- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- България загива
eto vi na si4ki vas edin jiv primer za tova kade usloviata za jivot sa po-dobri. momi4eto si kaza kak sa se utpoliavali predi i kak se utopliavat sega. tova e nai-prostia primer za usloviata na jivot v 4ujbina. i kakva turcia mi govorite??? tova li vi e bazata za sravnenie??Първоначално написано от mean*girl
moje da kajete 4e sam porednia predatel no na men ne mi puka! da - iskam bulgaria da se opravi. iskam s cialoto si surce za6toto si zaslujava, no molia.. neka niakoi da mi obiasni s kakvo 6te pomogna az za tova opraviane ako ostana v BG!? Az dori niamam pravo da glasuvam togava za kakvo sam im na tupite "politici"!? A dori i da ne be6e taka.. kakvo? 6tiah da sam 4ast ot tupata sistema. da si napravia 4astna firmi4ka (ako izob6to imam pari za tova), da se trudia po cial den i za kakvo? za da faliram 6toto niakoia goliama durjavna firma 6te me stup4e! 6toto v Bg malko sa horata koito imat predstava kakvo e konkurencia. ili puk da ba4kam v niakfa firma v koiato da stigna tavana si na razvitie i da zapo4na da se vurtia v omagiosan krug v koito ni6to ne postigam. eto naprimer ba6ta mi raboti ne6to super specializirano, rabota koiato izob6to ne se sre6ta 4esto v BG. i po tazi pri4ina toi ima mnogo malko opcii kade moje da raboti. a v 4ujbina, naprimer v Amerika, takiva hora se tursiat mnogo. i kakvo? - ba6ta mi da ostane i da ne raboti tova koeto iska i tova koeto mu e profesiata samo za da ostane v BG? i za6to da raboti sre6tu sobstvenata si realizacia a???
Денят настъпва и светлите лъчи
огряват ярко тоя свят огромен,
но аз посрещам изгрева с разплакани очи,
че всичко си остана тъжен спомен.
благодаря тиПървоначално написано от charovnicata
)) а колкото до...Absconding....виж..... незнам за работата на баща ти....в сяка страна си има социално слаби семейства ,.....има и средно богати..и богати нали...?! какво ще ми кажеш...че тука само политиците могат да останат да живеят...щото печелят най добре ли....ами тези частни училища за какво са?! те политиците нямат толко деца колкото са училищата...те са за такива,преуспели в живота..не мислиш ли.....в българия има много такива обикновени хора....готови да отделят от заплатите си и да осигурят по добро образование на децата си......може би половината хора искат да заминат за чужбина..мислят че там е по добре....Но ние,тези които ще останем тука докато тя напредва.....ще видим какво е......няма да ни е лесно нали?! през толкова много изминали години ..България е напредвала..и изоставала...хората не са се отказали от нея...чакали са......да стане мечтаната държава....защо има толкова много чужденци които жиивеят тука....ще ми обясниш ли...?! ако ние не можем да чакаме ...какви хора сме........1-2-3-4...та дори и 20 години ако трябва ще си чакам България да стане по добре.... а ако не го направи докато аз съм жива......ще я гледам от небето и ще и се радвам така,както само аз си мога и само аз (явно)си знам....е засега тва са ми аргументите.....
![]()
![]()
..But why?...
eto tuk ni se razminavat mneniataПървоначално написано от DeaTHroW-ReC_F
ti moje da ia gleda6 ot nebeto ama az sam ateist i 6te mi e trudno.. predpo4itam da jiveia SEGA a ne da 4akam ne6to koeto e vuzmojno nikoga da ne stane. ima izvesten 4ar v tova 4e si gotova da 4aka6 cial jivot da se opravi Bulgaria, hubavo e da si gotov da posveti6 vsi4ko na ne6to ili niakoi i v tvoia sul4ai tova e stranata ni...no az ne sam takuv 4ovek i ne za6toto ne obi4am Bulgaria. vseki ima razli4ni cennosti i moite malko se razli4avat ot tvoite, no v kraina smetka tova ne me o4udva (ne iskam ni6to lo6o da kaja s tova). vse pak i az se nadiavam da se opravi vsi4ko no nali znae6 za napolovina pulnata i napolovina praznata 4a6a. niakoi hora sa optimisti4no nastroeni (kato teb), a niakoi pesimisti4no (kato men) .. no vsi4ki se misliat za realisti
kvo da se pravi...
![]()
да) разминават се......няма нищо лошо в това да си песимист..оптимист...или нещо такова
) ....сега вече разбрах защо водихме така ожессточен спор...се пак всеки с мнението си....
