PDA

View Full Version : Нашите не ми дават да стоя до късно навън

getov1914
09-04-2019, 15:07
Общо взето нашите не ми дават да стоя до късно навън аз съм на 14 и съм в компания само от 16 годишни предишния месец всичко беше ок нашите ми даваха до около 12 но сега изведнъж искат в 10:30 да съм унас живея в малък град където полицайте не правят проблем с стоенето до късно всеки се познава с другия и общо взето спокоен град как мога да ги накарам пак да ми дават??

haritov
09-04-2019, 19:48
Вашите са прави!

inewton
09-05-2019, 04:00
Какъв е смисълът от стоенето до късно?

Грозния
09-05-2019, 16:59
Какъв е смисълът от стоенето до късно?Пиене на алкохол, забиване на мацки и правене на секс може би?!?

inewton
09-06-2019, 10:12
Пиене на алкохол, забиване на мацки и правене на секс може би?!?
В това няма много смисъл. Въпреки че ако на детето се дава свобода е по- вероятно да стане качествен човек след това.

Ти правил ли си секс на 14, пил ли си алкохол?

anonymous1043668
09-06-2019, 12:39
Ти правил ли си секс на 14, пил ли си алкохол?

Ами отче от тази възраст се започва. Не знам за Грозния, но всички пропадняци от най - ранна възраст се пропиват и проеб*ват.

Въпреки че ако на детето се дава свобода е по- вероятно да стане качествен човек след това.

За нещастие въпросното дете трябва да иска да стане качествен човек след време, държането в изолация в повечето случаи не стига.

inewton
09-07-2019, 05:28
За нещастие въпросното дете трябва да иска да стане качествен човек след време, държането в изолация в повечето случаи не стига.

Нали и аз това казвам. Всеки иска това, което няма. Така че ако има повече свобода и опита нещата, които иска има по- голяма вероятност после да се откаже от тях.

anonymous1043668
09-07-2019, 07:15
Нали и аз това казвам. Всеки иска това, което няма. Така че ако има повече свобода и опита нещата, които иска има по- голяма вероятност после да се откаже от тях.

Но дори и на свобода пак е вероятно детето да се зариби и да пропадне. Следователно всичко се опира до неговото желание какво да прави с живота си и какъв да стане.

inewton
09-07-2019, 11:46
Но дори и на свобода пак е вероятно детето да се зариби и да пропадне. Следователно всичко се опира до неговото желание какво да прави с живота си и какъв да стане.
Така е, но когато на детето се дава повече свобода има по- голяма вероятност след това да не пропадне. Известно е в психологията. Естесттвено, всичко трябва да е умерено. Не трябва да се стига до свободия.

Грозния
09-07-2019, 11:59
Ти правил ли си секс на 14Не, но вече ми се искаше!

на 14, пил ли си алкохол?Пил съм и от доста по-рано.

inewton
09-07-2019, 12:35
Не, но вече ми се искаше!
И какво си изгубил като не си?

Пил съм и от доста по-рано.
И аз, но не съм се напивал. По- късно започнах, но това няма значение. Имам много познати, на които не са им забранявали алкохол и цагари, а сега нито пият, нито пушат.

anonymous1043668
09-07-2019, 19:09
Така е, но когато на детето се дава повече свобода има по- голяма вероятност след това да не пропадне. Известно е в психологията. Естесттвено, всичко трябва да е умерено. Не трябва да се стига до свободия.

Не е така, защото в човешката природа е да се иска още и още, колкото повече даваш на едно дете, толкова повече ти се качва на главата и колкото повече му даваш, така лека - полека то пропада. Ако му откажеш, едно дете ще направи всичко да постигне своето, пък и в краен случай към 18 когато не може да го държиш на каишка повече пак ще си изоглави. Децата не могат да се държат под стъклен похлупак.

Не могат всички да бъдат смирени и покорни като църковните последователи.

