Влез

View Full Version : Какви продукти ползвате за баня за къпане?

dexofen
08-09-2018, 20:09
:D
и отзиви ест :D

Аз ползвам за тяло Nivea Men Deep и Cottage men с мента и лайм. За коса - Nivea Men Anti dandruff cool menthol :D

tori
08-09-2018, 20:41
99% от нещата ми за къпане са Dove. Тестват на животни и имат джънк, но са единствените, които ми понасят. Каквото и да ползвам като шампоан, балсам, сапун и душ-гел, с какъвто и аромат да е, ми действа добре - не ми изсушава, не се изпъпчвам, не ме сърби. Понякога се случва да ползвам някакви неща на Балеа - харесвам им основно професионалната част от нещата за коса, а и са евтини и не тестват ама доста бързо ми втръсват.
Виж, нешата за лице са ми по-интересни - там редовно пробвам нещо ново, сменям неща и а-у. В момента съм с гел за всякакъв вид кожа на лицето от марката на Лили, мисля че беше с лайка, ексфолианта ми беше орифлейм ама свърши и трябва да взема нов някакъв. Като цяло на орифлейм нещата за измиване на лице ме кефят бая, хималая ми беше харесал гела в зелено за нормална и суха кожа, има един английски гел за лице от ТТ маркет, за който умирам ама последно го нямаше в магазина. Всъщност, всичко за суха кожа ми е добре на муцуната.

dexofen
08-09-2018, 20:55
99% от нещата ми за къпане са Dove. Тестват на животни и имат джънк, но са единствените, които ми понасят. Каквото и да ползвам като шампоан, балсам, сапун и душ-гел, с какъвто и аромат да е, ми действа добре - не ми изсушава, не се изпъпчвам, не ме сърби. Понякога се случва да ползвам някакви неща на Балеа - харесвам им основно професионалната част от нещата за коса, а и са евтини и не тестват ама доста бързо ми втръсват.
Виж, нешата за лице са ми по-интересни - там редовно пробвам нещо ново, сменям неща и а-у. В момента съм с гел за всякакъв вид кожа на лицето от марката на Лили, мисля че беше с лайка, ексфолианта ми беше орифлейм ама свърши и трябва да взема нов някакъв. Като цяло на орифлейм нещата за измиване на лице ме кефят бая, хималая ми беше харесал гела в зелено за нормална и суха кожа, има един английски гел за лице от ТТ маркет, за който умирам ама последно го нямаше в магазина. Всъщност, всичко за суха кожа ми е добре на муцуната.

Аз нещо не ме кефи миризмата на Dove за мъже. Мирише ми на възрастен доцент по физика. :D
Балеа харесвам серията против акне, soft and clear, измивния им гел им е прозрачен и мн евтин и бърз за употреба. Имат хубави и сравнително евтини маски за лице.
Иначе аз пропуснах за лице да кажа с какво се мия-
като се къпя ползвам на Garnier гела за лице с активен въглен (неслучайно като се къпя, иначе ако само се мия, изсъхва на различни места, много трудно се отмива, особено от брадата, излизам с него и ме питат в коя мина работя :D )
Иначе за ежедневието ползвам точно на balea soft and clear гела със салицилова киселина и бисаболол. Много е лек и прозрачен.
Скоро ще си взема на Нивея нещо, че на гарниер гела ми почти свърши. Мисля Nivea Men deep или sensitive :D

От душ пяната на Нивеа съм мн доволен, въпр че е дамска е перфектна за пътувания и за по-екстремни ситуации на къпане.

