на такава по характер а и е много красива на външен вид ,мисля че хората от ромски произход не се различават само по кожата а по венците,леко мътните очи и т.н.т.Виждала съм роми бели като мляко и с руса коса и светли очи..Не знам какво да правя,постоянно страда ,аз и казах ,че трябва да се гордее,че е по-тъмничка и ,че истинските прабългари са били такива

Ivaaaaa
08-08-2018, 16:22
Живеем в такъв район, където чертите не са точно светли (средиземноморието). А и самите българи не сме много хомозиготни рецесивно като цяло. И къв е проблема?

Грозния
08-08-2018, 16:57
Виждала съм много момичета и момчета с по-тъмна кожа ,но са си българчета.Вероятно имат нещо циганско или турско някъде в родословното дърво.
Друго обяснение няма.

tori
08-08-2018, 17:29
По-тъмната кожа е красива, кво се тормози?! И в повечето случаи по-тъмничките горят по-"леко", повечето по-тъмни дето познавам, също като мен нямат проблеми със слънцето. Освен мъжкия нъдъпъ - него, когато е по плажове и басейни, по покриваме със слънцезащитен крем и го държим под чадъра ама пак после спи на закачалката. :дд

nqmamNervi
08-08-2018, 17:31
Здравейте според Вас ,леко матовата кожа недостатък ли е ,при българите? Виждала съм много момичета и момчета с по-тъмна кожа ,но са си българчета.Моя приятелка е с леко по-тъмен цвят на кожата ,и се оплаква постоянно ,че я наричали циганка и така нататък ,само защото по-тъмничка и е с кафява коса и кафеви очи,но въобще не прилича на такава по характер а и е много красива на външен вид ,мисля че хората от ромски произход не се различават само по кожата а по венците,леко мътните очи и т.н.т.Виждала съм роми бели като мляко и с руса коса и светли очи..Не знам какво да правя,постоянно страда ,аз и казах ,че трябва да се гордее,че е по-тъмничка и ,че истинските прабългари са били такива
да не ѝ пука, срещал съм доста българи с леко матова кожа
всичко е до ген най-вече, цвета на кожата не означава, че има нещо циганско/негърско/индийско в родословното дърво
цвета на кожата/косата/очите се влияе от един пигмент, наречен меланин
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BD
като се излагаш на слънце, тялото ти синтезира меланин, за да се защити от вредните ултравиолетови лъчи (така хващаш тен)
и ако с течение на векове даден род живее на по-топло място, където има повече слънце, съдържанието на меланин се предава по наследство
нищо чудно прародителите ѝ да са били от Беломорска Тракия
плюса е, че няма да изгаря толкова лесно на слънце, пък на келешите, които я подиграват за цвета на кожата, да не им обръща внимание (те това искат), все някога ще им дойде акъла (дано)

dexofen
08-08-2018, 18:07
На Балканите ппц кожите никак не са светли. Нашите кожи са средно тъмни, подобни на средиземноморието, дори по-тъмни. Като цяло населението на балканите е много смесено и кръстосано.

Moni133
08-08-2018, 21:04
Лично аз съм много бяла ,но искам да имам като нейния тен,ама най-много да стана червена на морето . Някак си по-матовата кожа при българите придава голяма екзотика..

dexofen
08-08-2018, 21:16
Лично аз съм много бяла ,но искам да имам като нейния тен,ама най-много да стана червена на морето . Някак си по-матовата кожа при българите придава голяма екзотика..

Може да си сложиш от онези неща за бронз. Или пък да се напръскаш с онези спрейове там, сеш се професионалните.

Moni133
08-08-2018, 21:22
Може да си сложиш от онези неща за бронз. Или пък да се напръскаш с онези спрейове там, сеш се професионалните.
Прав си,аз мислех да ходя на солариум ,ама се отказах,защото ще ми навреди на кожата ,а и ми казаха че се получава рак от това.Благодаря за съвета

tori
08-08-2018, 21:28
Като отидеш на море, няколко дни се мажи със слънцезащита (висок фактор) и се излагай на слънце постепенно. После си вземи олио със висок фактор пак и се мажи. Така постепенно се прихваща тен и не би трябвало да изгориш. Ама все пак гледай да вземеш добри продукти, което не знам реално какво значи, щото такива неща не ползвам, освен по лицето и деколтето... Някой да те насочи от какво е доволен.
Ако не, има автобронзанти бол на пазара.

Moni133
08-08-2018, 22:08
Като отидеш на море, няколко дни се мажи със слънцезащита (висок фактор) и се излагай на слънце постепенно. После си вземи олио със висок фактор пак и се мажи. Така постепенно се прихваща тен и не би трябвало да изгориш. Ама все пак гледай да вземеш добри продукти, което не знам реално какво значи, щото такива неща не ползвам, освен по лицето и деколтето... Някой да те насочи от какво е доволен.
Ако не, има автобронзанти бол на пазара.

Благодаря за съвета!

dexofen
08-08-2018, 22:53
Прав си,аз мислех да ходя на солариум ,ама се отказах,защото ще ми навреди на кожата ,а и ми казаха че се получава рак от това.Благодаря за съвета

От няколко солариума рак няма да получиш. От няколко години на слънце шанса е драстично по-висок. :D
На слънце с хубава протекция в една съседна тема имаше едно момче с изгаряне, обяснил съм писал съм там за слънцезащитата, виж я. ;)