Грозния
09-07-2019, 21:16
И какво си изгубил като не си?Времето си!

И аз, но не съм се напивал. Нито пък аз, освен веднъж. По-късно е имало и други пъти.

inewton
09-08-2019, 04:51
Не е така, защото в човешката природа е да се иска още и още, колкото повече даваш на едно дете, толкова повече ти се качва на главата и колкото повече му даваш, така лека - полека то пропада. Ако му откажеш, едно дете ще направи всичко да постигне своето, пък и в краен случай към 18 когато не може да го държиш на каишка повече пак ще си изоглави. Децата не могат да се държат под стъклен похлупак.

Не могат всички да бъдат смирени и покорни като църковните последователи.
Ако на едно дете постоянно му се забранява в един момент спира да учи, става наркоман, алкохолик и на 23-24 умира. Сещам се поне за три такива случая, а аз не познавам много хора.

В църквата са най- грешните. Тя затова е църквата, за да се борят с нейна помощ хората с греха. Не знам защо всички очакват от християните да се държат едва ли не като светци. "Здравите нямат нужда от лекар, а болните" е казал Христос.

anonymous1043668
09-08-2019, 07:24
Ако на едно дете постоянно му се забранява в един момент спира да учи, става наркоман, алкохолик и на 23-24 умира.

Но нали и аз това казах.

Пък и в краен случай към 18 когато не може да го държиш на каишка повече пак ще си изоглави.

В църквата са най- грешните. Тя затова е църквата, за да се борят с нейна помощ хората с греха. Не знам защо всички очакват от християните да се държат едва ли не като светци. "Здравите нямат нужда от лекар, а болните" е казал Христос.

Това прави ли те и теб нечестив? Пък и дори религията да има някакъв позитивен ефект, не всички пропадняци осъзнават, че имат проблем за да отидат да се лекуват първоначално. Околните не гледат на християните като светци, ами християните се имат себе си за чисти и благословени, което не винаги е така, но това е друга тема за разговор ето защо не искам да коментирам повече.

inewton
09-08-2019, 08:05
Но нали и аз това казах.

Не е така, защото в човешката природа е да се иска още и още, колкото повече даваш на едно дете, толкова повече ти се качва на главата и колкото повече му даваш, така лека - полека то пропада.
Не ми се струва, че говорим за едно и също, но както и да е.

Това прави ли те и теб нечестив? Пък и дори религията да има някакъв позитивен ефект, не всички пропадняци осъзнават, че имат проблем за да отидат да се лекуват първоначално. Околните не гледат на християните като светци, ами християните се имат себе си за чисти и благословени, което не винаги е така, но това е друга тема за разговор ето защо не искам да коментирам повече.
Разбира се. Аз имам много грехове.
Не всички осъзнават. И това е нормално. Те някои и с рак живеят месеци и години преди да разберат, че го имат. Но когато разберат/ако разберат вече е късно.
Зависи за какви християни става въпрос. Протестантите, например казват, че са спасени. Но все пак зависи и от човека, не само от деноминацията. Някои не могат да се отърват от гордостта и тщеславието.

anonymous1043668
09-10-2019, 17:25
Ако на едно дете постоянно му се забранява в един момент спира да учи, става наркоман, алкохолик и на 23-24 умира. Сещам се поне за три такива случая, а аз не познавам много хора.

Това беше писано първоначално от inewton.

Ти нормален ли си? Или си някакъв copy - paste акаунт?

DieselBlood
09-10-2019, 20:40
Правилно. На 14 нямаш работа след 22:00 навън.

johnsmith101
09-27-2019, 11:35
Точно това. Уморен съм след работа и ми отнема няколко часа, за да се събудя. След като започна да правя неща, толкова се увличам в проектите си, че съм зает дълго в часовете на нощта. Имам чувството, че не мога да си легна, докато не свърша.

И тогава, след като най-накрая свърших, не искам да спя, защото това означава, че моята наслада приключва и следващият работен ден започва.