tori
08-09-2018, 21:07
Да, маските на балеа са готяни - и за лице, и за коса. Ама един измивен си бях вземала техен, който беше блестящ и миришеше на нещо кофти - мисля, че ми блъскаше на гел/акрил за нокти, та ми беше неприятен даже да го доизразходя.
А, а пък за маските за лице на балеа (не знам само аз ли съм) - бях вземала няколко пъти сашенца от черната отлепяща и беше бая добра, после си купих пълноразмерната и НИЩО общо. Сашето е някаква гъста такава, приятна, мирише хубаво, не се стича от мен; пълноразмерната е една мътна и кървава - разделя се, мирише на спирт, разтича се, всичките ми домашни дрехи са черни, понякога не изсъхва добре и не вади нищо от порите.
Наскоро пробвах някаква кутийка като кутийка от мед в заведенията, от тези на балеа пак, за през нощта се слага и на др ден отмиваш. Омг, прекрасна е! А и ми стигна за 3-4 мазания, включително и по тялото. Действа ми много успокояващо на някакви раздразнения или на ухапано от комар, заглажда и хидратира. Идеална просто! Трябва да си взема още от нея ама само в сашенца, дори и да са я пуснали пълноразмерна.

dexofen
08-09-2018, 21:17
Да, маските на балеа са готяни - и за лице, и за коса. Ама един измивен си бях вземала техен, който беше блестящ и миришеше на нещо кофти - мисля, че ми блъскаше на гел/акрил за нокти, та ми беше неприятен даже да го доизразходя.
А, а пък за маските за лице на балеа (не знам само аз ли съм) - бях вземала няколко пъти сашенца от черната отлепяща и беше бая добра, после си купих пълноразмерната и НИЩО общо. Сашето е някаква гъста такава, приятна, мирише хубаво, не се стича от мен; пълноразмерната е една мътна и кървава - разделя се, мирише на спирт, разтича се, всичките ми домашни дрехи са черни, понякога не изсъхва добре и не вади нищо от порите.
Наскоро пробвах някаква кутийка като кутийка от мед в заведенията, от тези на балеа пак, за през нощта се слага и на др ден отмиваш. Омг, прекрасна е! А и ми стигна за 3-4 мазания, включително и по тялото. Действа ми много успокояващо на някакви раздразнения или на ухапано от комар, заглажда и хидратира. Идеална просто! Трябва да си взема още от нея ама само в сашенца, дори и да са я пуснали пълноразмерна.

Мярнах това за през нощта онзи ден ама не знаех какво е и не го опитах, ама ще ки взема ако ми попадне. Черната отлепящата е яка, другата дето е като кърпичка не я харесвам. Като цяло не съм голям фен на кърпичките тбх. Много са ми лигави, дори на гарниер. Тази в кутийката като мед, как се казва, какъв цвят е кутийката :D
Аз си взех една зелена опитах с матча, лайм и пепел от лава. 3 минутна дълбокопочистваща. Готина беше, доста мек станах :D :D :D
Взел съм и една почистваща за смаляване на пори със салицилова киселина, но не съм опитал още. Reinigende maske klart die Haut mit weisser Tonerde und Zink.
Ниш не разбирам от немски, някаква бяла кал и цинк май.

Нивеа отлепващата също е готина. Преди време продавах от алиекспрес едни черни отлепващи в пакетчета, много евтини и пак вършеха работа. Пилатен се казваха. :D

Ivaaaaa
08-09-2018, 21:28
Ми аз много харесвам тази маска, както ще видите:

http://prikachi.com/images/991/9381991I.jpg

И гледам никога да не оставам след нея. Ползвам я след всяко миене на косата, тоест през ден, за да почисти кожата добре от балсама или маската за коса , че и шампоана, които съм ползвала, защото не са хубави за кожата и запушват порите. Преди като че ли ми действаше по-добре, убиваше пъпчиците, щипеше ми, сега не точно. Но ще продължа да си я ползвам, защото съотношението цена:качество е перфектно. Не мога да повярвам как нещо толкова евтино има толкова добър състав. Останалата грижа може би ще опиша друг път, че е дълга и широка.