)
peace?![]()
![]()
..But why?...
estestveno![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
hm,ima hora deto sa si v bg.kato men.i da ti e hrumvalo slu4aino 4e nqkoi(kato napr.slun4ice)ne sa v 4ujbina ne po tehen izbor?!4e ako zavise6e ot tqh,sega 6tqha da sa v bg?!prosto se zamisli
Любовта е най-висшата степен на омразата
Първоначално написано от BG_NATIONALIST
Abe tupanar, ti misli6 li predi da govori6! Tolkova li ne se se6ta6 4e 6tom si gubim vremeto da 4etem bg stranici zna4i se pak si mislim za Bulgariaya i si ia obi4ame... az li4no bih se vurnala miliardi puti oba4e ne e tolkova prosto... yavno na teb ti e po lesno da si misli6 kakvi sme kopeleta i 4revougodnici za deto sme izmenili na rodinata 6tot taka se 4ustva6 mnoo gotin za deto si takuv pi4 vidi6 li 4e si sedi6 i si miruva6.
IZKRENNO TI POJELAVAM da popadne6 na na6e miasto- bes priateli, obgraden ot tupi kopeleta koito sami ne mogat da si dignat ga6tite i to4no kogato si se potopil v interenta za da moje6 pone za malko da se zaluje6 4e pone virtualno moje6 da si 6tastliv niakuv piklyo da te pita bolen li si!!!
a az doidoh v 6tatite za6toto na6ite doidoha... a te doidoha za6toto ako ne drugo tuk pone moje6 da si pozvoli6 malko pove4e luks... kato naprimer da si plati6 smetkite PLUS da si kupi6 nov pantalon.. no cenata e ogromna... o6te pove4e dokato gi ima takiva neblagodarni kopelenca kato teb
qvno pogre6no si me razbrala vse pak se izvinqvam ako sym te zasegnal , az ne govorih za wsi4ki was a za onova zabraih kak se pi6e6e...Първоначално написано от Yoana
Sigurno ti e doshlo mnogo no v slu4aq gre6kata e v tfoite roditeli. Neznam kafko drugo da ti kaja ?
Ми и аз бих казал,товаслед като рагледах тази дискусия по въпроса от едната страна със положението на България
http://forum.all.bg/printthread.php?...02&type=thread
Po taq tema 4e bulgarite vse pove4e i pove4e zaminavat v 4ujbina,mnogo se e govorilo,ama malko se e deistvalo.I tiq koito trqbva da napravqt ne6to sa ne horata (prinudeni po kakvi li ne pri4ini da napusnat rodinata),a upravlqva6tite.I kakva e perspektivata tuk?Horata se izbiha pomejdu si-bezrabotica,bezpari4ie.Samo tova mojem da o4akvame kato rezultat ot deloto na "narodnite" ni predstaviteli!A sled nqkolko godini,ako izob6to vlezem v Evropeiskiq syiuz,(6toto nikoi nqma da ni vzeme),mi kajete kak da ne bqga naroda-togava 6te stane o6te po-zle-evropeiski ceni,bulgarski zaplati!![]()
Ти може да не можеш да преглътнеш това, че хората са се преместили, но те явно искат да живеят по - добър живот! Не казвам, че там където са им е лесно, но извинявай ама чужденците ни уважават повече от колкото българите в българия. Искам да кажа, че ние българите не се уважаваме, а гледаме да си навредим и само завиждаме! Какво е това, което го казваш "като ви слушам и имам чувството, че с белезници са ви приковали да стоите там"? Ай да ми кажеш как да се върнат след като родителите им са там, бе? Толков али не ти стига ума, за да се сетиш? Какво ще го дирят тук на по 15-16 години? Някои хора са принудени да заминат, защото семейството им също се мести, а когато сме още малки едва ли имаме друг избор! Казваш, че България щяла да стане Мангалия. Е то това не е от народа, който си отива, а от циганите, който раждат по 12 деца! С това въбще не можеш да спориш! И защо си тръгнал да виниш хората, които са се преместили? Така са решили, така са направили! Ти какво искаш те да стоят тук и да дават на държавата, а тя същевременно да не им дава нищо?! Не искам да ме разбирата погрешно. Аз обичам родината си и ми е болно, че един ден ще трабва да я напусна, но не мога да живея в държавата Бълария! Всеки е индивидуален и има право да взима решенията си. Той решава дали да стои или да си взима куфарите и да бяга от държавата. Какво като децата му няма да са чисти българи? Има ли нещо лошо в това?! Навсякъде може да се сложи бомба. Все едно България не е заплашена от разни бомби и т.