Ne zavisi ot men dali 6e se vurna v Bulgaria ili ne,no dori da zavise6e ne bih se vurnala ,pone dokut TAQ DARJAVA NE SE OPRAVI MALKO!!! Kazva6 4e tuka ba4kali kat ludi,a v Bg ne ba4kat li horata kat ludi,samo 4e tuka go praat za mnogo pove4e pari,plus tva v 4ujbina ima mn pove4e vazmojnosti za realizaciq,i sq kato kazvam tva ne zna4i 4e ne obi4am Bulgaria,tfa e nai-krasivata darjava na sveta...upravnicite i sa zle prosto... :P
![]()
DoKaTo PoVeChEtO sTe Mi PrOtIvNi ShTe ZnAm CHe IMaM dObAr VkUs !
Благодаря за песента, но предпочитам зурните на Николина Чакърдъкова, от носталгия ги слушаме с бащатата![]()
♥ ♥ ♥
"4ujbina e edinstveno za materialisti".....a Bulgariq-za mazohisti! Ponqkoga se 4udq dali vaob6te se 4uvate kvi gi drankate.6tom ,tupi sa6testva takiva (izvinete,no ...)za vas mazohist e 4ovek,koito tursi po-dobroto,koito goni me4tite si i koito ima pone malko mozak za da razbere 4e v BG e pulna pomiq-e to vie ste kuhi leiki !!! I stiga ste povtarqli 4e tezi koito sa izvan BG ne im lipsvala Bulgariq.Vsi4ki q obi4at vse pak ni e Rodina,no realizaciq nqma.Horata izvan BG sa to4no tezi,koito imat me4ti i imat smelost da gi gonat....a tezi tuk kadeto pluqt i ne im stiska da se borqt za po-dobar jivot..pone da ne govorqt.Ne se kriite zad Bulgariq,v opit da prikriete murzela i tova dali izob6to imate me4ti.Tova primerno 4e ba4kam v 4ujbina -ne me pravi rob.Az sam u4ila,dragi,i zatova edva li sam rob koito se vurti na stola v ofisa....koi za kakvoto e u4il nali? Haide sega pomislete sledva6tiq put predi na napi6ete nekav komentar....
Абе, хора, не бягайте ами търсете начин как да решите проблема. Да избягаш, означава да се предадеш и да се откажеш от своето право. Защо бягате от страната вместо да търсите начин, как тя да се оправи!? Информация има и хората се обединяват, организират - присъединете се и вие, за да оправим страната и да премахнем небългарите политици, които ни управляват! Защото родината нищо не може да я замени. Едно време студентите по Европа (младежи) са се връщали за да участват доброволци в Българо-сръбската и Балканската войни, вие сега бягате пред шепа цигани-примати и политиците-еврейски подлоги! Искате всички да емигрират и да подарим на тези иззедници земята ли? Тази земя за която нашите деди са си оставили костите за да направят свободна!? Недейте така! Призовавам всички готови да се борят срещу статуквото будни българи, да се организират в организации или съюзи, които да се обединят в една голяма, която да състави план и да се действа! Но не разчитайте на политически партии и тем подобни простотии, просто системата не дава никакви резултати и няма надежда чрез политика! Влезте в сайта от подписа ми, прочетете темите, материалите и се присъединете към нас, българите решени да променят лошата съдба която се чертае за България!
Левски е казал: "От собствените ни задружни сили, зависи да бъдем равни на останалите европейски народи!". Ей, ние можем да бъдем колкото тях богати и развити, не го ли разбирате? Работата е в това, че всички политици са боклук и национални предатели, като при това са големи крадци и небългари. Трябва да се борим срещу тези индивиди, те са против нас и това всеки може да го види. България е с европейски цени, като дори някои неща са и по-скъпи. Но българите са с 10 пъти по ниски заплати от средно европейските. Българите плащат повече данъци и такси. Българите са мамени от всички големи монополисти - тец, бтк, вик, енергота и т.н. Българите са длъжни да слушат и търпят циганите и турците в своята родина!? Кой ни докара до тази разруха? Това е ясно, но не е тук мястото да се споменава. Просто апела ми е - да се организираме всички българи - братя и сестри и да направим нещо; ние можем да променим лошите планове за страната и дори да накажем тези престъпници, които искат да ни унищожат и оставят без родина! Има в интернет "Програма за унищожението на българския народ" прочетете я и размишлявайте, колко от точките вече са изпълнени и как систематичено, бавно и без много шум се изпълняват. Трябва да се действа! Но преди това да се организира всичко. Присъединете се, ако ви пука за вашата съдба, съдбата на вашите родители и съдбата на вашите бъдещи деца!
ta taka
Значи, много ме заинтригува дискусията относно българите в чужбина и тяхното "завръщане". Винаги ми е било интересно как във форумите всеки пише по нещо, а истината е общото от всички мнения плюс нещо, което е обягнало на повечето хора.
