Влез

View Full Version : Как да се запозная с нови хора?

doradaeksplora
10-05-2019, 16:50
Здравейте! Както се вижда от заглавието, имам проблем със срещането с нови хора. Всяка година броят на приятелите ми намалява и това ми се отразява психически. Чувствам се потисната, заради това, че нямам с кого да говоря, с кого да споделя и т.н. От вкъщи на училище и от училище вкъщи. Започнах да прекарвам много време на компютъра, играейки игри, с цел да се почувствам по-добре, но не се получава. На 17 години съм и много бих се зарадвала, ако някой от вас ми даде съвет!

inewton
10-05-2019, 17:23
Дава ти се уникална възможност. Използвай времето да учиш, не да се чудиш как да намериш приятели!

yikes
10-06-2019, 08:23
Излизай навън и бягай от училище.

RapExotic
10-06-2019, 21:42
Дава ти се уникална възможност. Използвай времето да учиш, не да се чудиш как да намериш приятели!

Точно това е грешния подход на 90% от родителите. Учи, учи, учи.. и едва ли не всяко нещо, което не е свързано с училището е губене на време и е вредно за детето. Истината е, че за да бъдеш успешен човек трябва много повече от една обща култура, която ти дават уроците. А умението да общуваш в много случаи ти отваря много повече врати, от колкото оценките в бележника или дипломата.

anonymous1043668
10-07-2019, 11:53
Точно това е грешния подход на 90% от родителите. Учи, учи, учи.. и едва ли не всяко нещо, което не е свързано с училището е губене на време и е вредно за детето. Истината е, че за да бъдеш успешен човек трябва много повече от една обща култура, която ти дават уроците. А умението да общуваш в много случаи ти отваря много повече врати, от колкото оценките в бележника или дипломата.

От кога ученето ти дава обща култура? По скоро географията и литература ти дават миниатюрна част от въпросната култура, всичко останало е една голяма маса безполезна информация, но е наложена за научаване (тоест наизустяване) от образователната система. Училището убива уменията за комуникация и води дори до психически разтройства (прекалено амбициозни родители, всякакъв вид тормоз, прекалено много материал). Общуването може да те направи връзкар, а за успеха няма правилна формула. А за автора трябва сама да си ги направиш тези приятели, започни от даскало или някакво хоби и лека полека ще си намериш.

dreamwalker
10-08-2019, 18:50

Социалните умения също се развиват най-вече в училище, понеже там прекарваш най-много време.

Оценките в бележника не значат нищо, ако не са в резултат на усилие, мислене и разбиране.