dexofen
08-09-2018, 21:36
Ми аз много харесвам тази маска, както ще видите:

http://prikachi.com/images/991/9381991I.jpg

И гледам никога да не оставам след нея. Ползвам я след всяко миене на косата, тоест през ден, за да почисти кожата добре от балсама или маската за коса , че и шампоана, които съм ползвала, защото не са хубави за кожата и запушват порите. Преди като че ли ми действаше по-добре, убиваше пъпчиците, щипеше ми, сега не точно. Но ще продължа да си я ползвам, защото съотношението цена:качество е перфектно. Не мога да повярвам как нещо толкова евтино има толкова добър състав. Останалата грижа може би ще опиша друг път, че е дълга и широка.

Ихааа, бая си се заредила. А на бг отзад какво пише на стикера? Щот от на немски нещо не разбирам, ама съдейки по картинката си мисля нещо за кал от мъртво море например?
dm имат доста качествени продукти, и аз много очуден останах. И те и лили са ми любими места за продукти за лична хигиена. В елитис самото посещение е нехигиенично, поне в моя град :D

tori
08-09-2018, 22:22
Ами, много не помня какво имаше в синята, но е при сашенцата. Такава птозрачна кутийка като от мед, както казах, със ярко син целуфан отгоре, в ярко синя кутийка е сложена, самата маска вътре е синьо-прозрачна. Нарисувано беше нещо отгоре, за да имитира корейски/японски неща. Трябва да я пробваш, защото е безбожно чудесна, поне за мен, и както казах - ми заглажда, успокоява, хидратира... В дни, в които ми е дошла малко изпитата вода много ми съживява лицето. <3 Само хубаво мога да кажа за нея, наистина. <3
Ива, да, тая дето си показала е много готина също, но и на мен ми щипе малко, та избягвам да я купувам, плюс че има други видове, където пак изчистват, а не ми щипят. Въобще неща, където щипят, не ми харесват. Единствено от щипещите неща си харесвам хиалуроновата киселина - доста ми е приятна на лицето.

dexofen
08-10-2018, 08:15
Някой има ли идея що депилиращите кремове на Вийт са мн по-скъпи от да речем на Дева? Марката ясно, окей. Ама 5 пъти разлика в цената е бая :D
За една специфична област ги ползвам... и се чудя да не би на veet да са мноооого по добри нещо? На евелин ли как се казва там нз съм опитвал мъжкия депилиращ ама никак не работи добре и има много странна миризма.

Ivaaaaa
08-10-2018, 18:52
На мен ми харесва този розовия на дева за чувствителна кожа. На вийт лентичките действително са по-добри от останалите, но крема не мисля. Препоръчвам ти го.
И да, от кал и тази маска. Има и цинк. Мързи ме да отида до банята да прочета :д

dexofen
08-10-2018, 20:41
На мен ми харесва този розовия на дева за чувствителна кожа. На вийт лентичките действително са по-добри от останалите, но крема не мисля. Препоръчвам ти го.
И да, от кал и тази маска. Има и цинк. Мързи ме да отида до банята да прочета :д

В момента зеления на дева ползвам. Въпреки че мирише на бензин, пак е по-добре от ножче и порязване "някъде" :D
В тези кремове има нещо интересно, защото като реагират с алуминиево фолио дълго време и посиняват :D

Ivaaaaa
08-10-2018, 20:55
Не съм ползвала досега депилатоар, който да не миреше зле. Винаги съм си милела, че е даради уреята в тях.

dexofen
08-10-2018, 21:10
Не съм ползвала досега депилатоар, който да не миреше зле. Винаги съм си милела, че е даради уреята в тях.

Уреята не е ли без аромат и цвят в чист химичен вид? Евентуално леко на амоняк.

Ахааа, ето каква била причината.
https://health.howstuffworks.com/skin-care/beauty/hair-removal/hair-removal-creams-smell.htm

LoadRunner
08-10-2018, 21:13
Тео+вода по няколко пъти на ден.

dexofen
08-10-2018, 21:19
Тео+вода по няколко пъти на ден.