Искам да кажа само, че:
1. Съвременният свят е свят на мобилността. Няма граници. Днес може да работиш в София, утре в Ню Йорк, в други ден в Париж, Лондон и т.н.
2. Съвременният човек е преди всичко индивидуалист ! Отдавна сме отминали времето, когато задалжително като се изучим трябва да се върнем в родния град - при нашите корени. Семейната задруга не участва сред новите ценности.
3. Моля ви, правете разлика между национална идентичност, национално самоопределение и национално самосъзнание.
4. Правете разлика между държавата България и родината България !
5. Когато пишете по темата, казвайте за кое пишете - за държавата или за родината? това е важно, защото от там идват всичките ви караници във този форум.
6. Никой няма право да съди друг за изказано мнение или заета позиция. Всеки човек има право на избор ! Всеки си има свои мотиви да остане в България, да работи навън, да учи навън и т.н.
7. "Изкуствен национализъм" - много болна за мен тема ! Аз като човек, който обича родината си, не мога да понасям вече всички "изкуствени родолюбци". Какво имам предвид? - ами замислете се всички вие, които казвате, че обичате България и за вас тя е над всичко. За питайте се защо мислите така? Веднага ще почнете с изтърканите до безбожност клишета от типа на "красива природа, любезни хора " и т.н. - неща, които се повтарят от години. Та нима няма много други държави с уникална природа или други държави с любезни хора? - има разбира се !Това, че Слави Трифонов, или някой друг популярен човек в България е казал нещо патриотично или е изпял някоя друга песен, не означава, че и вие като слушате ставате патриоти! Всеки човек може да си намери причина да обича България, а не само да се повтаря едно и също десетилетия наред !
8. Колкото до въпроса какво България прави за нас и какво ние за нея мисля да подкрепя една велика мисъл, а именно: "Хората не трябва да се страхуват от техните правитества, а правителствата трябва да се страхуват от своите хора!" - мисля, че тази мисъл е показателна !
9. Какво значи - върнете с в България? Човек е там, където иска да бъде, там където му е добре или там където е принуден да бъде по едни или други обстоятелства.
10. Едно любимо мое изказване на няколко поколения (включително нашите бащи и майки): "Нещата в България ще се оправят, но не за нас, не за нашите деца, а може би за децата на нашите деца" - пълна глупост ! Докато ние не се вземем в ръце и не отстояваме това, което искаме - никой или по точно, никои управляващи няма да ни дадат ! Ако ние продължаваме да мислим така, сме обречени да сме на тоя хал, на който сме сега до живот ! Искаме ли нещо - трябва да се борим за него, а не да чакаме някой да ни го даде на тепсия, защото просто няма кой ! - нито Европейския Съюз, нито фондове, нито приятели и т.н.
11. Който иска да живее в България - да живее там. Който иска да живее навън, да живее там ! Това си е абсолютно личен избор !
12. Нелепите забележки за проблеми в обществата на България и други страни. - Спрете се ! Навсякъде по света, всяка държава си има проблеми от различен характер ! Има ли смисъл да сравнявате проблемите на различните култури? Те винаги ще бъдат различни !
Ами, това е за сегаДерзайте !
![]()
ЕВАЛА ЗА ТОВА МНЕНИЕ !Първоначално написано от GaN
Границите трябва да се затворят![]()
СЪГЛАСНА СЪМ С ПОЧТИ ЦАЛОТО ТИ МНЕНИЕ !Първоначално написано от Guarana®
Тази тема.. за разлика.. от мн други.. има смисъл... е не мн голям.. но все пак има....![]()
Страшно мн българи.. вече са в чужбина... особено.. след като минахме в ЕС...
