уф, труден въпрос. то този въпрос може да се разгледа в няколко аспекта - дали да избереш приятелството пред любовта, ако се влюбиш в приятел, дали да предадеш приятел,заради това, че обичаш неговото момче/момиче, или дали да загърбиш приятелите си, когато имаш връзка. последното със сигурност никога не бих го направила, а и не съм го правила. първото го направих - трябваше да избера м/у приятелството и любовта и аз прецених, че за мен е по-важно да го имам винаги до себе си като приятел, отколкото да рискувам с любовта и един ден евентуално да го загубя ( не е лесен избор). а второто... е, това си признавам, че го направих и не съм горда . дано никога повече не ми се наложи да избирам дали да бъда с момче, което моя приятелка харесва.... така че наистина е много сложно и невъзможно да се отговори еднозначно.
но по принцип приятелството е по-дълго и по-истинско и то трябва да седи на 1-во място. разбира се трябва да знаеш кои от приятелите ти са истински и дали си заслужава да се жертваш за тях.