И на косата ли Тео? :D Аз не знам бтв тяхната гама, какви неща имат. Знам само за сапуни.

Ivaaaaa
08-10-2018, 21:21
Уреята не е ли без аромат и цвят в чист химичен вид? Евентуално леко на амоняк.

Ахааа, ето каква била причината.
https://health.howstuffworks.com/skin-care/beauty/hair-removal/hair-removal-creams-smell.htm

Същата статия прочетох. Чувала съм, че повечето хидратиращи кремове с урея(?) миришат гадно и оттам тази асоциация ми остана.

dexofen
08-10-2018, 21:27
Същата статия прочетох. Чувала съм, че повечето хидратиращи кремове с урея(?) миришат гадно и оттам тази асоциация ми остана.

И аз си мислех така, ама се сетих за едни опити за извличане на урея от урина. С изпаряване, после филтрация и т.н. че от там помня че не миришише. Урината обаче докато се вари, за да се изпари мирише мега зле.

Eто който иска да си направи Home made уреа и домашен увонител с урина
https://www.youtube.com/watch?v=sfldS5hqWYA

LoadRunner
08-10-2018, 21:57
И на косата ли Тео? :D Аз не знам бтв тяхната гама, какви неща имат. Знам само за сапуни.

Косата я къпя всеки ден само с вода и веднъж на седмица, две с Кетозал

dexofen
08-10-2018, 21:59
Косата я къпя всеки ден само с вода и веднъж на седмица, две с Кетозал

Ааа ясно, разбирам. И аз имах подобен проблем, ама ползвах на ducray и едно в една бутилка със синя капачка, не помня вече името. :D Ох майко като се сетя дюкретата как воняяят особено по-специалните ....

Ivaaaaa
08-11-2018, 13:02
И какво правиш с това да си миеш косата само с вода? Нищо. Даже може да й навредиш. Добре, че си мъж и не си личи какво става.

dexofen
08-11-2018, 13:55
И какво правиш с това да си миеш косата само с вода? Нищо. Даже може да й навредиш. Добре, че си мъж и не си личи какво става.

Амм то мъж ли еее? Аз не го познавах. Сега като се замисля тва отчасти обяснява и защо точно кетозал на химакс фарма :D
Хич не я харесвам тази фирма, парацетамолът им и аналгинът им са като тебешир да пиеш :D

При нас мъжете също си личи ппц. Учудвам се как не му става мазна, ппц при такива заболявания гъбични става мазна.

LoadRunner
08-11-2018, 16:06
Примерно си махам лака за коса който съм сложил за деня и си стои цял ден. А на сутринта съм смачкан и трябва малко да се приведе в ред, така че има нужда да се почне на чисто. Как ще не си личи, на мен нищо ми няма на косата ама не знам да има разлика в мъжките и женските коси.

Ivaaaaa
08-11-2018, 17:21
Слагаш лак и отмиваш само с вода? :ооо
Защото при вас постоянното подстригване не позволява да се види реално колко си увреждате косата, защото докато това стане, вече сте махнали започналото увреждане с нова здрава коса.

LoadRunner
08-11-2018, 18:45
Ами да, отмива се, щом го практикувам вече толкова години. Косата ми си стои все гъста да чукна на дърво, ама и да не чукам това си е ген, и баща ми на 50+ косата си му е на мястото, макар че не знам дали точно от бащата зависи косата, май беше от дядото (и двамата ми дядовци са били плешиви а аз нямам индикации за нещо подобно)

LoadRunner
08-11-2018, 18:48
Между другото в лаковете има доста витамини които всъщност подхранват, а свойството на лака да "запечатва" пази косата от атмосферните условия, и съответно косата има малък допир с околността :д и не знам кое би я направило "болна" както казваш ти....

