- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Jeru The Damaja и Lil Dap (Group Home) в България!
Сега сериозно...
на 23ти ноември, зала Христо Ботев в София.
Билетите се очаква да са около 15лв, ще се продават и оригинални подписани от Джеру дискове (пак около 15лв).
Ако някой знае за какво говоря да идва. Ако някой не знае, но му се слуша хубава музика и той да идва.
a za kakav stil musika stava duma
...Xodi mi se,iskam da go 4yq...ama nqmaaaa...![]()
![]()
![]()
![]()
...
Have a nice trip!
Abe bratle 4ak sega li razbra?Te dali ima wse o6te bileti?..Ne be treq da ima...ami az ot 2 sedmici nawiwam maika si da me pusne i...da si namerq s koi da hodq..
Samo da uto4nq ne6to..wratite otwarqt w 18:00 a koncerta zapo4wa w 19:00 bez podgrqwa6ti![]()
ех деее*а кат знам че и мене нема ме пуснат..
Aaaa toku 6to nau4ih o6te ne6to i se kefq super mnoo!!!:
Желая да ви съобщя гореща новина около събитието , а тя че в крайна сметка подгряващи ЩЕ ИМА.
Дрс и Нокаут , Ударната група , Майт и Фет.. вероятно Спенс и още някой от Снайпер.. и вероятно Хтийм , като с последните просто все още не е говорено но не се очаква да откажат ;] Подгряващите ще изпълнят по една - две песни максимум , това е засега..
*copied from JiulityStyle
Eeeeeeeeeee pri towa polojenie qdrena woina da ima...pak iskaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!!!![]()
къф е тоя JiulityStyle??? Тва не го е писал той...
за справка виж форума на мп3-бг и на снайпер
ае сетете се сега за каква музика става въпрос
и кво? Мама трябва да ви пусне,а? Хахахаха![]()
Toi si go e copy ot kogoto si e iskal az go wzeh ot nego![]()
I da "jenata s koqto jiweq" treq da me pusne...Wsy6tnost...po-wajno e da sponsorira misiqta...4e bez kinti za bilet..uspeh mi![]()
[Няма много рап изпълнители, които да могат да се похвалят с факта, че са на сцената поне десетилетие. Jeru The Damaja обаче е един от тях! Въпреки че се сприятелява с малко хора в рап-бизнеса (понеже ясно изразява критичното си отношение към комерсиалните изпълнители, като Fugges и Puff Daddy напр.), той остава верен на своя стил и доказва голямата сила на тази нова рап нълна през втората половина на 90те, чийто представител е той – а именно: музика, изпълнена с дълбоки и мъдри послания.
Jeru The Damaja (рожденното му име е Jeru Davis) a.k.a. D.Original Dirty Rotten
Scoundrel е роден и израстнал в Brooklyn (източен New York). Там, в
кварталните паркове, той за пръв път се сблъсква с хип-хопа като култура и музика, още преди тя да стане популярна. Започва да пише рими на 10 годишна възраст и след като завършва гимназията знае точно какно иска да прави с живота си: иска да бъде М.С. Повлиян от тогавашните потенциални звезди на хип-хоп сцената: Big Daddy Kane, Rakim, KRS o ne, Kool G Rap и т.н, Jeru продължава да се бори за реализирането на мечтата си. Работи на различни места из Манхатън и не спира да пише рими. Прибавя към името си псевдонима “ The Damaja ” (разрушителят), защото “damajes the mic” (разрушава микрофона със своите силни лирики, благодарение на които скоро се превръща в един от най-почитаните представители на Бруклинския хардкор стил.
В гимназията Jeru се запознава с Guru и Dj Premier (от Gangstarr), скоро
след като двамата се преместват в Ню Йорк в края на 80те. Талантливото бруклинско МС получава за пръв път възможност да представи своя стил в парчето “I’m The Man” именно от албума на Gangstarr – “Daily Operation” , който излиза през 1992г. Година по-късно е реализиран и първия соло сингъл на Jeru - “Come Clean” ,продуциран от Dj Premier и издаден от лейбъла на Gangstarr – Illkids. Песента много скоро се превръща в ъндърграунд сензация, а името на новото МС става все по-популярно сред феновете и то не само в източен Ню Йорк. Това довежда до подписване на договор с лейбъла Payday, от който през следващата 1994г излиза албума “The Sun Rises In The East”, който се превръща в класика за източното крайбрежие.
Това е и първият и най-успешен албум, продукция на Premier, извън работата му по албумите на Gangstarr. Благодарение на страхотния лирически стил на Jeru The Damaja и брилянтната комбинация от неподправени рими и прословутите бийтове на най-добрия хип-хоп продуцент, албумът се превръща в едно емблематично “хип-хоп бижу”, изкрящо на фона на музикалните течения в средата на 90те.