н! Все едно тук няма тъпанари с голямо самочувствие без покритие. Пак давам за пример Соня Васи. Много й се възхищавам на тази жена. Отишла е в Сащ, пробва се с пеенето, но не успя и какво предаде ли се? Не сега със сестра й си имат бизнес и си живеят добрем, но това не й пречи да обича родината си и да я посещава роднините си. Купих си списание Ева, когато тя беше на корицата и четох интервюто. Силно очарована съм от нея! Уважавам я, за това, че се е борила и е постигнала нещо, а не като повечето хора, които разчитат на един късмет. Трябва сами да си помогнем, за да ни помогне и другия. Не може да азчитаме на другите! Хора, аз ОБИЧАМ родината си, но нямам място в държава, в която тинейджърите се избиват, разфасоват и клят роднините си. Не мога да си намеря мястото тук. Аз имам амбиция, която искам да осъществя. И защо не мога да разбера някои хора ме определиха като материалистка. Не далеч не е така. Аз не руптая за пари. Аз искам да се занимавам с това, което хоресвам и винаги съм мечтала. Не искам да продавам банички на някое павильонче. Искам да уча, за д амога да постигна много, като баща ми. Той ми е ярък пример. Уважавам хората, които се блъскат, за да постигнат нещо, хората които въпреки безбройните препятствия не се отказват, а продължават напред и вярват в себе си. Хората, които са емигрирали също я обичат, но явно са търсели, нещо, което в България го няма. Как да живеем в държава, в която ромите имат повече права от нас българите? Как те няма да си плащат ток и ще имат, а българи, които нямат пари, за да нахрант децата си, камо ли за ток ще им го спират. Това е пълна мизерия! Докато циганите имат повече права от нас България няма да се оправи. Депутатите трябва да се погрижат за държавата, не казвам, че не са направили нищо за България. Ето влезнахме в Нато, кандидатствахме за ЕС, но нека да се погрижат и за хората в българия, а не да се правят на почтенни и да връщат разни апартаменти и да се возятв скъпите си коли. Ти като искаш си стой тука, бори се с живота, но моля те не задължавай другите да се връщат! "Никой не може да ги оправдае"? Аз ги оправдавам. Аз съм една от малкото, които се радват на чуждото щастие! Там също се краде и убива, но в малко количество, а не като тук! Да те е страх да излезеш да не те оберат или да те гръмнат. Като бях в 1 клас няк'ви бяха разпрали на едно момиченце ушите, заради златните обици. Кажи ми това на какво прилича? На какво прилича това кадърни хора да работят за 60 лв. заплата. Моля те не спори с мен. Аз знам, че има и толкова големи заплати. Една позната на майка ми работи точно за толкова и е самотна майка (бащата ги е зарязал) с две деца. Кажи ми тя какво по - напред да плати? За тока, телефона, за водата, за храна, за нови дрешки и обувчици или за храна?! Жал ми е като знам, че има хора с по няколко висшета дето продават банички или пък работят за мизерни стотинки. Гадно ми става докато си купувам някоя скъпа дрешка и си помисля, че някои хора сега едва - едва се изхранват! Но това е животът в държавата ни. Народът търси щастието в друга държава, за да може, когато се прибере не да мисли, какво да сложи на масата, а като се прибере да не се тревожи за това. Да не говорим пък за чистотата в другите държави. Пътувала съм много и никъде освен в България, Сърбия и тези държави около нас (без Гърция и Търция) не е толкова мръсно. Кеф ми прави, когато улиците са чисти без хартии на прясно изядена вафла Боровец и кутии от цигари Виктори и т.н. Хората пазят чистото, а не като българите. Аз никога не си хвърлям боклуците по земята. Ако трябва ше си прибера боклучето в джоба, но няма да го хвърля на земята! Може и да ви е досадно да го четете това, но аз имах нъжда да изразя собственото си мнение. Не го налагам на никой. Искам просто да ме уважават и като човек със собствено мнение да уважават и това, която АЗ мисля! Мисля, че си с типичен български манталитет, защото от тази тема си правя извод, че мн обичаш да налагаш мнението си. Ти много знаеш на кой къде ще му е добре. Айде моля те искам малко уважение към другите хора! Уважавай другите, за да те уважават и те! Факта, че пиша на кирилица, а ти на латиница не ме ли прави по - голяма националистка от теб, а? Я се замисли!
dobre kajete mi kakvo 6te pravite v bg? kak 6te jiveete? sega v bg na mladite im e veselo 4e si piq t po koponi na gore i na dolu i si pu6at i si flirtuvat i nikoi ni6to ne im kazva i az ne doidox po jelanie v america no trqbva6e.i sega mislq 4e e po dobre 4e doidox ,vsqko lqto si xoda v bg. v bg kato porasne6 nqma6 bade6te nikakvo nito raboti6 xubava rabota ot koqto da se izdarja6.pove4eto momi4eta sa servitiorki koito koi li ne gi obarva tuk i tam i t.n! mladite si sasipvat jivota s alkohola ,cigarite , trevata, marixuana i t.n, da vqrno e 4e i az sam pu6ila i sam pravila sex a sam samo na 15 no...... vidqx 4e ako taka prodaljavam do nikade nqma dsa stigna.trqbva da se misli za napred i za bade6teto ti.
bade6te za 90% ot mladite nqma!!!!!!!! na 13 god si pravila sex i posle na 14 xop edno bebe i kakvo,krai s jivota i 6tastieto ti!!!
prosot bagarite im xaresva svobodata no ne mislqt za bade6teto i kak 6te jivee6 i dori 6te moje6 li!!!