Какво има там ли... ами само пари... поне аз само това виждам...![]()
Ако някога отида в чужбина... или ще е на почивка... или за да работя... но за няколко месеца само.. (при втория вариант) ще изкарам малко пари.. и ще се върна в Бг..
Ако някой не ме изгони...никога няма да утида да живея навън.. прекалено мн си обичам България.. даже със сичките и недостатъци.. за да се махна от нея
![]()
is my religion
И аз като бях на 14 разсъждавах като теб (тати носи,мама меси тогава е лесно)...Първоначално написано от #Gravity Of Love#
и аз неисках и да чувам за заминаване...,а сега е обратното неискам да чувам и за връщане...както вече казах чужбина не ти дава само пари...дава ти и много други неща...
Мога да кажа и защо мисля така.За мен не нормално заплатите да не помръдват,а всичко друго постоянно да се вдига...Неможе един хляб да е около лев лев и петдесет,при положение че заплатата на един средно статистически българин е около 200 лева (говоря за малък град,от какъвто съм аз в Бг).Мога да дам хиляди примери още,но няма смисъл...Управлението на Бг ни съсипа,няма никакво бъдеще за на младите в Бг на този етап,колкото и да е жалко е така...
Може би сега много ще се обърнат и ще кажат,че не съм права че има бъдеще,че има много хора,които са се оправили и прочие,да има ги,но за съжаление са много малко...(Аз самата немога да се оплача,работих в Бг,получавах хубава заплата и ми стигаше...,но когато дойдох тук...,усетих огромната разлика...тук съм спокойна...)
Това е от мен искрено се надявам държавата ни да се оправи един ден...но така като гледам май няма да е скоро...,но все пак надеждата умирала последна...
Това си е лично мое мнение и мой избор.И азобичам България,но живота тук ми допада повече...
A qui
A za kogo si q pusnala?!Първоначално написано от BaT_GirL
Ne mislq,che temata ti shte otvori vratata na emigranttei kum Bg!
+1Първоначално написано от fire_of_satan
Първоначално написано от fire_of_satan
А на мен ми е хубаво и навън .. Прекрасно е да знам, че вече не трябва да се ограничавам, че мога да влизам и в маркови магазини и т.н. Естествено, много ми е мъчно за България, за приятелите и роднините. Но не се чувствам нещастна. Много ми е хубаво тук. Късам се да уча, защото не знам френски, но знам, че тук има за какво да уча. А в България...ще си получа висшето и ще отида да работя в някой ресторант като сервитьоркаТук се чувствам по-сигурна...
Първоначално написано от BaT_GirL
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Лелеее,ти добре ли си??
![]()
![]()
Ей ся идвам-да усетя благоуханието на претъпканите кофи за боклук и мангалите вътре в тях,кат завали дъжд да отида на басеин на улицата,всяко 12-годишно дете да може да си купи без проблеми цигари(защото ги дават,а не са скъпи).Да пътувам с колата по мръсните улици и през 2 мин някой да псува,а когато тамън излизам и се затичам към буса,той на безцеремонно си отпътува като съм на 2 крачки!Да ме гледат накриво,а продавачката в магазина да ми каже:"Аи казвай ко искаш по-бързичко!",да слушам по новините колко човека са били застреляни през деня,кой мафиот е убил друг,къде е имало престрелка.Най-вече искам да се върна за да се наслаждавам на главоломното вдигане на цените,а заплатите си остават перфектни-700 лв(в добрият случай).Да се чудя как ще си плащам сметката за ток,вода,телефон и т.н.Да подритвам кофички от кисело мляко по улицата!Много е яко също,когато учителките в даскало само ти се зъбят,щото имат милион проблеми на главата,че ..направо не ми се коментира.А и не им пука какво ще научат учениците..(иначе се образоваме)
![]()
Когато завали малко повечко сняг да се обявява бедствено положение,а хората да мръзнат из апартаментите на -2 градуса температура,заради гореспоменатите сметки за ток.Да гледам как някоя тръба се е пукнала и по улицата тече вода и от време на време някой разложен плъх си плава...Да ме е страх да изляза на улицата,защото някоя глутница гладуващикучета може да ме разкъса до смърт!
Направо умирам да се върна!!!
Тъй като гледам и управляващите правят много за да накарат хората да останат!