"The Sun Rises In The East” е албум, който вероятно за някои хора би изглеждал
по-скоро скучен, поради липсата на типичните за повечето хип-хоп песни припеви с мелодични напеви и сески женски вокали. Но също така е албум с милиони фенове, защото се отличава със своята невероятна лирическа сила, перфектни бийтове, богати на разнообразни звуци, семпли и майсторски скречове. Темите, засегнати в албума са изключително интересни. Забележителен е начина, по който Jeru си служи с думите, за да “проповядва” опознаването на самия себе си като единствено спасение от алчност и агресия. Не случайно “The Sun Rises In The East” се счита за албум-класика, редом до “Illmatic” на Nas, който излиза през същата 1994г. Освен в соловия си албум, през тази година Jeru участва още в сингъла “Speak Ya Clout” заедно с Lil Dap от албума “Hard To Earn” на Gangstarr... а също в парчето “Grafitti” от албума “Blowout Comb” на бруклинската група Digable Planets.
През следващата 1995г. The Damaja взима участие в синглите “1-2 Pass It” на
D&D All-Starts (Mad Lion, Doug E.Fresh, Krs o ne, Fat Joe, Smiff-N-Wessun, Jeru), както и в ремикса на парчето: “1-2 Pass It Remix”. През 95та излиза и култовото парче “Return Of The Crooklyn Dodgers” към саундтрака на “Clockers”, в което Jeru рапира заедно с Chubb Rock и O.C.
Други сингли, излезли през същата година са “The Frustrated Nigga” (Pimp Ya Fist
Compilation, Polygram) и “Invasion” (New Jersey Drive Soundtrack vol.2, Tommy
Boy) , които по-късно са включени във втория албум на Jeru The Damaja – “Wrath Of The Math”. Албумът излиза през 1996г, отново от лейбъла Jeru и отново изцяло продуциран от Dj Premier. Jeru е все така надъхан да изобличава лъжата и подлостта в музикалната индустрия и дори се “закача” с комерсиалните изпълнители Puff Daddy и Foxy Brown в парчето “One Day”. Други забележителни песни от този албум са “Revenge Of The Prophet”, “Ya Playin Yaself”, както и сингъла “Me or the Papes”, който през 1997 достига 2ро място в националната хип-хоп класация и това е най-високото постижение за Jeru в класациите. За съжаление на феновете, това е и последният им общ проект с Premier.
Три години след излизането на втория албум, Jeru The Damaja се завръща отново на сцената с “Heroz4Hire” , който излиза през 1999 от независимия лейбъл Knowsavage. Този път самия Jeru стои зад всичко: от продукцията и миксирането на албума, до реализирането му на пазара и промоцията. В “Heroz4Hire” можем да чуем освен вече отвърдения стил на Jeru , също и гост участия в някои парчета на Lil Dap (от Group Home) и женското МС – MizMarvel . С този проект Jeru успява да се наложи не само като изключително талантлив и способен изпълнител, но също като бизнесмен и дори като режисьор на клиповете към синглите “99.9%” и “El Presidente” (с участието на Dj Honda), който излиза през следващата 2000г.
През тази година можем да чуем Jeru още в албума “Ghost Dog: The Way of the Samurai” заедно с Afu Ra в парчето “East New York Stamp”, а също в “Real Niggas Don’t Die” на Group Home.
В следващите години The Damaja се отдава на турнета и радва многобройните си фенове из Щатите, Европа, Южна Америка и Африка. Междувременно работи и по общи проекти с групи и изпълнители отвъд океана като Groove Armada (UK), Dj Cut Killa (France), DouDou Masta (France), Dj Honda & Dj Nazu (Japan). Въпреки това, Jeru не спира да работи по новия си албум, който излиза през 2003 отново от независим лейбъл Ashenafi. Албумът се нарича “Divine Design” и е продължение на автентичния уличен рап стил на The Damaja. Този път продукцията е поверена на Sabor и Ed Dantes, коитосе справят доста добре, а лириките на бруклинското МС са по-мъдри от всякога.
“Rap Wars” е последният издаден сингъл от “Divine Design ”, който съдържа и
парчето “Don’t Get It Twisted” с Lil Dap , което е категорично доказателство,
че дуото още не е слязло от сцената. И двете песни са продуцирани от Sabor.
