PDA

View Full Version : Какво да правя..?

Firstprime
08-06-2018, 00:34
Добър вечер!

Ще се опитам да бъда възможно най-кратък..

Към краят на Май се запознах с една изключителна жена. Още от мигът, в който я видях знаех, че нещо ще се случи. Имахме изпит зедно, и така стана, че после се срещнахме в кафето и се разговирихме. Разменихме си контактите и от тогава не сме спрели да си пишем и да говорим. Тя е стюардеса, естествено не прекарва особено време в България. Поради тези обстоятелства и други не сме успели все още да направим тази първа среща. Но мога да кажа лично, че аз нямам нищо против да я чакам, защото знам, че си заслужава. Преди месец в един от нашите разговори тя ми спомена, че бившият ѝ приятел, който в продължение на година и повече го е нямало никакъв, нулев контакт, ѝ е писал. Тя ми призна, че чувствата му към него са били силни и поради този фактор тя се обърка към това, какво иска. Опитах се да приема това с максимално разбиране. На 20-ти Юли си уговориха среща, на която да разговарят. Така се случи, че той я посрещна на летището и ѝ предложил да опитат отново, при което тя е приела. За човек, който е доста емоционален.. се чувствах като боклук.. но това не ме спря. Трудно се отказвам от нещо щом си го наумя. Продължих да си пиша и да си разговарям с нея без да споменавам този човек. Преди около 2 седмици имахме кратък разговор, при който леко ми вметна, че може би нещата между тях може ѝ да не се получат или не са се получили. Не казвам, че е така, просто с такова впечатление останах. Идеята в случая е, че аз и тя имаме страховито много общи неща, на почти всички теми, на които дискутираме имаме общо мнение.. дали за животът, дали за любовтта.. Луд съм по нея. Влюбен съм в нея. Казвал съм ѝ го.
Не знам какво ще стане за напред, но както споменах по-горе, много, ама много трудно се отказвам. Другото, което е, че не мога да бъда само приятел с човек, в който съм влюбен. Не мога да бъда приятел с някого, знаеки, че някой друг докосва душата ѝ. За мен е или всичко или нищо. Усещам, че все ощр има нещо между нас. Може и да съм луд. Но поне по последните ни разговори моята преценка е, че има надежда, дори и малка.

Обръщам се към вас драги съфорумници. Какво да правя? Да продължа ли да се опитвам с нея? Рядко изпитвам такива чувства към някой, знам, че са истински и силни..
Наясно съм с факта, че може тези чувства да останат несподелени. Но нещо отвътре ме бута към нея..
Тя се връща на 24-ти Август, и мисля да я посрещна. Опитвам се да нямам много големи очаквания към това, какво може да се случи..

Оценявам всякакви отговори, колкото по-честни, толкова по-добре. Благодаря ви предварително! :)

HollyGolightly
08-06-2018, 04:30
Не споделяш много информация за нея, за вашето общуване, освен че е ежедневно, а и не ви познаваме та не знам дали някой ще може да ти даде отговор с точност.
Но моето лично мнение е, че след като толкова лесно се е върнала при него, значи тя още не е готова да затвори страницата от този етап на живота си и да почне нова връзка. Според мен това няма да е последния път в който се опитва да започне отново с него, сигурно не е и първият. Сам си реши дали искаш да си резервен план за времето в което не са заедно и слушател за драмите в които сама се вкарва. И освен това като се видите поговори с нея и виж дали тя реално има някакви чувства към теб и дали поне хипотетично има желание за нещо повече.

RapExotic
08-06-2018, 15:15
мога да кажа лично, че аз нямам нищо против да я чакам, защото знам, че си заслужава.
...
Така се случи, че той я посрещна на летището и ѝ предложил да опитат отново, при което тя е приела.