България се оправя.Това е ясно! И нея ще я оправят Българите,които са в България. А такива като теб,които казват" ще се върна,когато се оправи" адски ме дразнят. По добре не се връщай!
smqtam 4e temata ti q mnoo qka!naistina trqa da se zamislim-6te ima li bulgarski ezik sled 5-6 god?ve4e 6te vliza evroto nakude tragnahme?skoro 6te sme prosto provintsiq na nqkoq dargava !tva li iskate be hora!vqrno e 4e nqma mnoo vazmognosti ama ima nqkoi deto dori ne gi tarsqt!az poznavam pone 50 du6i sdeto se mahnatha!ebati!ne kazvam 4e te sa vinovni ama 6tom ima i takuva deto stoqt!sagalqvam ama to skoro 6te ima po-ve4e deputati otkolkoto narod!mislq 4e nie mladite trqa da napravim ne6to!
България е на 1300 и косур години. Оцеляла е във робство,нашествия и какво ли още не. Наистина ли мислите, че сега загива. Този корав народ. Аз не мисля така!
Възраждането вече е налице-отидете по морето,на Банско,в Градовете...толкова много нови неща...не че няма още много какво да се направи. И това естественно ще го направим ние,нали![]()
Пуснато на: Нед Ное 21, 2004 11:52 am Заглавие:
--------------------------------------------------------------------------------
Ти може да не можеш да преглътнеш това, че хората са се преместили, но те явно искат да живеят по - добър живот! Не казвам, че там където са им е лесно, но извинявай ама чужденците ни уважават повече от колкото българите в българия. Искам да кажа, че ние българите не се уважаваме, а гледаме да си навредим и само завиждаме! Какво е това, което го казваш "като ви слушам и имам чувството, че с белезници са ви приковали да стоите там"? Ай да ми кажеш как да се върнат след като родителите им са там, бе? Толков али не ти стига ума, за да се сетиш? Какво ще го дирят тук на по 15-16 години? Някои хора са принудени да заминат, защото семейството им също се мести, а когато сме още малки едва ли имаме друг избор! Казваш, че България щяла да стане Мангалия. Е то това не е от народа, който си отива, а от циганите, който раждат по 12 деца! С това въбще не можеш да спориш! И защо си тръгнал да виниш хората, които са се преместили? Така са решили, така са направили! Ти какво искаш те да стоят тук и да дават на държавата, а тя същевременно да не им дава нищо?! Не искам да ме разбирата погрешно. Аз обичам родината си и ми е болно, че един ден ще трабва да я напусна, но не мога да живея в държавата Бълария! Всеки е индивидуален и има право да взима решенията си. Той решава дали да стои или да си взима куфарите и да бяга от държавата. Какво като децата му няма да са чисти българи? Има ли нещо лошо в това?! Навсякъде може да се сложи бомба. Все едно България не е заплашена от разни бомби и т.н! Все едно тук няма тъпанари с голямо самочувствие без покритие. Пак давам за пример Соня Васи. Много й се възхищавам на тази жена. Отишла е в Сащ, пробва се с пеенето, но не успя и какво предаде ли се? Не сега със сестра й си имат бизнес и си живеят добрем, но това не й пречи да обича родината си и да я посещава роднините си. Купих си списание Ева, когато тя беше на корицата и четох интервюто. Силно очарована съм от нея! Уважавам я, за това, че се е борила и е постигнала нещо, а не като повечето хора, които разчитат на един късмет. Трябва сами да си помогнем, за да ни помогне и другия. Не може да азчитаме на другите! Хора, аз ОБИЧАМ родината си, но нямам място в държава, в която тинейджърите се избиват, разфасоват и клят роднините си. Не мога да си намеря мястото тук. Аз имам амбиция, която искам да осъществя. И защо не мога да разбера някои хора ме определиха като материалистка. Не далеч не е така. Аз не руптая за пари. Аз искам да се занимавам с това, което хоресвам и винаги съм мечтала. Не искам да продавам банички на някое павильонче. Искам да уча, за д амога да постигна много, като баща ми. Той ми е ярък пример. Уважавам хората, които се блъскат, за да постигнат нещо, хората които въпреки безбройните препятствия не се отказват, а продължават напред и вярват в себе си. Хората, които са емигрирали също я обичат, но явно са търсели, нещо, което в България го няма. Как да живеем в държава, в която ромите имат повече права от нас българите? Как те няма да си плащат ток и ще имат, а българи, които нямат пари, за да нахрант децата си, камо ли за ток ще