Ivaaaaa
08-11-2018, 19:26
О, да, със сигурност силиконите, алкохолите, парабените и парфюмите са полезни за косата. Не съм ползвала никога спрей за коса и не съм виждала съставите им, но няма и нужда, за да знам, че това бетониране не е полезно за косата, а за инхалирането пък да не говорим.

Ivaaaaa
08-11-2018, 19:29
https://www.livestrong.com/article/79654-hairspray-harmful/
Първото нещо, което ми излиза като напиша в гугъл hair spray ingredients

LoadRunner
08-11-2018, 20:50
Относно инхалацията съм го изпитал от първо лице като бях малък и си пръсках в банята пред огледалото, нормалните неща. Но след дълъг период усетих че аз всъщност го дишам това нещо, и от доста време насам го ползвам в една голяма стая на отворена врата и после излизам и почти не вдишвам от изпарянията, по моята логика си остават в стаята, утаяват се някъде си в стаята (по предмети и под) и като минавам с прахосмукачка и чистя прах съответно ги отстранявам заедно с праха при нормалното чистене на апртамента. Втория вариант който най често се случва е да има течение в апратамента (нормално нещо при отворени врати) и по-голямата част си излиза навън, като съответно аз пак се старая да не вдишвам.
Относно попадането по кожата- мия си лицето просто с вода после евентуално може да сложа малко крем за лице (nivea for men).
Практикувам го от над 10 години, не мога да кажа че не е безвредно но със сигурност е преживяемо. Предполагам че и доста от химиите които приемам на ден плюс тези от цигарите и храната, та доста от тези химии ги изхвърлям с потта защото тренирам разни неща редовно, и се потя редовно.
(между другото от едно известно време като чистя с прахосмукачка и бърша прах си слагам маска за прах, ефекта от вдишването на прах е пагубен за организма, ама тя мъдростта идва с годините)

dexofen
08-11-2018, 21:35
Относно инхалацията съм го изпитал от първо лице като бях малък и си пръсках в банята пред огледалото, нормалните неща. Но след дълъг период усетих че аз всъщност го дишам това нещо, и от доста време насам го ползвам в една голяма стая на отворена врата и после излизам и почти не вдишвам от изпарянията, по моята логика си остават в стаята, утаяват се някъде си в стаята (по предмети и под) и като минавам с прахосмукачка и чистя прах съответно ги отстранявам заедно с праха при нормалното чистене на апртамента. Втория вариант който най често се случва е да има течение в апратамента (нормално нещо при отворени врати) и по-голямата част си излиза навън, като съответно аз пак се старая да не вдишвам.
Относно попадането по кожата- мия си лицето просто с вода после евентуално може да сложа малко крем за лице (nivea for men).
Практикувам го от над 10 години, не мога да кажа че не е безвредно но със сигурност е преживяемо. Предполагам че и доста от химиите които приемам на ден плюс тези от цигарите и храната, та доста от тези химии ги изхвърлям с потта защото тренирам разни неща редовно, и се потя редовно.
(между другото от едно известно време като чистя с прахосмукачка и бърша прах си слагам маска за прах, ефекта от вдишването на прах е пагубен за организма, ама тя мъдростта идва с годините)

Ппц, според мен са летливи и не се "утаяват". А и косата не зависи от дядото, споко :D. Няма чак такива сложни генни зависимости да се скипва цяло поколение. Може да зависи И от него, но не само от него.
Нивеа мен кремът е хубав, ама няма да свали ако има силикони.
От цигарите "химикалите" няма да може да излязат с потта.
Да това за маската е добра идея. Може и с обикновена медицинска. Аз също си слагам, защото от праха мн кашлям после, а и прахосмукачката ни е мн стара и от едната страна смуче, а от другата дими като икарус :D

Иначе по въпроса за лака. Вероятно няма да може да се отмие само с вода, тъй като полимерите (гума арабика, поливинил пиролидон и тн напр) са неразтворими във вода. Това чисто теоретично. Но ако е накъсан полимер по някаква технология може да има шанс да се премахне физически.
Иначе практически, не съм ползвал стилизанти освен сух шампоан и то рядко.