Мила моя,много обичам България и искам да се оправи,но повече сякаш искам АЗ да съм добре!Наречи ме егоистка ако искаш-може и такава да съм.ОБАЧЕ и пари да ми даваш-в Бългаия не се връщам!Ти си пей колкото искаш![]()
Vie da ne si mislite idvam v chujbina i stavam bogat, gluposti na tarkaleta! Znaete li kolko trud i pot trqbva da izleete tuka dokato neshtata se naredqt nikade ne stava ei taka. Taka che ako si mislite otivam v chujbina i stavam milioner... tva sa rozovi sunishta. No inache naistina e taka che tuka (v momenta Angliq) naistina mojesh da uspeesh i da se razviesh v ierarhiqta ako bachkash horata te ocenqvat i te slagat veche na po gorno nivo, dokato v BG bachkash kato otkachen i nishto drugo za nqkakvi si murshavi pari deto ne mojesh ama nishto da spestish i edvam izdurjash da prejivqvash shto gode dobre... Taka che koito ima akul da misli i da izchezva ot BG no da znae che tuka sushto se iska trud i uporitost nikade ne haresvat murzelivcite i lenivcite. Tolkova ot men, koito ima shans da se spasqva![]()
Forever trusting who you are and nothing else matters!!!
в света се заплаща за това колко работиш
ако искаш твоята цел в живота ти да работиш ти спокоино можеш да си поръчаш кофчега и да отидеп в канада америка или англия
ако искаш да жевееш на хубаво място то спокоино мое да отидеш в европа(а чаи малко бе ние от 2007 сме членове на еу)
така че стоите си у бг
когато почнете да работите тогава ще ми обеснявате че зимате малко пари
и накрая тъпото ви мнения се отнася за София не за бг
ми като не ви харесва София раскараите се тъпи селяни
не искам да ми идвате в града и да ми го псувате
тъпи неблагодарни говеда!!!
DarkKiss nqma da te obijdam makar che qko mi se iska da te naredq. Zashto narichash vsichki selqni? Da ne bi ti da si kompleksiraniqt selqnin i v momenta da si izbivash kompleksite m? I moga da ti kaja che izobshto ne razbirash kak stoqt rabotite v drugite strani sprqmo Bulgariq ne razbirash ama gram nishto. Kogato ti napraish godinite koito az sum rabotil shte si pogovorim seriozno na 100% sum siguren che samo govorish i q si rabotil tvurdo q ne si zamulchi ti kazvam i si vari v mirizlivata Sofiq.
когато селяци като тебе напуснат моя прекрасен град София тогава аз ще се върна тъпо исчадиеПървоначално написано от SoAfraid
и млъкни щот си жалак...
аз ако не знам как седят нещатата няма кои да знае деа....
некуф селяк дошъл от село говори на човек говорещ 3 езика и имащ 3 паспорта
селяндур...
Navri si gi v guza ve tupanar znaish li kolko mi puka za tebe i za tvoite vuzmojnosti ve lainar kvo kato govorish 3 ezika ve az govorq 5 kvo kato imash pasporti ve da ne si obikalql kolkoto men ve selqnin smotan sha mi hodil vuv viena vari na maikasi v putkata ve idiot smotan sledvashtiq put kato pishesh shte si pishesh sam !Първоначално написано от Darkkiss
3 пъти съм бил в Виена и съм обиколил 2 континента също така съм стъпвал на още 2Първоначално написано от SoAfraid
да обикалял съм повече от тебе
и престани да спамиш и да обиждаш
не аз съм селянина които е дошъл в София след като го сфалиха Тодор Живков
![]()
![]()
![]()
Нямам думи...Ти си плачевен случай !!!Толкова си твърдолглав ,че и реалността да те прасне по главата няма да се обърнеш да я видиш!
![]()
лол пич много си зле ... ти софия за България ли я броиш, я иди малко извън софия да видиш какво е и после се прави на много умен и голям патриот. сериозно като ти чета мненията и все едно чета някакви вицове или гледам най-смешните животни на планетата. я слез малко на земята и си поеми малко въздух щото си отчайващ случай.Първоначално написано от Darkkiss
![]()
![]()
Let me be the love that comes form the sun
Let me be your rainbow rising on
Every single rase out of space
Will Shine on, shine on!
Рони <3