им го спират. Това е пълна мизерия! Докато циганите имат повече права от нас България няма да се оправи. Депутатите трябва да се погрижат за държавата, не казвам, че не са направили нищо за България. Ето влезнахме в Нато, кандидатствахме за ЕС, но нека да се погрижат и за хората в българия, а не да се правят на почтенни и да връщат разни апартаменти и да се возятв скъпите си коли. Ти като искаш си стой тука, бори се с живота, но моля те не задължавай другите да се връщат! "Никой не може да ги оправдае"? Аз ги оправдавам. Аз съм една от малкото, които се радват на чуждото щастие! Там също се краде и убива, но в малко количество, а не като тук! Да те е страх да излезеш да не те оберат или да те гръмнат. Като бях в 1 клас няк'ви бяха разпрали на едно момиченце ушите, заради златните обици. Кажи ми това на какво прилича? На какво прилича това кадърни хора да работят за 60 лв. заплата. Моля те не спори с мен. Аз знам, че има и толкова големи заплати. Една позната на майка ми работи точно за толкова и е самотна майка (бащата ги е зарязал) с две деца. Кажи ми тя какво по - напред да плати? За тока, телефона, за водата, за храна, за нови дрешки и обувчици или за храна?! Жал ми е като знам, че има хора с по няколко висшета дето продават банички или пък работят за мизерни стотинки. Гадно ми става докато си купувам някоя скъпа дрешка и си помисля, че някои хора сега едва - едва се изхранват! Но това е животът в държавата ни. Народът търси щастието в друга държава, за да може, когато се прибере не да мисли, какво да сложи на масата, а като се прибере да не се тревожи за това. Да не говорим пък за чистотата в другите държави. Пътувала съм много и никъде освен в България, Сърбия и тези държави около нас (без Гърция и Търция) не е толкова мръсно. Кеф ми прави, когато улиците са чисти без хартии на прясно изядена вафла Боровец и кутии от цигари Виктори и т.н. Хората пазят чистото, а не като българите. Аз никога не си хвърлям боклуците по земята. Ако трябва ше си прибера боклучето в джоба, но няма да го хвърля на земята! Може и да ви е досадно да го четете това, но аз имах нъжда да изразя собственото си мнение. Не го налагам на никой. Искам просто да ме уважават и като човек със собствено мнение да уважават и това, която АЗ мисля! Мисля, че си с типичен български манталитет, защото от тази тема си правя извод, че мн обичаш да налагаш мнението си. Ти много знаеш на кой къде ще му е добре. Айде моля те искам малко уважение към другите хора! Уважавай другите, за да те уважават и те! Факта, че пиша на кирилица, а ти на латиница не ме ли прави по - голяма националистка от теб, а? Я се замисли!
bravo to4no taka e!!!uvajavam te mnoo
BG_NATIONALIST - granicite na bulgaria sa otvoreni i po ciala evropa i pochti celi asviat moje da se pytuav bezproblemno! tova samo kato zabelejka, i ne napadai tezi koito sa v tozi forum a idi na adres www.ide.li - tam sa istinsktie emigranti, tezi kotio zavlichat decata si tam, ti si dosta smel, da i az sym smel no v momenta sym na godini i polojenie v koeto moga da si pozvolia da reshavam sam sydbata si. A kogato si pod 18 e dosta trudno da izbirash, dori i da imash pravo na gals sle dkato cialoto ti semeistvo zamine za germania (primerno) ti kakvo shte pravish tuk, sht eumirash ot glad?
Inache a zsym tvyrdo protiv zaminavaneto vypreki ceh znam che tezi koito ste sega zad granica niama da se vyrnete sled okolo 3-4 godini shte se pretopite kakto stana s vsichkit emi bratovchetki v USA, UK i UAR.
Problema spored men e v tezi hora koito sa vse oshte v bulgaria i uchat usileno angliiski s cel da se mahnat ot bulgaria, te samite ne znaiat zashto, no iskat da sa izvyn bulgaria. Samo shte vi otkrehna che tam ne si e rabota, tuk vse oshte mojete da zapochnet ehiliadi vidove sobstven biznes i mojete da ste pyrvite i da niamate konkurencia dokato nazapad absolutno vsiako neshto s koeto shte se zahvanete shte e vehce otdavna napraveno i konkurenciata shte e ujasna. Koeto direktno vi namaliava shansovete za uspeh, da ne govorim che vinagi shte gledat na vas kato na vtora ryka hora zashtoto ste emigranti i mieneto na chinii za 2000 euro na mesec ne mislia che e dobra alternativa, pri polojenie che tezi pari shte gi harchish sle dkato stanesh na 60 godini?