Ппц, сори че любопитствам, но какво третираш с кетозала? Себореен дерматит ли?

dexofen
08-11-2018, 21:36
О, да, със сигурност силиконите, алкохолите, парабените и парфюмите са полезни за косата. Не съм ползвала никога спрей за коса и не съм виждала съставите им, но няма и нужда, за да знам, че това бетониране не е полезно за косата, а за инхалирането пък да не говорим.

Като вляза при моята фризьорка и салона е пълен с кифли и кат наркоман ставам, дишам ли дишам :D Ама сериозно ппц дразнят леко. Ама аз имам и странно предпочитание за миризми. Напр мн ме кефи аромата на изгорели газове.

LoadRunner
08-12-2018, 07:54
От цигарите "химикалите" няма да може да излязат с потта.
Напротив, с потта излизат много химикали от организма, кое, как, защо, колко, чети си в интернет.

Иначе по въпроса за лака. Вероятно няма да може да се отмие само с вода
Ми нали ти казах че така практикувам от десетки години, явно се отмива, може и да си остава малко но не ме бърка.

Ппц, сори че любопитствам, но какво третираш с кетозала? Себореен дерматит ли?
Нищо в момента, преди години имаше нещо, но забравих какво и помня че тоя шампоан подейства светкавично, беше го изписал лекар, май е било пърхот, сега си погледнах корените на косата, нямам ни една прашинка а от седмица не съм се 'кетозалвал.

Ivaaaaa
08-12-2018, 11:40
Фейспалм, прави ко знаеш. И как ще излязат никотина, катраните и тн... най-обичам да се образовам от интернет.

dexofen
08-12-2018, 12:14
Напротив, с потта излизат много химикали от организма, кое, как, защо, колко, чети си в интернет.

Ми нали ти казах че така практикувам от десетки години, явно се отмива, може и да си остава малко но не ме бърка.

Нищо в момента, преди години имаше нещо, но забравих какво и помня че тоя шампоан подейства светкавично, беше го изписал лекар, май е било пърхот, сега си погледнах корените на косата, нямам ни една прашинка а от седмица не съм се 'кетозалвал.

Никотинът не излиза през потта. Катраните пък съвсем. За газовете няма да обсъждаме изобщо.
През потта излизат други неща. Различни. И през урината също. Но главно са от по-различен тип. Много така грубо казано, ако си хапвал наскоро агнешко, което не е приготвено добре и мирише или пък например по spicy китайска храна ще усетиш специфичен аромат на потта и урината.
Има едни теории, че кафето (мляното) също повлиява аромата на урината и потта. Ако експериментирам скоро, ще споделя :D

Никак обаче не е подходящо да прилагаш кетозал, ако нямаш проблем. Кетозалът съдържа кетоконазол, което е антимикотик. Съответно не е много добра идея да го прилагаш, ако нямаш проблем, защото може след време да не ти действа. ;)
По принцип кетозал може да се използва и за профилкактика и е описано в листовката по начинът по който ти го слагаш. Обаче ппц в тази горещина е хубаво и друго да има освен толкова рядко да слагаш шампоан.

LoadRunner
08-12-2018, 15:09
Фейспалм, прави ко знаеш. И как ще излязат никотина, катраните и тн... най-обичам да се образовам от интернет.