Как по-точно реши, че си заслужава? Или просто те размотава за да си чеше егото или е твърде наивна и не знае какво иска. И в двата случая не си заслужава.

nqmamNervi
08-06-2018, 17:08
професията ѝ е такава, че постоянно пътува, събужда се в различни точки от земното кълбо и вероятно се запознава с много хора непрекъснато. сериозна връзка от разстояние е обречена в този случай.
"аз нямам нищо против да я чакам, защото знам, че си заслужава"
това е пълна глупост. тя ти говори за бившия си и как са се събрали, а ти си склонен да чакаш да се разделят и да си нейната резерва? ако имаше някакви симпатии към теб, щеше просто да зареже предишния и да започне на чисто с теб. просто продължи напред и спри да контактуваш с нея. долно е и от твоя и от нейна страна. в момента ти си в ролята на гладно куче, което скимти около нея и ѝ отдава внимание, докато тя ти подхвърля по някой залък от време на време, колкото да те държи наоколо.
има много момичета, тя не е последната.
много вероятно е да не вземеш предвид този съвет, а да го приемеш като лична нападка, но все пак успех от мен

Firstprime
08-06-2018, 22:21
Прочетох ви отговорите.. всеки един от вас има право. Наистина не искам да се залъгвам или да бъда нечии резервен план. Чувството не е приятно. Предполагам всеки го е изпитвал. Реално ако този човек не беше се появил от нищото да ѝ пише, нещата щяха да бъдат различни. Тя точно го беше превъзмогнала.. но уви. Чувствата, които витаят в сърцето не могат да се скрият лесно. Не е честно спрямо теб и спрямо другият човек. Трудно е, когато се намираш в подобна ситуация. Чувствата ми към нея са силни.. много силни.. но всички имате право. Ще помисля какво да правя. Ако се стигне все пак до това да се видим, ще поговря с нея. Благодаря ви! :)

saskou
08-13-2018, 00:56
Проблема е там, че много трудно се отказваш. Дефинирай "изключителна жена", че ми стана интересно.

bijou
08-13-2018, 09:21
Според мен тя е точно от тоя тип жени, които винаги искат повече. Не и е било достатъчно това да е с теб, искала е повече внимание или обич или каквото и да е и се е върнала за секунда към бившия. Или това или просто наистина го обича, повече.

Не знам, много нестабилна ми се вижда тази връзка, аз ако бях на твое място, щях да опитам още веднъж най-много и ако нещата не се получат, щях да продължа напред.
Недей се увърта много в някви любовни триъгълници, моя близка приятелка по същия начин почти 3 години гонеше една, която хем нея обича, хем бившата и накрая си остана сама с депрсия. Няма смисъл.

saskou
08-13-2018, 17:36
Този коментар беше за една друга тема... disregard.
Иначе, май говориш за едни други "вързки"... :D

TrollFactory
08-15-2018, 14:38
Тя е стюардеса, естествено не прекарва особено време в България.
Още тук става ясно, че нямате бъдеще. Да предположим, че си умен и няма нужда да пояснявам как едва ли ще предпочете теб пред своята професия.

Опаа, и още нещо:

Тя ми призна, че чувствата му към него са били силни и поради този фактор тя се обърка към това, какво иска. Опитах се да приема това с максимално разбиране. На 20-ти Юли си уговориха среща, на която да разговарят. Така се случи, че той я посрещна на летището и ѝ предложил да опитат отново, при което тя е приела.

Преди около 2 седмици имахме кратък разговор, при който леко ми вметна, че може би нещата между тях може ѝ да не се получат или не са се получили. Не казвам, че е така, просто с такова впечатление останах.
Ясно е, че надеждата умира последна...

Идеята в случая е, че аз и тя имаме страховито много общи неща
Пич, стига глупости! ТА ТЯ Е СТЮАРДЕСА и само от тоя факт може да ти кажа, че каквото и общо на пръв погле да имате, то отстъпва място пред много повече НЕОБЩИ между вас неща.

, на почти всички теми, на които дискутираме имаме общо мнение.. дали за животът, дали за любовтта..
Тя просто си говори с теб убива време докато е на земята. Та това са теми, които са винаги много general изобщо. Общи неща значи да сте от един град, едно училище, да имате общи приятели... А някакви такива skype теми не са абсолютни и винаги са само част само от просто един разговор, с който се убива време.

Луд съм по нея. Влюбен съм в нея. Казвал съм ѝ го.

Кофти... Едва ли ще бъде споделена любов.

Не знам какво ще стане за напред, но както споменах по-горе, много, ама много трудно се отказвам. Другото, което е, че не мога да бъда само приятел с човек, в който съм влюбен. Не мога да бъда приятел с някого, знаеки, че някой друг докосва душата ѝ. За мен е или всичко или нищо. Усещам, че все ощр има нещо между нас. Може и да съм луд. Но поне по последните ни разговори моята преценка е, че има надежда, дори и малка.

