View Full Version : Леко матова кожа
Здравейте според Вас ,леко матовата кожа недостатък ли е ,при българите? Виждала съм много момичета и момчета с по-тъмна кожа ,но са си българчета.Моя приятелка е с леко по-тъмен цвят на кожата ,и се оплаква постоянно ,че я наричали циганка и така нататък ,само защото по-тъмничка и е с кафява коса и кафеви очи,но въобще не прилича на такава по характер а и е много красива на външен вид ,мисля че хората от ромски произход не се различават само по кожата а по венците,леко мътните очи и т.н.т.Виждала съм роми бели като мляко и с руса коса и светли очи..Не знам какво да правя,постоянно страда ,аз и казах ,че трябва да се гордее,че е по-тъмничка и ,че истинските прабългари са били такива
Живеем в такъв район, където чертите не са точно светли (средиземноморието). А и самите българи не сме много хомозиготни рецесивно като цяло. И къв е проблема?
Виждала съм много момичета и момчета с по-тъмна кожа ,но са си българчета.Вероятно имат нещо циганско или турско някъде в родословното дърво.
Друго обяснение няма.
По-тъмната кожа е красива, кво се тормози?! И в повечето случаи по-тъмничките горят по-"леко", повечето по-тъмни дето познавам, също като мен нямат проблеми със слънцето. Освен мъжкия нъдъпъ - него, когато е по плажове и басейни, по покриваме със слънцезащитен крем и го държим под чадъра ама пак после спи на закачалката. :дд
nqmamNervi
08-08-2018, 17:31
Здравейте според Вас ,леко матовата кожа недостатък ли е ,при българите? Виждала съм много момичета и момчета с по-тъмна кожа ,но са си българчета.Моя приятелка е с леко по-тъмен цвят на кожата ,и се оплаква постоянно ,че я наричали циганка и така нататък ,само защото по-тъмничка и е с кафява коса и кафеви очи,но въобще не прилича на такава по характер а и е много красива на външен вид ,мисля че хората от ромски произход не се различават само по кожата а по венците,леко мътните очи и т.н.т.Виждала съм роми бели като мляко и с руса коса и светли очи..Не знам какво да правя,постоянно страда ,аз и казах ,че трябва да се гордее,че е по-тъмничка и ,че истинските прабългари са били такива
да не ѝ пука, срещал съм доста българи с леко матова кожа
всичко е до ген най-вече, цвета на кожата не означава, че има нещо циганско/негърско/индийско в родословното дърво
цвета на кожата/косата/очите се влияе от един пигмент, наречен меланин
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BD
като се излагаш на слънце, тялото ти синтезира меланин, за да се защити от вредните ултравиолетови лъчи (така хващаш тен)
и ако с течение на векове даден род живее на по-топло място, където има повече слънце, съдържанието на меланин се предава по наследство
нищо чудно прародителите ѝ да са били от Беломорска Тракия
плюса е, че няма да изгаря толкова лесно на слънце, пък на келешите, които я подиграват за цвета на кожата, да не им обръща внимание (те това искат), все някога ще им дойде акъла (дано)
На Балканите ппц кожите никак не са светли. Нашите кожи са средно тъмни, подобни на средиземноморието, дори по-тъмни. Като цяло населението на балканите е много смесено и кръстосано.
Лично аз съм много бяла ,но искам да имам като нейния тен,ама най-много да стана червена на морето . Някак си по-матовата кожа при българите придава голяма екзотика..
Лично аз съм много бяла ,но искам да имам като нейния тен,ама най-много да стана червена на морето . Някак си по-матовата кожа при българите придава голяма екзотика..
Може да си сложиш от онези неща за бронз. Или пък да се напръскаш с онези спрейове там, сеш се професионалните.
Може да си сложиш от онези неща за бронз. Или пък да се напръскаш с онези спрейове там, сеш се професионалните.
Прав си,аз мислех да ходя на солариум ,ама се отказах,защото ще ми навреди на кожата ,а и ми казаха че се получава рак от това.Благодаря за съвета
Като отидеш на море, няколко дни се мажи със слънцезащита (висок фактор) и се излагай на слънце постепенно. После си вземи олио със висок фактор пак и се мажи. Така постепенно се прихваща тен и не би трябвало да изгориш. Ама все пак гледай да вземеш добри продукти, което не знам реално какво значи, щото такива неща не ползвам, освен по лицето и деколтето... Някой да те насочи от какво е доволен.
Ако не, има автобронзанти бол на пазара.
Като отидеш на море, няколко дни се мажи със слънцезащита (висок фактор) и се излагай на слънце постепенно. После си вземи олио със висок фактор пак и се мажи. Така постепенно се прихваща тен и не би трябвало да изгориш. Ама все пак гледай да вземеш добри продукти, което не знам реално какво значи, щото такива неща не ползвам, освен по лицето и деколтето... Някой да те насочи от какво е доволен.
Ако не, има автобронзанти бол на пазара.
Благодаря за съвета!
Прав си,аз мислех да ходя на солариум ,ама се отказах,защото ще ми навреди на кожата ,а и ми казаха че се получава рак от това.Благодаря за съвета
От няколко солариума рак няма да получиш. От няколко години на слънце шанса е драстично по-висок. :D
На слънце с хубава протекция в една съседна тема имаше едно момче с изгаряне, обяснил съм писал съм там за слънцезащитата, виж я. ;)