ами врачански олигофрен цитирай ми поне къде съм писал че никотина и катрана се освобождава чрез потене? Може би трябва да видим какво обаче имаш предвид по тнт... аз умишлено не съм специфицирал защото:
В цигарата се съдържат над 4000 химически съединения, 90% от които са токсични и вредни!
Как става отвеждането на токсините?
Детоксикацията се осъществява с естественото изхвърляне на „отровите“ чрез черния дроб, бъбреците, червата, белите дробове и кожата.
и така вие двамата сте едни прости олигофрени при които се наблюдава в реално време как единия задава а другия разсъждава- относно клевета.
Аз затова казах, който иска, както иска да си търси информация, аз вече съм преминал през този процес и не смятам да губя време в ограмотяване на олигофрени. Никотина и катрана не са единствените съставки на цигарите.

LoadRunner
08-12-2018, 15:11
Никак обаче не е подходящо да прилагаш кетозал, ако нямаш проблем. Кетозалът съдържа кетоконазол, което е антимикотик. Съответно не е много добра идея да го прилагаш, ако нямаш проблем, защото може след време да не ти действа. ;)
По принцип кетозал може да се използва и за профилкактика и е описано в листовката по начинът по който ти го слагаш. Обаче ппц в тази горещина е хубаво и друго да има освен толкова рядко да слагаш шампоан.

Тук обаче може да си прав, като имам време ще попрочета защото го ползвам изцяло на своя глава.
Ако се чувстваш знаещ по тоя въпрос, като се занимая с проблема пак ще те питам.
В нас има достатъчно шампоани, просто аз не ги ползвам, но ще видя кога ще реша този казус.

Ivaaaaa
08-12-2018, 15:43
Леле, ти си идиот, мой човек. Не го приемай навътре, такива са фактите. Някак си не обичам да чета сайтове тип блиц, които ми дават съвети за здраве. Ти откъде знаеш колко съединения има? Щото аз отворих различни сайтове и видях различни цифри. В такъв случай даклако достоверен е интернет като източник на информация относно здравето? Дадох никотина и катраните като пример, защото ти твърдиш, че могат да се екскретирят с потта, а това не е така. Въобще екскрецията с пот във фармакологията например е нещо незначително и недостатъчно. Ако не вярваш на мен, питай фишката. А когато тези вредни съединения влязат в кръвообращението докато стигнат до екскреция (доколкото това е възможно изобщо) причиняват вреди там откъдето минат. Един прост пример за въглеродния оксид и диоксид, които водят до хиперкапния и хипоксемия, свързват се с хемоглобина, а първият газ си е токсичен. Тая токсичност нанася вреди, пък ти си се поти калкото щеш. Можеш да бъдеш агресивен идиот, колкото си щеш. Поредният пример, че на някои хора просто не си заслужава да си помага, защото вместо да се замислят, ще те заринат с камъни. Ти продължавай да се тровиш с лакове за коса и цигари и си мисли, че ги изхвърляш с потта. Боже.

dexofen
08-12-2018, 17:27
ами врачански олигофрен цитирай ми поне къде съм писал че никотина и катрана се освобождава чрез потене? Може би трябва да видим какво обаче имаш предвид по тнт... аз умишлено не съм специфицирал защото:
В цигарата се съдържат над 4000 химически съединения, 90% от които са токсични и вредни!
Как става отвеждането на токсините?
Детоксикацията се осъществява с естественото изхвърляне на „отровите“ чрез черния дроб, бъбреците, червата, белите дробове и кожата.
и така вие двамата сте едни прости олигофрени при които се наблюдава в реално време как единия задава а другия разсъждава- относно клевета.
Аз затова казах, който иска, както иска да си търси информация, аз вече съм преминал през този процес и не смятам да губя време в ограмотяване на олигофрени. Никотина и катрана не са единствените съставки на цигарите.

Е тази статистика е малко така....да речем популярна.
Ппц, черният дроб нищо не изхвърля, а обработва. Метаболизира казано научно.

Не е много подходящо да ми даваш съвети точно по това с което се занимавам. :D Препоръчвам ти като четеш статии за здравето да четеш от научни източници, или ако ти е трудно и не разбираш, от webmd например, дори уикипедия, ама не българският вариант.

