PDA

View Full Version : Първият път

iovana1999
01-21-2019, 13:57
Здравейте! Не знам дали има такава тема вече, но се нуждая спешно от съвет
На 15 съм и вчера (20.01.2018г-3 дни след овулацията) с приятелят ми го направихме за първи път, но без презерватив (става въпрос за 3-4 вкарвания). Час преди това да се случи той беше свършил и след като го изкара продължи с ръка и свърши отново (извън мен). Искам да попитам дали има шанс да съм бременна, тъй като знам че се отделят секрети,също съдържащи сперматозоиди.И друго-днес усещам някаква странна болка в дясната част на корема. Има ли нещо общо със секса? Благодаря предварително!

9999
01-21-2019, 14:24
Има общо със секса, все пак ти е било за пръв път. Ще мине, освен ако нямаш разкъсвания (не знам колко е надарен младежа и дали не е действал грубо). Относно забременяването: да, отделят се секрети и не само, но не случайно еякулацията се извършва с тласък и изхвърляне под налягане и сила. Това изтрелва сперматозоидите навътре, помагайки им да достигнат до яйцеклетката. Не си представяй, че става толкова лесно. Освен това зависи от кинетичната им енергия, бля-бля-бля...и т.н. Лично аз не вярвам да е станал гаф, но не е излишно след две седмици да си направиш един тест, макар че то тогава може и да не се наложи. Сега тестът няма да покаже нищо. Според мен дишай спокойно.

iovana1999
01-21-2019, 19:17
Благодаря! А също искам да спомена, че се чу леко пукване,но нямаше кръв. Възможно ли е ципата да не е била разкъсана напълно и това лошо ли е?

9999
01-22-2019, 00:36
Всичко е нормално, дишай :) Кой е казал, че трябва задължително да има кръв? Всъщност в някои случаи няма, а в други има наличие на кръв при първите 2-3 пъти. Различни хора, различна анатомия. Успех и почетете малко за секса, методите на предпазване от болести и нежелана бременност. Прочетете повечко и за овулацията, за пукането на фоликулата, за периода, в който не е препоръчително да правите секс и т.н. Ако наистина изучите добре материята, дори можете да си позволите той да еякулира в теб, което би донесало и на твоя милост удоволствие от усещането и др. подобни. Но това е вече тънка материя и трябва да сте наистина много запознати. Хубавото е, че в мрежата има много информация по темата. А най-вече препоръчвам да говорите по темата с личните ви лекари. Не бива да се срамувате да водите такива разговори с компетентно лице, защото това си остава между вас, а джипито ще ви даде провесионален отговор (надявам се! Моята лична лекарка ме успокои много в един конкретен случай, когато бях още в гимназията). Това е секс, всеки го прави. По-добре е да сте образовани, отколкото бременни. Затова и лекарите предпочитат вие да бъдете информирани. Има и сформирани групи от професионалисти, които се занимават с това да образоват младите и неопитните. Разпитайте и посетете една такава беседа. Не се срамувайте от темата и това, че сте на 14-15 или 16 години. Щом вие сте решили да започнете полов живот, никой не може да ви спре, затова хората предпочитат да ви информират, за да не си отежнявате живота (не казвам "разбиете", защото дори и да родите когато сте непълнолетни, ако сте отговорни като личности, можете да водите пълноценен и успешен живот - родители, образование, кариера). Все пак, ако случайно нещо се обърка и теста за бременност покаже две черти, не взимайте прибързани решения. Точно в този момент трябва да сте най-отговорни (не само към евентуалното бебе, а и към вас и вашето здраве), затова споделете с родителите. Седнете, поговорете и решете кое ще е най-доброто в случая. Не подхождайте със страх в ситуацията, че ще ви се карат, че ала-бала ще ви накажат, четат конско или нещо по-тежко. Точно в тези моменти семейството се сплотява, а родителит изиграват именно ролята си на родители. Не прибягвайте до необмислени действия като аборти, хапчета за махане на ембриона и т.н. На света има много касапи, които биха ви съсипали бъдещата възможност да станете родители срещу едни бързи 100-200 лева. Пак пиша - говорете по темата и се образовайте. Успех и умната.