Tuk v BG vsichko se podrejda perfekno, vehce sme dobre, oshet 2-3 godini i shte stanem taka kakto e nazapad. Az dosta sym poobikolil takache vervaite ot davn avehce sme na dobro polojenie. Priravniavaneto na cenite i zaplatite shte stane skoro i tuk shte pechelite po dosta povehce ot 2000 euro mesechno...
Za vischki koito veche sa tam vypreki voliata si - iskreno vi syjaliava
Za tezi koito sa tuk - ostanete be hora![]()
Slushai BG_NATIONALIST ,Absconding i ostanalite az sum bila v chujbinavie se karate ot ednata na drugata krainost do ku smetatte che shte stignete po otnoshenie na nacionalista naisina bulgariq q obicham poeche ot sichko no trqq pone vednuj da si izlizyul izvun stranata za da razberesh che bulgariq e tvouita rodina i che tuk si se rodil i e mnogo po razlichno drugiite durjavi taka e ne usporvam az samata kato zaminah a az zaminah za Koreq sedqh tri meseca i se zavurnah i znaete li zahsto ami shte vi kaja tochno zashoto ot edna strana bullgraiq bulgarite ezika mi i vsichko drugo mi lipsvashe zverski na letishtetio kogato se razdelih s nai skupoto si brat mi i bashta mi ne znaete kolko mrazeh bulgariq bulgarite suochenicite mi tupi kopeleta i sega gi mrazq no tva e drug vupros na temata kogato zaminah tva beshe nai iskrenoto mi jjelanie obache stranno zashto li kato pristignah tam beshe chisto ti mojesh li da razberesh bg nacionalist che tam nqmashe edin boklik na letishteto na nashto kvo e hodil li si znaesh li kvo e mursotiq maika mi ispushi edna cigara i po star navik q hvuli i q zagasi pod kraka si i znaete li kvo stana togava edna koreika doide do kraka i s metlichkata s lopatkata uniformata i podvijnoto koshche do kraka i izmete cigarat i nishtichko ne i kaza tam navsqkude e taka edin jiv bokluk ne mojesh da vidish ti znaesh kvo oznachava che ima poligon i do 3 oprez noshta mojesh da tichash i nikoi i kopche nqma da ti kaje a tuka ako izleznesh na razhodka trqq da se oglejdash da ne te hvane nqjkoi posred nosht i da te iznasili za sporta ne za drugo tam prestupnost nqma naistina v drugite strani znam che te tretirat kato ujasen bulgarihn stupkvat ti pravata i vsichko no kogato utidoh v koreq me obichaha kato tqhna i se radvah na jivota si tam no vse pak v kraina smetka ima i druga strana na vuprosa che kogato kajesh na nqkoi che sum bulgarka zashtoto tam orata samo kato te vidqt che si chujdenec i vednaga te pitat moga li da vi pomogna s neshto neshtoto koeto bqh trugnala da kazvam che tam kogato kajehh az sum bulgarka nali kato me popitat chiq naconalnost sum az gordo kazvah bulgarka a te me gledaha kato izvunzemni ne zneha da ima takova neshto i shtoto nashta rasa e shodna s rusnacite i amerikancite me pitaha sklled katio im kaja che sum bulgarka a izvinete ama vie sigurno tova estrana v amerika ili v rusiq kogato kaja blizo do rusiq gledam go tupiq koreec kak sedi pred mene i ne moje da si spomni za taq durjava togava razbrah onaq fraza ot knigata do chikago i nazad :" gledam go glupaviq amerikanec i ne moje da mi si spomni z atakava durjava kakuv neveja " naistina tochnop taq fraza mi iznikvashe v glavata vseki put kato me zagledat tupo kva bulgarka tova me drazneshe supewr mnogo i kolkoto i da mi haresvashe koreq i jivota pri vsqko shibano sravnenie s bulgariq se poburkvah kakva ujasna razlika ima ne mrazq Bulgariq mrazq bulgarite che sa q napraili takava mraza horata tuk mrazq politicite koito ni dovedoha do toq hal da ne mojem s gordost da kajem Bulgariq az sum Bulgarka taka e obache makar vsichko gadno bulgariq si e moqta strana edin m,nogo gotin chovek v shouto na slavi beshe kazal " Ne chakai kakvo shte napravi Bulgariq za teb A kakvo mojesh ti da napraish za neq " naistina vmesto da obvinqvame toq i oniq zashtop ne pomislim nie kakvo mojem da napravim za Bulgariq obache kakvoto i da kogato se kachih na samoleta za vrushtane na moskovskoto letishte i ni prekachiha v samolet na balkan purviq bulgarin koito vidqh beshe stuardesata i mi ideshe da q razceluvam v toq moment vsichki bulgari koito vidqh mi se iskashe da gi razceluvam