Иначе наистина ме послушай относно кетоконазола, не прекалявай с употребата му.
Най-добрата опция е ако си пазиш координатите на предишния дерматолог, предписал кетозала да попиташ какво да правиш. Все пак трябва внимателничко, щото да не излезе пак заболяването.

dexofen
08-12-2018, 17:35
Относно химичния състав и токсичността на цигарения дим има написана мн добра глава в една книга How Tobacco Smoke Causes Disease: The Biology and Behavioral Basis for Smoking-Attributable Disease: A Report of the Surgeon General. Източникът е много авторитетен. От 2010 е вярно, но е мн хубава.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK53014/

Достъпът е свободен през сайта по-горе на националната мед. библеотека на САЩ, имаше я преди време и в замунда се търкаляше на pdf свалена. ;)

Ето и цялаата книжка
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK53017/

P.S. в един по-горен пост препоръчах четене на статии от webmd и тн че искам да добавя и medscape.

dream1707
08-30-2018, 14:32
Да си призная честно никога не съм разбирала особено много от този тип козметика. Просто ползвам неща, които ми попаднат и съм забелязала, че ми действат добре... пък какво има в тях си нямам идея.
Винаги в банята имам поне няколко различни шампоана, които сменям периодично, защото задържа ли се дълго с един и спира да ми влияе добре. Или поне аз така си въобразявам. В момента имам Loreal Sensi Balance, който приятеля ми си купи, но аз ползвам и един с активен въглен (май Carbo detox) на Bielenda. Маска на Hair Jazz, която ползвам веднъж в седмицата, защото е с масло от Ший и иначе омазнява (но много си я харесвам). В дните, когато не я ползвам, ползвам балсам.. Green Pharmacy мисля. Обикновено ползвам душ гел, но когато приятеля ми е решил да го изцърка целия на едно къпане, за да мирише на ягодки, ми се налага да ползвам сапун на Dove. Sebamed и Гинексид за знаете къде. Ексфолирам се с кафе и се мажа с бебешко олио, когато си бръсна краката. Май това е всичко.. не съм особено капризна.

gabriella22
09-06-2018, 20:31
В банята използвам:
-Като шампоани най-добре са ми действали един на Balea с овес, на Гарниер с мед, и може би на Schauma с кокосовата вода. Косата ми много бързо се омазнява и е много третирана, но с тези шампоани забравих за омазняването най-вече!
-След шампоана нанасям балсам-само този на Balea с овес отново, от всички други, които съм пробвала просто ми излиза пърхот или допълнително омазняване...
-След балсама слагам и маска, която е с маслина на марката Nature Revive течно злато, една уникална маска, която наистина ми помага, след баня косата ми е толкова мека, блестяща, не се омазнява бързо и съм наистина много доволна! Българска марка е. Използвах и една с витамини от AVON, но за жалост я спряха.
-Душ геловете на Nivea и L'angellica са ми просто любими! Остават кожата ми мека, хидратирана и някакво топло приятно усещане. Използвала съм душ-геловете на Avon и Oriflame, но за жалост единственото хубааво в тях е миризмата им по време на баня.
-Ексфолиант за тяло/скраб използвам само на Velnea от Lily, мирише на сладки бонбонки :D И прави кожата наистина мека, но я изсушава :)
-За лице използвам маска с арган и глина от Avon, също след баня си го ексфолирам със сода за хляб, а устните си ексфолирам със захар и мед :)

Сигурна съм, че забравям нещо.. Ама какво е не знам :)

tinka55
10-04-2018, 18:09
Всякакви.Но си правя домашни маски.

petia_hadzhidimitrova
11-22-2022, 08:48
Освен всичко се старая поне един път в седмицата да си правя скраб на тялото. Така открих великолепните скрабове за тяло на Letique. Със силата на естествени съставки с иновативните формули ексфолират нежно кожата и да я подготвят за последващи антицелулитни процедури.