“Rap Wars” е един оборотен old school battle-style трак, отличаващ се с
интелигентни живи рими и популярния “закачлив” реторичен подход, който направи хип-хопа известен преди години. “Don’t Get It Twisted” отбелязва дългоочакваното обединение на 2ма рап-пионери, които за последен път чухме заедно в “Heroz4Hire”. Jeru и Lil Dap се завръщат заедно в този изключителен трак!
Освен 4те албума и многото сингли, които има зад гърба си Jeru участва още в
“Self Destruction Pt.II – Stop The Violence” compilation с легендарните Krs o ne
и Chuck D, които са основни имена, повлияли на неговите музика и светоглед .
През тези 12години на музикалната сцена Jeru The Damaja се доказа като
изключително талантлив и способен изпълнител, както и бизнес-персона. Наскоро той беше включен в книгата на небезизвестния Kool Moe Dee “There’s A God o n The Mic” , в класацията “50 Greatest MCs” (50те най-велики МСта) и за вбъдеще Jeru ще продължава по същия път и ще радва многобройните си фенове!
автор: петя!
PS: Инфото копирах от един друг форум, http://www.359hiphop.com/forum/ тъй като не ми се пишеше, а пък и много точно е дадено инфото. Всеки, който не е чувал за Jeru, да прочете. Билета е 8 евро, а диска ще е около 10. Мммм ще бъде нещо великооооооооо!Това трябва да се чуе, да се види! Трябва да избухнем истински, за да видят хората какви фенове има в България, кви сме готини :РРррррРррРрр Ам вие нямате достъп до нашето фтп, който иска да чуе нещо, дата.бг и фрий.евро.нет има достатъчно за да си изградите някакво мнение!Стискаме палци сега и аз да навия със сигурност баща ми и да събера парички!
![]()
Everything around you is HIP-HOP!!!
на това събитие трябва да се отиде и който се кефи на тая музика и не дойде е шибано педалче
Moderated by Aia
Pisaneto s golemi bukvi ne e jelatelno!
Blagodaria za vnimanieto!!!
По последни данни на учени от Бруклинския университет, гълтането е полезно за здравето и намалява риска от рак на гърдата! За това - Драги жени, гълтайте, за Бога!
Da ima nqkoi ot drujba 2 koito 6te hodi?6toto ne mi se hodi sama!
Jamalska и да няма някой с който да идеш иди сама жена сигурна съм че няма да ти е тъпо и ше се разбиеш. Пък и ти няма да си сама щото съм убедена че ще се запознаеш със сума и народ там.
Moderated by Aia
По последни данни на учени от Бруклинския университет, гълтането е полезно за здравето и намалява риска от рак на гърдата! За това - Драги жени, гълтайте, за Бога!
ми дружба 1...? ама пак трябва преговарям с наще ме пуснат...Първоначално написано от Jamalska
da im se obadq da si pogoworq s tqh?PLs ubedi gi
![]()
[quote="DeaTHroW-ReC_F"]ми дружба 1...? ама пак трябва преговарям с наще ме пуснат...Ако си настоятелна ще те пуснат!
Moderated by Aia
Probwai kato men...toq koito po malko se syprotiwlqwa...
Maika mi mi zabrani..no na ba6ta mi mu kazah samo 4e mi trqbwa sponsorirane...i toi ni6to ne kaza...Wsy6tnost..postawi edno uslowie...ako nqma s kogo da si hodq kym druja da doide da me wzeme s kolata ama na men twa ne mi pre4i
Да е не може да се изпусне тоя концерт. Все пак Jeru не идва всеки ден в България. Аз ще се домъкна от супер далече заради концерта а вие от София и се колебаете такива. Няма място за колебания тука и родителите не са проблем стига наистина да искаш да идеш
Moderated by Aia
дооооре...значи отиам..казвам на майка ми(тя е по добрия вариант в случая..) мамо...на 23-ти ме няа ти ела само да ме земеш аз щи звъня...
нали на 23ти беше....еее утре ще я убеждавам...ма горе долу колко ше продължи..
emi to v 19h she pochne dokato svarshat podgrqvashtite she mine chas chas i neshto predpolagam a jeru she e 2 chasa ae grubo smetnato 4 chasa nachi 23h nqkude da svurshi moje i po kusno. ae ami sluchaino da znaete dali she ima nqkvo afterparty
За какво изобщо става въпрос??? Тези да не би да са музиканти???
Cut me free
bleed whit me
oh, no
one by one
we will fall
down down
[quote="MadMaster"]За какво изобщо става въпрос??? Тези да не би да са музиканти???Не мисля че музиканти е точната дума в случая.Ето малко инфо http://www.jeruinbg.hit.bg/
Moderated by Aia
кой отиде на концерта фе?