.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 36 от общо 36
    Голям фен
    mai nqma nishto lesno nikude veche

Така... Чета тази тема и си мисля че всичко това вече съм го чувал. Чувал съм за сираците, за просяците, за хората, които едва свързват двата края, но и другото... за красотата на родината, за обичта към нея, за трудната раздяла с миналото.

И двете са верни. Обаче преди да вземете решение трябва много добре да претеглите какво би означавало това за вас. Кое ви е по-важно...

Преди да почна да говоря (мнението ще е дълго, надали много от вас ще го прочетат до края, но все пак мисла че има смисъл) искам да кажа че тази година напуснах България и в момента съм в Мюнхен, където уча...

За тези, които си мислят че като отидат в чужбина всичко ще стане със щракане на пръсти... Ами няма да стане. На първо място искам да ви кажа. Хората тук са повече от щастливи. Единственото, което ги различава от нас е че нямат тревоги. Не се притесняват за парите, знаят че като им трябва нещо просто отиват в магазина и си го купуват. Не е вярно породилото се твърдение че работят адски много. Започват работа в 9 и в 17 си отиват. 8-часов работен ден. Напълно е нормален. И в България би трябвало да е повече. Хората са спокойни не са нервят за щяло и не щяло. Досега не съм видял някои да се кара по улицата, в метрото, в трамвая (нещо, което е ежедневие в България, там всички сме някак изнервени...). В събота германците решават: нека да отида да пазарувам, отиват и си купуват каквото решат. Без да се тревожат. И на сл

Голям фен Аватара на Iliqn4eto
    Град
    534

:)

bigfish
    hm... pro4etoh vsi4ko do krai tova ,koeto si pisal i kato se zamislq naistina e taka... nooo ne vsi4ki go osaznavat a i e vqrno 4e vsqko ne6to si kakto plusove taka i minysi... ne samo darjavite a po princip,haresa mi tvoqt otogovor
    Opitvam se da ne mislq,
    no tvoqta celuvka dqvolski mi Lipsva
    Obi4am te tova boli,
    obi4am te vsi4ko e salzi
    no znai,4e poslednata salza
    6te kapne ot tvoite o4i
    za6toto bez da znae6
    OBI4A6 me i TI!!!

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    bigfish и аз прочетох всичко,но има някои неща с които не съм съгласна,особено що се отнася до германците. Като цяло обаче си прав и те подкрепям. Както писах вече съм твърдо решена да се върна след като завър6а!

Guest
    Vij nedei da spori6 s men...nqma da promeni6 mnenieto mi taka 4e i dvete samo si habim nervite, a puk i ne sum tuk za da sporq i da se karam! Taka mai e nai - dobre! Kefi si se na t'va, koeto ima6, a az se kefq na tova, koeto az imam. Nikoi ne te kara da misli6 kato men...ne si nalagam mnenieto, nali?Ne nalagai i tvoeto!

glei sq.... az ne kazvam che si materialiska - az che spored men si materialistka

da ne te poznavam i ne sum se i zasilila da se zapoznavam, kakto i da e - ne se karam s teb i NE nalagam mnenieto si - kazvam ti kakvo mislq - izkazvam mnenie a ne nalagam - napravi razlikata!

za kefeneto - az nqmam na kakvo da se kefq osven na tova che ima nqkoi s men 24/7 i misalta za bg - i gore-dolu dobroto zdrave ..nqmam ni6to pochti ... tai che nqmam na kakvo tolkova da se `kefq`...

i ne se opitvah da te promenqm kazvah kakvo mislq za teb, ima i oshte za kazvane no prava si - neka ne go obrashtame na voina ...

Guest
    Bigfish..mnogo mi haresa mnenieto tiNaistina mnogo verni ne6ta si kazal!Spored men....pod4ertavam...tova e MOETO mnenie...naistina vseki ima pravo da izbere kude i kak 6te jivee.Az sam izvun BG ot ve4e polovin godina i sam tvurdo re6ena,4e sled kato polu4a obarzovanieto si tuk,sled kato vzema vsi4ko hubavo ot taq darjava 6te se vurna v BG.I sam sigurna 4e po tozi na4in vse nqkak 6te i pomogna.Iskreno se nadqvam da ima i drugi koito mislqt taka...no vse pak edin e jivotut..vseki trqbva da go izjivee kakto re6i...i nai..nai-vajnoto e da e 6tsastliv.Nqma tolkova golqmo zna4enie kude 6te e tova.Ako e v BG..ok..ako ne..nqma zna4enie.Kudeto i da re6ite da jiveete..uspeh na vsi4ki!!!Samo za edno vi prizovavam-nikoga ama nikoga ne zabravqite za milata ni rodina!I se gordeite s neq!