chustvah gi kato svoi bratq i sestri ne moga da vi opisha strahotnoto chustvo obache beshe naistina strahotno kogato poletqh s bulgarite prosto ne moga da vi opisha v toq moment kolko obichah bulgariq kogato stupih na bulgarska zemq ne moga da se opravdaq che sum zaminala no vajnoto za men e che kogato se zavurnah razbrah kakvo e da si dleche ot rodinata ti ot blizkite ti i ot vsichki sega obichambulgariq obache ot chasti ne moga da q razbera jivota mi beshe strahoten v koreq no nishto ne e sushtoto kato tuk makar tuk veche da nqmam nikoi makar bashta mi da e piqnica i da sum sluginq na cqloto mi semeistvo v zamqna na nishto pak e po razlichno ot tova da si dalech ot tuk za rodolubec i ti si rodolubec natcionaliste obache v kraina smetka nie bulgarite sme napraili hjivota da ni e ujasen imam me takava chudesna strana s takava istoriq s nash si ezik i vsichko tova si e lichno nashe no nie sami se susipvane ne nikoi drug lichno nie nie sme prestupnici nie krademe ubivanme i iznasilvame ne nqkoi drug i nemoje nikoi ot nas da se nareche bulgarin kato v kraina smetka sega she izlezme i pask she ishvurlime bokluka na ulicata she si pusneme pomqra da se isere nasred gradinkata do bebencetio deto si igrae v pqsuka kaji mi tova normalno li e ulgariq ne ni e vinovna gospod ni e dal strahotna strana ma nie ne znaem kvo da praim s neq zashto ot germanie ili ot italiq ili ot franciq ne se iznasqt vsichko shtoto te si mislqt za jivota zatova shtoto tehniq standart e golqm bulgarite sami sa si vinovni che e taka i obrazovanieto hich daje ne ni e slabo i parite hich ne biha bili takiva ma kogato doidat izori povecheto ne glasuvat ili glasuvat bez da znaqt daje toq koe i kak mislish che nqkoi si bokluk deto si kara mercedesa go burka che edna 3ta ot bulgarite sa na ulicata ko go burka hodi v parlamenta za da si pospi i da si se napluska da otchete deinost che vidite li i dneska doshul na razbota ne e taka nikoi ne ni e vinoven che bulgariq e takava kato otkriem greshkata v sebe si togava bulgariq she se oprai ma ne samo edin bulgarin tva sa milioni bulgari koito chrez bqgstvo ot stranata razbirat che nishto ne se opravq kogato tva stane bulgariq she e dobre a stranata si e nasha nie sme se rodikli tuk nesluchaino kakto nqkoi kaza tuk v foruma obache neznaem kat se rodim io posle kvo da praim i roditelite i decata vsichki sa ednakvio i s tav eto vij drugoto dete puk ti kuv si s tva samo zloba nasajdat kazvam vsichko tova cshtoto vinjadam che naistina e taka shtoto sum go ispitakla na sobstven grub![]()
![]()
![]()
Подари ми целувка - подари ми мечта,Подари ми прегръдка - подари ми нежен миг ,подари ми себе си и ме направи най - щасливата жена !
iskam samo da kaja che obrazovanieto v chujbina ne truva i edna stotinka!!! as syshto ne sym vijdala po dobro ot bylgarskoto obrazovanie
btw as sym v deseti klas v anglia i ucha che 4 e pogoliamo ot 3... pravi smetka
Ахахахах...бахти майтапа...средното може да е здраво ама висшето е БОКЛУК! В чужбина задължително се учат книгите 1984 и 9.99. Това са страхотни книги, които трябва да присъстват в ума ни ама тук нали си падаме от мързеливите. Моля те не говори глупости, защото ще се спукам от смях!Първоначално написано от wispiiii
истината е , че ако ние-младите не останем тук , в БГ ..тя наистина ще загине..но как можеш да останеш тук , когато стандарта на живот е толкова нисък???КАКВИ ПОДОБРЕНИЯ ВИЖДАТЕ , ПРИЯТЕЛИ???ЗА КВИ ПОДОБРЕНИЯ ГОВОРИМ???ОТ КАКТО ЖИВЕЯ В ПЛД , ЩОТ ПРЕДИ БЯХ В СОФИЯ..таа..откакто си живея тука НЕ СЪМ видяла почти ,м даже никакво подобрения..се същия блок с намусени съседи..все същите обрасли градинки , пълни с боклуци , хвърлени от съседите(през терасата , боже , ужасявам се!!!) сеи все си гледам към красивите Родопи отсеща ..и към синиото небе..и едно такова замечтано..КОГА ЩЕ СВЪРШИ ТОЯ УЖАСС??? ... ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО:ако наистина имаш желание да учиш НАВСЯКЪДЕ ще получиш исканото от теб образование..НА ЗАПАД Е ПРЕКРАСНО! обаче..АКО ВСИЧКИ ТРЪГНЕМ НА ЗАПАД ..КВО ЩЕ ОСТАНЕ В БГ???