Пак казвам, тя е стюардеса и само по този критерий на нещата може да отсъди всеки, че нищо общо не открива между вас.

Обръщам се към вас драги съфорумници. Какво да правя? Да продължа ли да се опитвам с нея?

ТВЪРДО НЕ!

Рядко изпитвам такива чувства към някой, знам, че са истински и силни..
Ще намериш друга!

Наясно съм с факта, че може тези чувства да останат несподелени. Но нещо отвътре ме бута към нея..
Сам си даваш сметка.

Тя се връща на 24-ти Август, и мисля да я посрещна. Опитвам се да нямам много големи очаквания към това, какво може да се случи..
Не ходи да я посрещаш. Вероятно е озни да е там и да ти насини окото.

bijou
08-16-2018, 09:45
^ Само не разбирам, защо постоянно повтаряш 'тя е стюардеса, тя е стюардеса', все едно е някаква светица.. :lol:

s0b1esk1
08-16-2018, 11:21
ако си съгласен докато е с теб да си мисли за него - ок, действай.

не искам да те параноясвам още повече, но стюардесите не са лоялни

bijou
08-17-2018, 09:44
Хора, защо всички оправдавате това, че въпростното момиче не е с него или той да не бъде с нея, заради професията й.. :lol:
Какви са тия малоумни неща стюардесите не са лоялни, ама тя е стюардеса дрън дрън.? Наистина не разбирам :lol:

Тя не е с него, защото е СТЮАРДЕСА. Тя не е с него просто защото 1.обича бившия си повече и 2. връща се към автора, само когато и е самотно и скучно.

nqmamNervi
08-17-2018, 16:59
Хора, защо всички оправдавате това, че въпростното момиче не е с него или той да не бъде с нея, заради професията й.. :lol:
Какви са тия малоумни неща стюардесите не са лоялни, ама тя е стюардеса дрън дрън.? Наистина не разбирам :lol:

Тя не е с него, защото е СТЮАРДЕСА. Тя не е с него просто защото 1.обича бившия си повече и 2. връща се към автора, само когато и е самотно и скучно.
професията е такава, че прави поддържането на сериозна връзка почти невъзможно
както и дава много възможности на практикуващите я за неангажиращ секс без кой знае какъв шанс партньора да разбере (понеже е на 193891203км)
това ме накара да се замисля дали стюардесите са нелоялни, защото са стюардеси, или са стюардеси, защото са нелоялни

bijou
08-17-2018, 19:32
професията е такава, че прави поддържането на сериозна връзка почти невъзможно
както и дава много възможности на практикуващите я за неангажиращ секс без кой знае какъв шанс партньора да разбере (понеже е на 193891203км)

Не е баш такава.
+българските стюардеси пътуват главно 98% от времето само из Европа на къси полети и то не всеки ден. Напълно възможно си е да си имаш сериозна връзка със стюардеса.

Necrologist
08-17-2018, 21:58
Не е баш такава.
+българските стюардеси пътуват главно 98% от времето само из Европа на къси полети и то не всеки ден. Напълно възможно си е да си имаш сериозна връзка със стюардеса.

Не, класическият българин предпочита жена му да е заключена в тях за да готви и да чисти докато него го няма.
Само и единствено тогава тя му е вярна.

dexofen
08-17-2018, 22:16
Не, класическият българин предпочита жена му да е заключена в тях за да готви и да чисти докато него го няма.
Само и единствено тогава тя му е вярна.

Не е далеч от истината за съжаление. Ко да се прави, Бай Ганьо е национален герой :D и идол :D

nqmamNervi
08-18-2018, 06:52
Не е баш такава.
няма значение къде пътува, факт е, че през голяма част от времето ще бъде далеч от партньора си
не твърдя, че е напълно невъзможно да съществува такава връзка, а че е доста трудно и не е за всеки
това за Бай Ганьо е глупост, защото е общо човешко качество да искаш да прекарваш повече време с половинката си
това не означава да е вързана за теб и да ти готви
но пък ако си ОК с това да поддържате връзка предимно по скайп - супер, аз не бих си го причинил