Повече от фен
    Град
    Varna
    Абе... защо казвате че няма работа в България?
    Забележете, не говоря за сервитьорки или чистачи. Има работа и за вишисти: икономисти, финансисти, счетоводители и много други. Някой от вас отварял ли е вестник с обяви или обяви от някоя трудова борса че да говори че няма работа? Като имаш висше образование, знаеш 1-2 езика, имаш някои способности - ще си намериш работа и в България. Работодателите често залагат на млади служители, дори и без опит, но по някакъв начин доказали себе си, било то в университета или направо на интервюто. Така че моля ви не говорете без да знаете.
    Много ми харесаха мненията на bigfish и ВяРа. България е страна с големи възможности, и като материални ресурси, и като човешки ресурси. И според мен ние сме тези, които трябва да я изтеглят напред и да я направят една от най-развитите страни в света. Всичко е в нашите ръце. Не казвам че ще е лесно - напротив, но лично аз обичам предизвикателствата.
    Животът е прекрасен

hubavo e che vijdam hora, koito spodelyat mnenieto mi. naistina na gotovo nishto nyama da poluchite. chovek tryabva da se bori. trudno e, no nyama nishto lesno v toya jivot i tryabva ot rano da svikvate che e taka. chovek vinagi moje da si nameri rabota, stiga da ima nujnata kvalifikaciya, a ne da e prekaral naistina hubavite godini 15-25-30 v tova da si 'pojivee' i ne e dal nishto ot sebe si. ako ne se e potrudil sam, prosto ne biva da obvinyava nikogo che jivotyt me ne vyrvi. vyarno e che ima vishisti, koito prodavat na budki za vestnici, obache samoto vishe v dneshniya svyat ne stiga. vajni sa i drugite kvalifikacii, useta za tova, kakvo i kyde da tyrsish... rabotodatelite cenyat horata s idei, s nesho poveche ot drugite. ne moje da vzemete vishe i da znaete angliiski i da mislite che veche vsichko e ok. veche pochti vsichki znayat angliiski. ne e dostatychno. tyrabva neshto poveche. zatova daite si malko zor dokato ste mladi, za da jiveete posle sami po-dobre. ne se zadulbavaite samo v edno neshto, bydete gotovi da se spravite s razvivashtiya se svyat i usvoete vyzmojnostite, koito vi se predostavyat. takiva ima. v moeto uchilishte imashe tolkova mnogo izvynklasni neshta, s koito moje da se zanimava chovek. a to beshe nishto poveche ot edno provincialno ezikovo uchilishte...

Град
    larnaca,cyprus
    [quote=bigfish]Така... Чета тази тема и си мисля че всичко това вече съм го чувал. Чувал съм за сираците, за просяците, за хората, които едва свързват двата края, но и другото... за красотата на родината, за обичта към нея, за трудната раздяла с миналото.

И двете са верни. Обаче преди да вземете решение трябва много добре да претеглите какво би означавало това за вас. Кое ви е по-важно...

Преди да почна да говоря (мнението ще е дълго, надали много от вас ще го прочетат до края, но все пак мисла че има смисъл) искам да кажа че тази година напуснах България и в момента съм в Мюнхен, където уча...

За тези, които си мислят че като отидат в чужбина всичко ще стане със щракане на пръсти... Ами няма да стане. На първо място искам да ви кажа. Хората тук са повече от щастливи. Единственото, което ги различава от нас е че нямат тревоги. Не се притесняват за парите, знаят че като им трябва нещо просто отиват в магазина и си го купуват. Не е вярно породилото се твърдение че работят адски много. Започват работа в 9 и в 17 си отиват. 8-часов работен ден. Напълно е нормален. И в България би трябвало да е повече. Хората са спокойни не са нервят за щяло и не щяло. Досега не съм видял някои да се кара по улицата, в метрото, в трамвая (нещо, което е ежедневие в България, там всички сме някак изнервени...). В събота германците решават: нека да отида да пазарувам, отиват и си купуват каквото решат. Без да се тревожат. И на сл
    if you got love, you got power

Град
    na zemqta!
    i az mislq taka!no ne moge6 da napravi6 koi znae kakvo!no e hubavo 4e misli6 za tva!ako ima6e po-ve4e hora kato tebe 6tehe da sme po-dobre!nali?az ne bih napusnala bg aki nqmam istinska pri4ina!POMISLETE PREDI DA ZADRASKATE IMETO BULGARIN OT PASPORTA SI!

Минаващ случайно
    Guest

мнение

Dobrina, като отидеш да кандидатстваш за работа и се окаже, че работодателят е със средно образование и иска да му работиш от тъмно до тъмно за жълти стотинки, тогава ще запееш друга песен!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си