дори да ви звучи самохвално..въобще не живеем зле..живота ми е уреден..отвсякъде..може да имаш хубав дом , да слизаш от мерцедес , но атмосферата в Бълария е толкова подтискаща...и като знам колко е опасно да се движа по улиците даже с 2 лева в джоба ..защото някаф наркоман за 1.50 лв беше убил едно момиче..като знам , че ще мине някаф циганин и ще ми дръпне на бързо синджирите , като знам , че не мога да се движа по улицата след 19.00 часа , щот направо си е ОПАСНООО!кво да права в БГ???С гардове ли да се движа???Личен шофиор ли трябжа да имам???толкова е опасно , мръсно , не се плаща ВЪОБЩЕ ама въобще добре , ееее , какво кара младите да остават тук???доброто образувание???като можеш да си купиш за лев и педесе извинителна бележка??? да кажа на госпожата ?или 6 за срока , или живота??дори образуванието не може да накара някои заради него да остане в БГ...кога ще се оправим..КОГА ЩЕ НАКАРАШ НЯКОИ ЦИГАНИН ДА СИ ХВЪРЛИ ОПАКОВКАТА В КОША, НАЛИ И ТОЙ СЕ ВОДИ БЪЛГАРИН???ХИИХИХИХИХИХ..ДАЙ БОЖЕ ДА СТАНЕ ДЕ!!!
Който напуска собствената си страна, напуска и собствения си дом, който напусне собствения си дом напуска себе си, който напусне себе си не заслужава да бъде наречен достоен човек или въобще човек!
Az sushto ne iskam da jiveq nqkude drygade obache ako primerno semeistvoto mi se premesti kolkoto i da obicham Bulgariq shte otida s tqx.
Kakto vsqka darjava Balgaria si ima svoite nedostataci, no v poveche... Vsichki sme jertvi na alchnite ni upravnici i tehnite raznoobrazni idei za ograbvane na naroda, ako veche e ostanal takav. Ne mi haresva tova che 1/3 ot bulgarite sa razprasnati po celiq svqt, naistina e jalko za budeshteto na tazi strana. No v momenta, poglednato realno, vseki gleda da si podredi jivota...upravnicite si podrejdat svoq i tozi na pra-vnucite si kato ograbvat stranata, a nai-sposobnite ni sagrajdani se iznasqt po drugite darjavi, opitvaiki se pone da napravqt po-gladka pateka v jivota na svoite deca. Az hodq po drugi strani, vijdam i po golemi absurdi ot tezi koito opisvate vie. Znam i kak se govori za nas i s kakvo sme izvestni po sveta. Malki ste i se gordeete sas svoqta strana, tova e prekrasno...no se opitaite da vrazumite tezi koito sa okolo vas, a ne tezi koito izlqzoha. Saberete se, kontaktuvaite za stranata si, a ne za noviq playstation ili kolko kasa e polata na sauchenichkata vi...govorete za tova koeto vi chaka sled godini. Evropeiskiqt saiuz e samo edno priobshtavane kam drugite i nqkakvo modernizirane...no tova ne znachi che se reshavat problemite na stranata i na vasheto badeshte. Vie dnes ste otvoreni za vsqkakvi drugi temi, no Bulgaria vi e sramna tema. Mojete da spodelqte za kakvi li ne shturotii, no ne i za serioznite neshta v jivota vi koito vsashtnost trqbva da otkriete oshte sega, kogato stavate golemi hora. Ne mojete da si predstavite kakvo stava navan. Za da razberete malkite podrobnisti za jivota izvan Bulgaria ne vi trqbva edna dve ekskurzii, trqbva vi mnogo poveche ot tova i jurnalistichesko liubopitstvo. Gledam vi 13-14 godishni plaznali po noshtnite zavedeniq kato che li utre nqma da gi ima...a ako vi zagledam i zaslusham mi se plache za badeshteto na rodinata, makar che az ne se vpisvam v nego. Povecheto bulgari koito sam sreshtnala navan, sa poveche ot inteligentni i obrazovani...a turistite koito poseshtavat Bulgaria kazvat samo dve dumi za vas "NO COMMENT". Ne se obijdaite edin drug, splotete se i napravete edin golqm krag na zdravo misleshti mladeji. Ima i malki i golemi organizacii v koito mojete da uchastvate s celta da vazrpdite Bulgaria...Molq vi badete razumni i napravete tova koeto e nujno.