- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- България загива
еми гледай си твоите работи и със здраве![]()
То и аз като почна работа се махам от балгариа какво има в тази държава нищо има цигани.
По-добре всички да се махаме от балгариа и да я прекръстят на Манголонандия :Д
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
не... процеса не можеш да го спреш ей така..
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
мрън мрън мрън, оправи го
Нищо не можеш да оправиш. Каквото е тръгнало, майната му, то ще стане. Тема от 2004 г. актуална на квадрат!
И на мен ми става адски кофти като виждам как постепенно младите в България се насочват към чужбина , но никой не го прави от кеф нали така ? Моята майка вече от доста време е в чужбина и работи там , защото просто тук парите не стигат .. да не говорим , че освен заплатите , нито образованието , нито здравеопазването ни струват .. Хората са станали толкова озлобени и безмилостни един към друг .. Не искам да живея в мизерия и да се чудя как да свържа двата края , докато нашите управляващи си пълнят гушите с пари и не ги вълнува какво се случва с народа . Не искам да гледам как родителите ми след време ще живеят в пълна бедност и пенсията им едва ще стига за лекарства.. За жалост тук няма шанс за развитие .. Ние младите , сме поредните българи , които заминаваме въпреки , че искаме да живеем тук . Това обаче няма как да стане , докато нашите управляващи не се осъзнаят .. където и да сме винаги ще си обичаме онази нашата България , но онази България на дедите ни , онази на детството ни , онази България на илюзиите ни . Не онази на господата мутри и тези от депутатите, които стоят зад тях. Ако някой ден замина родината определено ще ми липсва , но НЕ и държавата , ако изобщо може да се нарече държава. Просто за сега не виждам добро бъдеще за младите хора в България , силно се надявам да не е така. Страхувам се много ясно , защото не се знае в чужбина къде ще попаднеш , не се знае дали ще издържим на носталгията към близките ни и родното място .. но повече се страхувам от мизерията , която ме очаква , ако остана тук. Иначе , както вече казах , силно се надявам нещата да се променят. Крайно време е народа да се СЪБУДИ и да се опитаме да променим нещо , защото не можем вечно да разчитаме на емигрирането!
от 100 емигранти колко ли са щастливи в чужбина
Гарантирам ти 99%, са намерили, това което търсят, обаче колко от тях са щастливи, това е друг въпрос!!!
Нали знаеш, че щастието е нещо относително. За мен щастие може да бъде да спя под открито небе, а за теб например притежанието на цял милион да те прави нещастен - т. е. да искаш поне 3 пъти повече, нали?
Последно редактирано от BlauMeise : 05-20-2015 на 11:05
Последно редактирано от haritov : 05-21-2015 на 20:14
Достатъчно.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
bg e typa dyrjava be stupid boy koi 6te ostane v bg
Много сте сантиментални, не разбирам каква разликата дали си си в България или другаде :д
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Харитов, вкарваш се в страшни паронични филми. Никой няма за дълг да стои на място, което не харесва.
Последно редактирано от haritov : 05-31-2015 на 21:06